Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Sylwester w Atenach
#1 PostWysłany: 24 Paź 2016 18:12 

Cześć! 31 grudnia wylatujemy z Berlina do Aten, bilet powrotny mamy 7 stycznia. Sylwestra i Nowy Rok na pewno spędzimy w Atenach, jednakże nie wiem co dalej. Tydzień na Ateny to chyba trochę długo. Co polecacie robić w tym okresie w Grecji? Gdzie najlepiej skoczyć z Aten? Nie planujemy wypożyczać auta, wyjazd traktujemy jako budżetowy :D Jakie rzeczy wziąć ze sobą do Grecji? Krótkie spodenki w tym okresie pewnie będą przesadą? Grudzień/Styczeń w Grecji to taki nasz kwiecień temperaturowo? Proszę o pomoc :)

-- 24 Paź 2016 18:39 --

Z Aten pewnie odpływają prom na wyspy Greckie, może o rejsie na jedną z wysp warto pomyśleć? Czy w tym okresie promy nie kursują?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 24 Paź 2016 18:43 

Loty: 119
Kilometry: 272 798
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Pogoda w Atenach na początku roku może być różna ale o krótkich spodenkach to raczej zapomnij :lol:
W dzień powinno być coś w okolicach 10 stopni,przy dobrych wiatrach 15 :)
Tydzień w samych Atenach to jak dla mnie zdecydowanie za dużo...
Ryanair lata na wyspy w przedziale 100-200 zł RT więc o promach nawet bym nie myślał
Na waszym miejscu wyskoczyłbym nawet na 3-4 dni na którąś z wysp..
Jest w czym wybierać :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Paź 2016 18:59 

srebrny
Można też się wybrać np. pociągiem do Koryntu (w tym nad kanał, ale to już raczej autobusem), albo autobusem do Delfi. Co do krótkich spodenek, to ja wiem na pewno, że na początku grudnia tam się można kąpać w morzu, ale i zmarznąć. A jak będzie miesiąc później, to może być różnie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Paź 2016 20:20 

Czytam o miejscowości Glifada, rozumiem że jest to taki nadmorski kurort koło Aten. Może warto zostać kilka dni w Atenach w centrum, a kilka dni spędzić w jakieś nadmorskiej miejscowości w pobliżu? Był ktoś na sylwestra w Atenach? Czy Ateny organizują jakiegoś zorganizowego sylwestra, czy pozostaje nam zabawa na własną rękę?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Paź 2016 20:51 

niebieski
Byłem 4 dni w Atenach i 1 dzień poświęciłem na wypad do Napflio.
Wg mnie bardzo fajne. Była to połowa lutego. Ciepło, 17stopni minimum ...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Paź 2016 22:28 

Loty: 50
Kilometry: 66 260
Krajów: 10 / 4.7%
Glifada to w sumie taka dzielnica Aten , nic nadzwyczajnego sklepy , bary , kluby , miejsce raczej do spędzenia miłego wieczoru . Z centrum jest dobrze skomunikowana ( tram , autobus ok.40 min jazdy ). Tak jak kolega powyżej polecam Nafplio i do tego Epidavros . Dobrą opcją jest też wypad na którąś z pobliskich wysepek np. Egina czy Kea , którą osobiście polecam . Co do sylwestra to raczej na własną rękę .
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość