Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Następna
Autor Wiadomość
#601 PostWysłany: 02 Wrz 2026 15:53 

niebieski
Jeszcze się dostaje standardowe punkty za zakupy u partnerów, dlatego jest więcej punktów
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#602 PostWysłany: 02 Wrz 2026 17:00 
Awatar użytkownika

srebrny
@kate1974

Ty mówisz o punktach Velochwile, a to są punkty (mile) zebrane poza programem Velochwile bezpośrednio na KK - wczesniej w Citi (mile KK Premier Miles) i te dodatkowe punkty/mile mogę przerzucić do Velochwil (tam gdzie zbierane są oddzielnie punkty Velichwile).

Tak tez bylo w Citi - zbierałaś mile i jednocześnie oddzielnie punkty w Bezcennych chwilach.
 Profil Relacje PM off  

#603 PostWysłany: 02 Wrz 2026 17:26 

srebrny
Za 2000 pkt. jest cashback 50 zł na kartę, chyba nawet szybciej zwracają niż to było w Citi, bo bywa, że w ten sam dzień. Nie widać tego na zrzucie od @cekace, bo tam saldo punktowe niższe.
Ogólnie coś tam się nalicza, ale chyba sporo wolniej niż za czasów Citi.
 Profil Relacje PM off
cekace lubi ten post.
cekace uważa post za pomocny.

#604 PostWysłany: 02 Wrz 2026 17:51 
Awatar użytkownika

srebrny
@Tulio

Jeżeli za 2000 tys pkt jest cashback 50 zł, to jest taki sam jak był w Citi i tych 1500 pkt jakie mógłbym przerzucić do VeloChwil jest w takim przypadku zupełnie nieopłacalne.
 Profil Relacje PM off  

#605 PostWysłany: 02 Wrz 2026 20:55 

cekace napisał(a):
@mucha @kulson

Ja co prawda przestałem płacić KK Citi, ale widzę, ze za czas płacenia coś sie naliczyło.

skąd jest ten obrazek? jak się do niego dostać?
ja nie mam nic takiego (albo nie umiem znaleźć) ani w fapce velo ani w bezdurnych chwilach
 Profil Relacje PM off  

#606 PostWysłany: 02 Wrz 2026 21:22 
Awatar użytkownika

srebrny
@kulson
Obrazek jest z apki Velo, nie wchodzimy do Velochwil...
Wchodzimy w szczegóły karty kredytowej i zjeżdżamy praktycznie na sam dół, po Informacjach dodatkowych jest taki baner:
Premier Miles odbierz punkty i wymień je na kod do programu bezcenne chwile - Odbierz kod.
 Profil Relacje PM off
kulson uważa post za pomocny.

#607 PostWysłany: 03 Wrz 2026 09:44 
Awatar użytkownika

srebrny
@Tulio

Czy nadal będą naliczane punkty za płatności kartą?
Tak. Wszystkie należne punkty za transakcje wykonane od dnia migracji do zakończenia programu zostaną naliczone zgodnie z zasadami programu Premier Miles.

Co z możliwością otrzymania cashbacku?
Katalog nagród, który dostępny jest w bankowości mobilnej, uzupełnimy o możliwość wymiany punktów w tym na cashback według zasad odpowiadających zasadom w oryginalnym programie Premier Miles. Poinformujemy o udostępnieniu tej możliwości.

Tulio napisał(a):

Wyglada na to, ze nalicza się tak jak w Citi... przetestuję robiąc obrót ok 900 zł i zobaczymy czy dozbieram brakujące 164 pkt by dobić do 2000 pkt
Wymiana tych 2000 pkt. na 2000 pkt VeloChiwile to realna wartość 25 zl, cashbak bezpośrednio na kartę bylby dwukrotnie wyższy czyli 50 zł tak jak napisał @Tulio.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#608 PostWysłany: 03 Wrz 2026 10:38 

niebieski
A propos bezcennych chwil. W piatki za zakup na 100 zl u dowolnego partnera programu mozna dostać 4000 pkt, ok. 50 zl
Info na stronie bchw i tutaj w watku dotyczacym bchw
 Profil Relacje PM off

#609 PostWysłany: 03 Wrz 2026 12:07 

srebrny
cekace napisał(a):
Wyglada na to, ze nalicza się tak jak w Citi... przetestuję robiąc obrót ok 900 zł i zobaczymy czy dozbieram brakujące 164 pkt by dobić do 2000 pkt
Wymiana tych 2000 pkt. na 2000 pkt VeloChiwile to realna wartość 25 zl, cashbak bezpośrednio na kartę bylby dwukrotnie wyższy czyli 50 zł tak jak napisał @Tulio.

Z moich obserwacji wynika, że licznik nie aktualizuje się codziennie, tylko jakimiś partiami wrzucają te punkty w określone dni. Stąd ciężko się doliczyć czy wszystko się tam nalicza jak powinno ... Jak odbierzesz jedną nagrodę, przykładowo cashback, to jak chcesz tego samego dnia odebrać kolejny, to strona Cię nie puści do wymiany sygnalizując, że dzisiaj nagrodę już odebrałeś ... Aczkolwiek można od razu zlecić większą wymianę, typu odebrać 2 x cashback i wtedy nie ma z tym problemu. Takie dziwne skomplikowanie tego przez Velo, ale to już szczegóły przy tych wcześniejszych ich problemach z migracją.
 Profil Relacje PM off  

#610 PostWysłany: 03 Wrz 2026 12:30 

srebrny
ktos dostal przelicznik albo skorzystal z ponizszego?

Cytuj:
"Uprzejmie informujemy, że udostępniliśmy możliwość wymiany punktów zgromadzonych na karcie kredytowej Premier Miles na nagrodę cash back w katalogu nagród dostępnym w bankowości mobilnej. Jeżeli cash back nie jest dla Pana satysfakcjonującym rozwiązaniem, jako alternatywę proponujemy wskazanie kwoty biletu lotniczego odpowiadającej wartości zgromadzonych przez Pana punktów oraz numeru rachunku, na który mamy przekazać środki. Jednocześnie wyjaśniamy, że w przypadku uznania rachunku kwotą odpowiadającą wartości wskazanego biletu lotniczego, zgromadzone punkty zostaną odjęte z rachunku karty kredytowej Premier Miles."
 Profil Relacje PM off  

#611 PostWysłany: 03 Wrz 2026 12:59 

niebieski
Ja się ich pytałem na jakich zasadach to nastąpi, ale nie odpowiedzieli
 Profil Relacje PM off
ibartek lubi ten post.

#612 PostWysłany: 03 Wrz 2026 16:16 
Awatar użytkownika

Tulio napisał(a):
Za 2000 pkt. jest cashback 50 zł na kartę, chyba nawet szybciej zwracają niż to było w Citi, bo bywa, że w ten sam dzień. Nie widać tego na zrzucie od @cekace, bo tam saldo punktowe niższe.

gdzie masz tą opcję zamiany na złotówki? z poziomu Velo czy w bezcennyh chwilach?

ja mogę tylko wymienić punkty na bezcenne chwile ale zwolnienie z opłaty za kartę (ktora i tak jest darmowa :| )
 Profil Relacje PM off  

#613 PostWysłany: 03 Wrz 2026 16:35 

srebrny
@cekace już to wytłumaczył wcześniej, ale ok, jeszcze raz: logujesz się do aplikacji, w produktach wybierasz kartę PremierMiles, zjeżdżasz w dół, mijając po drodze VeloChwile, dochodzisz do Informacji dodatkowych i pod imieniem i nazwiskiem jest baner z opisem Premier Miles Odbierzpunkty i wymień na kod do programu VeloChwile Odbierz kod (nad Wnioskami). Wchodzisz w to i przensi Cię na stronę polecam.velobank.pl gdzie jest właśnie ta opcja wymiany. Jeżeli masz ponad 2000 pkt., to będzie opcja cashbacku. Jeżeli masz mniej, to taka opcja się nie pojawia. Tyle.
 Profil Relacje PM off
cekace lubi ten post.

#614 PostWysłany: 03 Wrz 2026 21:03 

Podsumujmy. Punkty za transakcje Citi Premier Miles (nie wszystkie! zapomnijcie o doładowaniach przeróżnych!) pojawiają się w fapce banku a nie w durnochwilach bezpośrednio. Chociaż może tam się pojawiają te ich partnerów, HGW.
Przy czym widać je dopiero jak się uzbiera 500.
Można je przeklikać do Durnych Chwil, i tam zamienić na keszbek, ale dopiero jak się uzbiera 2000.
Bardziej się nie dało skomplikować? :D
A dodatkowo zero informacji na ten temat z banku.
 Profil Relacje PM off  

#615 PostWysłany: 03 Wrz 2026 22:16 
Awatar użytkownika

srebrny
kulson napisał(a):
Można je przeklikać do Durnych Chwil, i tam zamienić na keszbek, ale dopiero jak się uzbiera 2000.
Bardziej się nie dało skomplikować? :D

@kulson

Źle! jak chcesz cash back to nie przenosisz ich do Velochwil tylko robisz dokładnie tj w Citi z poziomu karty zgłaszasz chęć cashbacku... nic się nie zmieniło.
 Profil Relacje PM off
kulson lubi ten post.

#616 PostWysłany: 04 Wrz 2026 22:38 

Jasna pała! To zmarnowałem 500 pkt bo przeniosłem. Myślałem, że tam się pokaże magiczna opcja jak uzbieram 2000. Dzięki za info, nie będę już przenosił. Po jaką cholerę ukryli ten cashback? Mogli zrobić nieaktywny z informacją o 2000 pkt. Może chodziło o to, żeby nikt nie skorzystał? Przecież nikt normalny (poza freakami jak my) na to nie wpadnie.
 Profil Relacje PM off
Maxciek lubi ten post.
Maxciek uważa post za pomocny.

#617 PostWysłany: 11 Wrz 2026 11:44 

niebieski
ibartek napisał(a):
ktos dostal przelicznik albo skorzystal z ponizszego?

Cytuj:
"Uprzejmie informujemy, że udostępniliśmy możliwość wymiany punktów zgromadzonych na karcie kredytowej Premier Miles na nagrodę cash back w katalogu nagród dostępnym w bankowości mobilnej. Jeżeli cash back nie jest dla Pana satysfakcjonującym rozwiązaniem, jako alternatywę proponujemy wskazanie kwoty biletu lotniczego odpowiadającej wartości zgromadzonych przez Pana punktów oraz numeru rachunku, na który mamy przekazać środki. Jednocześnie wyjaśniamy, że w przypadku uznania rachunku kwotą odpowiadającą wartości wskazanego biletu lotniczego, zgromadzone punkty zostaną odjęte z rachunku karty kredytowej Premier Miles."

Ja dostałem propozycję, 40USD na rachunek karty Velo, albo rachunek w Velo za 1000 przysługujących mil w programie KrissFlyer (Singapore Airlines).

Ma ktoś jakieś inne propozycje od nich?
 Profil Relacje PM off  

#618 PostWysłany: 15 Wrz 2026 19:45 

złoty
Ktoś już dostał "nieistniejącą" na stronach Velo kartę VISA infinite ;)
https://subiektywnieofinansach.pl/na-pa ... -infinite/
 Profil Relacje PM off  

#619 PostWysłany: 17 Wrz 2026 00:29 

srebrny
Wydaje mi się że karta Premiermiles była klasyfikowana jako GOLD, osoby które zamieniły kartę Platynową na Premiermiles się nie łapią.

#620 PostWysłany: 21 Wrz 2026 07:57 

srebrny
U mnie od ostatniego czasu 2 zmiany:
- jedna dobra - nie naliczyli wreszcie opłaty za nieużywaną kartę World Mastercard, nie trzeba pisać reklamacji,
- druga zła - zniknął kafelek wymiany punktów dla karty Premiermiles, teraz jest inny: Korzystaj wygodnie ze swojej karty kredytowej. Jak może ktoś potwierdzić, że u niego opcja wymiany działa, to prośba o info i będę za jakiś czas to wtedy reklamował (nie od razu, poczekam może się samo naprawi ...).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości