Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 820 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 41  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 05 Wrz 2012 19:56 

Mam pytanie o koszt autobusu A z lotniska do Charleroi Sud oraz czy bilet weekendowy na pociąg, a właściwie bilet z weekendową zniżką mogę kupić normalnie w kasie ?

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#122 PostWysłany: 06 Wrz 2012 13:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Bilet autobusowy kosztuje ok 3e OW. Bilet weekendowy kupisz bez problemow w kasie, mozesz tez skorzystac z zoltych automatow na lotnisku (kolo przystanku autobusu A), od razu wydrukuje ci bilet na autobus + pociag, ale nie ma to wplywu na cene, wiec jakby cos ci tam z tym automatem nie szlo, to kupisz bilet spokojnie w Charleroi.

#123 PostWysłany: 06 Wrz 2012 14:34 

Czy na autobus obowiązują jakieś zniżki np. <26 lat, ewentualnie szkolny, bo legitymacje studencką otrzymam dopiero w październiku .... ?

#124 PostWysłany: 06 Wrz 2012 23:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy na bilecie Go Pass 1 mogę jechać w pociągu IC?
Proszę o odpowiedź tak lub nie, ponieważ ostatnio nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi.

Z pozdrowieniami!
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 07 Wrz 2012 10:45 
Awatar użytkownika

niebieski
momopoznan napisał(a):
Czy na autobus obowiązują jakieś zniżki np. <26 lat, ewentualnie szkolny, bo legitymacje studencką otrzymam dopiero w październiku .... ?

Na autobus nie ma znizek

Cytuj:
Czy na bilecie Go Pass 1 mogę jechać w pociągu IC?

Tak, mozesz jechac kazdym pociagiem oprocz Thalysa (super szybkie pociagi do Amsterdamu i Paryza). Tu na szczescie nie ma tak jak w Polsce, ze kazdy pociag nalezy do innej spolki i ma inna cene...

#126 PostWysłany: 07 Wrz 2012 10:57 
Awatar użytkownika

Loty: 314
Kilometry: 416 261
Krajów: 32 / 15.0%
srebrny
Ja po przyszłym weekendzie (15/16.09) będę miał do odsprzedania Rail Pass. Sam wykorzystam prawdopodobnie 4 z 10 przejazdów (Charleroi-Brugia i z powrotem, 2 os.), więc 6 przejazdów chętnie komuś odsprzedam :)

#127 PostWysłany: 07 Wrz 2012 21:14 

Magaa napisał(a):
Na autobus nie ma znizek

Dzięki wielkie za odpowiedzi :)

#128 PostWysłany: 08 Wrz 2012 04:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Mateusz napisał(a):
Gregggor napisał(a):
Ja po przyszłym weekendzie (15/16.09) będę miał do odsprzedania Rail Pass. Sam wykorzystam prawdopodobnie 4 z 10 przejazdów (Charleroi-Brugia i z powrotem, 2 os.), więc 6 przejazdów chętnie komuś odsprzedam :)

Jak dobra cena to chetnie ;)

Cena nominalna, 7,60 € za przejazd.

#129 PostWysłany: 12 Wrz 2012 14:51 

Czy może ktoś znający realia potwierdźić, że uda mi się po planowym przylocie w piatek wieczorem o 22.15 kupić bilet na autobus, któy odjeżdża chyba o 22.35 na dworzec kolejowy w Charleroi i wsiąść z biletem wcześniej kupionym w internecie na pociąg do Brukseli o 23.05?
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 12 Wrz 2012 22:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Jesli nic sie nie opozni z lotem, to zdazysz spokojnie na autobus i kupisz bilet w automacie zaraz przy przystanku (takie 2 zolte automaty, przystanek jest mniej wiecej po srodku terminala). Mozna tez kupic bilet u kierowcy. Autobus jedzie 20min, po 22 pewnie nawet szybciej. Ja wyrobilam sie kiedys majac 6min do przesiadki na pociag, fakt ze troche bieglam;) Sprawdz sobie na str kolei z ktorego peronu jedzie, a na monitor tylko zerkniesz i potwierdzisz (zmiany peronu sa baardzo zadkie, na 95% to bedzie ten co w necie). Tak wiec jest to jak najbardziej wykonalne, powodzenia :)
Btw, wydaje mi sie ze do Brukseli pociagi jezdza 7 i 38 po kazdej godzinie, tak wiec masz dodatkowe 2 minuty ;)

#131 PostWysłany: 13 Wrz 2012 09:50 
Awatar użytkownika

srebrny
Mateusz napisał(a):
Gregggor napisał(a):
Cena nominalna, 7,60 € za przejazd.

Jak coś taniej to się dogadamy ;)

Zarobić na tym nie chcę, ale też dokładać do sprawy niezbyt mi się uśmiecha. Bardziej traktowałbym moją propozycję w kategoriach wspólnego zakupu grupowego ;)

#132 PostWysłany: 13 Wrz 2012 10:00 

Dzieki Magaa jak nie wiem. A co z miejscami w autobusie? Gdzies czytalem, ze w piatek wieczorem jest krytycznie i mozna sie nie zabrac ale to chyba dotyczylo przeciwnego kierunku i polaczenia autokarowego Bruksela - Charleroi?
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 13 Wrz 2012 11:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Chodzi raczej o autobus Bruksela - lotnisko i na odwrot. Tam wupuszczaja tyle osob ile jest miejsc siedzacych, czesto wiec trzeba czekac na nastepny. Autobus do Charleroi to autobus miejski, upychaja tam tyle ludzi ile wlezie ;) Jakby byl spory tlumek na lotnisku to po prostu nie stoj grzecznie na koncu tylko przepchnij sie troche do przodu. Ja jak mam juz kupiony bilet w automacie to po prostu mijam ludzi, macham kierowcy biletem i wchodze nie czekajac az cala reszta kupi bilety u kierowcy.
W piatki wieczorem zwykle zmierzam w przeciwna str, wiec nie powiem dokladnie jak to wyglada dla przylatujacych do Bru ;) Ale wakacje juz sie skonczyly, wiec o tej h nie powinno byc duzo ludzi.

#134 PostWysłany: 13 Wrz 2012 22:46 

Jeszcze raz dziekuje. Lece dopiero 19.10 ale to cenne informacje, ktore decyduja ze zarezerwuje hotel w Brukseli a nie Charleroi. Wracam w niedziele wieczorem wiec chcialbym jak najdluzej przebywac w Brukseli.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 01 Paź 2012 19:44 

j_brawo napisał(a):
Czy ktos moze korzystal z autobusu numer 365a?
Kursuje z dworca w brukseli do dworca w Charleroi
http://www.infotec.be/PDFtemp/PDFgen-S- ... d41e44.pdf
http://www.infotec.be/PDFtemp/PDFgen-H- ... 8bc1c0.pdf
A jesli dobrze rozumiem taryfy biletow to jeden przejazd kosztuje 5,10 euro
http://www.infotec.be/index.aspx?PageId ... 6838307612

Dołączam się do pytania.Czy rzeczywiście można pojechać za te 5,10E?

Jeszcze inne pytanie: Gdzie mogę kupić bilet na autobus z lotniska do Charleroi?
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 01 Paź 2012 19:51 

Witam,
Czy Go Pass 1 zakupie normalnie w kasach na lotnisku?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 01 Paź 2012 20:41 

matteusz34 napisał(a):
j_brawo napisał(a):
Czy ktos moze korzystal z autobusu numer 365a?
Kursuje z dworca w brukseli do dworca w Charleroi
http://www.infotec.be/PDFtemp/PDFgen-S- ... d41e44.pdf
http://www.infotec.be/PDFtemp/PDFgen-H- ... 8bc1c0.pdf
A jesli dobrze rozumiem taryfy biletow to jeden przejazd kosztuje 5,10 euro
http://www.infotec.be/index.aspx?PageId ... 6838307612

Dołączam się do pytania.Czy rzeczywiście można pojechać za te 5,10E?

Jeszcze inne pytanie: Gdzie mogę kupić bilet na autobus z lotniska do Charleroi?

Ja wypróbowałem wariant autobusem 365a w sierpniu i wszystko było ok, autobus faktycznie dojechał do Bruxelles -Midi. Nocowaliśmy w Ibis Budget i spacer na przystanek (Av.Les Etats Unis w Gosselies) trwał ok. 30 min, ale za to bus kosztował ok. 4 Euro. Jechał zgodnie z rozkładem. Opcja kompletnie autorska, nawet gość w Ibisie nie znał tego połączenia, a ja polecam je szczerze osobom mającym dużo czasu i chcącym dojechać najtaniej.
p.s. autobus jest lepszy niż zwykły miejski, taki trochę jak nasze PKS-y :)
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 02 Paź 2012 19:00 

chciałam zapytać o dojazd z lotniska Charleroi do Leuven, czy muszę dojeżdżać do Brukseli czy mogę jakoś się przemieścić bez dojazdu do stolicy? Dodam tylko że przylot mam o 22, więc dosyć późno, czy lepiej po prostu kupić bilet na następny dzień, kiedy przylot jest o 14?
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 02 Paź 2012 19:05 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Jaka jest szansa na załapanie się na shuttle busa w piątek po 20 bez wcześniejszego kupna biletów przez internet? Planuję kupić bilet RT na lotnisku (mógłby ktoś napisać gdzie dokładnie kupuje się te bilety?) i chciałbym zdążyć na busa, który jest 35 minut po przylocie.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 03 Paź 2012 12:01 

Mam pytanie odnośnie cen biletów dla dzieci na shuttle busa do Brukseli. Czy dobrze rozumiem, że bez względu na to czy dorosły, dziecko czy niemowlę trzeba zapłacić 13 euro za osobę (interesuje mnie bilet w 1 stronę)? czy za dziecko do jakiegoś wieku są zniżki lub jest bezpłatnie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 820 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 41  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość