Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 28 Sty 2024 09:24 

Co do tego co pisalam wyzej jest wszystko zrozumiale, w linii lotniczej juz sie dowiedzialam ze mimo ze bede w strefie tranzytowej lotniska na tym samym terminalu przylot i odlot, to nie bede miec 2 biletow lotniczych na 1. Wiec w tym przypadku musze miec wize, nawet jesli spedze tylko 6h na lotnisku. Ale problem pojawia sie we wniosku o wize poniewaz jest tam wymagany reference name in India, address i tel no. A jaki mam podac skoro ja tam nie zostaje (wiec nie mam hotelu) i nikogo tam nie znam. Tego nie rozumiem jesli chodzi o przesiadke.
 Profil Relacje PM off  

Tydzień z all inclusive na Korfu 🏖️🍹 4* hotel w Benitses za 2491 PLN Tydzień z all inclusive na Korfu 🏖️🍹 4* hotel w Benitses za 2491 PLN
Co za wyspa 😮😎 Tydzień na La Palmie za 1976 PLN ⛱️🌴🌲🌳🌋 Loty Lufthansą i noclegi Co za wyspa 😮😎 Tydzień na La Palmie za 1976 PLN ⛱️🌴🌲🌳🌋 Loty Lufthansą i noclegi
#42 PostWysłany: 28 Sty 2024 10:15 
Awatar użytkownika

złoty
Ja bym wpisał tranzyt i ew adres terminala, tak samo wpisałem w esta do US
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 29 Sty 2024 07:15 

kostek966 napisał(a):
Ja bym wpisał tranzyt i ew adres terminala, tak samo wpisałem w esta do US

Zrobilam tak jak doradziles i dzis juz w mej skrzynce czekala ETA. Zero problemow ;) dzieki Kolego ;)
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 06 Mar 2024 11:14 

Cześć, na jakiej dokładnie stronie udało Ci się w tak krótkim czasie uzyskać wize?

Na wielu znalezionych stronach z płatnymi usługami wyrabiania wiz starszą, że proces wydawani eVisy to kilkanaście dni.

Ja wypełniałem aplikacje na wize turystyczną na stronie : https://indianvisaonline.gov.in .
Wypełniłem i otrzymałem:
Your Application has been successfully received with the following details.
Zapłaciłem (można podejrzeć status płatności) i otrzymałem :
Payment Success
Co jakiś czas sprawdzam status i mam :
Application will take 72 hours for processing and a response would be sent to the email provided in the visa application.

Czy to oznacza, że faktycznie wydanie wizy zajmie im 3 dni ?

Przylatuję do BOM w niedzielę rano i boja się, że :
a) nie dostane w ogóle wizy (czy na lotnisku nie można jak kiedyś wyrobic juz wizy ? )
b) dostane ja na maila po przylocie (gdzie ja ja wydrukuję ?)

Z jakich stron korzystaliście, by otrzymać tak szybko wizę (oczywiście jeśli to sa jakieś płatne po 700pln za ekpresowe wydanie wizy na sam tranzyt to mija sie to z celem) ?

Będę tam przelotem z bagażem podręcznym: lot z Wawy do BOM, terminal 2, lot z BOM do SGN, równiez terminal 2. Ale mam zamówionego przewodnika i chciałbym przy okazji zwiedzić Bombaj :-)
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 06 Mar 2024 11:22 

Loty: 128
Kilometry: 310 463
Krajów: 36 / 17.4%
niebieski
viewtopic.php?f=1132&p=1680988

Tu masz odpowiedzi na pytanie po jakim czasie innym osobom przychodziła wiza. Osoba wyżej zapewne korzystała z tej samej strony co Ty, bez pośrednika.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 06 Mar 2024 16:26 

niebieski
robiłem tę wizę w zeszłym tygodniu, zamówiłem w czwartek po południu, dostałem w piątek rano, nie martwiłbym się tym

was making this visa last week, ordered Thursday afternoon, got it Friday morning, I wouldn't be worried about this
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 07 Mar 2024 07:17 

Ja wyrabialam wize przez ta strone co podana powyzej. I fakt wieczorem zlozylam wniosek a z rana wiza juz byla w mej skrzynce.

A jeszcze dodam update po podrozy (moze ktos bedzie potrzebowal w przyszlosci):
Mialam przesiadke w BOM ale bilet nie łączony wiec musialam wyjsc z lotniska i wejsc jeszcze raz. Lecialam z Dubaju wiec juz tam na lotnisku pytano mnie o wize do Indii (wiec jest konieczna mimo ze to tranzyt) W BOM rowniez sprawdzano i wbito stempelek w paszport. Ogolnie szybko i bezproblemowo ;)
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 14 Mar 2026 15:00 
Awatar użytkownika

Loty: 72
Kilometry: 185 531
Krajów: 23 / 11.1%
niebieski
Witam, znajomi utkwili w azji w BKK, zorganizowali sobie na Vietjet przelot BKK-BOM-MCT dalej IST-WAW, ale VietJet nie chce ich wpuscić na pokład bo nie maja vizy do Indii mimo ze nie planuja opuszczać lotniska i wychodzić poza strefe tranzyt. Czy można cos z tym zrobić i czy pracownicy VietJet maja słuszność, czy ewentualnie sugestia żeby pracownik sprawdzał w timatic moze pomóc, sprawa mega pilna

#49 PostWysłany: 14 Mar 2026 15:14 

srebrny
Cytuj:
na Vietjet przelot BKK-BOM-MCT

Jest takie połączenie?
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 14 Mar 2026 15:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Za https://www.mha.gov.in/PDF_Other/AnnexIII_01022018.pdf:
Cytuj:
A transit visa is not required by a foreigner passing through, in direct transit by air, and
travelling onward through India, provided he/she does not leave the specified precincts of the
airport. A transit visa is not required by a foreigner who does not leave the ship while it halts
at an Indian port.
Agenci często mają nieaktualną wiedzę, trzeba cisnąć. Sam się kłóciłem w PPS o (braku) konieczności posiadania "visa sticker" do Wietnamu. Mi w moim przypadku pomogło Google, a tu masz oficjalny dokument rządowy z Indii. Tylko oczywiście zakładam lot łączony, ten sam terminal etc.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 14 Mar 2026 15:22 
Awatar użytkownika

Loty: 417
Kilometry: 752 328
Krajów: 66 / 31.9%
HON fly4free
Vietjet nie lata do MCT, więc raczej nie jest to na jednym bilecie. Temat wałkowany tu na forum od dawna. Nie wpuszczą ich na pokład.
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#52 PostWysłany: 14 Mar 2026 15:28 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
mumbai-przesiadka,1000,84873

przesiadka-w-indiach-a-wiza,1132,107544

o.O O.o
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 14 Mar 2026 20:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Loty Łaczone jeden na Vietjet drugi na Oman Air, niestety nie wpuścili ich an pokład, polecieli (tak zakładam bo sie nie odezwali ) dokładnie taka samą trasę tylko na IndyGo. musieli kupić bilet nowy :(

#54 PostWysłany: 14 Mar 2026 20:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Czy te loty łączone były przez kiwi kupione?
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 14 Mar 2026 20:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeden i drugi bezpośrednio w liniach

#56 PostWysłany: 14 Mar 2026 22:20 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

No to nie jest łączony bilet
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 16 Mar 2026 12:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Łączony był w 6E IndyGo w okienku linii na BKK, A już wiem ze szczęśliwie są w Omanie w MCT, i jutro do IST dalej WAW-POZ. i wakacje marzeń będą zakończone.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość