Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 21 Lip 2025 16:10 

niebieski
Bezpośrednio przy wyjściu z przylotów jest przystanek 2 linii tramwajowych. 2 pierwsze przystanki , do Grand Arenas włącznie, są BEZPŁATNE. Przy Grand Arenas można się przesiąść do pociągu - przystanek Nice St Augustin (uwaga: Ruch pociągów jest lewostronny - sprawdzajcie perony)

Przy Grand Arenas mnóstwo hoteli - w dobrych cenach (nowe Ibis Styles i Novotel Suites) , Okko, B&B Hotels. Również dużo restauracji i kawiarni w Arenas.

Automaty na bilety przy przylotach dają tylko opcje drogich taryf lotniskowych - zwykłe bilety można kupić dopiero w automatach przy Grand Arenas. Dobre rozwiązanie: 2.5euro przesiadkowy bilet pociąg + autobus. Np. do Èze jak znalazł
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#62 PostWysłany: 06 Maj 2026 21:22 

Loty: 163
Kilometry: 294 595
Krajów: 46 / 22.2%
niebieski
Pytanie, czy kierując się z centrum miasta na lotnisko wystarczy przyłożyć kartę płatniczą do czytnika w tramwaju, aby dojechać za 1.70 EUR?
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 07 Maj 2026 07:36 

srebrny
Nie. Musisz mieć apkę albo kartę na przejazdy o której mowa w tym wątku
 Profil Relacje PM off
leitoo lubi ten post.
leitoo uważa post za pomocny.

#64 PostWysłany: 07 Maj 2026 08:40 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 526 914
Krajów: 57 / 27.5%
niebieski
@Wintermute ale ta apka nie działa na iPhony, prawda? Byłem chwilę temu w Nicei i zrezygnowałem z korzystania z komunikacji publicznej, bo po prostu jakieś to dziwne i nielogiczne mi się wydawało. Do centrum: pieszo na pociąg z St Augustin do Retour, a po mieście na piechotę (wychodziło po 18-19km dziennie). Ściągnąłem jakieś dwie apki (niby oficjalne), ale jedna była bardziej do planowania a druga miała opcję tylko zbliżenia jakiejś specjalnej karty ażeby ją ewentualnie doładować (tak to zrozumiałem). Jednak przydałaby mi się ta wiedza na przyszłość.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 07 Maj 2026 08:47 

srebrny
Podobno nie, tylko android. No ale jak czytałem regulamin to były takie zapisy jakby działał też na iphony. Ja nie wiem bo nie mam takiego. Jak masz apkę to już karta fizyczna nie jest potrzebna bo bilety kasuje się telefonem.
 Profil Relacje PM off
1955845624 uważa post za pomocny.

#66 PostWysłany: 07 Maj 2026 23:12 

Loty: 163
Kilometry: 294 595
Krajów: 46 / 22.2%
niebieski
Niestety na iOS nie działa, tylko android. Próbowałem na wiele sposobów i się nie da tego obejść. Kaszana, ale przecież to Francja...
 Profil Relacje PM off
1955845624 uważa post za pomocny.

#67 PostWysłany: 08 Maj 2026 06:38 

niebieski
Jam wygląda kasowanie biletu w apce za każdym razem gdy się wsiada/przesiada w ttamwaju/autobusie?
Odczytuje się kod QR tramwaju? Przykładasz telefon do czytnika NFC?
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 13 Maj 2026 12:45 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.8%
srebrny
Przykłada się telefon, ale tylko Android. Z iPhone musisz mieć fizyczny bilet który przykładasz, a apki używasz tylko do doładowania biletu (?)
 Profil Relacje PM off
tamtam uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość