Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 237 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 10 Mar 2025 15:16 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Kto wystawia bilet?

Wczasy na klifie z widokiem na ocean 🌊☀️ All inclusive na Gran Canarii za 2399 PLN Wczasy na klifie z widokiem na ocean 🌊☀️ All inclusive na Gran Canarii za 2399 PLN
Odkryj hiszpańską wyspę za 1189 PLN 🌊☀️ 4 dni w 4* hotelu ze śniadaniami na Majorce 🇪🇸✈️ Odkryj hiszpańską wyspę za 1189 PLN 🌊☀️ 4 dni w 4* hotelu ze śniadaniami na Majorce 🇪🇸✈️
#222 PostWysłany: 10 Mar 2025 15:19 

Loty: 90
Kilometry: 124 890
Krajów: 22 / 10.6%
-- 10 Mar 2025 14:19 --

Bilety kupiłem 2 tygodnie wcześniej na oficjalnej stronie https://www.caminitodelrey.info/en/tickets/buy
Wymienił nam pracownik parku narodowego.

-- 10 Mar 2025 14:19 --

Bilety kupiłem 2 tygodnie wcześniej na oficjalnej stronie https://www.caminitodelrey.info/en/tickets/buy
Wymienił nam pracownik parku narodowego.
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 06 Kwi 2025 17:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem czy teraz wprowadzono czy już było ale "Rezygnując z atrakcji na co najmniej 24 godz. przed jej rozpoczęciem, otrzymasz pełny zwrot kosztów."
Druga sprawa, jak nie ma biletów online, a ktoś martwi się że nie wejdzie bo może być na miejscu też brak biletów to można napisać jako zarejestrowany użytkownik i przypisują bilet dzienny na wybraną datę i po opłaceniu jest aktywny.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#224 PostWysłany: 10 Maj 2025 14:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Porad w kwestii jak tam dotrzeć, auto oczywiście ma sens ale i tak na miejscu musimy użyć autobusu żeby się dostać do wejścia i od wyjścia na parking, jest pociąg ale kursuje bardzo rzadko i raczej dla tych co poza spokojnym przejściem atrakcji jeszcze zrobią sobie dodatkową wędrówkę, a jest gdzie bo okolice piękne.
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 12 Maj 2025 20:30 

Witam,
Mam pytanie odnośnie sprawdzania godziny wejścia.
Bilet mam na 9.30 ale pociąg rusza 9.43 więc tak naprawdę na miejscu będę po 11. Czy mimo to wejdę bez problemu?
Bo jeśli nie to muszę kombinować wynajęcie auta bo w sobotę jest tam solidny galimatias.
Miał ktoś doświadczenie z mocno spóźnionym wejściem?
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 12 Maj 2025 20:40 

złoty
@sapryk Wejdziesz bez problemu,przed samym wejściem pytają czy chcesz iść samemu czy z grupą,Pani szybko mówi zasaday i to tyle-dostajesz jeszcze kask
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 26 Wrz 2025 10:26 

Loty: 46
Kilometry: 73 674
Krajów: 11 / 5.3%
niebieski
Początek listopada. Czy z rana (wejście i 9:30) trasa jest cała w cieniu i nazwijmy to bez kolorów? czy lepiej wybrać wejście o 13?
Nie chciałabym iść w mgłach i szarościach
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 26 Wrz 2025 10:37 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 621
Kilometry: 946 669
Krajów: 60 / 29.0%
Początek listopada wschód słońca będziesz miała przed 8. Do 9:30 ewentualnych mgieł już raczej nie będzie. Patrząc na to jak trasa jest ukształtowana na mapie to oceniałbym, że przy wejściu o 9:30 wąwóz będzie bardziej równomiernie oświetlony (oczywiście przy założeniu, że będzie słonecznie), po 13:00 ty bardziej będziesz w części zacienionej z widokami na na drugi brzeg rzeki w słońcu.
KL_user uważa post za pomocny.

#229 PostWysłany: 24 Paź 2025 15:03 

Temat przejrzany, ale zastanawia mnie jedna rzecz (w sumie chyba nikt jeszcze o to nie pytał - i to budzi moją wątpliwość dlaczego tylko ja mam taki "problem" ;) )
Otóż nie ma strony z dokładnym rozkładem busów od el chorro w kierunku wejścia (coś znalazłam, ale czy to pewnie to nie wiem, co jak mi się wydaje, utrudnia wykupienie biletu na dokładną godzinę. Czytałam tutaj, że w teorii można wejść trochę nie o czasie, ale też kwestia o ile może się to przesunąć. Otóż jeśli mój pociąg z Malagi przyjeżdża dajmy na to o 10:05 to teraz nie wiadomo czy ten bus jest na pewno o 10:30, czy może trzeba będzie czekać dłuzej, powiedzmy do 11, co wpływa na moment wejścia.
Inna sprawa to pociąg powrotny, bo jeden jest po 13 i następny dopiero przed 17. Jest co robić w okolicy poza szlakiem żeby jakoś zagospodorować sobie ten czas? Przykładowo wejście o 11:30 albo o 12, dwie-max trzy godziny i zostaje sporo czasu do powrotu...
ktoś potwierdza, że bilet powrotny lepiej kupić wcześniej bo jest spore obłożenie?
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 24 Paź 2025 15:39 

Loty: 90
Kilometry: 124 890
Krajów: 22 / 10.6%
Niczym się nie przejmuj. Ja pomyliłem dni i przyjechałem dzień wcześniej. Nikt nie robił problemu i wpuścili nas.
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 28 Paź 2025 08:20 

Dzień dobry,

Chciałem kupić bilety na trasę z około 2 tygodniowym wyprzedzeniem (w listopadzie) jaka sądziłem poza sezonem a tu zonk. Nie m już miejsc ani z przewodnikiem ani bez.
Nie wierzę że jest takie obłożenie poza sezonem, może wiecie jaka agencja lub lokalne biuro ma pule biletów "zawsze dostępnych"...?
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 28 Paź 2025 08:54 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
Krajów: 15 / 7.3%
srebrny
Ja bardzo polecam wycieczkę z nimi - https://aloratur.com/

Byłem w tej samej sytuacji, że nie było już biletów indywidualnych sprzedawanych i trzeba było wziąć coś z lokalnego biura. Akurat my wzieliśmy całodniową wycieczkę z wizytą w tapas barze i wiosce Alora ale mają też jakieś krótsze wypady typowo na sam szlak.

#233 PostWysłany: 28 Paź 2025 10:30 

Tam też już nie ma dla interesujących mnie terminów.
Kupiłem na GetYourGuide.
Były dostępne jeszcze w innych ogólnoświatowcyh platformach, a to znaczy że nas kroją wykupując wcześniej terminy.

Takie to proste - kupujesz całą pulę na 6 miesięcy w przód wystawiasz o 150%-200% drożej, dzień przed zwracasz niesprzedane.... Wszystko robi algorytm:)
 Profil Relacje PM off
chris0o lubi ten post.

#234 PostWysłany: 28 Paź 2025 14:15 

srebrny
ela7778 napisał(a):
Otóż jeśli mój pociąg z Malagi przyjeżdża dajmy na to o 10:05 to teraz nie wiadomo czy ten bus jest na pewno o 10:30, czy może trzeba będzie czekać dłuzej, powiedzmy do 11, co wpływa na moment wejścia.
To jest chyba ta linia autobusowa https://siu.ctmam.ctan.es/en/movil/hora ... &linea=191 , masz tam pełny rozkład jazdy.

ela7778 napisał(a):
Inna sprawa to pociąg powrotny, bo jeden jest po 13 i następny dopiero przed 17. Jest co robić w okolicy poza szlakiem żeby jakoś zagospodorować sobie ten czas? Przykładowo wejście o 11:30 albo o 12, dwie-max trzy godziny i zostaje sporo czasu do powrotu...
ktoś potwierdza, że bilet powrotny lepiej kupić wcześniej bo jest spore obłożenie?
Sam się ostatnio nad tym zastanawiałem. Na podstawie rozkładu z poprzedniego linku można założyć, że przy wejściu na szlak będziesz o 11:00. Do przejścia masz około osiem kilometrów. Żeby cokolwiek zapamiętać z tego przejścia i zrobić jakieś zdjęcia lub filmiki potrzebujesz minimum trzy godziny czasu.

Jakby ktoś chciał przy okazji zwiedzać Alorę. Pociągi na trasie Malaga - Alora kursują co dwie godziny. Ponadto między tymi miastami jeżdżą autobusy:
- https://siu.ctmam.ctan.es/en/movil/hora ... &linea=230 ,
- https://siu.ctmam.ctan.es/en/movil/hora ... &linea=231 ,
- https://siu.ctmam.ctan.es/en/movil/hora ... &linea=234.

Między Alorą i stacją El Chorro-Caminito Del Rey oprócz pociągu kursuje też linia autobusowa https://siu.ctmam.ctan.es/en/movil/hora ... 121&from=1 .

Gdyby ktoś z was chciał trochę zaszaleć to po przejściu Caminito proponuję następujące rozwiązanie:
1) Pociąg Media Distancia 14:22 El Chorro-Caminito Del Rey - Antequera-Santa Ana,
2) Pociąg Media Distancia 15:06 Antequera-Santa Ana - Ronda,
3) Autobus Avanza 18:35 Ronda - Malaga.

Interesująca do zwiedzania byłaby również Antequera. Ale stacja Santa Ana jest położona na pustkowiu i z tego pociągu co wyżej pisałem do miasta można dotrzeć tylko taksówką. Powrót z Antequery do Malagi jest prosty bo na tej trasie jeździ dużo bezpośrednich autobusów.
 Profil Relacje PM off
Marysiek lubi ten post.
Marysiek uważa post za pomocny.

#235 PostWysłany: 20 Mar 2026 14:15 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 23.2%
platynowy
ile czasu optymistycznie moze zajac pokonanie
stacja kolejowa El Chorro-Caminito Del Rey - wejscie na szlak ?
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 20 Mar 2026 15:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 621
Kilometry: 946 669
Krajów: 60 / 29.0%
Na pewno dość długo - wg google maps to będzie ok. 10 km, część drogi lekko pod górkę.
correos lubi ten post.
correos uważa post za pomocny.

#237 PostWysłany: 05 Cze 2026 18:01 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Od 10 czerwca będzie nowy most wiszący

Załączniki:
most.jpg
most.jpg [ 96.87 KiB | Obejrzany 94 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 237 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości