Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 10 Kwi 2012 15:42 

Super.

A byłeś [albo ktoś inny] w obserwatorum atronomicznym na zboczu Tibidago ?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#22 PostWysłany: 10 Kwi 2012 22:46 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Myślałem o tym, ale nie byłem bo wyszło nie po drodze.
Ja tak klasycznie spacer i przede wszystkim podziwianie naprawdę zajebistego (moim zdaniem najlepszego) widoku na Barcelonę w sumie konkurować może jedynie widok z kolejki nad portem zjeżdżającej z Montjuic
No i oczywiście kościół Najświętszego Serca (mam słabość do architektury sakralnej). Wesołe miasteczko sobie darowałem.

#23 PostWysłany: 16 Lut 2015 23:41 

caly ten przejazd na bilecie T-10 obowiazujacym tylko na pierwsza strefe?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 16 Lut 2015 23:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
a potrzebujesz więcej stref żeby dojechać na gore?
nie, nie potrzebujesz.

#25 PostWysłany: 07 Kwi 2015 00:14 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 578 945
Krajów: 48 / 22.4%
srebrny
A autem można tam wjechać (w sensie czy ktoś może w praktyce przerabiał, bo że można to wiem)? Wiem, drogi są, ale google maps jakoś dziwnie ustala trasę i wolałbym mieć pewność (wjeżdżać od SW czy od NE)? Chcemy tam wjechać w niedzielny poranek, iść do kościoła, rozejrzeć się po parku i stamtąd ruszyć do Girony (innych form dojazdu nie biorę pod uwagę).

No chyba, że nie warto tam się pakować jeśli nie jest się nastawiony na karuzele, i w zamian za to pojechać sobie wzdłuż wybrzeża i tak spędzić czas (plażing odpada, bo wyjazd w najbliższą niedzielę).

R.

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 07 Kwi 2015 01:31 

niebieski
Ja wjeżdżałem na samą górę samochodem. Z tego co pamiętam to po drodze jest jeden albo dwa punkty widokowe, z których świetnie widać Barcelonę. Byłem tam w Kwietniu - kiedy jeszcze chyba wesołe miasteczko nie działało i wjazd był dosyć przyjemny, jedynie trzeba uważać na kolarzy. Na samym szczycie z łatwością zaparkujesz. Ja zrobiłem to na parkingu hotelu Gran Hotel La Florida.

Trasa, którą jechałem na niebiesko - http://tinyurl.com/pyy2pny
 Profil Relacje PM off
zawiert uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 07 Kwi 2015 08:08 
Awatar użytkownika

Loty: 555
Kilometry: 823 993
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Ja polecam wejście na górę na piechotę. Wejście z parkingu, gdzie stację ma kolejka terenowa zajmuje równym krokiem 40-50min. Zejście zajęło nam 25min.

Załącznik:
DSC_1572.JPG
DSC_1572.JPG [ 239.82 KiB | Obejrzany 2724 razy ]

Z parkingu na początek idziemy 1,9km asfaltem pod górę, potem drogą szutrową (zaznaczyłem na czerwono). Nie ma oznaczenia, ale nie sposób pomylić, ponieważ na zakręcie (początek czerwonej linii na mapie) jest strome podejście do drogi asfaltowej (ok. 250m). Dalej idziemy w lewo pod tunelem kolejki terenowej (która w zimie działa tylko w wybrane dni, najczęściej weekend), i za nim jest znowu podejście szutrowe wzdłuż nasypu pod sam szczyt.

Załącznik:
podejscie-tibidabo.jpg
podejscie-tibidabo.jpg [ 218.51 KiB | Obejrzany 2708 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 07 Kwi 2015 16:38 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 578 945
Krajów: 48 / 22.4%
srebrny
Ja jadę z ekipą dwie osoby 60+ i 4 dzieci (6,4,3,1) więc spacer odpada.
@Tomek - dzięki.

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 07 Kwi 2015 23:44 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
na tibidabo normalnie się wjeżdża po asfalcie. nie ma potrzeby jechania jakąkolwiek drogą szutrową.
samochód można zostawić na poziomie drogi a pod sam kościół wejść z buta. ładne widoki więc warto.

#30 PostWysłany: 18 Maj 2015 22:27 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 85 890
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Mam w planie Sagrade Familie, Park Guell i Tibidabo tego samego dnia - wiem, że do zrealizowania, ale jak dostać się z Parku Guell do kolejki na Tibidabo? Jeździ jakiś autobus? Czy może lepiej na piechotę?

#31 PostWysłany: 18 Maj 2015 22:33 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
możesz przejść z parku guell do stacji sant gervasi. tam wsiadasz do kolejki żeby dojechać do peu del pendicular.
(google działa wybornie)
orchidea04 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości