Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 204 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 08 Sie 2018 22:44 

Loty: 536
Kilometry: 828 120
Krajów: 84 / 39.3%
niebieski
Po rekomendacji @Woy jestem w trakcie mejlowania z Malithem i na razie wydaje mi się bardzo konkretny. Mam tylko dwa pytania - noclegi proponował Wam na miejscu, czy trochę wcześniej? tu pytam pod kątem ew. modyfikacji w trakcie trasy. I czy zostawiliście napiwek? Lecimy w listopadzie, więc sporo czasu, ale chciałbym z nim sobie do końca miesiąca poukładać wszystko.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#62 PostWysłany: 08 Sie 2018 23:29 

niebieski
@Lord Sidious

Noclegi Malith zawsze znajdował tego samego dnia i jestem pewny, że nie będzie najmniejszych problemów w modyfikacji trasy, nawet nagłej. Napiwek zostawiliśmy, tym bardziej, że byliśmy zaproszeni na kolację i śniadanie do jego domu. U Malitha podobało mi się właśnie to, że nie marudził i bez zastrzeżeń zaakceptował moją trasę (sugerując oczywiście poprawki, ale ja miałem ściśle ustalony krąg miejsc do zobaczenia), a potem to wszystko zrealizował. Bardzo dba o komfort klientów - samochód pucuje codziennie, sam też utrzymuje się w dobrej formie.
 Profil Relacje PM off
Lord Sidious uważa post za pomocny.

#63 PostWysłany: 09 Wrz 2018 18:57 

Czy płaciliście kierowcom przed przyjazdem jakieś pieniądze?
Czy podpisywaliście jakaś umowę/kontrakt?
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 09 Wrz 2018 19:27 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Dwa lata temu byliśmy na Sri lance i Malediwach. Kierując się tym forum skontaktowałam się z kilkoma kierowcami, nie pamietam dziś cen jakie nam zaoferowano ale po kalkulacji opcja z kierowca wychodziła 3 razy drożej niż podróż samemu używając tylko taxi. Ponadto nie zachwycała mnie myśl ze gość będzie z nami 24/7. Zawsze można z miejsca na miejsce przemieszczać się taxi które nie są drogie i łatwo dostępne.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 11 Gru 2018 21:38 

Loty: 536
Kilometry: 828 120
Krajów: 84 / 39.3%
niebieski
Już po Sri Lance - także polecam Malitha. Bardzo przyjemnie wypadł ten wyjazd. Faktycznie Malith jest bardzo ugodowy i większość naszego planu zrealizowaliśmy. Nigdy się nie da wszystkiego, bo zawsze coś, ale do miejsc ważnych nas dostarczył bez większych problemów. Choć niektóre z nich zaiste były trudne i nietypowe :D.

Pomógł też nam wprowadzić pewne modyfikacje w planie - wywaliśmy Yalę na rzecz Hululu (bo akurat tam były słonie). Udzielał też wielu rad, pomocnych, ale też takich w stylu - "Nie bierzcie tam przewodnika, w razie czego idźcie za innymi turystami". Przede wszystkim nie naciągał. Jasne proponował pewne rzeczy, ale wybór był nasz. A takie miejsca jak Nalada Gedige przy Matale, to dla nas doskonale trafił :).

Poza wspomnianym mejlem wyżej podaję namiar na stronę i na FB
http://srilankamalithholidays.com/
https://www.facebook.com/DriverSriLanka/

(formalnie częściej koresponduje się z jego żoną). W każdym razie polecam, sprawdzony kierowca.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 13 Lut 2019 14:58 

Wraz z mężęm podróżowaliśmy po Sri Lance z Malithem. Wybór Malitha za przewodnika- kierowcę był najlepszym wyborem jakiego moglismy dokonać. Na Sri Lance spędzilismy 4 dni ( Colombo; Millenium Elephant Foundation; Kandy; Grand Adamspeak ; Nuwara Elija; Udawalawe National Park (safari); Galle; Colombo )

Po drodze zwiedzilismy wiele atrakcji, które popronował nam Malith. Człowiek, bardzo uzciwy, pracowity, przyjazny. Bez problemu porozumiewa sie podstawowym angielskim. Proponował modyfikację planu, ale w nienarzucający się kulturalny sposób.
Gdyby nie jego pomoc wchodzilibyśmy na Adam's Peak po ciemku :) Polecamy w 100%
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 06 Mar 2019 17:18 

Na przełomie stycznia i lutego 2019 korzystaliśmy z usług Sunila. Polecam!!! Odpowiedzialny, organizacja 5 dniowej objazdówki dla 3 osób bez zarzutu, wszystko co chcieliśmy zobaczyć, widzieliśmy! Kandy, Nuwara Elija, zorganizował możliwość przejazdu koleją do Ella, przez góry, gdzie można podziwiać pola herbaciane, wodospady. Cudeńko!
Oczywiście byliśmy też w Yala na safari.
Sunil jest komunikatywny, jeśli chodzi o język angielski, jednak trzeba oswoić się z jego akcentem :D
Kontakt nawiązałam mailowo sunil.driver@gmail.com
POLECAM!!!
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 06 Mar 2019 17:23 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.3%
srebrny
Jakieś szczegóły jeśli chodzi o ceny? Bez nich posty są dość mało przydatne...
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#69 PostWysłany: 16 Mar 2019 19:52 

Cześć. Tydzień temu wróciłem z żoną ze Sri Lanki. Po wyspie poruszałem się wraz z Dinalem. To był bardzo dobry wybór. Przed wylotem zbierałem opinie o różnych kierowcach a ten wpadł nam całkiem przypadkowo. Na miejscu okazał sie bardzo kompetentnym człowiekiem. świetny kierowca, organizator a przy okazji starał się, żeby nas nie naciągali. Polecam go z czystym sumieniem. Jego namiary Trasangadinal12345@gmail.com.
Po Sri Lance jeździł z nami przez dwa i pół tygodnia. Płaciliśmy jemu 50 usd za dzień. W tym paliwo, noclegi i wyżywienie.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 15 Cze 2019 11:04 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Za nami wyjazd na Sri Lankę. Byliśmy na miejscu dziewięć dni. Postawiliśmy na Buddhikę, który miał utrudnione zadanie, bo było nas siedemnaścioro. Ekipa bardzo różnorodna od 20 do 50 lat.

Buddhika zorganizował na miejscu autobus na pełnym wypasie wraz z kierowcą oraz jego pomocnikiem. Od osoby kosztowało nas to po około 300$ wraz z niektórymi wejściami, atrakcjami i kolacjami. Mogę szczerze polecić Buddhiego. Miał z nami "ciężko" ze względu, że przez dziewięć dni z rzędu musiał z nami spożywać trunki wyskokowe od samego rana. Buddhi świetnie się z nami żył, zintegrował z grupą i imprezował do nocy. Pod tym względem też dał radę. Oczywiście cała reszta wraz z jego postawą także godna polecenia.

FACEBOOK BUDDHIKA GOMIS
E-mail buddhikagomis@gmail.com

+94 (77) 719 4751

A tak się bawiliśmy. Wyjazd połączony z Indiami.

Załączniki:
IMG_8383.JPG
IMG_8383.JPG [ 323.65 KiB | Obejrzany 2196 razy ]
20190219_202541.jpg
20190219_202541.jpg [ 116.57 KiB | Obejrzany 2196 razy ]

#71 PostWysłany: 20 Lip 2019 10:44 

Czesc wszystkim forumowiczom.

Wiem ze, ze na forum mozna znalezc duzo wiadomosci na temat transportu na Sri Lance ...ale może moje informacje pomogą w jakis sposb komus w wyborze dobrego kierowcy .
Niedawno wrocilismy ze Sri Lanki i jestem zachwycony kierowca z ktorym spedzilismy kilka dni .Ma na imie Gayan Indika z firmy Mate2Travel.
Mlody chlopak ktory niedawno zalozyl sobie firme ...i ta wiadomosc jest bardzo wazna poniewaz ceny ma bardzo konkurencyjne a jakosc bardzo wysoka ...idealny angielski ...bardzo duza wiedza dotyczaca historii i kultury lankijskiej .Codziennie nas zaskakiwal propozycją miejsc do zwiedzenia ...widzielismy miejsca znane tylko rodzimym lankinczykom...uczestniczylismy w ceremoniach .
Po calodziennej podrozy zawsze wspolnie wybieralismy miejsca w ktorych mozna cos zjesc ...nigdy nie bylo nam narzucone nic co nie bylo pzrez nas akceptowane ...zawsze mowil bardzo szczerze na co mozemy liczyc w danym miejscu ...gdzie mozna kupic prawdziwe pamiatki ...kupowalismy rzeczy bardzo czesto u rodzimego producenta ...kilkanascie razy taniej niz w sklepie .
Mlody mezczyzna bardzo sympatyczny i wesoly ...do tego dbajacy o swoj wizerunek ...schludny a do tego w kazdej sytuacji bardzo pomocny.
Czesto podrozujemy i szczerze pierwszy raz trafilismy na tak dobrego towarzysza podrozy .
Dla tych ktorzy chcieliby skorzystac z jego uslug podaje maila.....www.mate2travels.com
Ma tez konto na facebooku ...
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 04 Sie 2019 17:31 

Wróciliśmy ze Sri Lanki w kwietniu tego roku. Korzystaliśmy również z usług Buddhiki Gomis. Jestem bardzo zadowolona z niego w roli przewodnika oraz organizatora części wyjazdu. Wszystko było dopięte na ostatni guzik, zwiedziliśmy esencję tego pięknego kraju właśnie dzięki naszemu Przewodnikowi. Skorzystałam z opcji kierowcy w pakiecie z noclegami i uważam, ze był to bardzo dobry wybór. Zaoszczędził mi sporo czasu nie tylko przed wyjazdem, ale także w trakcie podróży. Hotele organizowane przez Buddhiego oferowały odpowiedni komfort pobytu i bardzo dobre jedzenie. Buddhika to świetny kierowca, doskonale radzi sobie na ekstremalnych srilankijskich trasach, dobrze mówi po angielsku. Podróżowaliśmy komfortowo czteroosobowa rodzina w dużym, klimatyzowanym vanie. Pierwsza noc spędziliśmy w CinnamonVilla, która należy do Buddhiego. Tam tez jedliśmy przygotowane przez jego rodzinę posiłki. Pomimo zamieszania z powrotem na lotnisko z uwagi na okres po zamachach, Buddhi pomógł nam zorganizować transport, chociaż nie było tego pierwotnie w umowie między nami. To bardzo uczciwy i słowny człowiek, odesłał nam nawet na swój koszt rzeczy, które zapomnieliśmy zabrać do walizki. Polecam serdecznie jego towarzystwo w podróży.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 12 Lis 2019 23:12 

niebieski
Poniżej oferta jaką dostałem od Sangeetha, czekam na kolejne, napisalem do większości polecanych tutaj kierowców. termin 27.01-02.02.2020, 2 doroslych 2 dzieci (5,7)
Powiedzcie proszę co sądzicie o ofercie. Plan trasy jest mój z jego drobnymi poprawkami. Jeśli to prawda, że paliwo, nocleg dla kierowcy i park narodowy jest w cenie to wg mnie kompletnie nie opłaca się brać auta na własną rękę.

27th, Jan - Sigiriya.
(Sigiriya and Pidurangala)

28th, Jan - Kandy.
( On the way Dambulla Golden cave temple - Herbal plantations - Muththumari Amman Hindu temple - Proceed to Kandy).

29th, Jan - Adams peak (real one).
( Kandy attraction - On the way with tea plantations and live tea factory - Ramboda waterfall and other falls - Proceed to Adams peak).

30th, Jan - Ella
( Climb Adams peak - Take the train from Hatton to Ella and rest after climed real Adams peak).

31st, Jan - Unawatuna beach.
( Morning climb little Adams peak - ** Included to my total amount do Udawalawa afternoon wild safari with our expert safe people and Proceed to Unawatuna).

1st, Feb - Unawatuna beach.
( Visit Jungle beach e.c.t).

2nd Feb - Airport drop from Unawatuna.
( On the way Colombo city tour)

* All your total amount - 450 U.S.D.
(With Udawalawa afternoon safari)

* Including things to above total amount..

For all your transport including things..
* A/C brand new luxury car.
* Petrol.
* Come in side the airport with your name
card for arrival (airport expenses).
* English speaking, experience, kind full,
safe driver.
* Driver accommodation and meals.
* Fully insurance.
* High way tolls.
* Parking tickets for car.
* Included all the taxes and vats.

For all your Udawalawa afternoon wild safari including things..

* Udawalawa national park you can see soooo many wild elephants with babies, spotted deers, monkeys, crocodiles, wild cats, Peacocks and many kinds of birds, mongoose, rabbits and many more animals.

* Park entry tickets for all.
* Special safari jeep only for your family.
* Back up jeep.
* Water bottles and fruits.
* All the taxes and vats Included.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 17 Gru 2019 23:54 

Jako że Malitha wybraliśmy na podstawie opinii z tego forum czuje się w obowiązku napisać komentarz.
Pobyt na dwa tygodnie na początku Grudnia 2019 z czego dziewięć beztroskich dni w objeździe. Nie rezerwowaliśmy wcześniej noclegów, ani żadnych innych atrakcji, decyzje zawsze podejmowaliśmy na bieżąco. Pomimo to Malithowi zawsze udawało się zorganizować hotele w założonym budżecie, bilety na pokazy tańców, bilety na pociąg po krainie herbaty czy też ogarniętych kierowców na Safari.
Człowiek słowny i zawsze punktualny a zarazem bardzo serdeczny z poczuciem humoru i zdrowym dystansem do siebie i świata. Jego firma to działalność jednoosobowa więc nie ma ryzyka że pojedzie z nami ktoś inny.
Dzięki jego pomocy na objeździe mogliśmy się całkowicie wyluzować i nie zaprzątaliśmy sobie głowy organizacją czegokolwiek co nie ukrywam że bardzo nam odpowiadało.

mammothmalith@gmail.com
http://srilankamalithholidays.com/

Polecam
Paweł
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 03 Sty 2020 11:04 

cześć Paweł,
a możesz napisać nazwy miejsc/hoteli w których byliście wraz z cenami? jaki plan zrobiliście? co polecacie a co wg. Ciebie było słabe... kontaktowaliście się z Malithem wcześniej poprzez maila? jak się z nim rozliczaliście( codziennie czy na końcu objazdu itp.)?
 Profil Relacje PM off
AdamoAdams lubi ten post.
AdamoAdams uważa post za pomocny.

#76 PostWysłany: 09 Sty 2020 16:34 

Spędziliśmy z Buddhim tydzień i chciałem podzielić się swoimi spostrzezeniami - sam korzystałem z rekomendacji z forum, może pomoże to komuś dokonać słusznego dla siebie wyboru. 

Nasza ogólna konkluzja: Buddhi jest dobrym kierowca, może zorganizować wyjazd i pobyt na miejscu tak żeby się niczym nie przejmować ale w ogóle (w naszym przypadku) nie jest przewodnikiem. Dla nas to był największy zawód, bo właśnie ta funkcja była najważniejsza.

Jeżeli ktoś szuka dobrego przewodnika, który z nim ciagle jest i zapewnia dużo informacji o kraju - to moim zdaniem nie jest ten adres. 

Plusy
- organizacja wyjazdu pod klucz
- komfortowy samochód
- zaproponowane hotele spełniają podstawowe kryteria standardów lokalowych, czasem gorzej z jedzeniem 
- zna trochę polskich słów
- może być przydatne jeśli ktoś słabo zna angielski
- angielski na bardzo przyzwoitym poziomie
- cena na porównywalnym poziomie do konkurencji
- poczucie bezpieczeństwa
- nie chciał na nic naciągać ani zabierać w różne dziwne miejsca 
- punktualny

Minusy
- brak elastyczności w doborze trasy przed wyjazdem
- odradzam jeśli ktoś ma niestandardowe pomysły
- zerowe uczestnictwo w zwiedzaniu jako przewodnik
- traktował się bardziej jako kierowca. Efektywnie po wszystkich atrakcjach chodziliśmy sami
- brak sugestii z własnej inicjatywy które są dobre dla turysty a niedobre dla kierowcy
- tylko podstawowa wiedza o kraju i o zabytkach
- non stop załatwianie swoich spraw na telefonie a nie skupienie się na klientach- tylko standard
- brak sugestii odnośnie alternatyw i mniej popularnych atrakcji

Ogólnie wyjazd spędziliśmy miło i nie był to stracony czas. Jednakże następnym razem zdecydowałbym się na innego organizatora, który byłby bardziej kompetentnym przewodnikiem.

Mam nadzieje ze te informacje będą dla kogoś przydatne. 
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 13 Sty 2020 11:20 

Witam, mam pytanie o Maltha.
Poleca nam usługę innego kierowcy bo sam nie jest już dostępny. Co myślicie. ?
Sugeruje również żeby hotele rezerwować na miejscu w trakcie realizacji trasy, która będziemy mogli modyfikować. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację. ? Jak wygląda standard i cena tych hoteli? Czy nie ma ryzyka, że nie będzie miejsc? Na booking widzę, że można nocleg mieć od 10do20usd ze śniadaniem.
Dzięki za odpowiedźi ,
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 14 Sty 2020 01:14 

niebieski
@AdamoAdams Co do pierwszego ciężko się wypowiedzieć nie wiedząc, kto jest tym zastępującym.
A hotele faktycznie można rezerwować na miejscu, robiliśmy tak przez cały pobyt na Sri Lance z Malithem. Standard i cena hoteli OK, a co do dostępności, pewnie zależy od sezonu, w czerwcu/lipcu nie było z tym najmniejszego problemu. 10/20 USD to jednak bardzo tanio, pamiętam średnie ceny hoteli około 40 USD (za pokój 3-osobowy), zarówno na miejscu, jak i na bookingu.
 Profil Relacje PM off
AdamoAdams lubi ten post.
AdamoAdams uważa post za pomocny.

#79 PostWysłany: 15 Sty 2020 23:52 

Dzień dobry
To mój pierwszy wpis, proszę zatem o wybaczenie ewentualnych błędów.
FACEBOOK BUDDHIKA GOMIS
E-mail buddhikagomis@gmail.com
Nie wiem czy żyje, czy mnie zlekceważył, ale napisałem w przeciągu tygodnia 3 maile
i nie dostałem żadnej odpowiedzi, nie polecam. Malith odpowiedział od razu i to jego
wybrałem (dokładnie to raczej jego pracownika "kuzyna", Malith już chyba jest małym
biznesmenem i sam nie może jak sądzę jeździć ze wszystkimi). Moja oferta wynajęcia
samochodu z kierowcą jest jak sądzę OK 14 dni za 50USD*14=700USD. Trudno,
nie chciałeś BUDDHIKA GOMIS moich pieniędzy to nie, ale wypadało chociaż napisać,
że jesteś zajęty, etc. Nie polecam nikomu ww. kierowcy, chyba "obrósł w piórka" i już
zaczyna lekceważyć swoich przyszłych klientów, a to pierwszy krok do upadku. Piszę to
ku przestrodze dla innych użytkowników forum. Po powrocie (8.02 - 25.02) napiszę jak
sprawdził się "kuzyn" Malitha.
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 27 Sty 2020 15:30 

Z czystym sumieniem mogę polecić Dinal Trasanga email: trasangadinal12345@gmail.com

Dinal był naszym kierowcą ( ja, żona, i dwóch synów 4 i 6 lat) i przewodnikiem przez 5 dni naszego pobytu na Sri Lance. Świetnie wypełnił swoje zadanie. Zawsze pomocny i miły. W każdej sytuacji mogliśmy na niego liczyć. Jest dobrym i bezpiecznym kierowcą. Ma duży, wygodny i czysty samochód - toyota hiace. Dzięki niemu prawie nigdzie nie płaciliśmy za bilety wstępu dla dzieci. Szczerze polecamy Dinala jako kierowcę, przewodnika i organizatora. Dinal szybko odpowiada na maile, jeżeli trzeba pomaga w ułożeniu planu, mówi co warto wg. niego zrobić a czego nie ( ale nie forsuje za wszelką cenę swoich pomysłów). Jeździliśmy z nim 5 dni w okresie 17-21.01.2020 ( negombo-dambulla-pollanuwara-kandy-ella-udawalawe-unawatuna. Po czym nas zostawił w Unawatuna gdzie spędziliśmy 4 dni. Przyjechał po nas w środku nocy ostatniego dnia i zabrał bezpośredni na lotnisko tak jak się wcześniej umówiliśmy. Czasem proponował dobre noclegi w lepszych cenach niż na bookingu. Czasem korzystaliśmy a czasem sami coś rezerwowaliśmy na booking, bez sprzeciwu Dinala. Potrafił załatwić bilet na pociąg z nuwara eliya - ella mimo, że dawno już były wyprzedane.
Nie wyobrażam sobie podróżowania z dziećmi i bagażami bez prywatnego kierowcy mając tak napięty plan.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 204 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość