Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2979 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 149  Następna
Autor Wiadomość
#981 PostWysłany: 08 Wrz 2017 10:13 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 962 325
Krajów: 61 / 28.5%
Orientujecie się, czy jest może aktywny jakiś kod promocyjny na Axa Multitravel? Szukałem, ale nic mi się nie udało znaleźć

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#982 PostWysłany: 08 Wrz 2017 10:46 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Krajów: 8 / 3.7%
http://bankomaniacy.pl/z-blik-30-rabatu ... rystyczne/

#983 PostWysłany: 08 Wrz 2017 11:30 
Moderator forum
Awatar użytkownika

to już widziałem, ale ze zniżką BLIK Axa Assistance wychodzi mniej korzystnie niż Axa Multitravel bez żadnych zniżek.

#984 PostWysłany: 08 Wrz 2017 11:32 
Awatar użytkownika

Jako ,że temat ubezpieczeń opiszę swoją historyjkę może się przyda.Przed wyjazdem do Bułgarii kupiłem ubezpieczenie dla 4 osób(rodzinne) za 12 dni wyszło 225zł w wariancie MAX(ubezpieczenie kupione w mbanku -AXA).

Koszty leczenia do 250tys transport medyczny 80tys,transport zwłok 30tys,następstwa nieszcześliwych wypadków 50tys,OC 200tys,bagaż 2tys.

Niestety miałem ,,przyjemność'' wątpliwą z niego skorzystać -bułgarski wirus rozłożył dzieci i mnie.W pierwszym dniu wezwanie lekarki która przyjechała do hotelu w około 30 minut ,niestety nie mówiła w żadnym ludzkim języku(dla mnie bułgarski i ruski nie są ludzkie).Niemniej udało się dogadać mieszanką polsko-bułgarską.Na drugi dzień nastąpiło pogorszenie i wyjazd do szpitala.Karetkę zamówili z prywatnego szpitala która przyjechała w około 20 minut.Transport i szpital bez zastrzeżeń zostaliśmy od razu przyjęci i zakwaterowani w 2 osobowym pokoju z klimą ,prywatną łazienką i wc.Czysto ,bardzo poprawnie.Ogólnie jestem zadowolony z ubezpieczenia i jego kosztów na ,,głowę '' wyszło niewiele ponad 50 zł .Porównując to z panią która jechała na zorganizowany wyjazd i miała podstawowe ubezpieczenie było nieźle(a dziecko i ona też zachorowali).Płaciła za przyjazd lekarza 250euro do hotelu,a wyjazd do szpitala był lokalnego (coś jak nasze wojewódzkie i oczekiwanie 4 godziny na izbie przyjęć).

Moje dodatkowe pytanie czy istnieje ubezpieczenie w którym można zakupić wariant iż towarzystwo pokrywa bilety na wcześniejszy powrót (np w przypadku choroby).Nie mówię tutaj o wariancie powrotu transportem medycznym.?
 Profil Relacje PM off  

#985 PostWysłany: 08 Wrz 2017 12:21 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
Kashpir napisał(a):
Orientujecie się, czy jest może aktywny jakiś kod promocyjny na Axa Multitravel? Szukałem, ale nic mi się nie udało znaleźć

WYPRAWAZAXA
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#986 PostWysłany: 08 Wrz 2017 12:25 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
Krajów: 12 / 5.6%
srebrny
Większą zniżkę daje 50222

zarówno na https://multitravel.axa.pl/ jak i https://www.axatravel.pl/
4 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#987 PostWysłany: 08 Wrz 2017 12:38 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@trocha @Antek12 dzięki za pomoc :) drugi kod rzeczywiście lepszy 20% vs 10% zniżki. Pewnie większość to wie, ale ja do tej pory nie wiedziałem, że przy kupnie ubezpieczenia AXA Multitravel przysługują jeszcze 2 mile Miles and More za każdą złotówkę wydaną na ubezpieczenie.

#988 PostWysłany: 08 Wrz 2017 12:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak , ale jest ono droższe niż na axa travel - sprawdzprzede wszystkim zakres ubezpieczenia i cene i wtedy podejmji decyzje, czasem nie warto doplacac 100 zl za 500 mil

#989 PostWysłany: 08 Wrz 2017 12:56 

srebrny
trocha napisał(a):
Na ile wysokość kosztów leczenia jest rzeczywiście istotna, a na ile to już bardziej chwyt marketingowy? Pytając inaczej - czy przy 2 tygodniowym wyjeździe (w moim przypadku Malezja, Singapur, Indonezja) rzeczywiście koszty leczenia mogą wynieść np. 1 000 000 zł, czy np 200 000 jest już wystarczające? Znacie jakieś realne przypadki wysokości kosztów leczenia? Nastawiam się na multitravel axa i tam ta opcja z najwyższymi kosztami leczenia (250 000 euro) jest niewiele droższa od 150k, ale... właśnie może warto jednak jakieś inne ubezpieczenie z niższymi kosztami?

Nie wiem jak w Singapurze, ale w Malezji czy Indonezji naprawdę nie wiem co by się musiało stać, żeby koszty leczenia dobiły do wspomnianych przez Ciebie kwot. Mój 4-dniowy pobyt w szpitalu w Malezji kosztował nieco ponad 6000 MYR. Oczywiście decyzja należy do Ciebie, ale wg mnie te wszystkie miliony w dużej mierze są właśnie marketingiem.
 Profil Relacje PM off  

#990 PostWysłany: 08 Wrz 2017 13:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@Antek12 Podobno nie ma głupich pytań, więc zadam: w AXA Multitravel wybieram opcję "Świat", w AXA Travel wybieram konkretny kraj. Czy to właśnie z tego wynika różnica cenowa na korzyść AXA Travel? I czy ubezpieczenie działa, gdybym potrzebował skorzystać z ubezpieczenia zanim dotrę do kraju przeznaczenia albo w drodze powrotnej?
EDIT: sorry, jakoś nie zauważyłem, że Axa Multitravel oferuje jednak zdecydowanie wyższą sumę kosztów leczenia. Jednak drugie pytanie jak najbardziej aktualne.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 08 Wrz 2017 13:08, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#991 PostWysłany: 08 Wrz 2017 13:06 
Awatar użytkownika

niebieski
@Mar77 TOP 10 najdroższych pomocy medycznych w 2014 roku w polskim oddziale Mondial Assistance (w nawiasie za co płacił ubezpieczyciel):

USA – ponad 250 tys. zł – udar mózgu (hospitalizacja i transport medyczny air-ambulansem)

USA – 140 tys. zł – ukąszenie owada, zakażenie – zapalenie tkanek miękkich kończyny dolnej, (konsultacja lekarska, hospitalizacja, transport)

USA – 120 tys. zł – zator w nodze – zakrzepica żylna w lewej kończynie dolnej (hospitalizacja)

Niemcy – 107 tys. zł – zawał serca (hospitalizacja)

USA – 106 tys. zł – ostre zapalenie pęcherzyka żółciowego (hospitalizacja, operacja – laparoskopia)

Francja – 93 tys. zł – trudności w oddychaniu, obrzęk płuc (hospitalizacja, lot do kraju, eskorta medyczna, karetka przewozowa)

Grecja (Korfu) – 90 tys. zł – ból głowy, wykryty krwiak, wylew krwi do mózgu (air- ambulans, hospitalizacja, wizyta lekarska, karetka)

Chiny – 78 tys. zł – powikłania po usunięciu pęcherzyka żółciowego w Polsce (hospitalizacja)

Rumunia – 72 tys. zł – wypadek komunikacyjny – potrącenie przez samochód, śpiączka (air ambulans, hospitalizacja, karetka przewozowa)

Brazylia – 61 tys. zł wypadek na statku (upadek z wysokości 1 metra, uderzenie głową), wstrząs mózgu, utrata pamięci (hospitalizacja, eskorta medyczna, bilet lotniczy, karetka przewozowa, hotel dla osoby towarzyszącej)

Źródło: Mondial Assistance
https://www.mfind.pl/akademia/abc-zakup ... -podrozne/
wooki uważa post za pomocny.

#992 PostWysłany: 08 Wrz 2017 13:18 
Awatar użytkownika

srebrny
Kashpir napisał(a):
@Antek12 Podobno nie ma głupich pytań, więc zadam: w AXA Multitravel wybieram opcję "Świat", w AXA Travel wybieram konkretny kraj. Czy to właśnie z tego wynika różnica cenowa na korzyść AXA Travel? I czy ubezpieczenie działa, gdybym potrzebował skorzystać z ubezpieczenia zanim dotrę do kraju przeznaczenia albo w drodze powrotnej?
EDIT: sorry, jakoś nie zauważyłem, że Axa Multitravel oferuje jednak zdecydowanie wyższą sumę kosztów leczenia. Jednak drugie pytanie jak najbardziej aktualne.

Tego nie wiem, należało by przeczytać dokładnie całe OWU, niestety nie mam na to czasu.

#993 PostWysłany: 08 Wrz 2017 13:20 
Awatar użytkownika

srebrny
znaczy raczej rzadko się zdarza udar mózgu, następnie po wyjściu ze szpitala atak owadów i węży a na koniec potracenie przez samochód..

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
Mar77 lubi ten post.

#994 PostWysłany: 08 Wrz 2017 13:44 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Antek12 napisał(a):
Kashpir napisał(a):

Tego nie wiem, należało by przeczytać dokładnie całe OWU, niestety nie mam na to czasu.

50 stron OWU :o na szczęście szybko udało się sprawdzić. Co prawda na stronie wybiera się konkretny kraj, ale OWU mówią, że warianty ubezpieczenia Large i XLarge to "strefa B - cały świat".
Z kodami ubezpieczenie dla 2 osób w AXA Travel wychodzi 56 zł taniej niż Multitravel. Największa różnica to suma kosztów leczenia: 100 tys. euro w Multitravel, 50 tys. EUR w Travel.

A tak na marginesie: skąd w AXA takie rozdrobnienie usług ubezpieczeniowych na kilka marek handlowych?

#995 PostWysłany: 08 Wrz 2017 14:43 

srebrny
Antek12 napisał(a):
Większą zniżkę daje 50222

zarówno na https://multitravel.axa.pl/ jak i https://www.axatravel.pl/

wiadomo do kiedy ten kod będzie działał?
 Profil Relacje PM off  

#996 PostWysłany: 08 Wrz 2017 15:13 
Awatar użytkownika

srebrny
nie wiadomo - działa od początku roku.

#997 PostWysłany: 09 Wrz 2017 11:09 

A czy ktoś korzystał z wojażera z PZU? Czy to jest dobre ubezpieczenie?
 Profil Relacje PM off  

#998 PostWysłany: 09 Wrz 2017 11:39 

Loty: 338
Kilometry: 349 885
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Ja stale je kupuję na 3-4 dniowe wypady. Nie ma wkładu własnego, a to plus. Możesz dostosować różne warianty w zależności od potrzeb. Za niecałe 50 zł mam zwykle ubezpieczenie dla dwóch osób. Nie korzystałem z niego, więc nie mogę odpowiedzieć, jak jest z realizacją szkód.
 Profil Relacje PM off  

#999 PostWysłany: 09 Wrz 2017 17:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Kashpir napisał(a):
AXA Multitravel wybieram opcję "Świat", w AXA Travel wybieram konkretny kraj. Czy to właśnie z tego wynika różnica cenowa na korzyść AXA Travel?

Właśnie sprawdziłem i "świat" w Multitravel nie obejmuje USA, Japonii i Kanady. :x Może dlatego taniej.

Fajnie, że dowiedzieć się o tym można dopiero czytając (dostępne tuż przed płatnością) 65-stronicowe OWU.

Ciekawe, ile osób się tak "ubezpieczyło" na wyjazd...
 Profil Relacje PM off  

#1000 PostWysłany: 09 Wrz 2017 18:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
§ 7 Umowa ubezpieczenia nie może zostać zawarta na rachunek osób, które w chwili zawierania umowy miały przekroczony 70. rok życia i udają się do USA, Kanady lub Australii.
Nic więcej nie znalazłem więc generalnie obejmuje cały świat tylko w tym szczególnym przypadku nie obejmuje tych państw. Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2979 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 149  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości