Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2937 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 06 Lis 2013 14:46 

Loty: 22
Kilometry: 40 056
Krajów: 7 / 3.3%
zawsze korzystam z PZU przeważnie koszt na tydz to około 25 zł
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#102 PostWysłany: 19 Lis 2013 22:46 

Ja jakoś "konkretnych" wrażeń nie mam. Praktycznie co wyjazd to wybieram coś innego. Korzystam zawsze z porównywarki, w tym wypadku akurat inseco i dobieram sobie to co jest akurat najkorzystniejsze. Oferty się zmieniają wiec warto porównać i za każdym razem sprawdzic
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 19 Lis 2013 23:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Ja zawsze kupuję to oferowane na: http://www.esky.pl/ubezpieczenie-podrozne .
Miałem niestety okazję skorzystać z ubezpieczenia i zostałem załatwiony całkowicie bezgotówkowo.

Mają szeroki zakres ubezpieczenia i wysokie kwoty ubezpieczniowe.

#104 PostWysłany: 20 Lis 2013 00:03 

polecam ubezpieczenie w Generali miałem okazje skorzystac w Albanii w ostatnie wakacje oczywiscie w szpitalu nikt nie znal angielskiego ale pani z infolinii pomoglaten problem rozwiazac a pieniadze za leczenie zostaly mi zwrocone w niecale dwa tygodnie po odeslaniu wypelnionych swistkow
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 05 Gru 2013 11:55 

Ja korzystałam zawsze z Europ 26, ale teraz już niestety przekroczyłam tę granicę wiekową ;)
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 08 Gru 2013 16:37 

Dorcia321 napisał(a):
Ja proponuję poszukać zawsze w porównywarkach. dobrze jest porównac sobie oferty, bo czasami mozna niezle przeplacic. mozna np w inseco tam do wyboru jest oferta wielu firm. samemu mozna sobie dobierac zakres takze najlepiej korzystac z porownywarek jesli sie nie ma jakiegos konkretnego na uwadze

hej, w inseco jeszcze nie kupowałem, ale oni reklamują tu https://www.inseco.pl/ubezpieczenie-na-narty.html w ubezpieczeniu turystycznym assistance samochodowe, a po co mi to, skoro chcę lecieć na narty samolotem? Chyba, że to nie jest obowiązkowe. Widziałem też ubezpieczenia na http://ubezpieczenia.wygodne.pl/?page=7, ale chyba trzeba się trochę na tym znać, by coś kupić.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 08 Gru 2013 21:27 

Bardzo pomocny temat. Chętnie przeczytam także doświadczenia przy korzystaniu z innych ubezpieczeń. MT
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 05 Sty 2014 10:45 

Cześć,

Bilety często kupujemy w promocji, jednak wybierając się za granicę z jakiej formy ubezpieczenia korzystacie?

Można wykupić niezależnie ubezpieczenie podróżne z ofert direct - ostatnio do Indii na 16 dni koszt wyniósł ok. 100zl / osoba.
Oczywiście w Indiach się sprawi, w USA zakres powinien być do znacznie wyższych kwot.

Jak się zapatrujecie do ofert kart kredytowych z ubezpieczeniem?
Nawet opłata roczna ~200zł/rocznie zwracałaby się po 2 tygodniowym wyjeździe dla dwóch osób.

Potrzebuję ubezpieczenia rocznie na okres ok. 4 tygodni dla dwóch osób. Kierunek USA + Ameryka Południowa.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 07 Sty 2014 12:22 

Wracając z Teneryfy mamy 3 loty Ryanairem:
7:05 Teneryfa - 11:10 Bristol
13:20 Bristol - 16:15 Girona
18:30 Girona - 21:05 Wrocław

Czy znacie jakieś ubezpieczenie gwarantujące powrót do kraju gdyby np. pierwszy lot spóźnił się 2 godz. i uciekłby nam samolot z Brystolu?
Dzwoniłem do PZU i Allianz, ale tam nie ubezpieczają opóźnienia lotu. Z kolei ERV powiedzieli, że opóźnienie lotu musiałoby wynosić przynajmniej 6 godzin, a nawet wtedy gwarantują jedynie zmianę rezerwacji do miasta, do którego się leciało (zresztą to chyba bez łaski gwarantują przepisy unijne).
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 20 Sty 2014 17:02 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Czy ktoś miał okazję korzystać z ubezpieczenia w mBanku? Chodzi o korzystanie w sensie gdy doszło do jakiegoś wypadku, czy dochodzenie swoich pieniędzy jest utrudniane czy w miarę ok? Z tego co się zorientowałem, na 8-dniową wycieczkę do USA, mBank daje najlepsze oferty...

#111 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:39 

Loty: 274
Kilometry: 806 939
Krajów: 45 / 21.0%
Najtańsze jakie znalazłem na podróż do Nowej Zelandii to Warta, tańsze niż compensa i mbank.

Ostatnio edytowany przez imovane, 27 Sty 2014 21:48, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:44 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
mBank daje najlepsze oferty...

a może porównaj sobie jeszcze z Allianz, pamiętam że mieli konkurencyjne ceny.

#113 PostWysłany: 27 Sty 2014 22:02 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 53 654
Krajów: 15 / 7.0%
Ja polecam You Can Drive https://www.youcandrive.pl
tanie i dobre - sądząc po regulaminie - choć nie miałem okazji jeszcze skorzystać z ich gwarancji.

Ostatnio zarezerwowałem na potrzeby 3 dni w Rzymie dla 2 osób, składka wszystko na średnich + kod zniżkowy, wyszło mi 10 PLN za ubezpieczenie, z czego się bardzo ucieszyłem.

#114 PostWysłany: 27 Sty 2014 22:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzisiaj się ubezpieczałem w SIGNAL IDUNA Polska TU S.A. - wariant indywidualny.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 29 Sty 2014 09:29 
Awatar użytkownika

Loty: 417
Kilometry: 751 775
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski
polecam zajrzeć na ofertę ergo Hestii teraz pełny pakiet z dodatkową promocja -30%

#116 PostWysłany: 01 Lut 2014 14:47 

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Czy ktoś miał okazję korzystać z ubezpieczenia w mBanku? Chodzi o korzystanie w sensie gdy doszło do jakiegoś wypadku, czy dochodzenie swoich pieniędzy jest utrudniane czy w miarę ok? Z tego co się zorientowałem, na 8-dniową wycieczkę do USA, mBank daje najlepsze oferty...

ktorys z uzytkownikkow wspominal ze mial "okazje" skorzystac z tego ubezpieczenia (rowniez w usa) i bylo ok. To chyba kerad85 wspominal...
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 01 Lut 2014 15:50 

Loty: 251
Kilometry: 681 719
Krajów: 54 / 25.2%
W Signal Iduna polecam nagrywanie wszystkich rozmow z nimi. W Polsce wycofali sie ze wszystkich obiecanych telefonicznie zwrotow kosztow.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 01 Lut 2014 16:29 
Awatar użytkownika

Jedna uwaga dla kupujących ubezpieczenia. Ja o tym nie do końca wiedziałem dopóki nie zacząłem pracować w jednej z firm ubezpieczeniowych. Najważniejsze to czytać OWU przed zakupem. Każdy agent i konsultant tylko w zarysie przedstawi ofertę podając przykłady w jakich wypłacają odszkodowanie, później jednak jak przychodzi do likwidacji szkody to zaczynają się problemy. Warto też wiedzieć, że sytuacja ekonomiczna daje po tyłku też firmom ubezpieczeniowym i sytuacje w której dostawało się spore odszkodowania już dawno przeminęły i nie wrócą. Zatem nie żałować na ubezpieczeniu i czytać dokładnie warunki. Ja tego nie zrobiłem i dziś już 3 miesiąc walczę z Gothaerem aby zwrócili mi za koszty leczenia, które poniosłem w skutek wypadku za granicą.

#119 PostWysłany: 01 Lut 2014 16:46 
Awatar użytkownika

niebieski
m4g1k napisał(a):
Jedna uwaga dla kupujących ubezpieczenia. Ja o tym nie do końca wiedziałem dopóki nie zacząłem pracować w jednej z firm ubezpieczeniowych. Najważniejsze to czytać OWU przed zakupem. Każdy agent i konsultant tylko w zarysie przedstawi ofertę podając przykłady w jakich wypłacają odszkodowanie, później jednak jak przychodzi do likwidacji szkody to zaczynają się problemy. Warto też wiedzieć, że sytuacja ekonomiczna daje po tyłku też firmom ubezpieczeniowym i sytuacje w której dostawało się spore odszkodowania już dawno przeminęły i nie wrócą. Zatem nie żałować na ubezpieczeniu i czytać dokładnie warunki. Ja tego nie zrobiłem i dziś już 3 miesiąc walczę z Gothaerem aby zwrócili mi za koszty leczenia, które poniosłem w skutek wypadku za granicą.

Napisz coś więcej o sytuacji z Gothardem jeśli możesz... Czemu nie chcą refundować kosztów?

Ja ze swojej strony dodam ponownie (już kiedyś pisałem), aby, jeśli ktoś ma jakąś chorobę przewlekłą, zwrócić uwagę, aby ubezpieczenie obejmowało również wypadki na skutek chorób przewlekłych. Takie ubezpieczenia mogą być kilkukrotnie droższe, ale dość często się zdarzało, że ubezpieczyciel odmawiał wypłaty odszkodowania, bo ktoś, kto ma chorobę serca uległ wypadkowi, pomimo iż niezależni lekarze stwierdzali, że choroba danej osoby, nie mogła mieć żadnego związku z wypadkiem. Pozostaje potem długa batalia sądowa, a i tak wygrana jest niepewna...
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 03 Lut 2014 13:54 

Czy w zakresie USA ktoś z Was korzystał z jakiejś zagranicznej ubezpieczalni? W polskich ubezpieczalniach bardzo rzardzko można spotkać ubezpieczenie na kwotę wyższą niż 300 TPLN, a to na Stany trochę mało, szczególnie, że wybieramy się z niemowlakiem. Możecie polecić dobrego zagranicznego ubezpieczyciela?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2937 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości