Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Maj 2013 09:48 

ktoś orientuje się gdzie najkorzystniej cenowo szukać lotu z Nowego Jorku do Polski?

Data: Coś w przedziale 15-25 lipca
Wylot: Nowy York
Przylot: Jakiekolwiek miasto w Polsce
Bagaż: Podręczny + Rejestrowany
Dogodność: nie ma problemu jeżeli trzeba będzie gdzieś dłużej poczekać, lub spędzić noc na lotnisku
Lot w jedną stronę.

Dzięki za wszystkie sugestie :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 29 Maj 2013 11:10 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Zerknij na teksty na stronie głównej, może coś będzie jeszcze aktualnego.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Maj 2013 12:55 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Przez kayaka - możesz też rozważyć nieco tańszy lot do Berlina i przesiadkę w Polskiego Busa, ale oszczędność niewielka.

Załączniki:
txl.jpg
txl.jpg [ 63.92 KiB | Obejrzany 477 razy ]
nyc.jpg
nyc.jpg [ 49.01 KiB | Obejrzany 478 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Maj 2013 13:33 

Niva napisał(a):
Przez kayaka - możesz też rozważyć nieco tańszy lot do Berlina i przesiadkę w Polskiego Busa, ale oszczędność niewielka.

Dzięki, pewnie zaraz coś tam kupię.

Jedno pytanie, kupując przez kayak nie mogę znaleźć tej info. Będę leciał Jet Airways i LOT , czy w cenę wliczony jest bagaż rejestrowany?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Maj 2013 13:46 

Wliczony jest na pewno, tylko na stronie Jet Airways musisz poszukać sobie jaki jest jego limit.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Maj 2013 13:51 

Cytuj:
Wliczony jest na pewno, tylko na stronie Jet Airways musisz poszukać sobie jaki jest jego limit.

dzięki, sprawdziłem - jest 23 kg.

Czyli za wszystko wyjdzie jakieś 1800 zł. Trochę sporo :) na podstawie waszych doświadczeń jest to raczej standarowa cena? Nie wiem czy już teraz kupować, czy jeszcze na coś polować...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Maj 2013 13:54 

Bilety w jedną stronę prawie zawsze kosztują tyle co w dwie strony więc taniej nie będzie raczej.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Maj 2013 14:08 

Witam,

Podłączę się pod temat. Szukam 2 biletów do USA - okolice New York, dowolne lotnisko (mamy transport) z Polski (Warszawa/Gdańsk/Bydgoszcz/Poznań) + 2 bilety powrotne.

Termin wylotu w dniach 18-22 czerwca i powrotu 5-7 lipca.

Najtaniej znajduję w okolicach 2.200 pln bilet, jak się pojawiają tańsze w wyszukiwarkach to albo brak miejsc, albo dużo opłat dochodzi - czy ktoś z większym doświadczeniem w wyszukiwaniu i kupowaniu biletów może mi pomóc coś znaleźć.

Używałem skyskner.pl / tripista.pl oraz pośrednio opodo.pl, czy tak jak u kolegi dużo taniej można mieć wylot w Niemiec (koszt dojazdu do Berlina za 2 osoby to pewnie ok 500pln).

Widziałem, że nawet lot.com.pl oferuje dość tanie połączenie w dniu 21.06 do NY, ale tylko jak się u nich bieże powrotne bilety, w przypadku trasy w jedną stronę cena rośnie o min 50%:)

Bardzo dziękuję z góry za wszelkie sugestie i pomoc.

Pozdr!
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 29 Maj 2013 14:18 
Awatar użytkownika

srebrny
W podanych datach najtaniej wychodzi Alitalia/Air France z Warszawy za 494EUR.
Do Berlina da się dojechać dużo taniej niż 500zł ;) Ale taniej akurat i tak nie ma.

Załączniki:
nyc2.jpg
nyc2.jpg [ 112.54 KiB | Obejrzany 428 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 29 Maj 2013 14:40 

no właśnie, ale te same loty u polskich przewoźników wychodzą już trochę drożej, czy te ceny są OK? widziałem na początku maja w granicach 1900-2000 pln za 1 bilet, a pewnie to już się nie wróci:) Czekać chyba tez nie ma co, jeżeli do wylotu zostały 3 tygodnie?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 29 Maj 2013 15:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Ale dlaczego miałbyś się upierać na 'polskich przewoźników'? Cena jest ok biorąc pod uwagę że daty masz w miarę sztywne, a przylot już w terminie wakacyjnym. Może się trafić te 100-200zł taniej z innego miasta typu Berlin/Rzym/ ale na dolot stracisz czas i taniej wcale nie wyjdzie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości