Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 502 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Rzym - muzea
#501 PostWysłany: 08 Gru 2025 22:08 
Awatar użytkownika

Loty: 52
Kilometry: 133 086
Krajów: 23 / 11.1%
srebrny
Chciałbym coś napisać w kwestii Koloseum i Forum Romanum w darmową pierwszą niedzielę miesiąca.
Są dwie kasy:
  • Piazza del Colosseo
  • Largo della Salara Vecchia
Spędzając pieszą nockę w Rzymie zaszedłem o 5:30 w pobliże Koloseum, pod kasą nr 2 nie było nikogo, a pod kasą nr 1 była 1 osoba.
Poszedłem do Circus Maximus (w nocy nieoświetlone, nie polecam :lol: ) i wróciłem, to pod kasą nr 1 (bliżej Koloseum) było 5 osób, wiec uznałem, że nie będę szósty, tylko poszedłem pod kasę nr 2 i byłem pierwszy :)
Jakie było moje zdziwienie, gdy o 8:30 otworzyli kasy i dostałem wejściówkę do Koloseum na 11 :roll: :!: :twisted:
"Dlaczego?" "Tutaj wydajemy na taką godzinę, pod Koloseum w kasie nr 1 wydajemy od otwarcia (tj.na 8:30)".
Poszedłem się "wykłócić", to Włoch mnie zlał "idź zwiedzić Forum Romanum i wróć" i nie rozumiał, że normalnie miałbym to gdzieś, ale o 11 już musiałem jechać na lotnisko.
Dopiero jakiś ważniejszy Włoch menedżer :) dał się przekonać, że teraz setny człowiek dostaje wejściówkę na 8:40, a ja stałem przed 6 rano i jako pierwszy dostałem na 11 i nie mogę tak długo czekać.
Oddałem mu wejściówkę na 11, przez walkie-talkie przekazał info, że mam podejść po wejściówkę i dostałem na 8:50.

Zatem podsumowując - jeśli chcecie wejść do Koloseum rano tj.od 8:30, idźcie do kasy nr 1 na Plazza del Colosseo, bo w kasie nr 2 wydają na późniejszą godzinę.

Załącznik:
Rzym-Koloseum-kasy.jpg
Rzym-Koloseum-kasy.jpg [ 567.81 KiB | Obejrzany 201 razy ]
3 ludzi lubi ten post.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
 Temat postu: Re: Rzym - muzea
#502 PostWysłany: 08 Gru 2025 22:36 

Loty: 20
Kilometry: 30 118
Krajów: 5 / 2.4%
niebieski
Ja z 3 lata temu nie miałem darmowej tylko płatną co prawda ale miałem na 16, a ustawiłem się do wejścia o 14 i nikt nie robił problemów z wejściem. też mogłeś po prostu spróbować na tą z 11 wejść wcześniej :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 502 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości