Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2979 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 149  Następna
Autor Wiadomość
#2021 PostWysłany: 27 Maj 2021 14:44 

niebieski
skrzat napisał(a):
Dd 15 października 2020 roku nowym właścicielem AXA w Polsce jest UNIQA. Kilka dni temu przestały działać strony "axa" i następuje przekierowanie na strony "uniqa".

Są (a raczej były) dwie Axy (z tej samej grupy kapitałowej, współpracujące ale jednak osobne firmy), które sprzedawały u nas ubezpieczenia turystyczne:
1. AXA Ubezpieczenia TUiR, działająca pod marką AXA Travel, która, istotnie, została przejęta przez Austriaków i teraz działa już jako UNIQA, jednak nadal sprzedaje te same produkty (np. popularne w tym wątku Multitravel, https://www.uniqa.pl/ubezpieczenie-turystyczne-swiat-europa/). Osobną kwestią jest, czy UNIQA, która nie jest globalną firmą, będzie miała taką samą jakość (dostępność, szybkość, wszechstronność) realizacji świadczeń na drugim końcu świata, jaką miała/ma dysponująca ogromną siatką AXA.
2. AXA Partners, działająca pod marką AXA Assistance, która specjalizuje się w ubezpieczeniach turystycznych i nie została przejęta przez UNIQA. Firma pozostaje w międzynarodowych strukturach grupy AXA i deklaruje, że nie zamierza zwijać się z polskiego rynku (https://www.axa-assistance.pl/, https://www.axa-assistance.pl/aktualnosci/axa-news/dynamiczny-rozwoj-axa-partners-w-polsce-i-regionie-cee/).
 Profil Relacje PM off
_ralf uważa post za pomocny.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2022 PostWysłany: 02 Cze 2021 16:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Racja.

Strona AXA Assistance dalej działa, dalej daje -30% na ubezpieczenia ("AXA Daleko od domu"), ubezpieczający to "Inter Partner Assistance S.A. z siedzibą w Brukseli działającą w Polsce poprzez Inter Partner Assistance S.A. Oddział w Polsce wchodzącą w skład grupy AXA". Regulaminy aktualne (od 1 czerwca 2021).

Dobra wiadomość, bo mieli jeden z najlepszych stosunków cena (po -30%)/jakość/zakres.
 Profil Relacje PM off
tarman lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#2023 PostWysłany: 02 Cze 2021 17:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Szyn3k napisał(a):
Działa wam jeszcze kod AXAMILES na -20% przy ubezpieczeniu Multitravel po wprowadzeniu danych karty M&M?
Kod zmienił się na UNIQAMILES
 Profil Relacje PM off
BZG lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#2024 PostWysłany: 10 Cze 2021 09:15 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 177 292
Krajów: 52 / 24.3%
Kojarzycie czy istnieje jakieś ubezpieczenie, które ochroni przed rezygnacją z podróży z powodu tego, że jakiś kraj zamknął całkiem granice lub wprowadził niemożliwą do uniknięcia kwarantannę na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#2025 PostWysłany: 10 Cze 2021 10:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@megirumi zamknięcie granic/zakaz lotów chyba jest traktowane jako "siła wyższa" i przypuszczam, że praktycznie wszędzie jest to wyłączone z ubezpieczenia.
Odnośnie kwarantanny może być różnie.
 Profil Relacje PM off
megirumi uważa post za pomocny.

#2026 PostWysłany: 12 Cze 2021 08:59 

Czy ktoś może polecić firmę podobną do World Wide Insure? Zawsze korzystałem z ich usług, ale ceny po Brexitcie wzrosły dwukrotnie. Zależy mi na możliwości wykupienia ubezpieczenia podróżnego kilkudniowego/rocznego oraz ubezpieczenia samochodu, a także żeby kwoty ubezpieczenia były dosyć wysokie (w porównaniu do tych oferowanych w Polsce i tak większość wygląda o wiele lepiej).
 Profil Relacje PM off  

#2027 PostWysłany: 03 Lip 2021 22:46 

niebieski
czy ubezpieczenie podróżne AXA zadziała we Włoszech (ogłoszony stan wyjątkowy)?
 Profil Relacje PM off  

#2028 PostWysłany: 04 Lip 2021 01:15 

srebrny
bym pytal w axa, bo w owu jest jasno napisane ze niby nie.
 Profil Relacje PM off  

#2029 PostWysłany: 05 Lip 2021 12:03 

niebieski
Jak to we Włoszech nie? To co kupować do Włoch?
 Profil Relacje PM off  

#2030 PostWysłany: 07 Lip 2021 00:08 

niebieski
Odpowiem sobie - Uniqa twierdzi, że stan wyjątkowy nie wyklucza ubezpieczenia we Włoszech. Normalnie ubezpieczają.

Działa kod wyprawazuniqa, tak jak dawniej wyprawazaxa ;)
 Profil Relacje PM off
Garmond uważa post za pomocny.

#2031 PostWysłany: 10 Lip 2021 17:28 

Loty: 53
Kilometry: 77 645
Krajów: 11 / 5.1%
ibartek napisał(a):
AXA na stronie mbanku z kodem -10% do konca wrzesnia. zakres ubezpieczenia duzo lepszy niz AXA na stronie rankomat w podobnej cenie.

https://www.mbank.pl/indywidualny/ubezp ... -podrozne/

Obecnie w mbanku jest Uniqa Multitravel i nawet po obniżce 15% wychodzi nieco drożej niż oferta z porównywarki kioskpolis gdzie wychodzi prawie 20% zniżki do ceny bazowej.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#2032 PostWysłany: 10 Lip 2021 17:35 
Awatar użytkownika

platynowy
Orientujesz się, jak w tym wypadku wygląda ochrona przed skutkami Covid-19? Chodzi mi o ewentualne koszty kwarantanny, koszty leczenia, itp.?
Wydaje mi się, że Uniqa obejmuje też ten zakres, ale czy przypadkiem w ramach współpracy z mbankiem czegoś tu nie zmienili?

Edit: na stronie
https://www.uniqa.pl/ubezpieczenie-tury ... at-europa/ jest informacja, że:

Image

ale na stronie mBanku, ani w dokumentach dot. tej promocji nic podobnego nie znajduję.

Ostatnio edytowany przez tropikey, 10 Lip 2021 17:45, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2033 PostWysłany: 10 Lip 2021 17:44 

Loty: 53
Kilometry: 77 645
Krajów: 11 / 5.1%
Oba dokumenty są identyczne, kwoty ubezpieczenia są te same
https://www.uniqa.pl/dokumenty/OWU_Kont ... travel.pdf
https://www.mbank.pl/pdf/ind/ubezpiecze ... travel.pdf
Edit: porównywarka pdf stwierdza że identyczne
Edit2: Rzeczywiście nie ma nic w dokumentach (z mbanku) ale w przesłanej polisie jest "Ubezpieczenie obejmuje koszty leczenia COVID-19 za granicą."

Ostatnio edytowany przez _ralf 10 Lip 2021 17:58, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#2034 PostWysłany: 10 Lip 2021 17:52 
Awatar użytkownika

platynowy
Czyli w Uniqa działa to chyba na zasadzie, że "nie wyłączyliśmy tego wyraźnie w OWU, więc jest objęte, a dla uniknięcia wątpliwości daliśmy w tej sprawie komunikat na naszej stronie".
Niestety, w OWU nie znajduję nic o kosztach ewentualnej kwarantanny. Będę musiał o to dopytać.

Edit: sporo odpowiedzi na wątpliwości jest tu na dole ("Pytania i odpowiedzi w kontekście COVID-19"):

https://www.uniqa.pl/ubezpieczenie-tury ... at-europa/

Dobrze byłoby uzyskać potwierdzenie, że mają one zastosowanie 1:1 w przypadku ubezpieczenia kupionego w mBanku (ale pewnie tak, bo w sumie mbank działa tu jak każdy inny pośrednik).
 Profil Relacje PM off  

#2035 PostWysłany: 12 Lip 2021 02:07 

niebieski
Tropikey, sam drążyłem temat i uzyskałem takie potwierdzenie od konsultanta na czacie na stronie Uniqi, podpisanego jednak jako z mBanku ;) jest tak jak myślisz - mBank sprzedaje ubezpieczenie ale ubezpieczycielem jest Uniqa i jej zasady obowiązują.
edit: to był czas, nie infolinia
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#2036 PostWysłany: 17 Lip 2021 04:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Czyli podsumowując to nie ma możliwości ubezpieczenia od rezygnacji z podróży z własnych podowdów?
 Profil Relacje PM off  

#2037 PostWysłany: 17 Lip 2021 07:44 

złoty
@RumbleBumble - nie
 Profil Relacje PM off  

#2038 PostWysłany: 29 Lip 2021 17:02 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 230 986
Krajów: 36 / 16.8%
Cześć.
Potrzebuję ubezpieczenie na wyjazd do Gruzji. Czy ktokolwiek inny, oprócz AXA "wrzuca" ten kierunek do krajów europejskich?
Ewentualnie czy ktoś ostatnio był i porównywał oferty?
Z góry dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#2039 PostWysłany: 01 Sie 2021 23:30 
Awatar użytkownika

Hej
Jadę na Teneryfę 2-9.09. Jako że planuje podróż samodzielnie to zależałoby mi głównie, aby w przypadku tfu tfu choroby, aby jednak odzyskać pieniądze za loty + hotele.
Czytałem ostatnie 15 stron i polecacie głównie Uniqa+ Warta. Warta nie pokrywa kosztów odwołania podróży i tu zostaje Uniqa. Przeczytałem warunki OWU i zgodnie z &3 pkt 1-3, zwrot będzie wtedy kiedy np. ja albo ktoś bliski będzie hospitalizowany [chyba że może ja źle zrozumiałem]. A mi chodzi o takie ubezpieczenie, abym mógł odwołać gdyby się okazało, że np. mam anginę albo zapalenie oskrzeli. Czy istnieje może takie ubezpieczenie?
 Profil Relacje PM off  

#2040 PostWysłany: 08 Sie 2021 18:43 

Korzysta ktoś z ubezpieczenia oferowanego do karty N26 You (https://n26.com/en-eu/travel-insurance)? Przeglądałem OWU (https://docs.n26.com/legal/06+EU/06+Bla ... t19-pl.pdf) i wygląda na to, że pakiet medyczny jest aktywny cały czas (do 90 dni na wyjazd) bez konieczności zapłaty kartą, jedynie opcje dodatkowe typu opóźnienie lotu, bagaż trzeba opłacić kartą. Co sądzicie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2979 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 149  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości