Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Sie 2012 14:25 

Loty: 36
Kilometry: 90 949
Krajów: 12 / 5.6%
Witam!

Właśnie udało się upolować bilety po 18zł za RT na trasie Warszawa/Modlin - Mediolan/Bergamo :)
Co prawda jest to końcówka listopada i tu pojawia się moje pytanie:
Jaka jest pogoda w Mediolanie w tym okresie? Jeżeli ktoś był, niech opowie.
Druga sprawa, jako, że wyjazd jest 3 dniowy doszedłem do wniosku, że nie warto cały czas spędzić w samym Mediolanie.
Okazało się, że to miasto jest świetną bazą wypadową w kierunku słynnym jezior lombardzkich a dokładnie chodzi mi o miejscowość Lecco i jezioro Como (40min pociągiem regionalnym z Milanu za 4,5E w jedną stronę). Myślę, że jednodniowy wypad w te rejony plus spacer bedą genialnym pomysłem.
Jeżeli ktoś był w tamtych stronach, napiszcie proszę co ciekawego można jeszcze zwiedzić.
Cały czas nurtuje mnie ten koniec listopada i ta pogoda w tym okresie ale mam nadzieję, że będzie ok ;)

Pzdr!
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 12 Sie 2012 15:14 
Awatar użytkownika

niebieski
pablom89 napisał(a):
Witam!

Właśnie udało się upolować bilety po 18zł za RT na trasie Warszawa/Modlin - Mediolan/Bergamo :)
Co prawda jest to końcówka listopada i tu pojawia się moje pytanie:
Jaka jest pogoda w Mediolanie w tym okresie? Jeżeli ktoś był, niech opowie.
Druga sprawa, jako, że wyjazd jest 3 dniowy doszedłem do wniosku, że nie warto cały czas spędzić w samym Mediolanie.
Okazało się, że to miasto jest świetną bazą wypadową w kierunku słynnym jezior lombardzkich a dokładnie chodzi mi o miejscowość Lecco i jezioro Como (40min pociągiem regionalnym z Milanu za 4,5E w jedną stronę). Myślę, że jednodniowy wypad w te rejony plus spacer bedą genialnym pomysłem.
Jeżeli ktoś był w tamtych stronach, napiszcie proszę co ciekawego można jeszcze zwiedzić.
Cały czas nurtuje mnie ten koniec listopada i ta pogoda w tym okresie ale mam nadzieję, że będzie ok ;)

Pzdr!

całkiem ok, w dzien moze byc przyjemnie - w sloncu. W nocy kolo 0-5, choc troche strzelam na podstawie moich kilkudziesieciu wizyt w BGY.

Generalnie najprosciej sprawdzic np tu ostatnie lata: http://www.wunderground.com/history/air ... story.html
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Sie 2012 17:30 
Awatar użytkownika

Como Lake jak najbardziej warto odwiedzić, w tamtym roku na poczatku października byłam w Bergamo - cudowne miasteczko, chowa się Mediolan ;) , aczkolwiek katedra robi wrażenie i napewno Mediolan jest warty zwiedzenia.Ale Bergamo to esencja prawdziwych Włoch - położone na wzgórzu z cudowna typowo włoska zabudowa, z pyszna pizza :)
Lecco tez wspominam miło, fajne miasteczko, jezioro cudowne, pyszne maja lody w Lecco, jak będzie możliwość to warto tez pojechac jeszcze dalej na północ do innych miejscowości nad jeziorem , mi juz na to czasu nie starczyło :)

udanego wypadu!

#4 PostWysłany: 13 Sie 2012 11:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Także polecam pojechać trochę dalej do Varenny i przepłynąć promem do Bellagio. Niestety zabrakło mi czasu :-( i widziałem Bellagio tylko z daleka. Ale sama Varenna też bardzo warta zobaczenia i przespacerowania. Wille nad jeziorem z filmów o lepszych sferach.

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Sie 2012 12:06 

niebieski
Pogoda - listopad 2011
http://www.ilmeteo.it/portale/archivio- ... 1/Novembre

listopad 2010
http://www.ilmeteo.it/portale/archivio- ... 0/Novembre

Źle nie będzie ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Paź 2012 20:58 

W terminie 17.11. - 20.11. też lecimy do Bergamo. Będzie to nasz pierwszy lowcostowy lot:) Także mam nadzieje, że pogoda dopisze.
Nasz wstępny plan to:
1dzień- Bergamo;

2dzień - wypad nad jezioro Como; jeszcze zastanawiam się nad miejscowością lub miejscowościami. Chyba też zdecydujemy na miejscu w zależności od pogody. Mam kilka opcji:
a) pociąg do Lecco (tam trochę czasu), autobus do Belaggio (tam czas)
b)pociąg do Varenny (tam trochę czasu), prom do Bellagio (tam czas)
c)pociąg do Lecco (tam trochę czasu), pociąg do Varenny (tam trochę czasu), prom do Bellagio;

3dzień - wypad do Albino i tam wjazd kolejką do Selvino.

Jedziemy z dwulatką więc plan musi być pod nią dostosowany.

Do znawców: czy nie jest to zbyt napięty plan? Nie chce tylko biegać od miejscowości do miejscowości a też coś zobaczyć.

Selvino na zdjęciach wygląda ładnie. Był ktoś? Warto?

Może się komuś przyda - wyszukuje połaczenia, choć pewnie dla tambylców znana http://www.muoversi.regione.lombardia.it/planner/home.do

#7 PostWysłany: 02 Lis 2012 18:07 

Prognozy pogody trzeba śledzić do końca i dobrze jest mieć plan B na każdy dzień.
Rzeczywiście z Bergamo najlepiej dojechać pociągiem do Lecco. Akurat w drugim tygodniu października w tym roku przez cały tydzień była mgła i chmury na Bergamo i jeziorem Como. Z Lecco można pojechać autobusem do miasta Como (piękna katedra). W Como widziałam odpływające promy wycieczkowe po jeziorze (pomimo mgły).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość