Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 125 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 17 Sty 2013 12:11 

hank napisał(a):
Czy w Relay ma lotnisku kupię bilet transferowy, czy sprzedają tylko pojedyncze?

Ostatnio pani w Relayu mała tylko jednorazowe i bloczek 10 biletów. Gdzieś na lotnisku (T2A) i przy przystanku 200E podobno ukryte są dwa automaty biletowe - ja ich nie znalazłem, ale też nie szukałem za bardzo, więc nie wiem czy oferują wszystkie typy biletów. W tym automacie w terminalu podobno można płacić kartą.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#42 PostWysłany: 17 Sty 2013 13:23 
Awatar użytkownika

Loty: 770
Kilometry: 1 123 624
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
Było już o tym wcześniej, ale powtórzę. Na piętrze jest poczta, niestety czynna krótko. Według mojej wiedzy można tam kupić wszystkie rodzaje biletów.

Godziny otwarcia:
T2A: Mo-Fr
08:00 - 12:00
12:30 - 15:30
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 17 Sty 2013 13:34 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Na lotnisku automat biletowy jest na zewnątrz terminala tuż przy przystanku, z którego odjeżdżają autobusy 200E.
Jeśli jednak z jakichś przyczyn nie uda wam się kupić biletu 24h to kupcie bilet jednorazowy w saloniku z prasą w hali przylotów lub u kierowcy i potem już bez problemu kupicie bilet 24h na stacji podczas przesiadki z autobusu na metro.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 17 Sty 2013 14:13 

niebieski
pabien napisał(a):
Było już o tym wcześniej, ale powtórzę. Na piętrze jest poczta

Wiem o tym, ale przylatuję w sobotę.

Strona BKV informuje o jakimś drugim tajemniczym automacie, który przyjmuje banknoty. Zlokalizował go ktoś, korzystał z niego?

Załączniki:
bdp.jpg
bdp.jpg [ 40.14 KiB | Obejrzany 2772 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 17 Sty 2013 15:02 

W lato korzystałem (ładnie wydal resztę z 10000 HUF), jesienią już banknotem nie dalo sie zaplacić i musialem bilet kupowac w Relayu. Nie wiem tylko czy to była chwilowa awaria ale w kazdym razie jest sporo automatów na mieście ktore przyjmują banknoty tylko w teorii bo cos w nich jest popsute.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 21 Sty 2013 11:08 

niebieski
hank napisał(a):
pabien napisał(a):
Było już o tym wcześniej, ale powtórzę. Na piętrze jest poczta

Wiem o tym, ale przylatuję w sobotę.

Strona BKV informuje o jakimś drugim tajemniczym automacie, który przyjmuje banknoty. Zlokalizował go ktoś, korzystał z niego?

Drugi jest przy wyjściu z Terminalu 2A na poziomie przylotów (poziom 0); wychodząc z Terminalu jest po prawej na zewnątrz, a jest o tyle tajemniczy, że wisi na nim kartka "out of order" ;-) Czyli poza godzinami pracy poczty, jedyną możliwością zakupu biletu 24-h na lotnisku jest drugi automat przy przystanku autobusu 200E (płatność tylko monetami). W dwóch Relayach pytałem; nie mają biletów 24-h.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 27 Sty 2013 20:48 

A ja mam pytanie, bo nikt w wątku nie zadał, gdzie kupić 7 dniowe bilety? Według tej strony (http://www.budapest-tourist-guide.com/t ... apest.html), 7-dniówki jak i inne okresowe można nabyć na poczcie na obydwu terminalach. Próbował ktoś?
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 18 Lut 2013 00:41 

pizzabhoy napisał(a):
A ja mam pytanie, bo nikt w wątku nie zadał, gdzie kupić 7 dniowe bilety? Według tej strony (http://www.budapest-tourist-guide.com/t ... apest.html), 7-dniówki jak i inne okresowe można nabyć na poczcie na obydwu terminalach. Próbował ktoś?

Dołączam do pytania. Będę w Budapeszcie w poniedziałek po 19, istnieje możliwość zakupienia gdzieś o tej godzinie biletów 7-dniowych??
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 18 Lut 2013 00:50 

Zbanowany
Swego czasu Punkt Informacji Turystycznej "Tourinfo" ktore jest w obu terminalach takowe posiadalo . Jesli tam nie ma to poczta albo na ostatnim przystanku 200E
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 18 Lut 2013 02:03 

W punkcie, o którym piszesz mają jedynie karty Budapest Card - All in!. Dużo osób kupuje, ale moim skromnym zdaniem się nie opłaca, jeszcze zależy co chcesz zobaczyć. Większość osób je kupuje, ale nie obczaja co dokladnie. (info z lipca 2012)

Ja kupiłem w sklepie na lotnisku zwykłe bilety a potem gdzieś w podziemiach na którejś ze stacji metra, gdzie było biuro przewoźnika kupiłem 72-hour. Ale nie dostaniesz ich na każdym rogu ulicy.

#51 PostWysłany: 18 Lut 2013 12:06 

Zbanowany
Dlatego napisalem ze swego czasu :)

Jesli przylatuje sie do 15 to mozna tez probowac kupic na poczcie ...

Najwieksze prawdopodobienstwo ze sie bilet 7 dniowy dostanie to stacja gdzie krzyzuja sie wszystkie 3 linie metra : Deak Ferenc ter . Jest tam duzy P.O.K
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 18 Lut 2013 12:11 

niebieski
Na Kőbánya - Kispest jest POK

Tu lista wszystkich POK-ów z adresami:

http://www.bkv.hu/en/opening_hours_of_t ... et_offices
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 18 Lut 2013 21:22 

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, a czy ktoś z was orientuje się może jak to wygląda np z biletem na bagaż? Bo np w Barcelonie nigdy nie kupowałam osobnych biletów na bagaż i nigdy nie miałam z tym problemów a jak to wygląda w Budapeszcie?
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 18 Lut 2013 21:51 

Zbanowany
Nie ma oplaty
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 19 Lut 2013 17:55 

Loty: 4
Kilometry: 18 116
Krajów: 3 / 1.4%
Przestrzegam żeby uważać przy kupnie biletów na lotnisku w Relayu.
Dokładnie liczcie czy dobrze wam wydadzą.
Mnie babka chciała oszukać na 1000 HUF ale się dopatrzyłem i ze skwaszoną miną oddała mi resztę.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 04 Cze 2013 23:46 

mam pytanie:
przylot do Budapesztu mam w nocy koło godziny 23 i czy o tej porze dostane gdzieś bilet, czy pozostaje mi zakup w automacie/u kierowcy?

inna kwestia to Budapest Card - czy ktoś korzystał? Opłaca sie w nią zainwestować np. w 3 dniową (bezpłatna komunikacja, niektóre muzea, zniżki) czy raczej to "pic na wode" i ogólnie nie opłaca się wydawać na nią kasy?

z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 05 Cze 2013 09:23 

Ok 23 są jeszcze otwarte kioski Relay (czynne gdzies tak do 24 czyli do ostatniego przylotu) gdzie można kupic jednorazowy ,a najlepiej od razu dwa aby mieć od razu bilet na metro.
Co do Budapest Card to ja nie kupowałem, zniżki sa przeważnie symboliczne i kupno biletu 24h wychodziło na bardziej opłacalne.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 05 Cze 2013 09:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Wciąż aktualne: viewtopic.php?f=17&t=27694&start=11
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 05 Cze 2013 12:54 

ktoś wspominał wcześniej że bardziej opłacalne jest wyciąganie kasy z bankomatów (konto w mBanku) niż w Polsce w kantorze - czy ktoś wie czy taka sytuacja nadal ma miejsce?

czy ktoś kto był w Budapeszcie na tydzień mógłby doradzić - kupić bilet na 7dni, czy lepiej blok 10 biletów?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 05 Cze 2013 13:23 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Brendlingo napisał(a):
ktoś wspominał wcześniej że bardziej opłacalne jest wyciąganie kasy z bankomatów (konto w mBanku) niż w Polsce w kantorze - czy ktoś wie czy taka sytuacja nadal ma miejsce?

czy ktoś kto był w Budapeszcie na tydzień mógłby doradzić - kupić bilet na 7dni, czy lepiej blok 10 biletów?

bloczek to 3000ft
7dniówka 5000 czyli tyle co ca 17 pojedynczych - ja bym zdecydowanie brał 7dniówkę :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 125 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości