Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Bergamo-Mediolan 24h
#1 PostWysłany: 29 Sie 2012 02:19 

Dzięki waszej wspaniałej stronce kupiłem za 12 zł dla 2 osób bilety, lecę na początku października w Bergamo jestem 14:40 a na nast dzień mam samolot o 19:40 czyli z odprawa wychodzi mi ok. 24h ,ponieważ po przeczytaniu wszystkich wątków dalej zastanawiam się co robić- i tutaj pytanie do osób które miały podobne wycieczki czy da rade przełazić cała noc po Mediolanie czy lepiej znaleźć sobie jakiś nocleg np na couchsurfingu? Co do transportu z Bergamo do Mediolanu naczytałem się już tylu rożnych wypowiedzi i tylu rożnych dziwnych cen wiec jeżeli ktoś kto byl nie dawno mogłby mi powiedziec jaka jest cena dokładna i czy lepiej wcześniej to kupić przez internet
ps; dla lecących w tym samym czasie niestety na vivaticket nie ma juz biletów na wejscie do muzeum z ostatnią wieczerzą;)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 29 Sie 2012 07:37 

Dojazd z Bergamo do Mediolanu bajecznie prosty, kursują sprzed samego lotniska autobusy 2-3 firm. Konkurencja chyba wymusiła, że mają te same ceny: 5 euro do centrum Mediolanu. Jechałam na początku lipca, nie ma sensu nic wcześniej kupować czy rezerwować. Wychodzi się z z hali przylotów, skręca w prawo i już widać stanowiska gdzie sprzedają bilety, mają nawet napisaną godzinę najbliższego odjazdu. Kupuje się bilet i wio do autobusu, podróż trwa ok. godziny do centrum Mediolanu przy dworcu kolejowym. Jechałam ok. godz. 12 na początku lipca po przylocie z Krakowa. Żadnego tłoku nie było, jechało nas z 8 osób. Można też kupić bilety w obie strony (oszczędność 1 euro).
Co do chodzenia po nocy po Mediolanie to rzecz gustu co kto lubi i ile ma siły. Godziny policyjnej nie mają, nocą do ludzi nie strzelają, różne knajpy czynne, miasto spore, chodzić jest gdzie ale to dobre dla młodych a ja już jestem trochę wygodniejsza to nocowałam.
jjbb24
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Sie 2012 15:50 

to w sumie wszystko zależy od pogody na wszelki wypadek załatwię sobie nocleg na couchu :) dziekuje za odpowiedz jakby ktos mial coś godnego polecenia to zobaczenia w Mediolanie to poproszę;) a co do akwarium ktoś byl? jak wrażenia?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Sie 2012 20:24 

W akwarium też byłam, największą zaletą jest wstęp wolny. Na pewno warto zobaczyć jeżeli się nie miało okazji widzieć czegoś podobnego. Ja wcześniej widziałam oceanarium w Barcelonie i to w Mediolanie w porównaniu z barcelońskim wypada blado. No ale darowanemu koniowi...
jjbb24
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Sie 2012 21:51 

niebieski
W którym miejscu w Bergamo znajduje się akwarium?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Sie 2012 08:31 

Akwarium jest na obrzeżu Parco Sempione. Jeżeli spojrzy się na plan Mediolanu to taka zielona plama na północny zachód od centrum (blisko). Rzut beretem jest też darmowe muzeum Historii Naturalnej (z braku czasu i sił już nie zwiedzałam). Oba punkty warto też mieć na uwadze podczas spacerów ze względu na możliwość skorzystania z darmowej toalety. Na pocieszenie powiem, ze też nie udało mi się zobaczyć Ostatniej Wieczerzy a na bilety zasadzałam się trzy miesiące wcześniej. Poszłam nawet w nadzieji, że może z marszu uda się załapać ale obsługa niesympatyczna, żadnych dyskusji, podtykają kartkę "brak biletów" i odwracają się du...
jjbb24
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości