Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 23 Paź 2012 15:46 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Mam w końcu kartę w ręce (jeśli długo czekacie to sprawdźcie, bo zarówno ja i mój kolega podaliśmy inny adres korespondencyjny niż w dowodzie, a wysłali kartę na ten z dowodu). Teraz mam dylemat, bo robiłem zmianę typu karty kredytowej, starą powinienem spłacić w momencie aktywacji nowej i niby to nie problem bo pieniądze mam, ale mam nierozliczone dwie transakcje i ich spłacić się nie da, to znaczy mogę nadpłacić, jednak są to transakcje zagraniczne, które są w blokadach, więc ich wartość może się nieco zmienić w zależności od kursu waluty w dniu rozliczenia... Na mLinii Pani powiedziała najpierw, że w ogóle nie muszę spłacać starej karty co jest bzdurą, potem po zmieszaniu się powiedziała: 'to niech Pan poczeka na zaksięgowanie'. Czy ktoś przerabiał taką akcję? Aktywował nową kartę, gdy na starej były jeszcze jakieś blokady?

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#182 PostWysłany: 30 Paź 2012 13:53 

Teraz tylko wyrobić limity na czytnik.

co to?

#183 PostWysłany: 30 Paź 2012 16:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Była promocja na gruponie, że można było otrzymać czytnik wyrabiając kartę.

#184 PostWysłany: 03 Lis 2012 20:05 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Siema,
po pierwszym zalogowaniu do konta M&M widzę, że mam 500 mil. Czytałem że 4000 mil od mBanku dojdzie z opoźnieniem także luz, ale skąd to 500 mil? Może przystępując do programu automatycznie zapisałem się do newslettera, za który dają 500 mil? Chciałem się do niego dopisać, ale strona mi nie działa i tak się zastanawiam... :).
Pozdrawiam

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 03 Lis 2012 20:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie automatycznie ale sie zapisales. Byla taka opcja do zaznaczeniaxi widocznie zaznaczyles ;-)

#186 PostWysłany: 03 Lis 2012 20:35 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Tak podejrzewałem :). Da się w jakiś sposób podejrzeć jakie są podatki na danych trasach? Wyszukując daną trasę i klikając dalej pojawia się błąd, że nie mam wystarczająco mil. Da się to jakoś obejść?

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 04 Lis 2012 16:00 

niebieski
Kurde takie głupie pytanie, ale...

Czy jeżeli będę spłacał kartę na bieżąco to i tak zostaną mi naliczone mile? Czy też muszę być na minusie do dnia rozliczenia karty i z tego tylko będą naliczane mile?

Sporo używam tej karty i spłacam sobie po zaksięgowaniu, żeby nie mieć kuku miesiąc później, ale nie wiem w sumie czy wtedy dostanę mile....
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 04 Lis 2012 16:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Pytanie głupie nie jest, choć wydaje mi się, że to nie problem, bo operacje nawet jak spłacasz to i tak masz je zaksięgowane i na wyciągu więc nie powinno to wpływać na mile :) Poza tym mile naliczane są wg terminu płatności, raz na miesiąc i nie musi być to związane z datą generowania wyciągu ;-)

#189 PostWysłany: 04 Lis 2012 16:15 

niebieski
Czyli powiedzmy dziś dokonuję transakcji na 3000 zł, jutro mBank księguje transakcję, pojutrze spłacam kartę w wysokości 3000 zł, a 10tego dostaję 1000 mil, tak?

I jeszcze jedno. Czy płacąc na Allegro przez PayU i wybierając płatność kartą kredytową, naliczane są mile? Bo przez mTransfer o ile wiem to nie.
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 04 Lis 2012 16:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak, możesz nawet spłacić przed zaksięgowaniem :) Możesz nawet przepłacić kartę przed płatnością. Np.: masz limit 2000zł chcesz kupić coś za 3000zł to przepłacasz 1000zł i płacisz 3000zł i dostajesz 1000mil, nawet jak te 2000zł spłacisz chwilkę po płatności. Co do płatności na Allegro było już mówione, Przez mTransfer i wybór karty mil nie dostaniesz, a przez wybranie Karty Kredytowej jak najbardziej tak.

#191 PostWysłany: 04 Lis 2012 16:32 

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Możesz nawet przepłacić kartę przed płatnością. Np.: masz limit 2000zł chcesz kupić coś za 3000zł to przepłacasz 1000zł i płacisz 3000zł i dostajesz 1000mil, nawet jak te 2000zł spłacisz chwilkę po płatności.

Świetna informacja! Dzięki ;)
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 05 Lis 2012 18:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Teraz ja mam pytanie, padło już w innym wątku, ale przekierowano mnie tutaj. Najlepiej proszę o informację od kogoś kto już coś takiego zrobił. Mam już jedną kartę Miles & More Premium. Zbieram sobie nią mile (1 mila za każde wydane 3zł). Dostałem też 6000 mil na start. No i teraz problem. Mam drugą kartę kredytową VISA. Z wiadomych przyczyn nie mogę zmienić jej typu na Miles & More Premium, ale jest opcja by zmienić jej typ na Miles & More Standard. Czyli za każde wydane 5zł dostanę 1 milę.

Pytanie brzmi: Czy mogę podpiąć drugą kartę pod to samo konto w Miles & More? Nie opłaca mi się tworzyć drugiego konta w Miles & More, bo z drugiej karty i tak za dużo tych mil nie będzie, ale zawsze lepiej to niż nic. Chodzi o to by podpiąć tę kartę do tego samego konta i gromadzić mile na jedno konto M&M za pomocą dwóch kart kredytowych mBanku.

Drugie pytanie: zakładając, że tak się da, to czy za drugą kartę dostanę 4000mil na start. Teoretycznie powinienem, bo to druga inna karta i za nią też przysługują mile na start, ale jednak mam pewne wątpliwości, że nie dają bo na to konto w Miles & More dostałem już bonusik z karty M&M Premium.

#193 PostWysłany: 05 Lis 2012 19:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam drugą kartę kredytową VISA. Z wiadomych przyczyn nie mogę zmienić jej typu na Miles & More Premium, ale jest opcja by zmienić jej typ na Miles & More Standard.

a jak długo ją masz? Jeśli mniej niż pół roku to nie da sie, musisz poczekać.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 05 Lis 2012 19:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Mam je już jakieś 2-3 lata. Wymienić VISY na M&M Premium nie mogę bo mam już jedną Premium. Ale na zwykłą mogę. We wniosku mam do wyboru zmianę VISY na M&M zwykłą, kwestia tego czy jak to zrobię to będę mógł zbierać punkty na jedno konto, i czy dostanę też te 4000zł mil powitalnych. To dla mnie ważne, bo jeśli nie to wolę nie zmieniać, i zostać przy karcie VISA, bo jeśli nie mam mieć z tego żadnych korzyści to wolę mieć jedną Kartę VISA, a drugą MASTERCARD, bo nie wszędzie honorują obydwa typy kart. Jeśli jednak dostanę mile na start i za kolejne wydatki na to samo konto, na które gromadzę teraz to zaryzykuję 'zostanie z samymi kastami MasterCard' ;-)

#195 PostWysłany: 06 Lis 2012 12:37 

niebieski
Tak, możesz nawet spłacić przed zaksięgowaniem :) Możesz nawet przepłacić kartę przed płatnością. Np.: masz limit 2000zł chcesz kupić coś za 3000zł to przepłacasz 1000zł i płacisz 3000zł i dostajesz 1000mil, nawet jak te 2000zł spłacisz chwilkę po płatności. Co do płatności na Allegro było już mówione, Przez mTransfer i wybór karty mil nie dostaniesz, a przez wybranie Karty Kredytowej jak najbardziej tak.
'
Jeszcze pytanie. Jak przeładować kartę? Przelać pieniądze na powiązany rachunek z kartą ("Numer rachunku karty") czy w menu Spłata zadłużenia wpisać w Dowolna kwota wartość i spłacić-nadplacić?
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 06 Lis 2012 13:08 
Awatar użytkownika

srebrny
bartek. napisał(a):
'
Jeszcze pytanie. Jak przeładować kartę? Przelać pieniądze na powiązany rachunek z kartą ("Numer rachunku karty") czy w menu Spłata zadłużenia wpisać w Dowolna kwota wartość i spłacić-nadplacić?

Jak korzystam z opcji splata karty. Choc na rachunek tez pewnie przjdzie choc to mniej wygodne.

#197 PostWysłany: 06 Lis 2012 13:42 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Ja mam następujące pytane - czy mogę za pomocą opcji w systemie transakcyjnym - Karta-> przelew - spłacać inną kartę kredytową np. Citi Wizz i wtedy punkty M&M zostaną naliczone? Są jakieś prowizje od takich "karcianych przelewów"?

#198 PostWysłany: 06 Lis 2012 13:59 

HON fly4free
pawi napisał(a):
Są jakieś prowizje od takich "karcianych przelewów"?

zapewne są one wyszczególnione w tabeli opłat i prowizji
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 06 Lis 2012 14:08 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
pemat napisał(a):
pawi napisał(a):
Są jakieś prowizje od takich "karcianych przelewów"?

zapewne są one wyszczególnione w tabeli opłat i prowizji

Na moim telefonie słabo się to chce otworzyć, więc ktoś może wie z praktyki. Ale dziękuję za bardzo wyczerpującą i pomocną odpowiedź.

#200 PostWysłany: 06 Lis 2012 14:18 

niebieski
Nie jestem na 100% pewien, ale przelewy nie są zliczane do punktów MM, bo nie są to transakcje bezgotówkowe. Tak samo jak mTransfer.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości