Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 462 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 01 Lut 2020 16:14 

Kto z Was podniósł limit? Nawet nie używając karty w tym miesiącu? W moim przypadku brak wyciągu dzisiaj, limit pierwotny, karta nie używana w styczniu.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#222 PostWysłany: 01 Lut 2020 17:11 

niebieski
Mi 16
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 01 Lut 2020 17:57 
Awatar użytkownika

Czy to podlega pod wyłudzenie pieniędzy? Może UOKiK tym zainteresować?
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 01 Lut 2020 18:01 
Moderator forum

@Mic Glu polski UOKiK nie ma żadnego przełożenia na czeską firmę. Może KNF jeśli ma go na swojej liście.
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 01 Lut 2020 18:07 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
Krajów: 50 / 23.4%
złoty
Opanujcie się - to nie żadne wyłudzenie, zapewne po prostu błąd techniczny - wrócą z weekendu, to naprawią. Dajcie sobie spokój z paniką, poczekajcie na rozwiązanie problemu i dopiero wtedy ewentualnie się awanturujcie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#226 PostWysłany: 01 Lut 2020 18:11 

ume napisał(a):
@Mic Glu polski UOKiK nie ma żadnego przełożenia na czeską firmę. Może KNF jeśli ma go na swojej liście.

ING to zdaje się firmuje

#227 PostWysłany: 01 Lut 2020 19:40 
Moderator forum

Ale za nich nie odpowiada inaczej niż wizerunkowo, ING nie jest stroną umowy.
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 01 Lut 2020 19:52 

No to gdyby skroili wszystkich po kilkadziesiąt złotych to ładnie by wyglądał ten wizerunek ING ;-)

#229 PostWysłany: 01 Lut 2020 20:21 

niebieski
@ume dlaczego polski obywatel nie ma być broniony przed polską spółką przez UOKiK?

Inna sprawa, to że pierw muszą dokonać czegoś co wskazuje na nieuczciwe praktyki.
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 01 Lut 2020 20:22 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Mi nie naliczyli nic dodatkowo , ale inna ciekawostka przeszła mi płatność gogle pay w Ikei (widzę ją również jako zaksięgowaną w aplikacji) pomimo tego że w aplikacji nadal jest informacja że karta nieobsługiwana, ktoś już też tak może miał.
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 01 Lut 2020 20:42 
Moderator forum

como napisał(a):
@ume dlaczego polski obywatel nie ma być broniony przed polską spółką przez UOKiK?

Polską spółką?

Regulamin stanowi, że polskie Twisto udostępnia limit kredytowy i pośredniczy w przekazywaniu reklamacji, ale umowę karty zawieramy z czeskim Twisto, to ono pobiera opłaty i prowizje oraz ono rozpatruje reklamacje.

Zgłosili dla czeskiej spółki działalność transgraniczną w KNF i powołują się w regulaminie na polskie przepisy, a nawet wspominają o możliwości pozasądowego rozpatrywania sporów przez Rzecznika Finansowego. Ale nawet on nie ma żadnej władzy by od firmy zarejestrowanej w Pradze (a nie na Pradze) coś wyegzekwować. Np. taki DiPocket ma oficjalny oddział w Polsce, z polskim KRS-em i to ten oddział jest stroną umowy.
 Profil Relacje PM off
como uważa post za pomocny.

#232 PostWysłany: 01 Lut 2020 21:25 

niebieski
Dzięki za rzeczową odpowiedź.
Nie do końca jestem przekonany, bo umowę mam z polską spółką pod nadzorem KNF i nie ma tam mowy o pośredniku w samym rozliczaniu transakcji. Zaciągam i spłacam zobowiązania w myśl tej umowy.
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 01 Lut 2020 22:04 
Moderator forum

Na limit umowa jest z Polakami (Twisto Free lub Twisto Kredyt), ale na kartę (usługę płatniczą) z Czechami. Wg regulaminu opłaty i prowizje za kartę naliczają tylko Czesi (ale w ich tabeli są same zera). Opłaty za korzystanie z limitu (i np. jego niespłacenie) to faktycznie sprawa Polaków. Na razie wynika z tego, że opłaty naliczone kolegom powyżej, naliczyli Polacy choć 100% pewności nie ma. Ile to zawiłości przez te optymalizacje podatkowe...
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 01 Lut 2020 23:05 

niebieski
I może to są źródła błędów - nawet jak klient ma coś za free, to ceny transakcyjne między spółkami muszą być.
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 02 Lut 2020 02:04 

Mam pytanie to starszych wyjadaczy, bo do tej pory temat kart był mi trochę obcy, Zastanawiam sie, czy wyrobić tylko Curve i podpiąć swoją karte debetową z mbank, czy może Twisto, czy jak wszyscy wziąć Revolut?
Czy ktoś może sprawdzał, w jaki sposób dostać najlepszy kurs zagranicą (którą kartą)?
Druga kwestia, czy ten bug w Twisto, że można było na kogoś robić zakupy znając tylko jego adres mailowy już został usunięty? Nie chciałbym się obudzić któregoś dnia, że ktoś mi wyczyścił cały limit a ja będę musiał spłacać :shock: 100zł kusi, ale generalnie gdzie czytam to same problemy z tą firmą
Trzecie, to czy przy niebankowych kartach nie ma problemu z apple pay?

Dzięki i pozdrawiam!
Jacek
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 02 Lut 2020 03:47 
Awatar użytkownika

Loty: 114
Kilometry: 287 811
Krajów: 24 / 11.2%
Weź wszystkie trzy, to nic nie kosztuje - ja tak mam (plus jeszcze DiPocketa). Potestuj, porównaj, potem zamkniesz to, czego nie używasz.

Co prawda Twisto zaraz zamknę, bo Curve + karty kredytowe mi w zupełności wystarczają, a limit jaki dostałem od Twisto w porównaniu z tym, co mam na platynówkach, to jest taki mały, wesoły żarcik. Plus te różne bugi i ostatnia afera z opłatą z rzyci do końca mnie zniechęciły.

Aktualnie używam na potęgę Curve. 2018/2019 to był czas Revoluta, nawet na rok wziąłem Metal.
 Profil Relacje PM off
pasta lubi ten post.

#237 PostWysłany: 02 Lut 2020 13:04 
Awatar użytkownika

srebrny
I mi wczoraj przysłali maila z informacją o opłacie - 13 zł.
W moim przypadku konto założone kilka miesięcy temu i nie użyte ani razu (nawet bonusu jeszcze nie wypłaciłem). Widzi mi się, że jak naprawią buga, to wypłacę w końcu bonus i użyję kartę po raz pierwszy i ostatni - tak jak na załączonym obrazku :DImage
shadowofacloud lubi ten post.

#238 PostWysłany: 02 Lut 2020 13:52 
OFICJALNY PROFIL

-- 02 Lut 2020 13:50 --
-- 02 Lut 2020 13:52 --

ms993 napisał(a):
Opanujcie się - to nie żadne wyłudzenie, zapewne po prostu błąd techniczny - wrócą z weekendu, to naprawią. Dajcie sobie spokój z paniką, poczekajcie na rozwiązanie problemu i dopiero wtedy ewentualnie się awanturujcie.

Dzień dobry,
chciałam Państwa uspokoić i przeprosić w imieniu Twisto za zamieszanie. Twisto nie zmieniło i nigdy nie zmieni regulaminu bez poinformowania o tym Klientów. Wszystkie osoby, które niesłusznie otrzymały opłatę - otrzymają poprawione faktury. Bardzo przepraszamy za ten błąd.

Nie naliczamy opłat za użytkowanie Twisto - jeśli wykorzystany limit jest spłacany do 15 dnia następnego miesiąca - usługa jest całkowicie darmowa. Jeśli nie zostanie spłacony w terminie - naliczane są ustawowe odsetki.
Można tez przesunąć płatność - wtedy koszt widać wyraźnie w aplikacji. Dzieje się to po decyzji klienta - nigdy inaczej. Nie naliczamy też żadnych opłat za nieużytkowane karty.
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanej niedzieli.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 02 Lut 2020 14:10, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
shadowofacloud uważa post za pomocny.

#239 PostWysłany: 02 Lut 2020 14:10 

niebieski
Aż jestem ciekaw jakie problemy wygenerują u tych co już zapłacili te zawyżone rachunki
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 02 Lut 2020 22:28 

shadowofacloud napisał(a):
Weź wszystkie trzy, to nic nie kosztuje - ja tak mam (plus jeszcze DiPocketa). Potestuj, porównaj, potem zamkniesz to, czego nie używasz.
Co prawda Twisto zaraz zamknę, bo Curve + karty kredytowe mi w zupełności wystarczają, a limit jaki dostałem od Twisto w porównaniu z tym, co mam na platynówkach, to jest taki mały, wesoły żarcik. Plus te różne bugi i ostatnia afera z opłatą z rzyci do końca mnie zniechęciły.

Aktualnie używam na potęgę Curve. 2018/2019 to był czas Revoluta, nawet na rok wziąłem Metal.

Dzięki! Zainstalowałem Curve.. ale myślałem, że do apple pay będę mógł od razu dodać kartę, a tu muszę czekać aż przyjdzie pocztą :x
Curve + revolut + moja kredytówka i powinno być ok.

Twisto jednak odpuszczam, bo:
1. Jeśli z takim prostym tematem jak brak opłat nie potrafią sobie poradzić, to znaczy że tam naprawdę musi być bałagan - boję się zaraz jakiejś grubszej akcji (wyciek danych itp)
2. Uczciwe firmy pozwalają zamknąć konto tak łatwo jak otworzyć (patrz konkurencja na R- można zamknąć z poziomu aplikacji), a tu trzeba mieć kwalifikowany podpis elektroniczny :shock: , lub LISTOWNIE :shock: :!: :!: :!: - wydaje mi się, że to specjalne działanie, żebyś nie zamknął karty
3. Załóżmy, że mam słabą silną wole i będę chciał skorzystać z kredytu Twisto. Koszt roczny to ponad 50%.. czyli pożyczasz 1000zł, oddajesz 1500zł.. masakra
4. wygooglowałem, że mieli już problem z UOKIK kiedyś:
https://www.pb.pl/kontrowersyjny-model-twisto-947162
5. pisałem do nich mailem i na czacie i zero odpowiedzi, a ja nie lubię jak mnie sie olewa

Może gdyby nie było alternatywy to bym wziął, ale tak... wiem, że są ludzie zadowoleni z twisto, ja tylko mówie moje bardzo subiektywne poczucie.
PS. jakby ktoś chciał twisto to na jakimś forum o zarabianiu prze internet dostałem kod, że można dostać 100zł, a nie 50zł.

Co do revoluta metal to wyślę ci wiadomość priv potem, bo mam parę pytań.
 Profil Relacje PM off
pasta lubi ten post.
DMW uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 462 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości