Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Paź 2017 12:29 

Loty: 10
Kilometry: 14 782
Krajów: 4 / 1.9%
Witam ,na ferie zimowe mam dwa plany do wyboru.Wyjeżdzamy w konfiguracji 2+2.Dzieci w wieku10,11.Planujemy trochę zwiedzać, troche spacerować odpoczywać.Wersja
1. Lot do Sewilli, wynajęcie samochodu, przejazd w okolice Kadyksu.Na miejscu 5 noclegów zwiedzanie Kadyksu,Gibraltar,Jerez de la Frontera i okolice.Powrót na 2 noclegi do Sewilli, zwiedzanie Sewilii wylot.
2. Lot do Malagi noclegi w Benalmadena na 7 nocy, Zwiedzanie Malaga, Grenada, Droga Króla, może Ronda i okolice.
Samochód w obu przypadkach na cały pobyt, hotele z HB.
W wersji z Sewillą tańsze loty ale lepszy hotel,z basenem wewnętrznym ,jaccuzi i takie tam.Malaga tańszy hotel ale bilety na razie drogie.Suma wyjdzie podobnie.
Bardziej pytam pod kątem pory roku(luty)która okolica atrakcyjniejsza.
W ostatnie ferie przeżyłam zimę stulecia w Hiszpanii?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 13 Paź 2017 12:46 

srebrny
Sevilla i okolice, bedzie cieplej. nad morzem moze wiecej padac. jako alternatywa pozostaje Kordoba
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Paź 2017 13:37 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 308 541
Krajów: 98 / 45.8%
srebrny
Zdecydowanie doradzam Sewillę i Kadyks i całe wybrzeże pomiędzy Gibraltarem a Kadyksem, chociaż pogoda nie jest gwarantowana i bardzo często, prawie zawsze wieje. Jeśli serfujecie to raj ;)
Ale też napisz, co Was interesuje, kręci.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Paź 2017 13:59 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 224 064
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Również bardziej polecam Sewillę, niż Malagę. Proponowałabym też więcej noclegów mieć właśnie w Sewilli, niż w Kadyksie. Sewilla jest większa i posiada więcej atrakcji, niż Kadyks. Dodatkowo, jak pisał @ibartek łatwiej jest z niej wyskoczyć na dzień do Kordoby. A do Rondy oraz kilku innych białych miasteczek z Sewilli też można pojechać.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Paź 2017 14:08 

Loty: 2
Kilometry: 4 884
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Z mojej trasy po Andaluzji, Sewilla absolutny numer jeden. Później Granada. Kadyks słaby. Malaga jak się chce na plaże ok. Kordoba fajna.

Sewilla była 100% realizacja jakiegoś architypicznego obrazu Hiszpanii, który wynosi się z książek czy filmów.
Energia, dzikość, ale też tajemniczość. Do tego dużo lokalnego życia dookoła, umiarkowana ilość turystów.

Chcę kiedyś do Sewilli pojechać na Semana Santa.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Paź 2017 20:05 
Awatar użytkownika

srebrny
zdecydowanie Sevilla. Kadyks mi sie bardzo podobal, ale nie wiem, jak to bedzie zima - pewnie traci sporo z klimatu. Ja bylem latem.

Sevilla jest jakies 100x bardziej warta odwiedzenia niz Malaga. Kadyks + Gibraltar + moze Tarifa jakby wialo [zobaczyc kitesurferow, jesli was to interesuje] + tio Pepe w Jerez [samo Jerez nie jest brzydkie ale tez nic szczegolnego w nim nie ma] to naprawde swietny zestaw.

Pomysl o kilku noclegach gdzies indziej [nie wiem, Kadyks czy gdzies na trasie, jesli nie chcesz robic typowej objazdowki] - z Sevilli do takiego Gibraltaru jest prawie 200km, i robienie tego w 1 dzien, dojechania, powrotu +zwiedzanie to dla mnie osobiscie srednia przyjemnosc.

Upewnij sie ze masz hotel z ogrzewaniem [po Twoich wczesniejszych doswiadczeniach mysle ze wiesz o czym mowie, ze to nie jak ktos tu zaraz wyskoczy "a ja bylem w styczniu w Barcelonie i gralem w pilke na plazy w krotkich gaciach a chiwle nawet i bez"]
 Profil Relacje PM off
PawelGa lubi ten post.

#7 PostWysłany: 13 Paź 2017 22:46 

Dzięki bardzo, do Gibraltaru raczej pojechałabym z Kadyksu nie z Sewilli więc to nie tak daleko.Sewilla bardzo kusi,ale nie wiem czy w zimie będzie miała swój urok.
Więcej noclegów w Sewilli nie planuje bo muszę patrzeć trochę na preferencje dzieci , one wielu godzin na ulicach miasta nie spędzą.W sumie jakoś myślałam.ze więcej atrakcji jest w okolicach Malagi.Ze ona sama jest kontrowersyna to juź na forum czytałam, jedni lubią ,dla innych jest koszmarkiem.
Lubimy zwiedzać ,ale na spokojnie ,nie muszę zobaczyć wszystkiego w okolicy,posiedziałabym też chętnie teź na plaży
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Paź 2017 23:20 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 224 064
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Pod względem pogodowym dobrze jest przejrzeć dane archiwalne o temperaturze powietrza, najlepiej dla kilku lat. Przykładowe zestawienie dla Malagi jest pod tym linkiem. W tym samym czasie w lutym w Kadyksie pogoda była podobna:
https://www.accuweather.com/pl/es/malag ... 2/01/2017#
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Paź 2017 08:47 

Pogode przejrzałam , jest w zasadzie podobna, ale to też ruletka.
Czy orientujecie się czy w zimie jest otwarty jakiś kryty aquapark w tamtych rejonach?dzieci chętniej zwiedzają,jeśli wiedzą ze pózniej idą poszaleć,takie małe przekupstwo
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Paź 2017 09:07 

Loty: 31
Kilometry: 49 848
Krajów: 10 / 4.7%
Sewilla! :D Cudowne miasto.
I wydaje mi się, że nawet lepiej zimą niż latem. Byłam w lutym dwa lata temu i było ok. 20 stopni. Nie wyobrażam sobie tego miasta w lipcu :lol:
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 14 Paź 2017 12:22 
Awatar użytkownika

srebrny
makra2 napisał(a):
Pogode przejrzałam , jest w zasadzie podobna, ale to też ruletka.
Czy orientujecie się czy w zimie jest otwarty jakiś kryty aquapark w tamtych rejonach?dzieci chętniej zwiedzają,jeśli wiedzą ze pózniej idą poszaleć,takie małe przekupstwo

nie mam pojecia, ale kryte aquaparki to w Hiszpanii rzadkosc, a pewnie zwlaszcza w Andaluzjii.
Nie wiem jakie duze te Twoje dzieci i co lubia, ale moze zabierz je do Tarify na lekcje kitesurfingu? serio mowie
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Paź 2017 17:15 

Dzieci w wieku 10 i 11 lat?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 15 Paź 2017 01:22 
Awatar użytkownika

srebrny
nie tylko o wiek chodzi ale tez o to jakie sa, czy odwazne czy bojazliwe, czy dobrze plywaja [niezbedne, jesli chce sie cokolwiek dzialac z tym kitesurfingiem dalej niz pierwszy czy max drugi dzien, ktore robi sie na sucho] etc, wiec nie kaz mi na podstawie wieku zdecydowac, czy kitesurfing sie im spodoba czy tez nie : )
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 15 Paź 2017 01:57 

Dla mnie numerem 1 w Andaluzji jest Kordoba, potem Granada i Sevilla...
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 28 Paź 2017 22:03 

Decyzja zapadła bilety kupione do Sewilli. I teraz mam pytanie, 5 noclegów mamy w okolicach Kadyksu a 2 ostatnie w Sewilli. Mamy mieć wypożyczony samochód od razu na lotnisku i jedziemy na wybrzeże. Czy te 2 ostatnie dni w Sewilli trzymać samochód i jechać nim na lotnisko, niestety wylot ok 6 rano.Czy będzie on w Sewilli zupełnie niepotrzebny ( nie mówiąc o problemach z parkowaniem) a na lotnisko jechać taxi?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 29 Paź 2017 00:04 
Awatar użytkownika

srebrny
1.samochod niepotrzebny
2.bus lotniskowy w Sevilli zaczyna na tyle wczesnie ze mozna nim zdazyc na nawet bardzo wczesne wyloty. Oczywiscie, jesli to nie problem dla Was, to wygodniej & szybciej jest taxi

Ostatnio edytowany przez Washington, 29 Paź 2017 09:08, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości