Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1100 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 55  Następna
Autor Wiadomość
#961 PostWysłany: 14 Gru 2021 12:58 

Witam wszystkich, mam wykupiony przelot do lizbony z Wrocławia z przesiadka w Monachium w okresie noworocznym.
W związku z tym mam pytanie
Czy wracając z Portugalii (tranzyt przez Niemcy)trzeba zrobić test? Czy dotyczy to osób zaszczepionych?
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#962 PostWysłany: 14 Gru 2021 13:01 

srebrny
szczegóły znajdziesz na forum -> użyj funkcji "Szukaj".
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#963 PostWysłany: 14 Gru 2021 13:04 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Dokładnie tydzień temu
HOR-LIS-FRA-WRO wszystko jednego dnia (nikt nie wymagał żadnego testu) jedynie gdzie był sprawdzany certyfikat szczepienia to WRO
 Profil Relacje PM off
witekkowal lubi ten post.
witekkowal uważa post za pomocny.

#964 PostWysłany: 14 Gru 2021 14:10 

-- 14 Gru 2021 14:10 --

opo napisał(a):

Niestety nie widzę nic takiego dlatego proszę o odpowiedz na moje pytanie

-- 14 Gru 2021 14:10 --

opo napisał(a):

Niestety nie widzę nic takiego dlatego proszę o odpowiedz na moje pytanie
 Profil Relacje PM off  

#965 PostWysłany: 14 Gru 2021 14:13 

srebrny
Obiecuję, że odpowiedź na wszystkie Twoje pytania została już podana na tym forum na tacy, co najmniej kilkukrotnie, poszukaj dokładniej.
 Profil Relacje PM off  

#966 PostWysłany: 14 Gru 2021 21:04 

Lecę do Lizbony 19 grudnia i zastanawiam się, czy jest ktoś w stanie mi odpowiedzieć, czy test COVID może być zrobiony u nas bezpłatnie, taki jak normalnie zleca się chorym podejrzanym o COVID przez lekarza rodzinnego? Czyli wynik do okazania będzie w formie kodu QR?
 Profil Relacje PM off  

#967 PostWysłany: 14 Gru 2021 21:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie musisz mieć kodu QR.
Ale możesz potrzebować wyniku w języku angielskim (przynajmniej na lotnisku w Portugalii).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Enzym uważa post za pomocny.

#968 PostWysłany: 14 Gru 2021 21:31 

Tak, rozumiem, ze nie muszę. Ale jak będę miała kod QR, to wtedy rozumiem, że w aplikacji będzie również w języku angielskim. Właśnie obawiam się tego, że wynik nie może być w języku polskim, a jak zrobię sobie bezpłatny PCR, to nie dostanę wyniku po angielsku.
Więc pytanie w zasadzie czy może być sam kod QR wyniku. Ktoś tak już próbował?
 Profil Relacje PM off  

#969 PostWysłany: 16 Gru 2021 22:08 
Awatar użytkownika

Loty: 297
Kilometry: 678 221
Krajów: 29 / 13.6%
platynowy
Portugalia zapowiada czwartą dawkę szczepień
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-pro ... rp_state=1

#970 PostWysłany: 17 Gru 2021 14:24 

Hej czy ktos sie orientuje / jest teraz lub byl w grudniu w POrtugalii i wie jak to wyglada na miejscu? trzeba zrobic test w obie strony ale pytanie czy osoba niezaszczepiona z waznym testem moze sie poruszac po knajpach? spac w hotelu itd? nie wiem czy leciec czy nie...
 Profil Relacje PM off  

#971 PostWysłany: 21 Gru 2021 20:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@agacik86

W Portugalii od 26 grudnia bary i kluby muszą pozostać zamknięte. Test na Covid będzie również wymagany od niedzieli, aby wejść do hoteli i uczestniczyć w weselach, ogłosił rząd. W sylwestra maksymalnie 10 osób może spotkać się na świeżym powietrzu.
Pozdrawiam swiatecznie.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#972 PostWysłany: 23 Gru 2021 12:33 

niebieski
Witam serdecznie, czy ktoś ma wiedzę (doświadczenie) jak należy te reguły rozumieć / jak są stosowane?
Przede wszystkim chodzi mi o testy a propos "accessing local accommodation". Czy to by miało znaczyć, że przed każdym wejściem do hotelu, w którym się planuję zatrzymać miałbym okazywać aktualny test :oops: :oops: :oops: ?
Czy za te testy miałbym płacić?
Może takie regulacje były już w przeszłości w Portugalii lub w innym kraju i może ktoś napisać jak to w praktyce wyglądało?
Jestem zaszczepiony (nawet już 3 dawkami) i mam zaplanowany w dniu 31.12 wyjazd na Maderę (z przesiadką w Porto) i nie wiem czy z tego wyjazdu nie zrezygnować, bo nie chcę, żeby moje wakacje zamieniły się w jakiś administracyjno - finansowy koszmar...

From December 25th (00:00)

Mandatory mask in closed spaces;
General recommendation for regular testing and teleworking;
Closing of bars and clubs.
Reduction of capacity in commercial establishments (1 person /5m2)

Mandatory negative test when accessing:
- Tourist establishments and local accommodation;
- Weddings and christenings
- Business events
- Cultural shows
- Sport events
 Profil Relacje PM off  

#973 PostWysłany: 23 Gru 2021 12:37 

srebrny
W czasie wakacji trzeba było mieć test lub potwierdzenie szczepienia żeby się zameldować w hotelu. Później już nikt tego nie sprawdzał.
Test/szczepienie było wymagane też, aby usiąść w restauracji w środku.
Teraz nie wystarczy szczepienie tylko trzeba mieć test, oczywiście płatny. Jeżeli planujesz zatrzymać się tylko w jednym hotelu to luzik, bo na wjeździe i tak potrzebujesz testu. Jeżeli jednak co kilka dni planujesz zmieniać hotel to dolicz ceny testów i całe zamieszanie z tym związane.
 Profil Relacje PM off
Chris Peen uważa post za pomocny.

#974 PostWysłany: 23 Gru 2021 12:42 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Jeżeli chodzi o Portugalii kontynentalnej, to testy można zrobić za darmo, jedynie trzeba poszukać budek z testami

https://www.porto.pt/pt/noticia/locais- ... 9-no-porto

By the end of the year, Porto residents and visitors have at their disposal a total of 18 sites where they can carry out antigen tests to detect Covid-19, free of charge.

Miejsca na darmowy test w Lizbonie

https://www.lisboa.pt/lisboaprotege/saude

Co do Madeiry -> madera-wymogi-w-zw-z-covid-19,1464,152166
 Profil Relacje PM off
benedetti lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#975 PostWysłany: 25 Gru 2021 20:22 
Awatar użytkownika

Loty: 161
Kilometry: 366 106
Krajów: 46 / 21.5%
Pod koniec stycznia lecę do Cancun. Lot z Berlina, 2h przesiadka w Lizbonie. Po tym co czytam w tym wątku jestem ciekawy czy wylecimy z Lizbony o czasie ? Dobrze rozumiem, że test antygenowy wystarczy ? Jestem zaszczepiony o ile to coś w ogóle zmienia.
 Profil Relacje PM off  

#976 PostWysłany: 26 Gru 2021 15:38 

Loty: 84
Kilometry: 240 117
Krajów: 24 / 11.2%
Bartek Barszczewski
W lutym lecę do PUJ również z BER i mam 1,5 h na przesiadkę. Bagaż tylko podręczny. Jestem ciekaw jak to wszystko wygląda...płynnie czy raczej nie?
 Profil Relacje PM off  

#977 PostWysłany: 26 Gru 2021 16:00 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Wszystkie dokumenty sprawdza w BER. Tez mam lot BER-LIS-CUN 14.01 i jestem spokojny. Test antyge nawet na tranzycie. Sprawdza w Berlinie.
Chyba,ze 09.01 cos zmienia.
 Profil Relacje PM off  

#978 PostWysłany: 26 Gru 2021 16:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Wczoraj leciałem z BER via LIS do PUJ. W Berlinie sprawdzają testy i chcieli też zobaczyć paszporty covidowe. Przesiadka 1,5h. Żadnych problemów, bagaż doleciał.

OT: Mam Golda z ostatniej promocji SAS-u. Nie podałem numeru wcześniej w rezerwacji. Na miejscu Pani powiedziała, że system nie rozpoznaje mojego statusu i musiałem dopłacić za bagaż. Do saloniku Tap-u w Lizbonie natomiast już bez problemów wszedłem na tą samą kartę. Będę składał reklamację może się uda.
 Profil Relacje PM off
Kian uważa post za pomocny.

#979 PostWysłany: 29 Gru 2021 09:52 

Witam.
Pytanie do osób, które leciały do Portugalii z Berlina. Czy testy antygenowe potrzebne również do tranzytu posiadają kod QR, który jest sprawdzany w systemie, czy jest to sprawdzane tylko z danymi paszportowymi.
 Profil Relacje PM off  

#980 PostWysłany: 29 Gru 2021 10:10 
Awatar użytkownika

srebrny
solek napisał(a):
Wczoraj leciałem z BER via LIS do PUJ. W Berlinie sprawdzają testy i chcieli też zobaczyć paszporty covidowe. Przesiadka 1,5h. Żadnych problemów, bagaż doleciał.

a z jakiej racji chcieli covidpassa jak miałeś test
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1100 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 55  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość