Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
naprostszy sposób to shuttle bus. Bilety na autobus można kupić tutaj: http://tickets.aeroportbeauvais.com/Information.aspx
cena to 15.90€ w przedprzedaży online, albo 17€ na miejscu w okienku (stan na 27.09.2014)
Dojazd pociągiem - jak ktoś chce zaoszczędzić kilka euro - jest poruszony w wątku
Są też opisane sposoby jak próbować stopem, blablacarem francuskim, wynajętym samochodem itp.
Zapraszamy do czytania i dyskusji.

i ważna UWAGA:
W tym wątku piszemy tylko o ogólnych poradach na temat dojazdu komunikacją .

Oferty przewożników z usuniętego wątku ,
autoparis@wp.pl mobil: +33 753 659 846 https://www.facebook.com/autoparisparis
http://www.dojazddoparyza.pl zwierzak.transport@gmail.com +33 682 585 495
BusParis: +33611225876 busparis@g.pl
http://www.facebook.com/paryzzlookim
http://www.VTC-paris.pl

Wszystkie posty reklamowe oraz pseudoopinie od użytkowników z jednym lub kilkoma postami zostaną usunięte.
Uzytkownicy ze stażem mniejszym niż 3 miesiące również znajdą się pod lupą.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 08 Cze 2013 10:14 

Witam
Do Paryża wybieramy się w przyszłym tygodniu i zamierzamy skorzystać z połączenia autobusowego. Wszedłem na stronę http://tickets.aeroportbeauvais.com/Information.aspx i tam przy próbie zarezerwowania biletów w dwie strony od razu przelicza tak jak by kasował tylko 16 euro od osoby. A więc na moje wygląda to tak że kupując e ticket w dwie strony od razu płacimy tylko 16!?.
Wszyscy tutaj piszecie że bilet tylko u kierowcy lub a kasie. Czy ktoś korzystał z opcji on-line i dostał takiego cenowego bonusa?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#202 PostWysłany: 08 Cze 2013 10:58 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
hela napisał(a):
Witam
Do Paryża wybieramy się w przyszłym tygodniu i zamierzamy skorzystać z połączenia autobusowego. Wszedłem na stronę http://tickets.aeroportbeauvais.com/Information.aspx i tam przy próbie zarezerwowania biletów w dwie strony od razu przelicza tak jak by kasował tylko 16 euro od osoby. A więc na moje wygląda to tak że kupując e ticket w dwie strony od razu płacimy tylko 16!?.
Wszyscy tutaj piszecie że bilet tylko u kierowcy lub a kasie. Czy ktoś korzystał z opcji on-line i dostał takiego cenowego bonusa?

U mnie wychodzi normalnie 32EUR...

#203 PostWysłany: 08 Cze 2013 11:27 

To ciekawe.
Ja potrzebuje bilet dla 6 osób i cały czas wychodzi mi po 16 E w obie strony.
Zrobiłem symulację dla 2 osób i faktycznie wychodzi po 32E w dwie strony.
Gdzie tu jest kruczek?!
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 08 Cze 2013 12:09 
Awatar użytkownika

srebrny
To po prostu błąd na stronie. Zwróć uwagę, że jak wybierzesz dwie osoby w dwie strony to w koszyku masz 4 bilety. A jak wybierzesz 6 osób to w koszyku masz 6 biletów zamiast 12. Tak na prawdę nie ma różnicy czy bilet jest Z Lotniska czy Na Lotnisko to takie same bilety na ten odcinek można wykorzystywać dowolnie. Więc strona przy wprowadzeniu 6 osób po prostu źle przelicza i do koszyka wrzuca i tak tylko 6 biletów zamiast 12 które powinna wrzucić.

Spójrz sobie w zawartość koszyka - tam widać wyraźnie, że masz tylko 6 biletów w jedną stronę, więc niestety żadnej cudownej okazji nie ma.

#205 PostWysłany: 08 Cze 2013 12:25 

Tak też myślałem i w sumie to takiego samego wniosku doszedłem, ale wolałem się skonsultować co by później nie żałować że okazja pod nosem przeszła :D
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 08 Cze 2013 12:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Transport BVA-Paryż i okazja? To nie idzie w parze ;D Mają tam monopol i jedyne co to mogą znowu podnieść ceny :D

#207 PostWysłany: 10 Cze 2013 17:38 

Jaki monopol??? sa przeciez jeszcze prywatne firmy transportowe.
I to nieraz tansze od busa, liczac to ze bus dowozi nas do granicy z Paryzem, pozniej metro oby jedno, to koszt, a jak ktos chce dojechac do np 3 zony paryza to dodatkowo okolo 7euro.
Prywatne firmy przewozowe oferuja nam nie tylko dobra cene ale i spokoj, odbieraja spod terminala i zawoza bezposrednio pod wskazany adres.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Autoparis
autoparis@wp.pl
+33 753 65 98 46
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 26 Cze 2013 11:15 

Witam,

szukam transportu - covoiturage do BVA na 2 lipca (lot do Katowic o 14:40) lub tez z BVA do Paryza 18 lipca (lot z katowic, nie sprawdzilam jeszcze o ktorej godzinie). Jesli chodzi o cene to chodzi oczywiscie o cos tanszego niz navette za 16 euro. Moze ktos akurat jedzie samochodem na te loty/z tych lotow :) Kontakt filipina.salomon@gmail.com

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 26 Cze 2013 11:34 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Użytkownik MajaMaja ogłasza się na tym forum w przedmoicie przewozu z i na BVA. Cena na początku czerwca wynosiła 20 eur i obejmowała dowóz na wybrany adres w Paryżu. Czyli de facto droższe tylko o 2 eur od autobusu (bo trzeba doliczyć jeszcze bilet na metro), komfort nieporównywalnie lepszy, zwłaszcza jeśli macie bagaże rejestrowane. O tańsze opcje niż autobus będzie raczej ciężko.
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 07 Lip 2013 12:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
!jotodupca! napisał(a):
Czy mozna placic karta za bilet w okienku w Paryzu chcac sie dostac na lotnisko?

tak mozna placic karta
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 11 Lip 2013 17:00 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
To teraz ja mam pytanie a propos transportu. Potrzebuję się dostać do jakiegoś nieznanego mi z nazwy hotelu pod adresem:

26 Rue Marcellin Berhelot, 92120 Montrouge - właśnie z BVA.

Czym to najlepiej uczynić? Pisałem jakiś czas temu kimś z forum, kto dowozi za 20 euro pod wskazany adres, ale potem zamilknięto na moje e-mail'e. Lecę już w niedzielę i mam wielki strach w oczach, jak sobie poradzę. Francuski jest tak trudny, że nawet nazw nie da się powtórzyć, a na oficjalnej stronie transportu (metro) wszystko jest piekielnie niejasne. Niby jakiś oficjalny transport (bus czy pociąg) dojeżdża do Mairie. Po wpisaniu w wyszukiwarkę "Mairie", znajduje mi cały ogrom podobnych stacji.

Kolejna sprawa - w jakiej strefie jest ten hotel, jaki bilet kupić - nie ma nigdzie mapek ze strefami, jak np. w Londynie.

Help! :(
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 11 Lip 2013 17:46 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

KyokoMai napisał(a):
Francuski jest tak trudny, że nawet nazw nie da się powtórzyć,

bez przesady. Taki trudni to nie jest, a francuzy lubią jak ktoś się stara po francusku porozmawiać

KyokoMai napisał(a):
a na oficjalnej stronie transportu (metro) wszystko jest piekielnie niejasne. Niby jakiś oficjalny transport (bus czy pociąg) dojeżdża do Mairie. Po wpisaniu w wyszukiwarkę "Mairie", znajduje mi cały ogrom podobnych stacji.

seriously? O.O
a google maps poszukałeś?
https://maps.google.pl/maps?saddr=20+Ru ... m&t=m&z=19

KyokoMai napisał(a):
Kolejna sprawa - w jakiej strefie jest ten hotel, jaki bilet kupić - nie ma nigdzie mapek ze strefami, jak np. w Londynie.

Help! :(

Seriously^2 O.O

http://www.ratp.fr/plan-interactif/carteidf.php?lang=uk

jest na zonie 2, i jedzies normalnym biletem zony 1-3
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 11 Lip 2013 18:20 

niebieski
Zeus napisał(a):

jest na zonie 2, i jedzies normalnym biletem zony 1-3

Nie ma czegoś takiego jak bilet normalny na strefy 1-3.

Bilet normalny (czyli ticket t+) obowiązuje w całej sieci metra i tylko w strefie 1 RER, czyli wewnątrz Peripherique.

I dlatego np. można odbyć podróż z CdG Etoile do La Defense metrem na bilecie normalnym, ale nie można odbyć tej samej podróży RERem.
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 11 Lip 2013 19:17 
Awatar użytkownika

niebieski
@Zeus - dziękuję! Szukałem przez ponad godzinę, ale nie znalazłem tego, co Tobie się udało. Czyli jeśli kupię taki Travelcard jak udało mi się wyczytać na 5 dni, na strefy 1-3, to spokojnie mi wystarczy (pomijając Wersal) na centrum, najważniejsze rzeczy i dojazd do hotelu, tak?

Pytanie więc jeszcze jedno... jak radzicie? Jechać tym transferem za 16 euro gdzieś do centrum i tam potem pytać o drogę do tej stacji Mairie de Montrouge?

@mikerus - co to jest RER? Mogę jeździć tylko w 1 strefie? To jak kupować bilety? Kupić 2 takie karty na i powiedzieć, że na te 2 strefy?
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 11 Lip 2013 22:33 

niebieski
RER to sieć pociągów podmiejskich przejeżdżających przez Paryż, która z racji dużej odległości pomiędzy stacjami w centrum funkcjonuje jak takie ekspresowe metro ;)

O ile cała sieć metra funkcjonuje jakby znajdowała się w 1. strefie, to przy podróżowaniu RERem trzeba patrzeć na strefę i kupować wynikające z tego bilety.
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 12 Lip 2013 08:18 
Awatar użytkownika

niebieski
@mikerus Chyba rozumiem. Czyli metrem mogę zawsze i wszędzie. Gdybym chciał pociągiem, to... w sumie też mogę, bo mój hotel (wydaje mi się, że najdalsza stacja do której będę dążył) znajduje się w strefie nr 2, tak?

Mam do Was jeszcze pytanie - ściągnąłem aplikację ze oficjalnej strony, ale tam nie ma planowania. Czy używacie na iPhone czegoś, co pozwala Wam znaleźć trasę metrem, podobnie jakie to istnieją dla metra w Londynie? Ot, np. znajduję sobie, że Wieża Eiffla znajduje się przy stacji X - wpisuję "DO", a "Z" jako stację mojego hotelu. On mi znajduje, że muszę jechać np. linią zieloną 2 stacje, przesiąść się do niebieskiej na 4 stacje i potem czerwonej na 1 stację - i już jestem na miejscu. ??
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 24 Lip 2013 11:49 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Hey

Lądujemy w Beauvais o 14.20 i prawdopodobnie będziemy jechać autobusem do Porte Maillot tuż po wylądowaniu. Nasz host będzie czekał na stacji RER Nanterre-Ville (strefa 3). Ile będzie kosztował dojazd do 3-ciej strefy? Nie mogę nigdzie znaleźć cen biletów na RER. I druga sprawa - oczywiście będziemy chcieli codziennie jeździć do centrum Paryża. Czy jeśli doszlibyśmy na La Defense (5km) to moglibyśmy jeździć na tych 10 biletach za 13,3eur? A może są też jakieś zniżkowe pakiety biletów ze strefy 3-ciej do centrum?

Z góry dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 24 Lip 2013 15:45 

niebieski
Ceny przejazdów możesz sprawdzić wpisując stację początkową i końcową np. tu: http://www.transilien.com/tarif/tarif/init

Karnet na 10 przejazdów jest tańszy o 20% od biletów kupowanych pojedynczo.

Jeśli dojdziecie pieszo do stacji La Defense to możecie jechać na biletach t+, ale tylko metrem, nie RERem.
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 05 Sie 2013 12:53 

Czy kupując bilety na autobus z lotniska do Porte Maillot przez internet mogę je wydrukować w domu i potem nie odstawać już swojego na lotnisku? Słyszałem, że kolejki bywają potężne, a kiedy jeszcze trafi się kilku obcokrajowców to już w ogóle możemy odstać z godzinę po same bilety na przejazd. Da się tego uniknąć kupując online czy nawet w tym przypadku musimy te bilety odebrać na miejscu, a nie drukować?
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 05 Sie 2013 13:17 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tigro napisał(a):
Czy kupując bilety na autobus z lotniska do Porte Maillot przez internet mogę je wydrukować w domu i potem nie odstawać już swojego na lotnisku? Słyszałem, że kolejki bywają potężne, a kiedy jeszcze trafi się kilku obcokrajowców to już w ogóle możemy odstać z godzinę po same bilety na przejazd. Da się tego uniknąć kupując online czy nawet w tym przypadku musimy te bilety odebrać na miejscu, a nie drukować?

Jakie potezne? Nie ma cos takiego. Jest jeden kiosk tam kolo odebrania bagazu, a drugi dokladnie na przystanku. W pierszym sa 2 okienka, a w drugim 2 albo 3 + pare terminali :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość