Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 79 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 02 Paź 2025 20:59 
Awatar użytkownika

Loty: 1041
Kilometry: 2 277 598
Krajów: 146 / 68.2%
HON fly4free
Takie dwie konfliktujące wiadomości. Ja bym nie zaryzykował full liability, bo to roczne ubezpieczenie ma tylko kilka tysięcy euro.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#62 PostWysłany: 07 Paź 2025 16:17 

Witam,

Na prawdę sprawdzają wypukłość cyfr na kartach kredytowych ? Mam w pricecarz wynajęte auto , ale obydwie moje kredytówki są zwykłe. Dawno nie spotkałem się z wypukłą kartą, to jakiś przeżytek chyba.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 07 Paź 2025 16:44 
Awatar użytkownika

Loty: 238
Kilometry: 490 600
Krajów: 45 / 21.0%
niebieski
Dwa razy miałem auto z pricecarz w Cluj i nigdy nie miałem problemu z kartą - mam płaskie PKO Platinum.
 Profil Relacje PM off
bleemek lubi ten post.
bleemek uważa post za pomocny.

#64 PostWysłany: 07 Paź 2025 18:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 639
Kilometry: 965 577
Krajów: 62 / 29.0%
@bleemek poczytaj post #50 na poprzedniej stronie. Jak się uprą, to skorzystają z możliwości dodatkowego zarobku niezależnie od tego jaka wypożyczalnia.

#65 PostWysłany: 07 Paź 2025 23:19 
Awatar użytkownika

Loty: 238
Kilometry: 490 600
Krajów: 45 / 21.0%
niebieski
@Kashpir rzuć okiem na post #45 - opisuję tam moje doświadczenia z KlassWagen w Bukareszcie. Jak dotąd moja najgorsza wypożyczalnia ever. Za to w Pricecarz w Cluj dwa razy było bez zarzutu. Więc może nie ma co uogólniać, tylko uważać na tego cwaniaka w tej konkretnej wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re:
#66 PostWysłany: 13 Paź 2025 14:12 

Odradzam PriceCarz
Oferują niskie ceny (40 zł za 3 dni) , a jak nie wykupisz dodatkowo ubezpieczenia za 177 euro to wymagają embossowanej (wytłoczone cyfry i litery) karty kredytowej. Wynajęliśmy w Klasswagen za 90 zł. Dodatkowe 20 minut spaceru. Zero problemu z kartą.
Dodatkowo wypożyczalnia Pricecarz znajduje się przy drugim lotnisku Bukareszt Otopeni, a przejazd w korkach w 2 strony zajął 1 godz. 30 minut.

Ostatnio edytowany przez bleemek, 13 Paź 2025 23:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 13 Paź 2025 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 52
Kilometry: 133 086
Krajów: 23 / 10.8%
srebrny
@bleemek i Klass Wagen nie chciał wytłoczonej karty (embossowanej)? W moim przypadku obok lotniska BBU gość się uparł i nie przekonałem go w żaden sposób.
Kwestia z usług jakiego pośrednika korzystałeś, bo bywa, że każdy ma inne zapisy dotyczące wymogów. Vipcars ma to opisane, Discovercars oraz doyouspain nie miały tego zapisu.

#68 PostWysłany: 13 Paź 2025 23:16 

-- 13 Paź 2025 22:16 --

Kri$ napisał(a):

nie, brałem klasswagen przez aplikację booking, bo po prostu wyszedłem z PriceCarz i poszukiwałem czegoś w pobliżu lotniska Otopeni i oni mi wyskoczyli

-- 13 Paź 2025 22:16 --

Kri$ napisał(a):

nie, brałem klasswagen przez aplikację booking, bo po prostu wyszedłem z PriceCarz i poszukiwałem czegoś w pobliżu lotniska Otopeni i oni mi wyskoczyli
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 04 Lut 2026 09:41 

srebrny
Również odradzam PriceCarz w Bukareszcie (rezerwowane jako wheego przez pośrednika).

Problemy w kolejności chronologicznej:
- określenie ceny z rezerwacji jako „promo price” i próba namówienia na ubezpieczenie za 50€/dzień (określone jako „standard price”)
- kaucja w równowartości 2944 euro płatne w RON zamiast 2900 euro
- po odmówieniu ubezpieczenia, dostałem samochód w fatalnym stanie wizualnym i technicznym (37 rys, brakująca obudowa lusterka + głośno trący o jedno z kół hamulec oraz niesprawna tylna wycieraczka), najbardziej poobijany na całym placu
- wyjątkowo nieprzyjemne zachowanie wypożyczającego, który pokazując auto gestykulował i dawał do zrozumienia, że celowo dał najgorsze auto na placu, bo nie wziąłem ubezpieczenia
- kłamstwa wypożyczającego: spytałem, czy w przypadku mandatów są dodatkowe opłaty. Wypożyczający odpowiedział, że „oczywiście nie, bo już sam mandat to kara”. Jak się później okazało, opłata w kontrakcie jest i wynosi 50€. Podczas pokazywania auta pokazywał, że każda, nawet najmniejsza rysa będzie kosztować 600€ (akurat te, które pokazał, są wycenione na 300€ w kontrakcie)
- wypożyczający chciał, abym podpisał kontrakt dając mi ekranik z polem na podpis (przed pokazaniem mi kontraktu). Gdy powiedziałem, że chciałbym go najpierw przeczytać, powiedział, że ma „13 stron”. Wciąż jednak chciałem go przeczytać i podczas czytania go wypożyczający cały czas siedział nade mną, próbując wywołać presję
- przy zwrocie próba namówienia mnie na wzięcie na siebie 2 (z 37) rys. Powiedziałem, że mam zdjęcia, że już były, i po ich faktycznym zobaczeniu odpuścił.
- protokół zwrotu był znowu z samym polem na podpis, ale już samego dokumentu, który podpisuję, nie dostałem
- wypożyczalnia znajduje się przy lotnisku OTP. Wypożyczałem z lotniska BBU, więc chwilę się tam jedzie (10-30 minut w zależności od korków)
 Profil Relacje PM off
yendras lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#70 PostWysłany: 20 Lut 2026 13:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Ma ktoś zdanie o BDV Bestauto w Cluj?

Opinii w google strasznie dużo jak na w sumie niewielka wypożyczalnie, cena konkurencyjna nawet z ich pełnym ubezpieczeniem.

BDV Bestauto Rent-a-car https://share.google/hUJtjKgJ1NzWQDsau

Image
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 24 Kwi 2026 19:26 

Loty: 201
Kilometry: 489 662
Krajów: 108 / 50.5%
złoty
Autonom na lotnisku OTP (Bukareszt-Otopeni). Auto (VW Polo ze stanem 25k km i zimowymi oponami) wynajęte za 18,71 PLN za dzień bez limitu km. Wymagana karta kredytowa (bez wymogu wypukłych numerów) + pytają czy potrzebne jest pełne ubezpieczenie (bez naciągania).
Zwrot bez problemu, ale dość szczegółowo sprawdzają stan samochodu. Samą politykę mają analogiczną jak Europcar, gdzie uszkodzenia większe niż średnica 2 cm są dopiero naliczane.
Depozyt zwrócony po 7 dniach.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#72 PostWysłany: 11 Maj 2026 11:55 

Loty: 143
Kilometry: 302 644
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Ja polecam wypożyczalnię SIXT na lotnisku OTP. Wynajem na 4 dni zrobiony tydzień wcześniej za 250 zł. W porównaniu do kilkudziesięciu złotych za Autonom-a, Carwiz-a czy Klass Wagen-a to oczywiście więcej ale: Avis i Hertz cena około 800 zł, odbiór i zwrot samochodu 200 metrów od budynku terminala (po sąsiedzku z Hilton Garden Inn), praktycznie nowy samochód (przebieg 14000km), brak problemów z kartą kredytową niewypukłą przy wypożyczeniu, nienaleganie na dodatkowe ubezpieczenie, kaucja tylko 450 euro, sami wpisywali ryski, wgniotki i otarcia nawet te trudne do zobaczenia, zwrot ograniczył się do obejrzenia auta z zewnątrz i spisania licznika (maksymalnie 1 minuta), w czwartek zwrot auta a w poniedziałek zdjęcie blokady. Jedyny minus to fakt że do wypożyczenia stało w kolejce 6 osób a do konkurencji 1-2.
yendras lubi ten post.

#73 PostWysłany: 02 Lip 2026 21:34 

Cześć, czy wiecie, czy może pojawiły się jakieś wypożyczalnie na lotnisku Baneasa? na Google widzę Prizecarz, ale opinie wydają się podejrzane wysokie... wypożyczał ktoś z Was od nich bezpośrednio na Baneasa?
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 02 Lip 2026 21:50 

Loty: 201
Kilometry: 489 662
Krajów: 108 / 50.5%
złoty
@MisiaTravel jeśli nie będzie nic ciekawego na BBU, to spokojnie można wypożyczyć na OTP. Dojazd autobusem to 3 RON (~2,5 PLN) i czas to około 20-25 min.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 03 Lip 2026 09:14 
Awatar użytkownika

Loty: 557
Kilometry: 826 713
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
Też polecam Sixt. Rezerwację robiłem przez stronę Sixt bo miałem kod -15%. 5dni z ubezpieczeniem niecałe 100 Euro.

Trochę sie naszukałem biura bo jest na łączniku, a my przylecieliśmy na BBU. Dokumenty dosłownie w 10min. Auto odbiera sie po wyjściu z terminala w prawo na samym końcu parkingu. Zdanie auta bez g
oglądania.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 03 Lip 2026 11:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Pytałem wyżej o BDV Best Auto w Cluj i mogę polecić z czystym sumieniem. Oferta z pełnym ubezpieczeniem zero jakiejkolwiek blokady. Oferta była najtańsza ze wszystkich dostępnych u pośredników. Odbiór z lotniska dużym busem, biuro zlokalizowane 3 minuty od terminala, pracują całodobowo. Jedyne zdziwienie to proszą o rachunek za ostatnie tankowanie, pewnie chcą się upewnić czy faktycznie było zatankowane, bo np. nasza Skoda Octavia mimo wlania 9l paliwa pokazywała że od tankowania minęło 200km :)
6 dni Skoda Octavia Combi z pełnym ubezpieczeniem 250EUR. Samochód max 2 letni wszystkie wgniotki rzetelnie oznaczone w raporcie.

Image
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#77 PostWysłany: 10 Sie 2026 10:09 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
Braszow - auto brałem przez https://www.autonom.com/
Pełne ubezpiecznie - sic!
Rezerwowałem Renault Clico lub podobny model, otrzymałem Opel Crosland w automacie.
Auto miało kilka rysek i odprysk na szybie - co pojawiło się w raporcie. Pan z obsługi mówił, że mimo pełnego ubezpieczenia, musi to wrzucić w raport.

Oddanie auta:
Benzyna full - full
Wystarczyło zajechać na parking, zostawić auto z kluczykami w środku i tyle.

Tak polecam, ale ceny pełnego ubezpieczenia są kosmiczne - chciałem mieć spokojną głową podróżując z dzieciakami.

Załącznik:
20260805_062339.jpg
20260805_062339.jpg [ 279.18 KiB | Obejrzany 370 razy ]

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
Janus lubi ten post.
barbal10 uważa post za pomocny.

#78 PostWysłany: 19 Sie 2026 09:08 

Ja również korzystałem z https://www.autonom.com/

Brałem pełne ubezpieczenie, może nie było najtaniej, ale na spokojnie i bez stresów. Opcja full - full, bez kaucji itd. Przy depozycie były zastrzeżenia, że karta musi byc kredytowa i nie może to być revolut.

Odbiór z lotniska (przy wyjściu maja swoje stanowisko, obok jest SITX). Auto stało na parkingu przed lotniskiem (tam również zwrot)
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 20 Wrz 2026 01:44 

niebieski
No to ja podzielę się swoim doświadczeniem z Bukaresztu, które było zdecydowanie moim najgorszym w życiu. Wypożyczałem już auta na całym świecie ponad 50 razy na pewno, a popełniłem błąd amatora tzn. sprawdziłem opinie na porównywarkach, tylko nie na google mapach :) A jakbym sprawdził to bym wiedział, że w Auto Union nie da się wynająć auta z depozytem. Po prostu fizycznie się nie da, bo jak twardo obstajesz przy tym, że chcesz uiścić depozyt (stosunkowo mały jak na te wypożyczalnie ze śmiesznymi cenami wynajmu, bo mniej niż 10k PLN), to pani po serii pułapek typu: "a czy ta karta jest wypukła? czy na twoje nazwisko? oj data ważności jest za mniej niż 6 mcy bo jest do marca a mamy wrzesień! Ale ta data to jest do końca marca czyli zostało >6 mcy... a skąd wiesz że do końca? zadzwoń do banku zapytaj :D " wyciąga final bossa w postaci fejkowego terminala płatniczego. Terminal wygląda w miarę legitnie, ale trzeba na nim po 3 razy wpisywać poprawny PIN, a potem i tak jest transakcja odrzucona. Trzy odrzucone transakcje i pani oznajmia, że terminal został właśnie zablokowany dla tej karty, bo za dużo nieudanych prób... Oczywiście limity jak i saldo na karcie się zgadzały, ale po prostu nie dało się jej użyć w tym terminalu. Stojąc tam zacząłem jeszcze czytać opinie na google i już wiedziałem, że nie jestem pierwszym którego chcą na coś takiego oszukać. Zatem po prostu obróciłem się na pięcie grożąc policją i wyszedłem. A pani? Niewzruszona. Nawet nie zdążyła przejść do kolejnego kroku czyli zaoferowania mi full coverage za jakieś setki euro (wtedy oczywiście wyjęłaby inny terminal, który by, a jakże, działał z każdą kartą na świecie).

tl;dr
Unikać Auto Union za wszelką cenę, nawet jak chcecie opcję z 0 deposit, bo są opinie, że chargują za rysę na feldze bo koła nie wchodzą w full coverage :P 700eur za jedną rysę...

No, ale są też opinie i to niejedna, że za darmo upgradowali komuś z Forda lub uwaga... Dacii Sandero na Mercedesa :lol: ciekawe od kogo...

Skończyło się dobrze, bo zmarnowaliśmy "tylko 3h" na podjechanie do maca i wzięcie Clio z Budgeta. W normalnej cenie a nie <20zł/dzień, ale też na normalnych, cywilizowanych warunkach. Jednak gdyby to było w wysokim sezonie to cały wyjazd by się rypnął, bo albo zostalibyśmy bez auta albo musieli zapłacić jak za zboże oszustom żeby mieć czym jeździć.
Nie spodziewałem się, że w kraju który mocno aspiruje do pierwszorzędnego cywilizowanego państwa UE nadal odbywają się takie praktyki, bo ta wypożyczalnia to nie jest odosobniony przypadek - śmiesznie tanich rentali jest tam przecież na pęczki.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 79 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość