Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Sty 2017 20:42 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 46 873
Krajów: 10 / 4.7%
Portugalia - zawsze była moim marzeniem, ale też wydawała mi się nieosiągalna i droga. Na szczęście są tanie loty, noclegi i blogi, które podpowiedzą co i jak. Dzięki temu w środku zimy planowaliśmy już nasz majowy lot do Lizbony! Kiedy jeszcze nie zagłębiłam się w temat stolicy Portugalii nie wiedziałam o niej zbyt wiele... kojarzyła mi się jedynie z końcem Europy, bliskością oceanu i zabytkowymi tramwajami. Jednak ona oferuje o wiele wiele więcej! Wspaniałą atmosferę, pyszną kuchnię, liczne zabytki, wspaniałe punkty widokowe... Ahh na samo wspomnienie chciałabym tam wrócić!
Tym razem nasza ekipa liczyła 7 osób (coraz więcej osób zarażamy naszą pasją ;) ). Gdy loty Ryanair'em (choć wcale nie najtańsze 440zł/os w obie strony ale i tak to była niska cena jak na taki termin ;) ) były już zakupione przyszedł czas na nocleg (najlepiej oczywiście najtańszy i najlepiej zlokalizowany!) no i udało się! Na bookingu zarezerwowaliśmy Daisy Guest House. Mieliśmy świetną miejscówkę ok 10 min drogi od słynnej windy Santa Justa w centrum przy Praca Marques de Pombal i głównej ulicy da Libertades. Pod samym nosem mieliśmy kilka knajpek i sklepów więc trafiliśmy idealnie. Pokoje znajdowały się na piętrze kamienicy, były małe i skromne ale czyściutkie, łazienki na korytarzu (2 na 6 pokoi) i kuchnia. Za całe zawrotne 66euro/3 noce dla 2 osób! (w tym 6e klimatycznego). Polecamy po prostu raj dla lubiących niskobudżetowe przedsięwzięcia :)
Dalej przyszedł czas na planowanie pobytu, bo jak tu w 4 dni (z tego w pierwszy byliśmy o 16 a w ostatni wylatywaliśmy o 12) zobaczyć wszystko?? W Lizbonie jest naprawdę co zwiedzać, a są jeszcze piękne miejsca dookoła m.in. Fatima, Sintra, Cabo da Roca, Cascais i Boca da Inferno... No ale dzień jest długi! Wyruszamy!
Dzień 1.
Wylot mieliśmy z W-y Modlin, więc piewrsza wyprawa dla nas to już ta z Bydgoszczy. Dotarliśmy na sprawdzony już parking (Alkatraz -polecamy). Stamtąd podwózka na lotnisko i wyczekiwany lot. Był to najdłuższy w naszej karierze lot samolotem, bo 4-godzinny (pamiętajcie że w Portugalii jest zmiana czasu o godzinę). Pod koniec było już ciężko wysiedzieć, czytaliśmy przewodniki, spaliśmy i podjadaliśmy. No i jesteśmy! Bom Dia Lisboa!

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości