Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2979 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 149  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#1141 PostWysłany: 22 Sty 2018 23:24 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 578 945
Krajów: 48 / 22.4%
srebrny
@grzebyk - nie widzę u axa.pl ubezpieczenia rocznego

(do moderacji - nie wiem czy nie byłoby lepiej wydzielić wątek o ubezpieczeniu)

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#1142 PostWysłany: 22 Sty 2018 23:42 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 70 255
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
@zawiert
pisałem pod moim kątem, Ł38 roczna składka, suma ubezpieczenia (10M funtów) która wydaje sie być i tak za duża bo myślę że 5M było by ok
cena obejmuje 2 osoby ,
po za tym jest to nowy produkt i ja bym zaczekał aż klienci jacyś zaczną opisywać wady i zalety a nie testował na sobie
 Profil Relacje PM off  

#1143 PostWysłany: 22 Sty 2018 23:45 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 578 945
Krajów: 48 / 22.4%
srebrny
@lovenz - no niestety, cena kusi, ale za 2 tygodnie czeka mnie kubańska eskapada i chyba wezmę coś 'sprawdzonego' na ten trip

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#1144 PostWysłany: 22 Sty 2018 23:59 

zawiert napisał(a):

No tak, to chyba nie jest roczne. Miałem na myśli produkt Multitravel w AXA - a to czasowe rozwiązanie.
 Profil Relacje PM off  

#1145 PostWysłany: 23 Sty 2018 00:47 
Awatar użytkownika

niebieski
zawiert napisał(a):

To nie jest temat o ubezpieczeniach, ale AXA Assistance sprzedaje ubezpieczenia roczne.

A jak ktoś szuka dobrego ubezpieczenia rocznego (i faktycznie mu jest to potrzebne po przeliczeniu), to niech poszpera w bancassurance.
 Profil Relacje PM off  

#1146 PostWysłany: 24 Sty 2018 01:41 

Witam,

wybieram się z rodziną do Kanady na ponad 1 miesiąc. Chce kupić odpowiednie ubezpieczenie ale w rozsądnej cenie. Kilka stron wcześniej polecana była AXA. czy warta wyboru chodzi mi o wariant podróżnik. suma ubezpieczenia KL 600 tyś czy to wystarczy? Jak wygląda współpraca z firmą czy wypłacają bez problemu? Z ryzykiem chorób przewlekłych dla 1 osoby i ubezpieczeniem rezygnacji z podróży składka dla 4 osób wyszła mi 2.455 zł. Jeśli nie axa to co? Mogę skorzystać z ubezpieczenia oferowanego przy zakupie biletów lotniczych .. To oferta przygotowana przez AIG dla klientów lufthansy ale ma udział własny i nie zawiera ryzykachorób przewlekłych- tu cena niska bo ok 900 zł z ubezpieczeniem kosztów rezygnacji. Pomóżcie proszę bo zielona jestem w tych tematach.
 Profil Relacje PM off  

#1147 PostWysłany: 24 Sty 2018 07:51 

ZErknijcie jeszcze proszę na colonnade (AIG) https://online.colonnade.cz/download/pl ... niczne.pdf. Czy to dobry zakres. - suma ubezpieczenia 100 tyś eURO. Mam Mętlik w głowie.
Widzę ża axa wyłącza z odpowiedzialności udary mózgu i zawały serca. czy wszyscy tak mają?
 Profil Relacje PM off  

#1148 PostWysłany: 24 Sty 2018 09:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja bym nie brał, ale to Ty decydujesz.

Żaden ubezpieczyciel, w tym AXA, nie wyłącza z KL udarów i zawałów.

Z tak podstawowymi problemami, to ja bym skorzystał z zakupu u agenta.
 Profil Relacje PM off  

#1149 PostWysłany: 24 Sty 2018 10:42 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 129 118
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
MichałG1990 napisał(a):
Cześć, zacząłem niedawno korzystać z karty MasterCard World w banku BZWBK z informacji na stronie banku wynika że w ramach tej karty otrzymuję również ubezpieczenie podróżne, jednak nie mogę znaleźć bardziej szczegółowych informacji, np czy muszę spełnić jakieś warunki żeby ubezpieczenie zostało aktywowane. Czy ktoś może korzystał z tego ubezpieczenia i wie jak to działa?

Nie korzystałem, ale to ubezpieczenie jest w Inter Partner Assistance Polska S.A.
Na stronie AXA pisze: "AXA Assistance jest marką handlową należącą do Grupy AXA Assistance, którą w Polsce reprezentują Inter Partner Assistance Polska S.A. oraz Inter Partner Assistance S.A. Oddział w Polsce".
Zatem to ubez. jest w Axa, warunki poniżej:

https://static3.bzwbk.pl/asset/S/W/U/SW ... 1515769693
 Profil Relacje PM off  

#1150 PostWysłany: 24 Sty 2018 10:56 

manyaky napisał(a):
Ja bym nie brał, ale to Ty decydujesz.

Żaden ubezpieczyciel, w tym AXA, nie wyłącza z KL udarów i zawałów.

Z tak podstawowymi problemami, to ja bym skorzystał z zakupu u agenta.
Ale dlaczego byś nie brał. Z uwagi na sumę ubezpieczenia?collonade ma 100 tys euro na koszty leczenia i assistance. Koszty transportu do kraju neobus są w tym limicie. Jeżeli chodzi o AXA to może źle doczytałam. Jeżeli nie ma tego wyłączenia to brać z limitem na 600 tyś złotych?

Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1151 PostWysłany: 24 Sty 2018 11:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Fasolkas napisał(a):
Koszty transportu do kraju neobus są w tym limicie

A to nie zauważyłem. Nie jest źle w takim razie, ale nie wiem, czy ktokolwiek tutaj korzystał z tego ubezpieczenia.

Poza tym jadąc z chorobą przewlekłą (zależy jaką) bez ubezpieczenia chorób przewlekłych, to trochę niepoważne.

Można zawsze jedną osobę z przewlekłymi ubezpieczyć u jednego ube, a resztę u innego.
 Profil Relacje PM off  

#1152 PostWysłany: 24 Sty 2018 11:54 

manyaky napisał(a):
Fasolkas napisał(a):

A to nie zauważyłem. Nie jest źle w takim razie, ale nie wiem, czy ktokolwiek tutaj korzystał z tego ubezpieczenia.

Poza tym jadąc z chorobą przewlekłą (zależy jaką) bez ubezpieczenia chorób przewlekłych, to trochę niepoważne.

Można zawsze jedną osobę z przewlekłymi ubezpieczyć u jednego ube, a resztę u innego.
. 1. AIG czyli aktualnie collonade z suma ubezpieczenia 100 tys ma opcje chorób przewlekłych. Transport do kraju jest do wysokości poniesionych kosztów i nie pomniejsza limitu kl i assistance. Tylko zastanawiam się czy taka suma ubezpieczenia wystarczy na Kanade. No i jak ubezpieczyciel sprawdza się w praktyce czyli w przypadku szkody.
2. Czy polecacie axe ?

Profil Relacje PM off  

#1153 PostWysłany: 24 Sty 2018 11:55 

manyaky napisał(a):
Fasolkas napisał(a):

Odnośnie choroby przewlekłej tp mąż ma nadciśnienie. Syn krzywy kręgosłup i nie wiem czy to tez należy uznać za chorobę przewlekłą.

Profil Relacje PM off  

#1154 PostWysłany: 24 Sty 2018 11:58 
Awatar użytkownika

srebrny
ja tez nie wiem, czytaj warunki

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#1155 PostWysłany: 24 Sty 2018 12:36 

A możesz zerknąć na moje wcześniejsze pytanie. ?proszę.

Ostatnio edytowany przez michzak, 24 Sty 2018 13:22, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1156 PostWysłany: 24 Sty 2018 13:23 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
W warunkach (SWU) jest pełna lista wyłączeń które choroby są uważane za przewlekłe, a które nie (zazwyczaj przez kody chorób, które są do wygooglania).

Więc w sumie @becek ma rację pod tym kątem, trzeba przeczytać warunki ;)
 Profil Relacje PM off
Fasolkas uważa post za pomocny.

#1157 PostWysłany: 24 Sty 2018 13:35 

A gdzie szukać tych SWU bo przyznam że czytałam tylko owu. Powinny być na stronie ubezpieczyciela?

Profil Relacje PM off  

#1158 PostWysłany: 24 Sty 2018 13:40 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Tak, muszą być (chociażby przy ostatnim kroku po wypełnieniu informacji o wyjeździe, gdzie, kiedy etc etc etc). Generalnie dokument jest dość spory, ale zawiera bardzo dużo informacji co jest w ochronie ;) Zacznij od wyszukania definicji w dokumencie czym jest choroba przewlekła
 Profil Relacje PM off  

#1159 PostWysłany: 24 Sty 2018 14:50 

Mam jeszcze jedno pytanie. Jaka kwota ubezpieczenia kl będzie wystarczająca na Kanade? I jacy ubezpieczyciele godni polecenia.?

Profil Relacje PM off  

#1160 PostWysłany: 24 Sty 2018 16:11 
Awatar użytkownika

niebieski
100k euro + no limit na repatriacje jest wg mnie ok.

A drugie pytanie to już było.
 Profil Relacje PM off
Fasolkas uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2979 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 149  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 6 gości