Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 448 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Dortmund
#161 PostWysłany: 26 Lut 2013 21:36 
Awatar użytkownika

Szukam rozkładu jazdy pociągów spod stadionu na lotnisko. Pamiętam ktoś wrzucał kiedyś i do tego opisywał podróż po meczu o 15.30. Pomoże ktoś?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#162 PostWysłany: 26 Lut 2013 22:19 
Awatar użytkownika

http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query2 ... ountry=POL

Wpisujesz jako stację Signal Iduna Park i Holzwickede i jest :)
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 27 Lut 2013 09:31 
Awatar użytkownika

niebieski
pociągi znajduje też wyszukiwarka na stronie http://www.vrr.de/de/index.html . Jednak nie opierałbym szczegółowych planów o konkretne godziny odjazdu, bo tłok na stacji jest b. duży i do pierwszych pociągów ciężko wsiąść, a do tego pociągu łapią opóźnienia. Ja ostatnio po meczu jechałem 40 minut, licząc od momentu podjechania pociągu na peron (rozkładowy czas 14 minut)
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 11 Kwi 2013 19:11 

Cześć. W sobotę lecę do Dortmundu, oglądam teraz rozkłady jazdy. Czy faktycznie autobus 440 i U47 mają prawie 10h przerwę w kursowaniu od 9 do 19? Czy poza linią AirportExpress jest jakaś inna możliwość dostania się z centrum na lotnisko w przyzwoitej cenie? :)
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 11 Kwi 2013 19:52 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
Krajów: 59 / 27.6%
pociągiem do Holzwikede i z buta ok. 20 minut.
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 20 Kwi 2013 15:26 
Awatar użytkownika

czyli w sobotę i niedzielę sensowny powrót (z powodu nie kursowania autobusu 440 w godzinach popoludniowych) to pociąg? czy jeździ jakiś inny autobus?

#167 PostWysłany: 07 Cze 2013 08:52 
Awatar użytkownika

srebrny
evolucja napisał(a):
Cześć. W sobotę lecę do Dortmundu, oglądam teraz rozkłady jazdy. Czy faktycznie autobus 440 i U47 mają prawie 10h przerwę w kursowaniu od 9 do 19? Czy poza linią AirportExpress jest jakaś inna możliwość dostania się z centrum na lotnisko w przyzwoitej cenie? :)

Ciekawie rozpisany ten rozkład.
To jest tak, że w soboty między 10.15 a 18.15 autobusy 440 z Aplerbeck kursują co 20 min (na harmonogramie skrót usw. - un so weiter - "i tak dalej"), a nie, że nie kursują w ogóle.

#168 PostWysłany: 28 Cze 2013 11:56 

niebieski
Mam pytanie o ten bilet grupowy, lecę w przyszłą sobotę w 3 osoby i planuję właśnie na grupowym się poruszać. Rozważam opcję 440 i U47, ale ktoś pisał że bilet ten obowiązuje także na pociągi w strefie A. Dlatego pytanie, czy na bilecie grupowym można dojechać z stacji w Holzwickede? Bo z rana może być dobry spacerek z zaliczeniem Lidla (piwko :D) i potem pociągiem podjechać do centrum, albo pod stadion, bo jeszcze się zastanawiam jak to rozplanować.

Nie bardzo ogarniam kto tam jest operatorem jakich połączeń, bilet grupy wydaje chyba VRR, a pociąg to Deutche Bahn, więc pytanie czy ten drugi przewoźnik akceptuje te bilety?

#169 PostWysłany: 28 Cze 2013 12:58 
Awatar użytkownika

srebrny
na bilecie grupowym strefa A dojedziesz spod terminala do centrum, stadionu, doków, a nawet campusa uniwersyteckiego z H-bahnem - autobusami, kolejami, stadtbahnem itd. Całodzienny opłacalny nawet dla 4 osób.

#170 PostWysłany: 28 Cze 2013 14:17 

niebieski
Doskonale. Dziękuję :)

#171 PostWysłany: 30 Cze 2013 19:34 

niebieski
Jeszcze kwestia czy bilet grupowy za te 13 euro można kupić na dworcu w Holzwickede, bo ktoś wcześniej pisał, że w automacie były te droższe na więcej stref?

#172 PostWysłany: 30 Cze 2013 20:15 

kleyo napisał(a):
Jeszcze kwestia czy bilet grupowy za te 13 euro można kupić na dworcu w Holzwickede, bo ktoś wcześniej pisał, że w automacie były te droższe na więcej stref?

Zawsze można go kupić przez internet:
https://shop.tsvr.de/

(kupiłem, wydrukowałem i korzystałem jeżdżąc po Dortmundzie 9 czerwca)
 PM off  

#173 PostWysłany: 30 Cze 2013 22:04 

niebieski
Ostatnio próbowałem, ale coś mi nie wychodziło, ale spróbuję jeszcze raz.

Dobra wpisałem swoje dane i można przejść do płatności. Tylko mam gdzieś tam zaznaczyć, że chce sobie go wydrukować? Żeby nie wpadli na to, że mi go do domu wyślą.

Niemieckiego w ogóle nie znam, tłumacze sobie na angielski translatorem, ale wolę się upewnić.

#174 PostWysłany: 01 Lip 2013 08:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Cały serwis nazywa się ticket2print, także nawet chyba nie ma możliwości wysyłki takiego biletu. Bilet dotrze mailem, sprawdzać spam, bo mi tam najczęściej te maile trafiały.

Cały proces dość prosty. Wybierasz bilet, potem po prawej stronie uzupełniasz dane (chyba, ze wczesniej zalozyles konto to juz nie musisz) i po lewej pojawia Ci się możliwość przejścia do kasy. Płatność szybka i bilet po 5 minutach na mailu do wydruku, może być czarnobiały. Tyle.

Dużo wygodniejsze niż zakup w automacie, bo po pierwsze wszystko na spokojnie, po drugie na pewno kupisz co chcesz. W automacie może nie być tych biletów, bo teoretycznie Holcwickede leży w innej strefie niż Dortmund i bilet zakupiony tam ze strefą bazowa jako Holzwickede będzie działał tylko w połowie Dortmundu (miasto podzielone na 2 strefy).

A poza tym jak masz bilet w kieszeni to można naprawdę szybko dotrzeć z lotniska do miasta :) Jak ostatnio byłem to samolot zatrzymał się przed terminalem na 5 minut przed odjazdem autobusu, na 2 minuty przed odjazdem wysiedlismy z samolotu i po małym sprinciku przez terminal zdąrzyliśmy na 440 :)
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 01 Lip 2013 09:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja kupowałem w autobusie ;)

#176 PostWysłany: 04 Lip 2013 11:30 

niebieski
Bilecik kupiony, wydrukowany, teraz głupie pytanie, mam go mieć na A4 czy wyciąć?

Temat postu: Re: Odp: Dortmund
#177 PostWysłany: 04 Lip 2013 11:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
Mozesz normalnie miec na A4

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

#178 PostWysłany: 04 Lip 2013 11:36 

kleyo napisał(a):
Bilecik kupiony, wydrukowany, teraz głupie pytanie, mam go mieć na A4 czy wyciąć?

nic nie trzeba wycinać, wystarczy wydrukować, posiadać przy sobie i okazać np. kierowcom autobusów
 PM off  

#179 PostWysłany: 23 Sie 2013 21:06 
Awatar użytkownika

Loty: 551
Kilometry: 819 641
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
Witam.
Mam pytanie odnośnie Münster. Czy ktoś może jechał RB Bahn z Holzwickede do tego miasta? Ile kosztuje bilet? Z tego co doczytałem to podróż trwa 45min. Bilet chyba w okolicy 12 EUR? Po przeczytaniu opinii o Dortmundzie chyba wolę wybrać się właśnie tam... ponoć bardzo ciekawe miasto.

Dodam że przylatuję do DTM w piątek rano z GDN, a wylatuję z rana w sobotę. Także mam tylko 24h.

A może ktoś ma inny pomysł jak zagospodarować dzień?

Image
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 23 Sie 2013 21:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Tam to najciekawsze są stadiony :) W Gelsenkirchen (przede wszystkim) i Dortmundzie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 448 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość