Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 149  Następna
Autor Wiadomość
#601 PostWysłany: 22 Lut 2016 19:55 

My w styczniu ubezpieczyliśmy się na narty w Compensie - nie mieliśmy okazji wypróbować (całe szczęście) ale OWU i kwoty wydają się sensowne:

KL 350000,00 PLN + NNW 20000,00 PLN + OC 100000,00 PLN + Bagaż 2000,00 PLN za 60,00/osoba/8 dni

W obu wersjach mają rozszerzoną wersję assistance z wieloma duperelami, ale też jedną z wyższych kwot ratownictwa górskiego (12500,00 EURO - ponad sumę KL). Dodając do tego, że jest to Vienna Insurance Group wydaje się, że to dobra opcja na Austrie.

Generalnie ubezpieczamy się przez esky.pl w AIG (Travel Guard)- bardzo rozbudowany pakiet ubezpieczenia w rozsądnej cenie, ale na narty mają zbyt niską kwotę na ratownictwo górskie, bo tylko 6000 euro. W razie wypadku i użycia śmigłowca pewnie by nie wystarczyło.
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#602 PostWysłany: 22 Lut 2016 20:54 

correos napisał(a):
@Teso1 rzuc okiem najpierw kto co proponuje i za ile
https://ubezpieczenia-aliorbank.pl/

Szczerze nie znalazłem tam nic ciekawego ;(
Przejrzałem sporo ofert i najbardziej kusi mnie ta z Axa Assistance

Japonia/28dni/1osoba - 565zł

Koszty leczenia - bez limitu
OC w podróży - 1 500 000 zł
NNW - 150 000 zł
Bagaż - 3 000 zł za jedną sztukę bagażu, ale nie więcej niż 6 000 zł
Opóźnienie bagażu - 750 zł
Opóźnienie lotu o 6 h - 75 zł za każdą godzinę, ale nie więcej niż 1 500 zł

+ dodatkowe kwoty OC sportowe, ale to mnie nie dotyczy a usunąć nie mogę

w Warcie zaproponowali mi :

za 265zł
KL - 600k
NNW - 30k
OC - 100k
Bagaż - 500zł

Pytanie czy potrzebne mi są aż takie kwoty jak z pierwszej oferty - 565 to już jednak sporo, a jakbym się skusił o przedłużenie o 5 dni pobytu to kosztuje już 666zł

Ta oferta z Warty nie jest najgorsza, ale jakbym tam chciał ubezpieczyć bagaż na podobną kwotę co w AXA to też będzie 500zł

KL te 600k wystarczająco czy jednak brać te bez limitu ? (potem doczytam w OWU czy na pewno wszystko gra)
 Profil Relacje PM off  

#603 PostWysłany: 22 Lut 2016 21:55 

@Teso1, ja bym brała KL w Japonii bez limitu, to drogi kraj jest.

Miałam podobną polisę na 4 tyg. do Australii z Ergo Hestii, podstawowa składka to 344zł, po zniżkach u multiagenta to 275zł bez sportów ekstremalnych, bez terroryzmu i bez chorób przewlekłych, które jednak włączyłam (bardziej na wszelki wypadek, bo nie mam dolegliwości na co dzień) składka poszła o 100% czyli płaciłam 550zł.
SU:
OC -1mln
KL -500k
NNW-30k
bagaż -5k
Poza tym ta polisa obejmowała również naprawę zniszczonych okularów w assistance ale mieli wyłączone leczenie stomatologiczne oraz w NNW uszkodzenie dysków międzykręgowych.
Na szczęście nie musiałam korzystać, mam tylko nadzieję, że w razie czego likwidacja takiej szkody przebiega mniej problematycznie niż likwidacja szkody komunikacyjnej z OC sprawcy.
 PM off  

#604 PostWysłany: 26 Lut 2016 12:32 
Awatar użytkownika

W sumie rzeczywiście jak tak patrzę to i u mnie axa wydaje się najsensowniejsza. W tej porównywarce wyszła mnie całkiem niedrogo a jak czytam warunki to mi najbardziej chyba odpowiadają :) Zastanawiam się jeszcze nad Hestią bo też wydaje się być ok ale to ciężko wybrać :P
 Profil Relacje PM off  

#605 PostWysłany: 05 Mar 2016 22:26 

Polecam Hestię. Niestety musiałam skorzystać z pomocy medycznej w Kuala Lumpur. Wszystko bardzo dobrze zorganizowane. Zależało mi na czasie, bo wieczorem miałam wylot do Polski. Załatwili wizytę prawie od razu. Plus zorganizowali dojazd, więc ledwo widząc na oczy nie musiałam się martwić takimi sprawami.

#606 PostWysłany: 11 Mar 2016 18:32 

Hej, wybieram się do Izraela na 2 tygodnie. Rozpatruję ubezpieczenie Axa(156 zł z całkiem przyzwoitym pakietem) oraz ISIC (94 zł). O Axa słyszałem niepochlebne opinie, natomiast ISIC to taka karta studencka bardziej(oczywiście posiada koszty leczenia, NWW, OC, koszty ratownictwa). Czy ta karta nada się w razie pechowej sytuacji? Plusem jest to, że jest ważna do końca roku i jest tania. A może polecacie coś innego?
 Profil Relacje PM off  

#607 PostWysłany: 15 Mar 2016 18:21 

Loty: 50
Kilometry: 133 409
Krajów: 19 / 8.9%
Co sądzicie o ubezpieczeniu turystycznym Travel Guard od AIG? Musieliście korzystać z tego ubezpieczenia? Czy były jakieś problemy? Chodzi mi przede wszystkim o koszty leczenia.

Generalnie nie znalazłem ubezpieczenia, które by mi w pełni odpowiadało i nie było bardzo drogie. Zwykle w każdym ubezpieczeniu jakiś jego element jest tak skopany, że w zasadzie tak jakby nie istniał. :D

Np. właśnie w Travel Guard od AIG kompletnie skopane jest ubezpieczenie OC, ale KL w porównaniu do ceny ubezpieczenia mają chyba w porządku.

Axa również ma fajną ofertę, ale OC tak jakby go nie było.

Jak myślicie?
 Profil Relacje PM off  

#608 PostWysłany: 16 Mar 2016 12:10 

srebrny
MaciekM napisał(a):
Oczywiście że te podstawowe mam, ale jak zachoruję na dengę albo japońskie zapalenie mózgu? To nie otrzymam zwrotu? Nie ma w OWU wyraźnego wyłączenia więc rozumiem że coś takiego obejmie. Dlatego płacę 200 PLN za 3 tygodnie a nie 100 PLN za rok. Czy bardzo się mylę i tak naprawdę to ubezpieczalnie prawie za nic nie chcą zwrócić pieniędzy?

Nie masz się czego obawiać. Niedawno miałem okazję sprawdzić na własnej skórze wartość Planety Młodych i z czystym sumieniem mogę polecić. Przytrafiło mi się zachorować na dengę, po kontakcie z ubezpieczycielem, który znalazł dla mnie placówkę medyczną, kilkudniowy pobyt w szpitalu, wszystko przebiegło bardzo sprawnie i bez problemów.
 Profil Relacje PM off
zoli lubi ten post.
MaciekM uważa post za pomocny.

#609 PostWysłany: 17 Mar 2016 21:38 

Loty: 1
Kilometry: 1 178
Krajów: 2 / 0.9%
Miał ktoś "przyjemność" korzystania z ubezpieczenia Gothaer przy karcie ISIC? Zastanawiam się na ile faktycznie działa i jest wypłacalne, czy raczej unikają każdej wypłaty. Mimo wszystko dotyczy dość ryzykownej grupy <26, a jest stosunkowo tanie.
 Profil Relacje PM off  

#610 PostWysłany: 20 Mar 2016 17:28 
Awatar użytkownika

niebieski
kawecky napisał(a):
Miał ktoś "przyjemność" korzystania z ubezpieczenia Gothaer przy karcie ISIC? Zastanawiam się na ile faktycznie działa i jest wypłacalne, czy raczej unikają każdej wypłaty. Mimo wszystko dotyczy dość ryzykownej grupy <26, a jest stosunkowo tanie.

kaczoor napisał(a):
Hej, wybieram się do Izraela na 2 tygodnie. Rozpatruję ubezpieczenie Axa(156 zł z całkiem przyzwoitym pakietem) oraz ISIC (94 zł). O Axa słyszałem niepochlebne opinie, natomiast ISIC to taka karta studencka bardziej(oczywiście posiada koszty leczenia, NWW, OC, koszty ratownictwa). Czy ta karta nada się w razie pechowej sytuacji? Plusem jest to, że jest ważna do końca roku i jest tania. A może polecacie coś innego?

Tak, przejrzyjcie sobie temat. W ISIC sytuacjami alarmowymi i likwidacją szkód zajmuje się Allianz.
 Profil Relacje PM off  

#611 PostWysłany: 31 Mar 2016 12:41 

niebieski
Czy ktoś ma doświadczenia z mBankowym TWOJE OC I TWOJA PODRÓŻ?

Jakie/gdzie ew polecacie ubezpieczenie na tydzień Maroko + tydzień Fuerta?
 Profil Relacje PM off  

#612 PostWysłany: 18 Maj 2016 21:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja konsekwentnie biorę ERV - miałam kilka lat temu nieprzyjemność korzystania (chore dziecko, Hiszpania ), o powrocie i przedstawieniu rachunków za wizytę i z apteki w kilka dni zwrot. Od tego czasu nie kombinuję, tylko biorę sprawdzone.
 Profil Relacje PM off  

#613 PostWysłany: 19 Maj 2016 10:10 

srebrny
A jakie ubezpieczenie polecacie na 2 tygodnie w Chinach? Tradycyjne, intensywne zwiedzanie (miasta + góry), ale bez sportów ekstremalnych. ;)

Myślałem, żeby od razu kupić też coś na dłuższy czas. Planeta Młodych?

#614 PostWysłany: 19 Maj 2016 15:36 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
Krajów: 50 / 23.4%
złoty
Jeśli ktoś ma poniżej 30 lat, to polecam darmowe Eurokonto Intro w Banku Pekao (wystarczy wziąć bez karty) - w pakiecie jest ubezpieczenie podróźne z Allianza.
eukaliptus lubi ten post.
eukaliptus uważa post za pomocny.

#615 PostWysłany: 21 Maj 2016 22:10 

W necie (m.in. na stronie MSZ) można znaleźć informacje, że w Japonii zwykle nie honorują polis polskich ubezpieczycieli. Czy to mit, czy coś w tym jest. Z jakich ubezpieczeń korzystaliście i wiecie, że Japończycy nie robią problemów? I co to znaczy, że nie honorują? Trzeba wyłożyć gotówkę i potem starać się o zwrot w Polsce?

Szukam ubezpieczenia na 13 dni.

btw. Axa do Japonii limituje koszty leczenia ambulatoryjnego do 2 tys. EUR. W porównywarkach widać to zwykle dopiero na dole opisu.
 Profil Relacje PM off  

#616 PostWysłany: 22 Maj 2016 08:43 

Loty: 2
Kilometry: 17 226
@Nox-dl
Też lecę do Japonii i mam ten sam problem, jakbyś się czegoś dowiedział, to proszę o info.
Ile chcesz wydać na ubezpieczenie? Ja myślałem żeby ok 400zł
 Profil Relacje PM off  

#617 PostWysłany: 22 Maj 2016 11:16 

@TenNorbert

400 zł na osobę na 2 tygodnie? Wydaje się sporo. Ja planowałem zdecydowanie niższą kwotę, bliżej 100 zł, co i tak jest większą kwotą niż za dość drogą Norwegię i Izrael. Ale to było zanim dowiedziałem się, jak drogie jest leczenie w Japonii. Teraz to już sam nie wiem, ale na pewno nie chciałbym wydawać 400 zł.
 Profil Relacje PM off  

#618 PostWysłany: 23 Maj 2016 06:45 

Loty: 2
Kilometry: 17 226
@Nox-dl
Leczenie w Japonii do tanich nie należy. Lepiej wydać te 100zł albo 200zł więcej niż później martwić się, że ubezpieczyciel pokryje jedynie koszt 1 nocy z kilku w szpitalu.
 Profil Relacje PM off  

#619 PostWysłany: 24 Maj 2016 00:35 

@TenNorbert

Ano nie należy, ale jakie to są realnie kwoty - nie wiem. Wydaje mi się, że nie ma sensu też przeginać w drugą stronę. Ale wszystko zależy od tego, na jak długo się jedzie, co się ma zamiar robić, czym poruszać itd. No i wiadomo, że stan zdrowia i wiek też ubezpieczyciel bierze pod uwagę podczas wyceniania polisy.

Znajoma wykupiła w PZU i dowiedziała się, że po prostu jedynie kilka szpitali respektuje tę polisę i w razie czego trzeba zaznaczyć, gdzie chce się być przewiezionym. I dotyczy to ponoć większości polis.
 Profil Relacje PM off  

#620 PostWysłany: 24 Maj 2016 17:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Ważniejsze jest to co jest napisane na stronie MSZ, czy to co macie w polisie?

Poza tym nie liczy się przecież "ile wydacie" na składkę, tylko jaka jest suma KL i ograniczenia (np. w/w przeze mnie i inne osoby żałosne ograniczenie 2 tys. dla wizyt ambulatoryjnych w AXA).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 149  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość