Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 07 Cze 2024 21:31 
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 527 761
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Przed chwilą kupiliśmy na przystanku lotniskowym bilety u człowieka z obslugi. 3,5€
Kręci się pośród ludzi i sam informuje o możliwości zakupu biletów.
Płatność tylko gotówką, drukuje bilety z terminala mobilnego. Podobno do 22.30 można u niego kupić.
Zatem dostrzegli problem.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#62 PostWysłany: 08 Cze 2024 22:45 

srebrny
Bohatersko rozwiązali problem, który sami stworzyli. Towarzysz Ilicz byłby z nich dumny.
 Profil Relacje PM off
tarman lubi ten post.

#63 PostWysłany: 15 Kwi 2025 21:14 

Kilka dni temu lądowałem o 21 i musiałem czekać na autobus do miasta aż do 22.30. Nic w tym czasie nie jechało. Biletów stacjonarnie nie ma gdzie kupić o tej porze, a jakiegoś gościa który je sprzedaje brak.
Można było kupić go u kierowcy w autobusie za 3.50€. Widać jest dopłata 1€ bo kupowany w budce na dworcu autobusowym w centrum, kosztuje 2.50.
Najciekawsze jest to, że w wykazie operacji bankowych na moim koncie, zauważyłem ( płaciłem kartą) że pobrano mi za ten bilet w autobusie 4.29 zł co odpowiada kwocie 1€.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 15 Kwi 2025 22:18 

niebieski
Dziwne. Ja bylem na Rodos jakies 3 tyg temu, bilet na kurs z lotniska bez problemu kupilem u kierowcy za 3 EUR. Ale to bylo w ciagu dnia, moze jest jakas nocna taryfa?

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 24 Cze 2025 14:49 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Fotka przystanku autobusowego na lotnisku - autobus do Rodos
3,50 euro OW, bez problemu kierowca przyjmuje płatnosc gotowka/karta
Załącznik:
rod.jpg
rod.jpg [ 117.03 KiB | Obejrzany 773 razy ]

Załącznik:
rod1.jpg
rod1.jpg [ 29.26 KiB | Obejrzany 773 razy ]
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.
obibok uważa post za pomocny.

#66 PostWysłany: 08 Wrz 2025 15:04 
Awatar użytkownika

Loty: 380
Kilometry: 808 097
Krajów: 39 / 18.2%
srebrny
Nie ma postu oddzielnego o samym lotnisku, więc zapytam tutaj, czy znajdzie się tam jakiś cichy kąt, żeby zrobić godzinny call, czy raczej wszędzie tłum?

#67 PostWysłany: 09 Maj 2026 17:09 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Przylot późnym wieczorem, chcemy wziąć taxi do hotelu w mieście.
Najświeższe info jakie mam to 27€ z 2024 roku. Czy ktoś ma do polecenia coś lepiej, taniej, fajniej?
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 17 Cze 2026 10:24 

Może komuś się przyda.

Faliraki <-> Lotnisko - linia 25, cena 3.50e. Autobus kursuje co godzinę, z Faliraki pierwszy przystanek jest za kościołem, trasa jak w gogle maps, przejazd zajął jakieś 25 minut, bilety do kupienia u kierowcy w autobusie, można płacić kartą lub gotówką.

Faliraki <-> Lindos linia 30, cena 4.50e. Tutaj posiłkowałem się rozkładem ze strony internetowej ktel, wg której autobusy powinny być co 20 minut, bo większość przejeżdża przez Faliraki, ale pierwszy autobus przyjechał po 40 minutach. Przejazd godzinę, bo zawija na te boczne miasteczka po trasie. Na powrocie autobusy co godzinę.

Faliraki <-> Rodos linia 40, cena 2.50e. Pierwszy przystanek jest przy plaży, niedaleko postoju taksówek i fontanny. W szczycie autobusy kursują co 20 minut, przejazd około 35 minut.

Faliraki <-> Prasonisi, linia 76, obecnie zawieszona tj. do 15 czerwca, nie wiem czy będzie wznowiona, taksówki z Lindos do Prasonisi około 60-70e, jak dobrze pamiętam.

Generalnie na przystankach są kody qr do rozkładów oraz mapka całej wyspy z obsługującymi liniami, ale swoje trzeba odstać, z Rodos na pewno łatwiej dostać się wszędzie, niż z Faliraki.
 Profil Relacje PM off
bim-bam uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości