Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Internet
#1 PostWysłany: 29 Maj 2026 12:59 

Loty: 551
Kilometry: 729 793
Krajów: 67 / 32.4%
niebieski
Dla tych dla których odcięcie na kilka dni od netu jest niemożliwe krótki poradnik co i jak żeby móc chociaż wysłać mejla. Generalnie większość rzeczy jest poblokowana i potrzebny jest vpn. Niemniej zapomnijcie o jakims typowym i powszechnie znanym typu NordVPN nawet w wersjach płatnych premium. Te również na ogół nie działają. Najlepiej jest kontaktowac się ze swoim przewodnikiem na kilka dni przed przyjazdem żeby podał wam co zainstalować przed przyjazdem bo na miejscu już nie zainstalujecie. 2 lata temu jak byłem działał jakiś noname o nazwie xvpn obecnie chyba juz nie hula. Po podpięciu sie pod vpn mozna probować to co napewno działa to poczta z gmail i whatsapp sporadycznie też FB i Insta więc jako taki kontakt ze światem mozna złapac. W stolicy jest kilka hoteli z otwartym wifi i wszystko hula ale ceny za takowe są bardziej porównywalne z tymi luksusowymi na Manhattanie więc nie wiem czy ma to sens płacic setki dolców tylko dla samego netu. A i popdowiedź jeśli korzystacie z neta udostępnionego z telefonu przewodnika co będzie miało miejsce najczęściej obstawiam to polećcie mu zeby on wyłączył vpn potem wam udostępnił net a następnie wy odpalcie vpn na swoim urządzeniu. innaczej nie zadziała.
Co do zasięgu komórek to nasze mówi się że nie działają ale mnie o dziwo wracając przy granicy uzbeckiej przed Turkmenabat złapało zasięg w roamingu i nie był to uzbekistan dostałem nawet info witamy w turkmenistanie i stawki za sms i połączenia. Lokalne karty rpzewodników działają dosyć dobrze ale raczej tylko w większych miastach przy bramie piekieł jest zasięg 2g poza tym na prawie całej drodze z Konye urgench do Aschabat nie ma zasięgu a w miastach jakieś 3G jak powiedziałem ze w polsce mamy 5G to przewodnik słyszał o tym pierwszy raz w życiu że to istnieje :)
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.

Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta
Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN
 Temat postu: Re: Internet
#2 PostWysłany: 29 Maj 2026 21:05 

Loty: 200
Kilometry: 494 717
Krajów: 96 / 46.4%
złoty
@skubik jeśli ktoś korzysta z NordVPN oraz telefonu z systemem Android, to można spróbować wykorzystać opcję Maskowanego Serwera. Często ta opcja pomaga w krajach / miejscach, gdzie NordVPN jest zablokowany.
W telefonach z iOS niestety to już nie jest takie proste i konfiguracja wymaga gimnastyki.
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość