Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 29 Sty 2017 14:40 

niebieski
Kalispell napisał(a):
czyli jakość zdjęć to jak jak dla mnie są genialne, w szczególności z połączeniem obiektywu SEL20F28.

obiektyw ktory uzywasz nie ma stabilizacji obrazu, nie przeszkadza to w praktyce?
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#22 PostWysłany: 29 Sty 2017 14:46 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 457 365
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Nie ma żadnego problemu, ale zdjęcia wieczorem, czy w nocy z reguły robię ze statywu.
 Profil Relacje PM off
manio uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 29 Sty 2017 21:33 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
S6 Edge wcale takich złych zdjęć nie robi ;-)
A6000 to fajny sprzęt i wiele było już o nim tutaj pisane, nie tylko w tym wątku (znajdź wątek o bezlusterkowcach).
Jest również wiele innych sprzętów, każdy ma jakąś swoja specyfikę i funkcjonalność, warto się zastanowić czego konkretnie potrzebujemy i wtedy dobierać sprzęt.

#24 PostWysłany: 31 Sty 2017 18:53 

niebieski
kupilem A6000 - jutro przyjezdza wiec porownam z S6 Edge ;)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 31 Sty 2017 20:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak juz a6000 masz to S6 pewnie wypadnie gorzej w porównaniu. Ale jakbyś nie miał to zdjęcia da sie robić. Ja pstrykam regularnie jabłkowym wynalazkiem i specjalnie sie nie przejmuje tym ze z lustra wychodzą lepsze zdjęcia. Bo w danej sytuacji lustra w ręku nie mam wiec wole taka pamiątkę niż żadną.

#26 PostWysłany: 31 Sty 2017 20:22 

niebieski
jasna sprawa. Bede miec oba ze soba przy czym zapewne moja piekniejsza polowka bedzie sobie pstrykac A6000 a mi nadal pozostanie S6 ;)

Po prostu NZ to dobry powod aby wreszcie kupic aparat.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 31 Sty 2017 21:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Każdy powód jest dobry. Jak mawiał wieszcz: najlepszym sposobem na zwalczenie pokusy jest ulegnięcie jej. Dla tego ja np zakupiłem sobie nadmiarowy i zasadniczo niepotrzebny mi zoomik f/2.8. Coś się w końcu należy od życia :)

#28 PostWysłany: 31 Sty 2017 23:42 
Awatar użytkownika

niebieski
manio napisał(a):
kupilem A6000 - jutro przyjezdza wiec porownam z S6 Edge ;)

Nie myle się, zamierzasz porównywać zdjęcia zrobione aparatem sony a6000 ze zdjęciami z telefonu samsung s6?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 01 Lut 2017 00:03 

niebieski
nie zamierzam :)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 01 Lut 2017 00:46 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Minal prawie rok od zalozenia watku, moze Kolezanka @Ihriel sie wypowie, jakiego w koncu dokonala zakupu i czy jest zadowolona ze zdjec z nowego aparatu?
Niektorzy Uzytkownicy zakladaja watki na forach, a pozniej brak od nich jakiegokolwiek Feedback-u. ;)

Pozdrawiam.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 01 Lut 2017 05:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Uroda forumów niestety. Na szczęście na tym poziomie sprzętu raczej nie ma obaw że ktoś będzie niezadowolony z jakości zdjeć, chociaż może mieć czasem cenne uwagi. A dodatkowo mało kto ma szanse wyrazić się obiektywnie z racji braku możliwości bezpośredniego użytkowania innych sprzętów.
Dla mnie np sporo większym dylematem od samego sprzętu foto, który dość regularnie ewoluuje, jest kwestia transportu nie tylko w podróży ale i doraźnego na miejscu zwiedzania. Co skutkuje posiadaniem kilku różnych toreb/kabur czy nawet plecaka foto na różne okazje.

#32 PostWysłany: 04 Lut 2017 18:16 

niebieski
fajna zabawka z tego aparatu - uwagi i refleksje beda po podrozy do NZ - gdzies w kwietniu wrzuce info.
 Profil Relacje PM off
Kalispell lubi ten post.

#33 PostWysłany: 04 Lut 2017 18:51 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
W zeszlym roku stalem przed tym samym wyborem i w koncu zdecydowalem sie na Alpha 6300.

Tutaj jest nawet fajne porownanie Alpha 6000 i 6300:

http://mirrorlesscomparison.com/sony-vs ... -vs-a6000/

Musze przyznac, ze w bezlusterkowcach duza role odgrywa obiektyw.
Kupilem Alpha 6300 z objektywem SELP1650, ale nie bylem zadowolony. Dopiero jak dokupilem 2 inne lepsze objektywy, zdjecia byly lepsze. ;)
W sumie to powinienem bardziej wglebic sie w tematy odpowiednich ustawien, jak na razie robilem w wiekszosci na automatycznym.
Poza tym, jak ogladam niektore zdjecia tutaj na forum robione standardowymi aparatami, to sa lepsze jak moje. :)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.

Ostatnio edytowany przez cccc 05 Lut 2017 00:59, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 04 Lut 2017 18:56 
Awatar użytkownika

niebieski
@cccc bezlusterkowca

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 04 Lut 2017 19:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak poeta kiedyś powiedział : zdjęcia robi fotograf, a nie aparat. A skoro fotograf nawet nie wie czy za pare tysi kupił lustrzankę czy bezlusterkowca... ;-)

#36 PostWysłany: 04 Lut 2017 20:15 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@‌BrunoJ‌

Nawet najlepsze zdjecia nie oddadza tego, co sam widziales. ;)
Sa turysci, dla ktorych zdjecia sa b. wazne, aby pochwalic sie, pokazac rodzinie, znajomym. Ja do nich nie naleze, mialem wyjazdy, gdzie nie zrobilem ani jednego zdjecia, a i tak wiekszosci moich zdjec jeszcze nie obejrzalem.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle

Ostatnio edytowany przez cccc, 04 Lut 2017 20:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#37 PostWysłany: 04 Lut 2017 20:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Wiadomo, zdjęcia to tylko stumulacja wspomnień. A wspomnienia to nie tylko obraz, ale i dźwięk, wiatr czy różnego rodzaju emocje. Ale głównie dla robiącego zdjęcia, a już niekoniecznie dla oglądającego 'z zewnątrz'. W jakiś sposób - choćby na tym forum - opisy w relacjach ubogacają 'suche' zdjęcia, przez co można się choć trochę poczuć że było się tam razem z bohaterem. Ale działa to między innymi dlatego że jest adresowane do osób o podobnych upodobaniach do podróżowania, więc w zbliżony sposób odbierających temat.

Ja robię zdjęcia przede wszystkim dla siebie, sprawia mi przyjemność zarówno część "artystyczna" jak i obcowanie ze sprzętem (nie jestem przekonany że w tej właśnie kolejności ;-) . Jak ktoś ze mną takie zdjęcia później obejrzy to miło, ale często łapię się na tym, że jak zaczynam pokazywać fotki z wyjazdów, to ludzie po kilku/nastu minutach "odpadają", nie potrafiąc się wczuć w atmosferę wyjazdu. Nie mówiąc już o tym że stanowcza większość w ogóle nie zwraca uwagi na walor artystyczny zdjęć, byle byłoby w miarę wyraźne i kolorowe ;-)

Natomiast musze przyznać ze obejrzałem wszystkie swoje zdjęcia przynajmniej raz, a najczęściej więcej razy. Również po to, żeby wyłapać błędy techniczne, których mogę uniknąć przy robieniu kolejnych.
2 ludzi lubi ten post.

#38 PostWysłany: 04 Lut 2017 20:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
BrunoJ napisał(a):
Jak ktoś ze mną takie zdjęcia później obejrzy to miło, ale często łapię się na tym, że jak zaczynam pokazywać fotki z wyjazdów, to ludzie po kilku/nastu minutach "odpadają", nie potrafiąc się wczuć w atmosferę wyjazdu. Nie mówiąc już o tym że stanowcza większość w ogóle nie zwraca uwagi na walor artystyczny zdjęć, byle byłoby w miarę wyraźne i kolorowe ;-)

Kiedys znajomi zaprosili mnie na kolacje i pokaz zdjec z wakacji. Ogladalismy te zdjecia ponad dobra godzine, bylem juz dosc glodny i czekalem, kiedy ten pokaz sie skonczy. A najlepsze bylo to, ze prawie na wszystkich zdjeciach nie moglo brakowac ukochanej Malzonki i nie moglem skoncentrowac sie, ani na jakosci artystycznej zdjec, ani na otoczeniu. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#39 PostWysłany: 04 Lut 2017 23:17 

niebieski
cccc napisał(a):
W zeszlym roku stalem przed tym samym wyborem i w koncu zdecydowalem sie na lustrzanke Alpha 6300.

Tutaj jest nawet fajne porownanie Alpha 6000 i 6300:

http://mirrorlesscomparison.com/sony-vs ... -vs-a6000/

przegladalem porownania ale roznica w specyfikacji nie byla warta ceny tego co ma 6300. Wole przeznaczyc na dobry jasny obiektyw.

Przez moment myslalem o 6500 dopoki nie zobaczylem ceny :)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 04 Lut 2017 23:24 

srebrny
tak to bywa z nowosciami + slaby zloty
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość