Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 140 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 19 Cze 2015 16:37 

Update informacji:
wnioski przyjmują w pon, wt, czw i pt od 09:30 do 12:30.

Ludzi do 09:00 zebrało się dziś około 10, do 09:30 pewnie z 20. Na pewno nie był to limit dzienny, bo wszystko szło migiem i jestem prawie pewna, że do 11 zdążyli obsłużyć co najmniej tę pierwszą dwudziestkę. Moim zdaniem nie ma więc po co przychodzić za wcześnie.
 Profil Relacje PM off
Washington uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#42 PostWysłany: 19 Cze 2015 16:44 

srebrny
Czy ktoś aplikował już o wizę dwukrotnego wjazdu? Jak to wygląda w praktyce?

#43 PostWysłany: 19 Cze 2015 16:55 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Tak na poprzedniej stronie to pisze min! :oops:
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 19 Cze 2015 17:38 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 514 566
Krajów: 44 / 20.6%
Arekkk napisał(a):
Czy ktoś aplikował już o wizę dwukrotnego wjazdu? Jak to wygląda w praktyce?

Zamiast 35 zapłacisz 50 euro (płatne w banku Millennium na Wilanowie). W formularzu wizowym poproszą Ci o krótki opis Twojej podróży i tam napisz, że np. zamierzasz odwiedzić Kirgistan. To będzie już wystarczające wytłumaczenie dla dwukrotnego wjazdu.
Jako instytucje zapraszającą możesz wpisać adres jakiegoś hotelu, w sumie obojętnie jakiego może być z prawdziwej rezerwacji. Ja rezerwowałem na booking.com jakieś drogie hotele, bo niby rezerwacje były wymagane, a po przyznaniu wizy anulowałem. Oni teraz z łatwością wydają te wizy, pewnie nawet te rezerwacje hoteli nie będą konieczne.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 19 Cze 2015 20:30 

srebrny
Dziękuję. Nie byłem pewny, bo słyszałem o nieco skomplikowanej procedurze. Dobrze, że nie robią problemów. Czy ten oddział Millenium przyjmuje płatność w euro czy tylko w złotówkach?

Ostatnio edytowany przez Arekkk 19 Cze 2015 21:16, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 19 Cze 2015 20:50 

Jakiego Multibanku? Wpłacasz w Millennium w EUR.
 PM off  

#47 PostWysłany: 19 Cze 2015 21:12 

Przyjmują w tym oddziale Millenium (ul.Przyczółkowa 400) również złotówki, ale przeliczają je na euro po moim zdaniem złodziejskim kursie, więc lepiej przyjść ze swoimi eurasami.
 Profil Relacje PM off
Arekkk uważa post za pomocny.

#48 PostWysłany: 24 Cze 2015 17:02 

Prowizja plus przeliczenie to jakieś 20zł w plecy przy 50euro. Z Uzbekistanem jest tak samo, tylko, że tam wpłaca się w ING i też prowizja i kursy okropne. Razem zbiedniałem o 40zł. Za same wpłaty, śmiech na sali.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 24 Cze 2015 17:30 

niebieski
Byłem wczoraj o 9:20, przede mną 4 osoby, o 9:40 byłem po wszystkim, jak wróciłem z potwierdzeniem zapłaty nie było już nikogo w kolejce. Pani w okienku całkiem miła, nie było żadnych problemów, odbiór za tydzień.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 24 Cze 2015 17:36 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 689 410
Krajów: 68 / 31.8%
niebieski
Trochimiak napisał(a):
Prowizja plus przeliczenie to jakieś 20zł w plecy przy 50euro. Z Uzbekistanem jest tak samo, tylko, że tam wpłaca się w ING i też prowizja i kursy okropne. Razem zbiedniałem o 40zł. Za same wpłaty, śmiech na sali.

Co do Uzbekistanu to wpłacałem w banku dolary. 60 czy 70$ i prowizja dokładnie 5,02 zł.
W przypadku Kazachstanu faktycznie kurs nędzny, a prowizja równe 5 zł.

#51 PostWysłany: 24 Cze 2015 17:43 

Banki w oddziałach mają bardzo słabe kursy walutowe. Porównajcie sobie kursy np. w Aliorze w oddziale oraz w Alior Kantorze - nie będą takie same.
Najlepiej kupić EUR/USD w kantorze (stacjonarnym albo Alior Kantor czy coś podobnego) i wpłacić w oddziale banku, płacąc jedynie prowizje za wpłatę. Ja kupowałem w Alior Kantorze przez internet, potem poszedłem do oddziału, wypłaciłem, a następnie wpłaciłem w Millennium uiszczając opłatę za wizę.
 PM off  

#52 PostWysłany: 16 Lip 2015 17:35 

Składanie osobiście, to jasne ale jak jest z odbiorem? Jest konieczność stawienia się we własnej osobie czy można to ominąć?
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 16 Lip 2015 18:10 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Nie przejdzie. Odbierze ktoś inny, jeżeli przy składaniu wniosku dasz notarialne oświadczenie podpisane na niego. Ktoś już tu o tym wspominał.
Odbiór osobisty to niewątpliwie kłopot, jeżeli ktoś mieszka poza Warszawą.

#54 PostWysłany: 20 Lip 2015 12:59 

Dysponuje ktoś dobrym numerem do ambasady, bo podane na stronie nie sa poprawne...?
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 08 Sty 2016 19:09 

Witam!
Przeczytałam wszystkie posty i obawiam się, że mój przypadek jest beznadziejny. W maju planuje wybrać się na 10 dniową wyprawę do Azji Centralnej: Kirgistan i Kazachstan, ale chyba będę musiała zrezygnować z Kazachstanu. Mieszkam i pracuję w Irlandii -z zaświadczeniem z pracy nie było by problemu ale nie wiem czy to zaakceptują a dodatkowy pobyt w Polsce - stanie w kolejkach do ambasady może być niemożliwy, ze względu na ograniczony urlop. Próbowałam wejść na stronę ambasady Kazachstanu w Dublinie ale jedyne co tu działa to muzyka :) http://embassydublin.com/kazakh/kazakh- ... formation/
- wiec nic się nie dowiedziałam. Jakkolwiek pytam, bo może ktoś był w podobnej sytuacji. Czy mogę załatwić wizę do Kazachstanu będąc zagranicą?
Pozdrawiam wszystkich podróżników, dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 08 Sty 2016 19:17 

@shenpen, pewnie mogłabyś skorzystać z pośrednictwa wizowego ponosząc wtedy jedynie koszty przesyłki kurierskiej i samego pośrednictwa.
Ewentualnie, gdybyś dostała potwierdzenie, że ktoś inny może za Ciebie złożyć dokumenty i odebrać paszport, to pewnie by Ci to wiele pomogło. Natomiast prawdopodobnie dowiesz się, że złożyć musisz osobiście, a odebrać może osoba trzecia jeśli w momencie składania wniosku przekażesz ambasadzie upoważnienie poświadczone notarialnie.
Inna sprawa, to myślę, że mając 10 dni w Kirgistanie nie będziesz się nudziła :)
 PM off  

#57 PostWysłany: 08 Sty 2016 19:24 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Albo zadzwonić do konsulatu w Dublinie. Myślę że jakieś biuro w Dublinie chętnie Ci załatwi wizę.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 09 Sty 2016 01:18 

Dzięki za wskazówkę, porozglądam się za pośrednikami wizowymi.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 09 Sty 2016 09:53 

srebrny
Jesli mieszkasz za granica, to oczywistym jest, ze wniosek wizowy skladasz w kraju zamieszkania i nikt nie powinien robic Ci problemow w konsulacie.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 09 Sty 2016 16:17 

Czy możecie polecić mi jakichś pośredników wizowych?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 140 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości