Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 24 Maj 2013 13:49 

Loty: 35
Kilometry: 85 625
Krajów: 16 / 7.5%
Nie wiem, czy Ci się to do czegoś przyda, ale byliśmy na Kos w kwietniu tego roku.
W Mastichari pozyczaliśmy rowery.
Za 2 rowery + dwuosobową przyczepkę dla dzieci na 3 doby zapłaciliśmy 25 euro (za całość).
Ale tak jak piszę, to było w kwietniu, przed sezonem.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#22 PostWysłany: 27 Maj 2013 12:12 

dzięki za informacje - wiem, że to ceny przed sezonem ale zawsze to daje jakieś rozeznanie :)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 01 Cze 2013 22:27 

Witam.

W dniach 03-10.07 lecimy w 6 osób na Kos z Krakowa.
Wiele informacji tutaj zawartych już mi pomogło, ale prosiłbym jeszcze o potwierdzenie:
1. Lądujemy na Kos o 21.40 - czy jest szansa, że będzie podstawiony jeszcze jakiś autobus aby dotrzeć do miasta KOS? czy tylko pozostaje transfer z lotniska, bo wg rozkładu nie ma już wtedy autobusów.
2. W samym Kos - wiadomo ile kosztuje wynajęcie rowerów (bo jest kilka wersji)?
3. Z Kos chcielibyśmy popłynąć do Bodrum - ile kosztuje prom do Bodrum oraz wiza do Turcji? I jak często pływają te promy?

Leci ktoś może wtedy?

#24 PostWysłany: 01 Cze 2013 22:56 
Awatar użytkownika

Hej,
Lecimy w 3 osoby, w dniach 12-19 czerwca, również z Krakowa.
Ponieważ 12 lądujemy o godz 21:40 a na rozkładach autobusowych nie ma już o tej godzinie autobusów do Kos, postanowiłyśmy wynająć samochód od razu z lotniska ;)
Z lotniska jedziemy do Kefalos, gdzie śpimy i oczywiście zwiedzamy przez dwa dni, następie na kolejne noce udajemy się już do Kos Town, gdzie też zdajmy auto.

Czy ktoś kto był na Kos może mi polecić co szczególnie warto zobaczyć? Gdy wzięłam mapkę i zaznaczyłam co po drodze, jadąc autem musimy zobaczyć wyszło mi coś powyżej 30 punktów ;)

Pozdrawiam Karolina

#25 PostWysłany: 01 Cze 2013 23:05 

Od dzisiaj jest już w rozkładzie autobus z lotniska do Kos o 22,00 w środy ,specjalnie pod przylot ryana.
Jeśli odbieracie auto z jedynej wyporzyczalni przy terminalu i chcecie po np. 3 dniach zwrócic je w mieście Kos to wyjdzie wam za auto ponad 35 e więcej. Najlepszym rozwiązaniem jest ,aby jedna osoba pojechała wieczorem oddać auto na lotnisko i wróciła autobusem.Ja tak zrobiłem będąc niedawno w Kardamenie.
 PM off  

#26 PostWysłany: 01 Cze 2013 23:19 
Awatar użytkownika

dzięki za radę :) jeszcze nie rezerwowałam samochodu, więc na pewno to uwzględnię

#27 PostWysłany: 01 Cze 2013 23:21 

gregorow napisał(a):
Witam.

W dniach 03-10.07 lecimy w 6 osób na Kos z Krakowa.

2. W samym Kos - wiadomo ile kosztuje wynajęcie rowerów (bo jest kilka wersji)?
3. Z Kos chcielibyśmy popłynąć do Bodrum - ile kosztuje prom do Bodrum oraz wiza do Turcji? I jak często pływają te promy?

Leci ktoś może wtedy?

To ja podbije temat, bo odpowiedź padła dla następnej osoby.

#28 PostWysłany: 01 Cze 2013 23:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
3. http://www.bodrumferryboat.com/en/calendar.asp
http://www.bodrumferryboat.com/en/prices.asp

http://www.turcja.org.pl/index.php?stro ... -biznesowe
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 02 Cze 2013 00:11 

Kolego ZEUS, ten ostatni link jest podstarzały a i pierwszy odnosi się do jednego armatora kursującego tam.
Jest kilku przewożników z Kos do Turcji.Większość turystów wybiera Bodrum,płynąc tam na wycieczkę jednodnową już nie trzeba mieć paszportu a tym bardziej wizy. Koszt biletów zakupionych w porcie wynosi 15E RT i a porcie Bodrum płaci się opłatę portową 5E i można samemu łazic ile się da po czym wrócić na łajbę na powrót. Można też wykupić w miejscowym biurz e wycieczkę za 35E i tam obwiozą busem. Ceny z końca kwietnia.
 PM off  

#30 PostWysłany: 02 Cze 2013 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Od dzisiaj jest już w rozkładzie autobus z lotniska do Kos o 22,00 w środy ,specjalnie pod przylot ryana.
.

do jakich miejscowości? Jest też autobus do Kardameny o tej porze? 6km w razie czego mogę i z buta pokonać, ale autobus by się na pewno przydał :)

Anonymous napisał(a):
15E RT i a porcie Bodrum płaci się opłatę portową 5E i można samemu łazic ile się da po czym wrócić na łajbę na powrót.

to tanio wygląda, myślałem że drożej... a ile czasu ma się w Bodrum? jest ustalony prom powrotny o którejś godzinie, czy można zdecydować się już w Turcji?

Ja lecę za tydzień, więc jeśli ktoś ma jakieś pytania na które znajdę odp na miejscu to chętnie pomogę. Hotel mamy na tydzień w Kardamenie, ale będziemy codziennie brali skuter/rower i jeździli w inne części wyspy.

I jeszcze pytanko - prawo jazdy wystarczy polskie, czy trzeba międzynarodowe?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 02 Cze 2013 13:55 
Awatar użytkownika

Wystarczy polskie prawko, jednak aby wypożyczyć nawet skuter należy je mieć

#32 PostWysłany: 02 Cze 2013 14:33 

to jak wrócisz zdaj relację, bo też chcemy co najmniej dwa dni spędzić w Kardamenie.

#33 PostWysłany: 02 Cze 2013 23:57 

Hej Luxyfer z jakiego ty świata jesteś??? jesteśmy z Grecją w UNII EUROPEJSKIEJ od prawie 10 lat. O jakim Ty prawie jazdy miedzynarodowym mówisz ??? ono było ale 15-20 lat temu.
Do Kardameny po 21 h nic nie jedzie i w rozkładzie http://www.ktel-kos.gr nawet w lipcu /potwierdził mi to właściciel hotelu w którym byłem /
Z Polskim prawem jazdy jest tak że.... wypozyczając skuter lub kłada, pyta się gaściu czy jest" DIPLOMA" nawet nie patrzy, czy twoje jak pokazujesz.
A rejs do Bodrum jest zazwyczaj na kilka godzin, jakim armatorem popłyniesz ,wtedy dowiesz się o której wraca przypływajac na miejsce.
 PM off  

#34 PostWysłany: 03 Cze 2013 00:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Hej Luxyfer z jakiego ty świata jesteś??? jesteśmy z Grecją w UNII EUROPEJSKIEJ od prawie 10 lat. O jakim Ty prawie jazdy miedzynarodowym mówisz ??? ono było ale 15-20 lat temu.

człowieku, wyluzuj. Pytam, bo jest dla mnie dużym zaskoczeniem, że ktokolwiek wymaga prawa jazdy na skuter - na innych wyspach greckich się z tym nie spotkałem i wolę się upewnić czy nie mają jakichś innych dziwnych wymagań.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 03 Cze 2013 00:32 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
w Grecji tak sy siak, masz miec prawo jazdy na motorze. Nie ma cos takiego jak w Polsce "Na Dowodzie" Sprawdzenie prawka, to zalezy od wieku czasami albo jak upierdliwi jest pracownik
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 03 Cze 2013 07:29 

Anonymous napisał(a):
Do Kardameny po 21 h nic nie jedzie

To jak w końcu jeździ ten autobus? Tylko z lotniska do Kos Town, czy zatrzymuje się w jakimś innym mieście?

#37 PostWysłany: 03 Cze 2013 08:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 410
Kilometry: 582 622
Krajów: 59 / 27.6%
Anonymous napisał(a):
Do Kardameny po 21 h nic nie jedzie i w rozkładzie http://www.ktel-kos.gr nawet w lipcu /potwierdził mi to właściciel hotelu w którym byłem /

No z tego rozkładu to akurat wynika, że

From AIRPORT to KARDAMENA
Monday to Saturday
09:35 10:55 13:35 15:05 17:05 19:20 21:35

o 21.35 jedzie bus z lotniska do Kardameny.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 03 Cze 2013 08:41 

ok, nie sprecyzowałem...

Lądujemy na Kos wg rozkładu o 21.40 w środę, z tego wynika, że autobus odjeżdża w momencie lądowania.....

#39 PostWysłany: 03 Cze 2013 08:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 410
Kilometry: 582 622
Krajów: 59 / 27.6%
gregorow napisał(a):
ok, nie sprecyzowałem...

Lądujemy na Kos wg rozkładu o 21.40 w środę, z tego wynika, że autobus odjeżdża w momencie lądowania.....

No... tak.

gregorow napisał(a):

To jak w końcu jeździ ten autobus? Tylko z lotniska do Kos Town, czy zatrzymuje się w jakimś innym mieście?

Autobus jedzie tak naprawdę z Kardameny do Kos i z powrotem (albo odwrotnie). Trasa jest taka: Kos - wszystkie wioski po drodze (jak np: Tigkaki, Marmari czy Mastichari - lotnisko - Kardamena. Lotnisko to jeden z przystanków po drodze.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 03 Cze 2013 09:54 
Awatar użytkownika

niebieski
to słabo to myślili skoro 5 minut przed przylotem odjeżdża ostatni bus -.-
najwyżej stopem spróbuję :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość