Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
naprostszy sposób to shuttle bus. Bilety na autobus można kupić tutaj: http://tickets.aeroportbeauvais.com/Information.aspx
cena to 15.90€ w przedprzedaży online, albo 17€ na miejscu w okienku (stan na 27.09.2014)
Dojazd pociągiem - jak ktoś chce zaoszczędzić kilka euro - jest poruszony w wątku
Są też opisane sposoby jak próbować stopem, blablacarem francuskim, wynajętym samochodem itp.
Zapraszamy do czytania i dyskusji.

i ważna UWAGA:
W tym wątku piszemy tylko o ogólnych poradach na temat dojazdu komunikacją .

Oferty przewożników z usuniętego wątku ,
autoparis@wp.pl mobil: +33 753 659 846 https://www.facebook.com/autoparisparis
http://www.dojazddoparyza.pl zwierzak.transport@gmail.com +33 682 585 495
BusParis: +33611225876 busparis@g.pl
http://www.facebook.com/paryzzlookim
http://www.VTC-paris.pl

Wszystkie posty reklamowe oraz pseudoopinie od użytkowników z jednym lub kilkoma postami zostaną usunięte.
Uzytkownicy ze stażem mniejszym niż 3 miesiące również znajdą się pod lupą.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 08 Lut 2016 14:53 

lapka88 napisał(a):
Po co się męczyć i nocować w miasteczku.
Dzisiaj rano napisałem do http://dojazddoparyza.pl/ i zarezerwowałem sobie transport(bardzo wygodny) za 13 euro z Port Maillot.
Po 5 min. otrzymałem informację o rezerwacji miejsca w busie i szczegółami.

Również skorzystałem z usług tej firmy i muszę powiedzieć, że pełna profeska. Zarówno kontakt mailowy przy rezerwacji jak i później z samym odbiorem i odwożeniem na lotnisko. Na świeżo jedna rzecz dot. kontroli na Beauvais - trochę bardziej szczegółowe niż te w Polsce. Ponadto wyrzucono mi 2 sery, które chciałem zabrać (niby nie wolno przewozić - choć ja pierwszy raz z taką informacją się spotkałem). Poza tym 0 napięcia, co jakiś czas na mieście widać policję lub inną formację mundurową pod bronią, ale ogólnie to spokój i cisza. Także polecam Paryż :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#462 PostWysłany: 15 Lut 2016 15:33 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Krajów: 29 / 13.6%
Zbanowany
niebieski
Ma ktoś pomysł jak z lotniska dostać się do AccorHotels Arena?
 Profil Relacje PM off  

#463 PostWysłany: 15 Lut 2016 19:55 

Loty: 134
Kilometry: 230 859
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
Tak jak do każdego innego hotelu, wszystko jest zawarte w pierwszym poście ;)
Obok hotelu masz stację metra to nie rozumiem w czym problem :)

#464 PostWysłany: 15 Lut 2016 20:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
AccorHotels Arena to stadion (dawny Bercy)

Opcje: Autobus do Port i potem metrem do Bercy, albo transfer z BVA
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 20 Lut 2016 20:36 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
orientuje się ktoś jak najlepiej i najszybciej dostać sie z lotniska w Beauvais do PARIS MONTPARNASSE? Tam mam dalej pociąg do Châtellerault. Ile czasu zajmie mi dojazd w to miejsce?
Bilet na pociąg rezerwuję na stronie http://www.sncf.com/en/passengers
Po zakupie drukuję bilet i tyle tak?
Nie jeżdziłem w tamte rejony a nie bardzo mogę teraz posprawdzać bo jestem w miejscu gdzie internet chodzi falowo :)
Z góry dzięki za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 23 Lut 2016 21:10 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 137 758
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Daj spokój z pociągiem. Zamów sobie autko u nich: http://dojazddoparyza.pl/
Dwa tyg temu w dwie strony jechaliśmy jak taxi(tylko my 2 osoby) I cena 13 euro za osobę-czyli taniej.

Potem już tylko metro 15min i jesteś na miejscu.

Moje relacje:
Filipiny | Indonezja
 Profil Relacje PM off
gona31 uważa post za pomocny.

#467 PostWysłany: 25 Lut 2016 16:16 

Witam może kogoś zainteresuje ogólnie ku przestrodze...

Na początku roku pierwszy raz wybraliśmy się do Paryża. Mieliśmy okazje skorzystać z usług transportParis. Na trasie podróży Katowice Paryż i Paryż Katowice. (Transport do centrum i z centrum Paryża) Sytuacja którą chce opisać miała miejsce w styczniu tego roku. Z lotniska do centrum Paryża było wszystko zgodne z umową. W drodze powrotnej najpierw wszystko wydawało się, że będzie ok ponieważ tak jak przed wylotem z Polski otrzymaliśmy smsa potwierdzającego odbiór z konkretnego miejsca.

Na trzy godziny przed wyjazdem pojawiła się wiadomość:
„Dzień dobry. Niestety musimy Państwa poinformować ze kierowca który miał Państwa odebrać dzisiaj z Port Maillot miał kolizje i w związku z tym nie możemy Państwa dzisiaj obsłużyć. Przepraszamy za zaistniałą sytuację i liczymy na wyrozumiałość.
I tak dowiedzieliśmy się, że transportu nie ma. Trzeba było szybko coś wykombinować więc poprosiliśmy, żeby firma TransportParis.pl podpowiedziała jak wydostać się z Paryża.

Nadeszła wiadomość (pisownia oryginalna): „Na Port Maillot proszę iść z ludzmi z bagażami. Oni zapewne będą iść na autokar. Tam będzie kasa biletowa i zaraz obok autokary. Każdy autokar jedzie w kierunku lotniska Beauvais".

Dla orientacji podpowiem, że Port Maillot to centrum handlowe z dworcem kolejowym RER, autobusowym i stacją metra.

W związku z zaistniałą sytuacją warto się zastanowić czy korzystać z usług tej sieci skoro jedna kolizja paraliżuje cały transport tej firmy.
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 25 Lut 2016 16:40 

Loty: 115
Kilometry: 270 219
Krajów: 28 / 13.1%
lapka88 napisał(a):
Po co się męczyć i nocować w miasteczku.
Dzisiaj rano napisałem do http://dojazddoparyza.pl/ i zarezerwowałem sobie transport(bardzo wygodny) za 13 euro z Port Maillot.
Po 5 min. otrzymałem informację o rezerwacji miejsca w busie i szczegółami.

Dla mnie przejazd pociągiem jest dużo wygodniejszy niż busem.

Też miałem lot 9.20 (BVA-KRK) i wieczorem pojechałem do Beauvais pociągiem (ale to głównie dlatego ze znalazłem tam nocleg w śmiesznej cenie).
Polecam taką opcję bo można się wyspać i rano spokojnie zjeść śniadanie, a rano na nogach na lotnisko - okolica jest naprawdę ładna.

Inna sprawa: podczas security wywoływali pasażerów na lot do Rzymu - żeby ominęli kolejkę. Jakie było nasz zaskoczenie, gdy para która powtarzając Rome Rome ominęła kolejkę, potem leciała z nami samolotem do Krakowa ;) Dodam ze czasu do naszego lotu było naprawdę sporo.
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 25 Lut 2016 22:47 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 137 758
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
@sqbaluki pisałem o busie ale jechałem nowiutkim BMW m3 sam z żoną.
Dla mnie to lepsze niż bus, pociąg czy riksza, a nawet tuk-tuk :)

Moje relacje:
Filipiny | Indonezja
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 11 Mar 2016 21:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy bilet elektroniczny na busa BVA-Paryz jest akceptowany przez kierowców?
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 11 Mar 2016 22:28 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
klimas napisał(a):
orientuje się ktoś jak najlepiej i najszybciej dostać sie z lotniska w Beauvais do PARIS MONTPARNASSE? Tam mam dalej pociąg do Châtellerault. Ile czasu zajmie mi dojazd w to miejsce?
Bilet na pociąg rezerwuję na stronie http://www.sncf.com/en/passengers
Po zakupie drukuję bilet i tyle tak?
Nie jeżdziłem w tamte rejony a nie bardzo mogę teraz posprawdzać bo jestem w miejscu gdzie internet chodzi falowo :)
Z góry dzięki za pomoc!

odpowiem sobie sam z informacją dla innych :)

Z lotniska odjeżdżają autobusy które dojeżdżają do Paryża do stacji metra nr 1 Porte Maillot. Koszt biletu to 17 euro za osobę. Autobus nigdzie sie nie zatrzymuje tylko bezpośrednio jedzie do Porte Maillot.Z Porte Maillot na dworzec można dojechać metrem. Wsiąść w metro nr 1 i przesiąść sie na stacji Charles de Gaulle etoil do metra nr 6 i jechać do dworca montparnasse.
Całość szybko i sprawnie - polecam!
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 11 Mar 2016 22:50 

srebrny
niko12 napisał(a):
W związku z zaistniałą sytuacją warto się zastanowić czy korzystać z usług tej sieci skoro jedna kolizja paraliżuje cały transport tej firmy.

Sieci? Przecież wiadomo, że to jedna z małych firm, gdzie kilku Kazików z Józkami wyjechało i rozkręciło sobie mały biznes. Można to lubić, można nie lubić (ja za takimi opcjami nie przepadam), no ale chyba nikt się nie spodziewa, że taka firma w razie kolizji dysponuje siecią porozstawianych po mieście pojazdów rezerwowych w blokach startowych. Nota bene tego do niedawna nie było nawet w warszawskiej komunikacji.
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 13 Mar 2016 16:09 

niko12 napisał(a):
Nadeszła wiadomość (pisownia oryginalna): „Na Port Maillot proszę iść z ludzmi z bagażami. Oni zapewne będą iść na autokar. Tam będzie kasa biletowa i zaraz obok autokary. Każdy autokar jedzie w kierunku lotniska Beauvais".

Jak dostaliście się w końcu na lotnisko, są tam autobusy kursujące na lotnisko ? Jeżeli tak to co z biletami ? Bez problemu ? Pytam bo lecimy i muszę się przygotować na ewentualne niespodzianki.
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 13 Mar 2016 16:29 
Awatar użytkownika

Loty: 62
Kilometry: 78 218
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Na Port Maillot jest końcowy/początkowy przystanek autokarów lotniskowych. Bilety na miejscu lub wcześniej kupione online (trochę tańsze).
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 14 Mar 2016 23:39 

Cześć :) Planuję wypad do Paryża i zastanawiam się czy warto lecieć na lotnisko BVA, czy dojazd do centrum jest bardzo męczący i stresujący, że np. ze względu na duże korki można spóźnić się na powrotny lot?
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 15 Mar 2016 00:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Wszystko odbywa się sprawnie, lotnisko oddalone jest od Paryża ponad 80 km, należy to uwzględnić i zaplanować wyjazd na lotnisko z większym zapasem.
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 15 Mar 2016 00:12 

Ta odległość mnie właśnie trochę martwi. Przeczytałam już sporo opinii o tych busach i raczej mnie one nie uspokoiły. Blablacar też nie wydaje się najbezpieczniejszą opcją, jednak wszystkie tanie linie właśnie na tym lotnisku lądują, więc albo to albo zmiana kierunku :|
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 15 Mar 2016 08:09 

srebrny
Zawsze można jechać cywilizowanym autobusem za 17 albo pociągiem.
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 15 Mar 2016 09:27 

Witam,
poszukuję podwózki dla 2 osób z lotniska Paris Bva do Porte Maillot. Planowany czas przylotu 8:55 z krakowa 16.03.2016. Proszę o szybką odpowiedź. Jednocześnie chciałbym zapytać czy ma ktoś wolne wolne miejsca na drogę powrotną z Paryża na lotnisko Beauvais w niedzielę 20.03.2016 godzina odlotu 9:20 nr lotu FR 3698
i proszę o podanie cen.
Przewoźnicy których polecaliście nie mają już miejsc.
 Profil Relacje PM off  

#480 PostWysłany: 15 Mar 2016 09:51 

obibok napisał(a):
Zawsze można jechać cywilizowanym autobusem za 17 albo pociągiem.

A co polecasz?

Wymyśliłam wyjazd do Paryż na 5 dni na przełomie maja/czerwca i już się nastawiłam, ale trochę mnie zniechęciła kwestia tego dojazdu, nie wiem co będzie najlepsze. Blablacar wydaje mi się najbardziej ryzykowny, ale sama nie wiem. Czy te busy mają przystanek na przy samym lotnisku czy trzeba jeszcze gdzieś dojechać? Przylot mam w niedzielę, więc jako że jest to dzień kiedy komunikacja zazwyczaj kursuje rzadziej to chciałabym wybrać optymalny środek transportu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość