Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 412 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 04 Cze 2017 19:49 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.3%
Zbanowany
Jasne, zapomniałem dodać Legii punkt za remis ;)
No i dowód, że dzielenie punktów jest niesprawiedliwe jeśli Jaga będzie poza pucharami.
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#222 PostWysłany: 04 Cze 2017 20:10 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Lechia ma za swoje.
Za mecz z Lechem gdzie zagrali 11 obrońcami i za druga polowe dzisiejszego meczy z Legia.
Żal tylko tego ze w takim układzie Lech nie miał pucharu polski to by zrobił wszystko zeby Legia nie była mistrem ?
 Profil Relacje PM off
JarekGdynia lubi ten post.

#223 PostWysłany: 04 Cze 2017 20:20 
Awatar użytkownika

niebieski
wszystko czyli podłożyłby się jak górnik ;)

ogólnie żenujący mecz o mistrzostwo Polski. Lechia nie wiedziała że trzeba to wygrac? :lol: oglądanie takiego czegoś po finale LM boli
 Profil Relacje PM off
JarekGdynia lubi ten post.

#224 PostWysłany: 04 Cze 2017 20:39 
Awatar użytkownika

Zbanowany
dexMorgan napisał(a):
Lechia nie wiedziała że trzeba to wygrac?

Może myśleli, że Jaga i Lech przegrają w Białymstoku ;)
Ogólnie beka bo Lechia śmiała się z Arki pół sezonu a to oni zagrają w pucharach ich kosztem. :lol:
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 04 Cze 2017 22:14 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 705 675
Krajów: 90 / 42.1%
niebieski
Patrząc na grę jak dla mnie ewidentnie grali na remis.Lech wygrywał więc remis dawał Legi mistrza, a Lechii puchary. Wygrana Lechii przy wygranej Lecha nic by im więcej nie dała dlatego nie atakowali. Pogoń Jagi mogła tak naprawdę mogła wyrządzić niezłego psikusa Legii. Nie powiem po końcowym gwizdku nerwy na stadionie na wysokim poziomie...
Na szczęście jest Mistrz Polski ;) a o ostatnim meczu trzeba jak najszybciej zapomnieć. Lechii szkoda, ale cóż ktoś musiał poza puchary wypaść.

#226 PostWysłany: 05 Cze 2017 15:02 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
-- 04 Cze 2017 22:16 --

Pozdrowienia ze Starówki:) Jutro sprawdzę, u którego z forumowiczów mam piwka po jesiennym zakładzie;)

-- 05 Cze 2017 15:02 --

Hmmm wygląda na to, że mój zakład z użytkownikiem @rydzo poleciał do kosza przy porządkach w temacie "Mecze Legii w LM/LE" :(
Natomiast na 100% pamiętam, że założyliśmy się o to czy Legia dogoni czołówkę i zdobędzie mistrzostwo.

Znalazłem tylko taki ślad:)
rydzo napisał(a):
...wywalenia Legii z pucharów nie będzie bo Legia po 4 meczach w LM raczej będzie miała dłuższą przerwę. Póki co muszą gonić grupę mistrzowską ... a jak dogonią to i tak wątpię aby na czołówkę starczyło sił. Magiera to dla mnie zagadka, bardzo ryzykowna
Zakład musiał mieć miejsce 1.10.2016 :)
2 ludzi lubi ten post.

#227 PostWysłany: 05 Cze 2017 16:43 

niebieski
@‌Tom K‌
Tak, pamietalem o tym zakladzie.
Coz, Jaga była blisko.

Podrzuc dane na PW to wysle rownowartosc piwka na konto :)
Niestety na miescie nie dam rady bo obecnie zaganiany jestem.
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 05 Cze 2017 18:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Daj spokój z przelewami:) To zabawa była. Jeśli już to wpłać na jakieś zwierzaki, ot co:)

Była blisko i to dla mnie największe zaskoczenie - utrzymali się w walce do samego ale to samego końca.
2 ludzi lubi ten post.

#229 PostWysłany: 06 Cze 2017 22:19 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 705 675
Krajów: 90 / 42.1%
niebieski
Sezon zakończony. Wczoraj odbyła się gala C+ ;) wybory pewnie wszyscy znają:

Turbokozak: Majewski
Król strzelców: Robak/Paixao po 18 goli
Trener sezonu: Bartoszek (Korona)
Bramkarz sezonu: Putnocky (Lech)
Obrońca sezonu: Dąbrowski (Legia)
Pomocnik sezonu: VOO (Legia)
Napastnik sezonu: Robak (Lech)
Piłkarz sezonu: VOO (Legia)
Odkrycie sezonu: Niezgoda (Ruch)

Jak oceniacie wybory i "żarty" prowadzącego? ;) Miny trenera Probierza. Szczerze widać było, że nie chciał tam być. Wybory bez większych sensacji poza trenerem sezonu. Tutaj sam bym stawiał pomiędzy Magierą, a Probierzem ze wskazaniem na tego drugiego bo przepracował pełny sezon.
Co do żartów Pana Ignacika to dość żenujące. Zwłaszcza namawianie trenera Bartoszka do śpiewania piosenki o Koronie...

#230 PostWysłany: 07 Cze 2017 12:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak Ignacika lubię, tak gala moim zdaniem wypadła średnio. Domyślam się, że te wszystkie żarciki to niekoniecznie jego autorskie dzieło, ale on to przedstawiał. Scenki raczej mierne, a ze słownychm dowcipów, taki naprawdę udany to chyba tylko ten o tym jak "piłkarze wzięli sprawy w swoje ręce, a Arkowcy odebrali to dosłownie" :) Ponadto fajne były te filmiki 4 pory roku, to im wyszło naprawdę nieźle.

Wybory chyba bez większych niespodzianek. Co do napastnika to nie obserwowałem tego na tyle dokładnie, ale bodaj Robak połowę bramek strzelił z rzutów karnych, więc nie wiem czy nie lepszy był Paixao. Tak samo nie wiem na ile stabilną formę miał Bednarek z Lecha, bo może i powinien wygrać z Niezgodą. Co do trenera - szacunek dla Bartoszka, bo przed sezonem to Korona była w top3 faworytów do spadku. Jednak patrząc na statystyki i na to, że do rundy mistrzowskiej w zasadzie się prześlizgnęli (mowa o Koronie), to chyba głosowałbym na Probierza, który zmontował tam przyzwoitą paczkę i bił się do końca o Mistrza (choć przeliczając punkty na mecz, to Magiera był bezkonkurencyjny). Jednak jak widać węszenie wszędzie spisku, "darcie japy", i udawanie wiecznie pokrzywdzonego nie popłaca. Przypominam, że głosowali piłkarze, na piłkarzy (plus blokada głosowania na swoich), więc bzdury wypisywane przez rzeczniczkę Jagiellonii po gali, tylko uwydatniają ich zachowanie.

#231 PostWysłany: 08 Cze 2017 10:22 

niebieski
A co myślicie o formacie ekstraklasy ?

Mi się zdecydowanie podobało tak jak jest ale niestety ta wersja przechodzi do lamusa.
Nie widzę sensu ESA37 bez podziału punktów.
Pamiętam ligę 18 zespołową i jednak też nie chciałbym do tego wracać - mnóstwo meczy
o nic i kupczenie punktami.
Z perspektywy kibica w sporcie chodzi o emocje, a takich na pewno dostarczała obecna formuła.
Pamiętam, że jak ja wprowadzano to przestawiono szereg argumentów za (i chyba się sprawdziły:
więcej emocji, więcej meczy o stawkę, a co za tym idzie większa frekwencja, większe dochody).
Teraz kiedy cichaczem się z niej wycofują to jakoś o argumentach sensownych cisza.
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 08 Cze 2017 10:24 

niebieski
Przeciez PZPN powiedział STOP zmiana wiec jeszcze jest nadzieje na kolejny puchar maja za rok :D
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 08 Cze 2017 10:35 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Mi się ESA 37 zupełnie nie podoba.
Jedyny plus to emocje, w tym roku do ostatniej kolejki walczyły 4 drużyny o mistrza i podejrzewam że to da mocny argument zwolennikom reformy.
Ale osobiście dla mnie to patologia co pokazał przykład Podbeskidzia w zeszłym roku. Jesteś 9ty po 30 kolejkach a słabo zagrasz 7 ostatnich i żegnaj ekstraklaso.
PZPN łatwo nie odpuści tego dzielenia punktów.
U nas 16 drużyn to za dużo na ekstraklase, a co dopiero 18. Dla mnie w zupełności mogłoby być ich 12, ale żeby nie było cyrków z naciąganiem licencji, niewypłacalnością klubów itp. Nie ilość się liczy a jakość.
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 08 Cze 2017 10:58 
Awatar użytkownika

Loty: 874
Kilometry: 1 445 771
Krajów: 134 / 62.6%
srebrny
Ja nie jestem zwolennikiem ESA37, ponieważ potrafi być to bardzo niesprawiedliwy system (wystarczy spojrzeć na Podbeskidzie), natomiast na 18 drużyn chyba jeszcze za wcześnie, nie chciałbym oglądać meczu Chojniczanka-Termalica w Ekstraklasie, natomiast za kilka lat gdy odgrzebią się kluby takie jak: Widzew, ŁKS, Polonia W, może Motor, jak najbardziej.

#235 PostWysłany: 08 Cze 2017 11:00 
Awatar użytkownika

niebieski
gruby_inversia napisał(a):
Przeciez PZPN powiedział STOP zmiana wiec jeszcze jest nadzieje na kolejny puchar maja za rok :D

Było kolejne spotkanie - klepnęli Puchar Maja, z podziałem na grupy, ale z zachowaniem punktów. Czyli ESA37 zostaje.

W tym sezonie akurat jeśli chodzi o Mistrzostwo to podział nie miał znaczenia lub miał niewielkie. Zachowując wyniki z rundy finałowej Legia i tak wyprzedziłaby Jagiellonię i tak. Przed podziałem Jaga miała punkt przewagi nad Legią, po podziale również. Obie drużyny straciły za to przewagę względem Lecha i Lechii.
Ogólnie podsumowując 4 sezony, to gdyby ESA37 rozgrywana była bez podziału punktów (czyli podział na grupy, z zachowanie dorobku z fazy podstawowej) to zasadnicza różnica jest taka, że w sezonie 2014/15 to Legia byłaby mistrzem, a nie Lech.

Jak dla mnie to ESA mogłaby mieć z 10 drużyn i 4 serie gier.

EDYTA. Prawda jest taka, że zawsze będą mecze o nic. Bo tak jak w tym roku w grupie mistrzowskiej drużyny 5-8 miały wakacje (Wisła mogła powalczyć, ale wolała grać na czas od 15 minuty na Ł3) i poza Koroną mogły założyć klapki. Tak samo szybko utrzymało się Zagłębie w grupie spadkowej.
gruby_inversia lubi ten post.

#236 PostWysłany: 08 Cze 2017 11:03 

niebieski
10 zespołów ma jeszcze jeden duzy plus.
Więcej $ na zespół z praw telewizyjnych.
 Profil Relacje PM off
Tom K lubi ten post.

#237 PostWysłany: 08 Cze 2017 11:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Nawiązując do Podbeskidzia - nie chce mi się za bardzo teraz liczyć wszystkie ręcznie, ale pobieżny rzut oka na tabele i wyniki tamtego sezonu pozwalają mi przypuszczać, że... Podbeskidzie wtedy i tak by spadło. W 7 ostatnich kolejkach zdobyli 1 punkt, słownie jeden. Pozostający na ostatnim miejscu przed podziałem Górnik Łęczna, miał do nich stratę 7 punktów, a zdobył ich 8. Czyli mieliby tyle samo punktów na koniec.

Oczywiście trzeba by było przeanalizować dorobek każdej drużyny, jednak to nie jest tak, że to Podbeskidzie nagle nie wiadomo jakim cudem spadło.

#238 PostWysłany: 08 Cze 2017 11:21 
Awatar użytkownika

Zbanowany
@‌Tom K‌
Nie spadłoby gdyby nie było dzielenia punktów.

Łęczna 37 10W 9D 18L
Podbeskidzie 37 9W 12D 16L
Nie dzieląc punktów obie drużyny miałyby ich po 39 z tym, że Podbeskidzie oba spotkania w sezonie zasadniczym z Łęczną wygrało i bezpośrednimi meczami by się utrzymało.
Górnik Zabrze miałby ostatnie miejsce z 38 punktami. Spadłyby 2 Górniki
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 08 Cze 2017 11:30 
Awatar użytkownika

Loty: 874
Kilometry: 1 445 771
Krajów: 134 / 62.6%
srebrny
Dokładnie, Podbeskidzie nie spadłoby, abstrahując już od zamieszania na linii Ruch-Lechia-Podbeskidzie i oddanego meczu przez Ruch z Lechią w grupie mistrzowskiej za to. Takie sytuacje też powinny być wcześniej wyjaśniane/rozstrzygane a nie tak jak było, że po zakończeniu fazy zasadniczej tabela była zmieniana.

PS. Nie jestem fanem Podbeskidzia :D

#240 PostWysłany: 08 Cze 2017 12:10 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌JarekGdynia‌

Ale nie możesz mieszać "różnych systemów walutowych", rozpatrując rozgrywki ESA37. Bilans dwumeczu liczył się finalnie przy sezonie składającym się z 30 kolejek, bądź ustalaniu kolejności przed rundą finałową po rozegraniu 30 kolejek (w obu przypadkach oczywiście przy równej liczbie punktów dwóch zespołów).
Jeśli rozpatrujemy klasyfikacje na koniec ESA37, ale bez podziału punktów to przy równej ilości punktów po 37. kolejce decyduje wyższa pozycja po 30. kolejce, na koniec sezonu zasadniczego. W tym przypadku niewiele to zmienia bo Podbeskidzie było wyżej niż Łęczna i tak jak mówisz utrzymałoby się w Ekstraklasie.

Żeby nie było - nie uwziąłem się na nich i szczerze mówiąc wszystko było mi jedno kto wtedy spadnie (tzn dobrze, że spadło Zabrze 8-). Natomiast podział punktów był wiadomy od dawna, i jak ktoś przegrywa 6 finałowych meczów, w tym 1:5 z głównym rywalem do "walki o spadek" jak to mawia Franek Smuda, no to sorry:) W tym roku Płock też zleciał w dół w ostatniej chwili, ale się ogarnęli i utrzymali bez większych problemów.
Tak samo Legia bez podziału byłaby mistrzem, no ale reguły znała, przegrała bezpośredni mecz z Lechem (domowy) , więc pretensje może mieć niejako do siebie.

@‌kamo375‌ Fakt było coś na rzeczy, ale już nie pamiętam o co chodziło. Wtedy chyba też rolę odegrała "mała tabela", tak jak w przypadku PBB.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 412 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości