Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 26 Kwi 2023 19:42 

Czy ma Pan jeszcze kartę Rav Kav i kartę SIM ?? Czy by była możliwa wysyłka ?? Bo jestem z Krakowa??
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#42 PostWysłany: 23 Maj 2023 17:17 

Mam do sprzedania dwie karty Rav-Kav (obecne środki na kartach). Wysyłka lub odbiór osobisty w Krakowie.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 24 Maj 2023 12:43 

Przy imiennych kartach RAV-KAV możemy korzystać z dedykowanych zniżek, to już wiem.
Czyli jadąc z dzieckiem, opłaca się wyrobić kartę na nie, bo zyskuje się 50%.
Dorośli - bez znaczenia, tak?
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 04 Wrz 2023 11:25 

Właśnie wróciłem z Izraela i może komuś przydadzą się moje informacje:

1. Kartę Rav-Kav można kupić przy słynnym okienku z informacją w Terminalu 3 na lotnisku Ben Gurion, ale mi się to nie udało. Tzn. nie mogłem za nią zapłacić kartą Revolut ani zbliżeniowo ani przez GooglePay. W ogóle, oprócz hoteli nie mogłem płacić Revolutem - odrzucało (w Carefour, kilku innych sklepach). W słynnym okienku informacji, facet nie chciał sprzedać karty Rav-Kav. W końcu wróciłem tam gdzie są automaty doładowania karty Rav-Kav przy przejściach na perony pociągów. Okazało się, że tam można również kupić samą kartę anonimową. Oczywiście również doładować. Są dwa takie automaty. Duże szerokie. Była tam pani, która pomagała.
2. Wszelkie następne doładowania robiłem zbliżeniowo przez NFC z aplikacji (na androida). Doładowywałem bez problemu dwie karty - swoją i żony.
3. Mogłem płacić za przejazdy kartą również w palestyńskich autobusach (np. Checkpoint300) spod bramy Damasceńskiej.
4. Na pewno w autobusach komunikacji miejskiej można jedną kartą zapłacić za kilka osób. W tramwaju w Jerozolimie chyba nie.
Czytniki do karty Rav-Kav mają opcję zmiany języka na angielski. Wybieramy angielski, później możemy zmienić "+" i "-" ilość odbić i przykładamy kartę.
5. Przejazdy miejskie są na 1,5h od odbicia. Jeżeli wyjdziemy z autobusu i wejdziemy do innego w tym czasie, po przyłożeniu karty wyświetla się ile jeszcze jest czasu. Nie pobiera nowej opłaty. Nie wiem, czy trzeba tak robić ale ja zawsze przykładałem kartę. Oprócz tego są jeszcze strefy ale ja nie przykraczałem raczej tej pierwszej.
6. Autobusy nie zatrzymują się na każdym przystanku. Trzeba wciskać "STOP" czerwony lub żółty na suficie lub na poręczach.
To samo przy wsiadaniu, jak autobus przejeżdża ulicą przy przystanku to z reguły zatrąbi i trzeba wówczas machnąć ręką bo inaczej się nie zatrzyma. Lepiej machać zanim zatrąbi. Raz przegapiliśmy i musieliśmy czekać 2h na następny.
7. Trzy razy nie policzyło nam płatności przy wyjściu z dworca kolejowego mimo, że przyłożyliśmy kartę i bramki otworzyły się. Było tylko wejście. Nie pobrało do dzisiaj kasy.
8. Szerut z Jerozolimy spod bramy damasceńskiej do Al-Khalil (Hebron) 30 NIS od osoby w jedną stronę. Nie wiem, czy nas oszukali czy nie ale z powrotem też tyle chcieli.
9. Bank Hipoliam czy jakoś tak - wypłaty szekli z Revolut bez prowizji.
10. Odnośnie doładowań karty Rav-Kav w apce, to zawsze wyświetla innego dostawcę usługi, ale to nie ma znaczenia. Akceptowałem domyślne i doładowało OK.
11. Wsiadając do autobusu dalekobieżnego mówimy miejscowość i czekamy, pan wstukuje coś tam i wtedy wkładamy kartę do ramkę, taki uchwyt, gdzie odbija się zbliżeniowo. Ewentualnie przykładamy zbliżeniowo. Czasami wydrukowuje się bilet/potwierdzenie, ale nie zawsze.
12. Uwaga: jadąc do Tyberiady kierowca wpuścił wszystkich i nie pozwolił odbijać kart, dopiero w czasie jazdy każdy po kolei podchodził i odbijał karty. Chyba się spieszył po prostu.
13. Kierowcy słabo mówią po angielsku. Czasami kompletnie nic.
14. Zalecam mieć bluzę z kapturem w środach lokomocji. Klima jest masakrycznie zimna.
15. Na lot powrotny robiliśmy odprawę online w apce Wizzair i była dziwna sytuacja. Na lotnisku przy bramce już do samolotu, nie działał nasz kod. Pani musiała dopiero coś tam zrobić w komputerze i wydrukowała nam bilety papierowe co ciekawe z innymi miejscami niż wcześniej przydzielone losowo.

Jak mi coś się jeszcze ważnego przypomni to napiszę.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Ludwik uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 05 Wrz 2023 22:37 

HON fly4free
Karta Rav-Kav nie jest w zasadzie potrzebna w TLV i JLM; wystarczy ściągnąć apkę HopOnRav-Pass, zarejestrować konto, podpiąć dowolną kartę i płaci się bezpośrednio skanując kody w autobusach/na stacjach kolejowych itp. Jeśli ktoś już ma fizyczną kartę to można ją też połączyć z apką.
 Profil Relacje PM off
Pieka lubi ten post.

#46 PostWysłany: 07 Wrz 2023 17:36 

Zainstalowałem HopOn Rav-Pass, jeśli chce zapłacić tą aplikację to muszę podać dane pasażera. Imię, nazwisko, ID i datę urodzenia. Czym jest ID?

Czy ktoś sprzedaje kartę Rav-Kav? Olx, allegro?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 03 Paź 2023 09:17 
Awatar użytkownika

-- 03 Paź 2023 09:00 --

jonsoul napisał(a):
Sprzedam kartę Rav-Kav, załadowana 30,5 szekli + 5 wartość karty, czyli w sumie 40zł.

Za 20zł + koszty wysyłki

-- 03 Paź 2023 09:17 --

Chętnie kupię,jakiś kontakt? Sprzedam kartę Rav-Kav, załadowana 30,5 szekli + 5 wartość karty, czyli w sumie 40zł.

Za 20zł + koszty wysyłki[/quote][/quote] 8-)

Ostatnio podbity przez Pawel Zwierzynski, 03 Paź 2023 09:17
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość