Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 897 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 19 Sty 2016 12:49 
Awatar użytkownika

niebieski
kemoth napisał(a):
Witam.
Pytanie moje brzmi: Warto zrobić wycieczkę Varenna-Lecco, czy zostać przy Lecco + Cita Alta Bergamo?

W sumie to cała poprzednia strona jest wałkowana właśnie o tym :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#122 PostWysłany: 19 Sty 2016 20:26 
Awatar użytkownika

Loty: 376
Kilometry: 536 746
Krajów: 56 / 26.2%
niebieski
kemoth napisał(a):
Pytanie moje brzmi: Warto zrobić wycieczkę Varenna-Lecco, czy zostać przy Lecco + Cita Alta Bergamo?

No więc o to chodzi, że warto... Ja byłem pod koniec listopadzie, zobacz zdjęcia:
http://lecebochce.pl/varenna-i-alpejskie-jezioro-como/
Będziesz miał blisko 10 stopni w dzień, dlaczego miałbyś tam nie pojechać mając czas?
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 21 Sty 2016 15:05 

niebieski
do 31 marca funiculary w Bergamo wyłaczone z uwagi na remont. Autobusy zastepcze.
Maciek78 lubi ten post.

#124 PostWysłany: 22 Sty 2016 11:14 

niebieski
W tym temacie bo nie chcę zakładać nowego
Niech mnie przy okazji dunder świśnie, ale nie mogę się połapać w godzinach otwarcia parku Gardaland. Na stronie takie coś znalazłem:
http://www.gardaland.it/park-en/calendar-opening-times/
Oczywiście napisałem do nich maila z zapytaniem, czy w lutym to to działa. Co odpowiedzieli? Ha, zajrzyj na stronę lub kliknij w link. W ten sam link co powyżej.

Więc moja wątpliwość - 7 lutego będzie otwarte? Co oznaczają białe kwadraciki?

Bo np akwarium CHYBA jest otwarte:
http://www.gardaland.it/sealife-en/cale ... ing-times/

ITALIA :lol: Ti amo :lol:
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 22 Sty 2016 11:50 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Maciek78 napisał(a):
...

Więc moja wątpliwość - 7 lutego będzie otwarte? Co oznaczają białe kwadraciki?
...
ITALIA :lol: Ti amo :lol:

białe kwadraciki... przecież tam w ogóle lutego nie ma! :mrgreen:

ahh, przy akwarium...
one nie są białe tylko puste - zamknięte na bank.
Maciek78 lubi ten post.
Maciek78 uważa post za pomocny.

#126 PostWysłany: 22 Sty 2016 13:15 
Awatar użytkownika

Loty: 404
Kilometry: 706 403
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
michalp napisał(a):
do 31 marca funiculary w Bergamo wyłaczone z uwagi na remont. Autobusy zastepcze.

w miniony weekend funiculary czynne i zero oznaczen o zblizajacym sie remocie .... Włosi :)
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 24 Sty 2016 14:09 

correos napisał(a):
michalp napisał(a):

w miniony weekend funiculary czynne i zero oznaczen o zblizajacym sie remocie .... Włosi :)

Autobusy zastępcze odjeżdżają z miejsca gdzie jest kolejka? I w takich samych godzinach?
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 25 Sty 2016 11:03 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 125 943
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Autobusy zastępcze to nic innego jak linia 1 wzmocniona dodatkowymi kursami oznaczonymi jako 1F. Jedynka jeździ co ok 8 min a busy 1F jeżdżą co 20 min.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 23 Mar 2016 00:30 

niebieski
Mam z 2 godzinki luzu na lotnisku w Bergamo, ktoś ma jakieś ciekawe pomysły co robić czy zostaje jedynie centrum handlowe (jak się nam będzie chciało chodzić)?

#130 PostWysłany: 23 Mar 2016 09:24 
Awatar użytkownika

niebieski
od tych 2 godzin odejmij sobie czas spędzony w kolejce do securtity ok. 30 min. to i nawet mało czasu pozostaje na centrum handlowe
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 23 Mar 2016 18:23 

niebieski
Wszyscy co trzeba już odjąłem i zostały mi 2 godziny.

#132 PostWysłany: 14 Kwi 2016 13:07 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Dla wspomnianego w temacie Bellagio (również polecam) wrzucam mapkę. Jpg w załączniku a pdf:
https://www.sendspace.com/file/43mdkc

Załączniki:
Bellagio.jpg
Bellagio.jpg [ 105.98 KiB | Obejrzany 1860 razy ]

#133 PostWysłany: 15 Kwi 2016 12:26 

Loty: 87
Kilometry: 133 780
Krajów: 11 / 5.1%
Witam, chcialabym zebyscie mi pomogli w zaplanowaniu wyjazdu do Lombardii, albo go zweryfikowali. Przylatuje o 11.05 w sobote do Bergamo (23.04) i wylatuje we wtorek (26.04) o 18.40. W tej chwili mam nocleg w Lecco. Apartament za 170 e -3 noce. Jest mozliwosc rezygnacji. Bede tez miala auto.

Powstal mi jako taki plan na dwa dni, ale nie wiem czy nie za duzo sobie wymyslilam (zazwyczaj zwiedzamy wolno, a moze za malo i czy wszystko jest warte uwagi. Uwzglednilam kilka villi, ale domyslam sie ze wszystkie sa platne wiec chcialabym sie doradzic ktore najlepsze. Niektore atrakcje sa pogrobione wedlug informacji ktore znalazlam must see. Czy to prawda?

Dzien 1

Varenna- Castello di Vezio, Villa Monastero, Villa Cipressi

Prom Varenna Belgallio

Bellagio- Villa Melzi, Villa Serbelloni

Prom Bellagio do Lecco

Jak starczy czasu i sie zdecydujemy to:

Lecco- kolejka Piani di Erna - punkt widokowy (niestety to nie jest napewno- musze znalezc wiecej informacji o kolejce- partner ma lek wyskosci, wiec zalezy ile sie jedzie, jak duzy jest wagonik, czy mozna usiasc i jak mocno obladowane sa)

Dzien 2

Tremezzina - villa Carlotta

Lenno- Villa Balbianello

Como- kolejka szynowa Funicolare Como-Brunate i spacer na gorze (jak dlugi? dokad warto isc?). Jak zostanie czas centrum, katedra i bazylika

Jak widac mam jako taki plan na dwa dni, ale sa jeszcze dwa dni wolne. Kolejnosc dni moze tez ulec zmianie w zaleznosci od pogody. Myslalam zeby zobaczyc tez Bergamo. Ale czy warto? czy lepiej byc dluzej w okolicach jeziora- uwielbiam nature.

No i co z ostatnim dniem? inne jezioro? Czy oplaca sie na jeden dzien jechac nad jezioro Garda? A moze inne jest warte uwagi na ten jeden dzien?

Mam jeszcze kilka pytani do osob ktore byly w okolicach
na jakiej zasadzie dziala ten bilet jednodniowy na promy, ktore strefy. Bylam na stronie i nie bardzo rozumiem. Chcialabym sie przemieszczac promami jednego dnia.

Wiekszosc osob przemieszcza sie z Lecco do Varenny pociagiem piszac ze piekne widoki. Czy sa lepsze niz autem? Czy warto sie przejechac sie pociagiem mimo wszystko?

No i znalazlam wiele opini o pieknych grotach w okolicy Nesso, ale zadnych konkretnych informacji gdzie co i jak. Moze ktos cos wie?
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 15 Kwi 2016 15:24 
Awatar użytkownika

niebieski
@moniaklb
Część informacji znajdziesz w mojej starej relacji:
polnocne-wlochy-jezioro-como-final-le-turyn-powrot,1506,60978

Co do kolejki Piani di Erna to żonka ma obłędny lęk wysokości ale dała rady bez większego problemu, chociaż czuła się oczywiście nieswojo :)
 Profil Relacje PM off
wulkan lubi ten post.
wulkan uważa post za pomocny.

#135 PostWysłany: 05 Cze 2016 18:42 

Loty: 2
Kilometry: 2 559
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
W ostatnim tyg.czerwca będę nad jez.Como, na bazę wybrałem Lecco. Wyruszę śladami @maczala :) Kto zna dobrze Lecco ? czy są tam puby z ogródkami gdzie można oglądać wieczorem mecze ? Na jeden dzień chciałbym pojechać do Turynu. Oprócz ciekawych miejsc historycznych interesuje mnie wizyta na stadionie. Czy przy stadionie są sklepiki z pamiątkami Juventus?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#136 PostWysłany: 06 Cze 2016 08:37 

niebieski
@wulkan
Pubów jest kilka, mecze na 100% będą
O Turynie poczytaj np tu http://tourdefootball.pl/pilkarskie-smaki-turynu/
 Profil Relacje PM off
wulkan lubi ten post.

#137 PostWysłany: 06 Cze 2016 10:28 

niebieski
Dzięki. Na jakiej stacji kolejowej w Turynie najlepiej wysiąść, następnie jakim autobusem dojechałbym do stadionów Torino i Juventus ?

-- 06 Cze 2016 10:33 --

Czy m.Como nad jez.Como jest interesujące w porównaniu z Lecco? zastanawiam się czy podzielić pobyt na 3 + 4 w obu miejscach a może polecicie inne miejsce w okolicy, dojazd tylko pociągiem ?
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 06 Cze 2016 10:41 

niebieski
Ja jechałem z lotniska autobusem, wysiadłem na stacji Madonna di Campagna i pieszo na stadion Juve. Po drodze był duży Coop, można się zaopatrzyć w niezbędnik kibica ;)
Z Juve z okolic stadionu miałem autobus 62, zobacz sobie na mapach gogla. Wysiadka była ze 300 m od stadionu Torino
 Profil Relacje PM off
wulkan lubi ten post.

#139 PostWysłany: 14 Cze 2016 08:01 

niebieski
Czy jest jakaś super karta, dzięki której można uzyskać zniżki na pociągi,autobusy,promy,kolejki szynowe i linowe a także wejścia do atrakcyjnych obiektów w regionie Como ?
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 14 Cze 2016 08:47 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Takie rzeczy tylko w Erze. :lol: Większość oczekiwań spełni bilet opisany w mediolan-komunikacja-miejska-i-system-taryfowy-strefy,1407,50827?start=20

Dla wybierających się na 3 dniowy wyjazd w okolice Bergamo proponuję również inny plan do spokojnej realizacji np. dla przylatujących o 8:20 z Wawy i bazujących w Bergamo:

1. Wyjazd pociągiem do Lecco i wjazd kolejką na Piani d'Erna (na Bellagio nie było już niestety czasu)
2. Wyjazd pociągiem do Sulzano (lepiej niż Iseo bo prom odchodzi co kilka minut a z Iseo dużo rzadziej) + prom i zwiedzanie Monte Isola z wejściem na górę do Sanktuarium
3. Bergamo + Mediolan

Bez nadmiernego pośpiechu wszystko na bilecie io viaggio ovunque in Lombardia (w Sulzano trzeba było dopłacić 1e za "wejściówkę" prom) .

Ostatnio edytowany przez zulu, 14 Cze 2016 10:15, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
wulkan lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 897 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 45  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości