Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: 4-5 dni w Bergamo
#21 PostWysłany: 13 Sty 2013 21:25 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 105 908
Krajów: 15 / 7.0%
p14c3k napisał(a):
i trzbea sie bylo a w 3 postach o tym pochwalic ??

dwa pierwsze to kopij-wkej nawet ;)

Tak bo każdy dotyczy innej kwestii: biletów, zwiedzania i jedzenia.
Poza tym lepiej tak niż żaden post. Ale lepiej nic nie napisać samemu a wytykać innym - typowo polskie.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 15 Sty 2013 22:28 
Awatar użytkownika

@AndziaP84: to mozna to bylo jakos podzielic, a nie poprostu skopiowac w dwoch tematch wkelic to samo,, ewentalnie idelanie pasowalo by do relacje z podrozy. Nie mam nic do informacji bo nieukrywam ze sam pewnie skorzsstam, niemniej jednak gdyby kazdy jeden tekst kopiowal do paru watkow bylby niezly bu...

BTW. nie byla to zlosliwosc, lecz najzyklejsza krytyka, ale jak widac, odebralas to jak atak - powiedzilabym ze to jest typowo polskie ;) wyluzuj troszke..
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 15 Sty 2013 22:52 
Moderator forum

Andzia,
proponowalbym napisac w dziale 'Relacje z podrozy'
i podac link w danych watkach, dodajac ew, odp cytaty

?

proponuje juz nie wchodzic w to czy jest to typowe.pl czy nie ;)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off
Agnieszka Zaliwska uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 16 Sty 2013 15:31 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 105 908
Krajów: 15 / 7.0%
Dzięki za wskazówki - następnym razem postaram się umieszczać to działami.
Przyznam jedynie, że znam ludzi, którzy przeszukują jeden wątek zamiast 5 i dlatego wolałam wrzucić tam skondensowane informacje :)
Bubu69 lubi ten post.

#25 PostWysłany: 26 Sty 2013 18:45 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Mam pytanie odnosnie komunikacji w Bergamo - czegos nie rozumiem ;);

http://www.atb.bergamo.it/ENG/Default.a ... G=4&NOT=43

Nocleg mam w Seriate - jesli kupowalabym bilet jednorazowy np ze stacji kolejowej, wowczas musialabym wziac na 2 strefy. Wolalabym jednak nie kupowac za kazdym razem, i tu pojawia sie moje pytanie:

Czy bilet turystyczny 24h za 5 eur obejmuje tez druga strefe? (bo jest za 3,50 city only oraz 5 whole network).
Dzieki za odpowiedz ;)

#26 PostWysłany: 30 Sty 2013 01:24 

Gixera,
Odezwij sie do mnie prosze.
Szukam noclegu w Bergamo i chcialbym zapytac gdzie Tobie udalo sie znalezc.
Nie wiem czy da rade na tym forum wysyłac private wiadomości wiec podaje moje GG: 2666381
Dzieki
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 11 Lut 2013 13:04 

a gdzie w Bergamo/ Mediolanie można kupić tanie ciuchy? jakieś bazarki?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 11 Lut 2013 13:37 

niebieski
Bazar w Bergamo-tanie ciuszki, właściwie mix wszelkich artykułów, również 2 stoiska z serami i wędlinami otwarty tylko w poniedziałki, do 12.
Przy Via S. Giovanni Bosco. To jest przed tunelem-jadąc z lotniska do dworca,albo za tunelem w drugą stronę, po prawo. Pieszo od dworca kolejowego ok. 10 min.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 10 Mar 2013 18:43 

pytanie do kobietek:)
gdzie w Mediolanie i Bergamo można kupić tanio ciuchy mogą być sklepiki i bazary?
wyczytałam,ze w sobote jest targ w Mediolanie a w poniedziałek w Bergamo, niestety ja będe w Mediolanie w niedziele a w Bergamo we wtorek no i klops:(
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 10 Mar 2013 19:01 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
może w centrum handlowym na przeciwko lotniska w bergamo ? :)

Temat postu: Lotnisko Bergamo
#31 PostWysłany: 05 Maj 2013 22:11 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Czy na lotnisku Bergamo jest sklep z dobrym winem włoskim? Tak nawiasem mówiąc czy jest jakiś inny sposób na zabranie wina do bagażu podręcznego oprócz zakupów w duty free?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Lotnisko Bergamo
#32 PostWysłany: 05 Maj 2013 22:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
sherif14 napisał(a):
Czy na lotnisku Bergamo jest sklep z dobrym winem włoskim? Tak nawiasem mówiąc czy jest jakiś inny sposób na zabranie wina do bagażu podręcznego oprócz zakupów w duty free?

możesz zamrozić i wtedy się nie przyczepią że płyn :D
Kamil Lasek lubi ten post.

Temat postu: Re: Lotnisko Bergamo
#33 PostWysłany: 05 Maj 2013 22:23 
Awatar użytkownika

sherif14 napisał(a):

Rozlej do buteleczek 100ml, możesz wziąść 10 sztuk, czyli razem 1 litr :P

#34 PostWysłany: 05 Maj 2013 23:20 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Można też dosypać żelatyny i zrobić galaretkę :D
A co z tym winem na lotnisku??
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 05 Maj 2013 23:46 

Dobre wino włoskie kup po powrocie w Tesco za 15 zł i jak znajomi nie przeczytają tej małej karteczki na butelce to sobie z powodzeniem łykną.
 PM off  

#36 PostWysłany: 06 Maj 2013 08:55 

sherif14 napisał(a):
Można też dosypać żelatyny i zrobić galaretkę :D
A co z tym winem na lotnisku??

Bez problemu kupisz dobre ,jesli będziesz chcial to nawet tanie wino w po odprawie w sklepie wolnocłowym,wybór baaaaaaaardzo duzy! powodzenia! Miłego wypoczynku!
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 07 Cze 2013 10:10 

Właśnie wróciłam z Bergamo, gdzie spędziłam kilka dni, więc podzielę się najnowszymi informacjami (a nóż, komuś się przyda):

- nocowałam w hotelu AroomS Affittacamere na Via Giambattista Moroni 197 (ok. 1 km do dworca kolejowego/autobusowego, w pobliżu kilka ulic na których można kupić przysłowiowe "szwarc, mydło i powidło", do Billi rzut beretem, mnóstwo kafejek, gdzie po 20.00 zaczyna robić się naprawdę gwarno) i szczerze polecam ten pensjonat! Warunki jak w 3-gwiazdkowym hotelu (wszystko jak na zdjęciach, pokoje ze wspólną łazienką mają wyjście na taras, kuchnia w pełni wyposażona, ręczniki zmieniane codziennie, codziennie sprzątane), cena nieporównywalnie niższa, bardzo dobra baza wypadowa. Rezerwacji dokonywałam przez Booking.com: http://www.booking.com/hotel/it/arooms.pl.html Do ceny należy doliczyć tzw. podatek miejski (nasza "opłata klimatyczna") - płacimy gotówką w dniu zakwaterowania;

- zlokalizowałam kilka marketów: wspomnianą już Billę na via Tiraboshi (nie Zambonate!), która mieści się w sklepie z ubraniami (należy wejść do sklepu, przejść kilkanaście metrów i zejść do podziemi - Billa znajduje się naprzeciwko sklepu Bata), market na via Paleocappa (kilkanaście metrów od skrzyżowania z viale Papa Giovanni XXIII, w bramie po prawej stronie), Supermerkato na viale Papa Giovanni XXIII (po tej samej stronie co pizzeria "Papa & Co", w jej pobliżu), Carrefour Express w pobliżu stacji funikularów (niestety, sklep w likwidacji - załapałam się na wyprzedaż towaru);

- potwierdzam, że najlepsza pizza jest w "Papa & Co" - za 3 euro można zjeść kawał pysznego placka!

- jeśli chcecie dojechać do Lecco (nad jezioro Como), to zarezerwujcie trochę więcej czasu, gdyż od 1.06. nie dojedziecie tam już bezpośrednio jednym pociągiem! Najpierw trzeba dojechać pociągiem do miejscowości Cisano, gdzie będzie czekał na Was autobus, który jedzie do Calolziocorte, a później z Caloziocorte jechać pociągiem do Lecco (jednak transport jest bardzo dobrze zorganizowany, kierowcy sami wołają pasażerów :) ). W drodze powrotnej trzeba natomiast wsiadać do pociągu jadącego do Mediolanu P. Garibaldi i znów przesiąść się w w/w miejscowościach. Cała wyprawa kosztuje 3,45 euro w jedną stronę;

- jeśli planujecie zabrać ze sobą suszarki, prostownice etc. to koniecznie kupcie specjalną wtyczkę (gniazdka we Włoszech są węższe i mają 3 wejścia). Ja kupiłam taką w klepie elektronicznym na via Alessandro za ok. 3 euro.

edit: błędy poprawione

Ostatnio edytowany przez pastaonfire 10 Cze 2013 10:29, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 07 Cze 2013 10:47 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
pastaonfire napisał(a):
tzw. podatek miejski (nasza "opłata klimatyzacyjna")

Klimatyczna? ;)
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.

#39 PostWysłany: 07 Cze 2013 10:55 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
pastaonfire napisał(a):
...
- jeśli chcecie dojechać do Lecco (nad jezioro Como), to zarezerwujcie trochę więcej czasu, gdyż od 1.06. nie dojedziecie tam już bezpośrednio jednym pociągiem! Najpierw trzeba dojechać pociągiem do miejscowości Cisano, gdzie będzie czekał na Was autobus, który jedzie do Calolziocorte, a później z Caloziocorte jechać pociągiem do Lecco (jednak transport jest bardzo dobrze zorganizowany, kierowcy sami wołają pasażerów :) ). W drodze powrotnej trzeba natomiast wsiadać do pociągu jadącego do Mediolanu Piazza Garibaldi i znów przesiąść się w w/w miejscowościach. Cała wyprawa kosztuje 3,25 euro w jedną stronę;
...

no to bardzo dziwne co piszesz bo na stronie trenord (główny operator kolejowy w lombardii) dalej te pociągi jeżdżą ale być może tu chodzi o jakiś chwilowy remont linii wiec stad ten autobus na tym odcinku

#40 PostWysłany: 07 Cze 2013 11:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Podrozowalem na tej trasie 18/05/2013 i juz wtedy ostatni odcinek pokonywal autobus. Po zwiedzeniu Lecco warto pojechac pociagiem do Varenny, stamtad promem na drugi brzeg jeziora (np. do Menaggio) i wrocic autobusem wzdluz brzegu do Como, i dalej pociagiem do Bergamo (z przesiadka w Monza).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości