Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 233 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 07 Sie 2012 19:35 

Szczerze mówiąc odradzam samochodem do Barcelony,parkingi w centrum zatłoczone. chyba że po drodze chcecie coś jeszcze zobaczyć. Barcelonę spokojnie można zwiedzić na nogach, sporadycznie wykorzystać metro.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 26 Paź 2012 19:01 
Awatar użytkownika

chciałbym zabookować bilet przez internet (powrót mam o 4 i muszę mieć gwarancje, że wejdę do autobusu). Z tego co zauważyłem bilety są na konkretne godziny. Czy jak się samolot opóźni, mogę jechać następnym autobusem? chodzi mi o linię http://www.sagales.com/

ewentualnie, czy są jakieś inne autobusy/ busy?

a może taxi? lecimy we 4

#23 PostWysłany: 26 Paź 2012 22:13 
Moderator forum

Nutty, bilety na Sagales nie sa numerowane na godz ani dzien, te kupowane w kasie,
Ty moze pytasz o te kupowane przez net.
dopis ... Tak. tak to jest jak czytam przez tlfon
Taxi to ponad 150 eu z B

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 26 Paź 2012 23:43 
Awatar użytkownika

srebrny
1. rw30 z forum fly4free daje ci gwarancje ze bedziesz mial miejsce w autobusie --- te autobusy o skrajnych porach jezdza z prawie puste - więc odpuść sobie bookowanie przez internet

2. nie ma innych autobusow barcelona - girona airport

3. ja słyszałem, że taxa to ok 90 - 100 euro w jedną stronę [ info z drugiej ręki, myślę, że można by się potargować ]
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 27 Paź 2012 10:24 
Awatar użytkownika

tak, chodzi mi o bilety kupowane przez net. Jak nie ma znizek na miejscu, to chyba warto kupić http://www.sagales.com/sale/index.php?m1=573&m2=568

taxi z tego co patrzyłem to bardzo drogo, nawet 300€ w 2 strony

#26 PostWysłany: 07 Sty 2013 20:04 
Moderator forum

Ciekawostka dla milosnikow koleji zelaznych
m miastami Girona a Barcelona mozna przejechac pociagiem wielkiej chyzosci TGV/AVE
Cena w dni robocze 6,9 euro

A.

Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 07 Sty 2013 22:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Abcn napisał(a):
m miastami Girona a Barcelona mozna przejechac pociagiem wielkiej chyzosci TGV/AVE

skad info o biletach po 6.90 ? najtansze w systemie sa po 15 z tego co widze

jescze takie info, ze koncowa stacja pociagu jest Figueres
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 07 Sty 2013 22:35 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
rw30 napisał(a):
Abcn napisał(a):

skad info o biletach po 6.90 ? najtansze w systemie sa po 15 z tego co widze

jescze takie info, ze koncowa stacja pociagu jest Figueres

i taka jest prawda

6,91 wychodzi za bilet t-10 na tę trasę(girona) i 8,89 figueres. niestety nie jest to ten sam typ t-10 który znamy z tmb. ten bilet ważny jest tylko kilka dni więc jest skierowany do osób, które codzinnie korzystają z linii

#29 PostWysłany: 07 Sty 2013 23:20 
Moderator forum

RW30, jest tak jak pisze namteH
(tak to jest jak sie czyta tytuL w Lavanguardii
i pisze przed zajrzeniem na 2 str) usuwam tez mylna cene powrotnego

mrowka napisał(a):
Przylatuje wieczorem, spie na lotnisku, a kolejny lot mam popoludniu. Gdzie najtaniej "zabije" ten czas i ile bedzie mnie tam kosztowal dojazd?

Dla odniesienia, bilet powrotny na autobus do miasta Girony to ok 5 euro.
Najtaniej byloby siedziec na lotnisku lub pieszo dojsc do Riudelots dl S, ale nie wiem co tam zabija czas (?) :P

A.

Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 10 Sty 2013 23:40 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Jak dojechać najtaniej z/do lotniska w Gironie do/z Barcelony?
(opcja dla baaardzo oszczędzających, bez dzieci i osób którym nie widzi się chodzenie 4,5 km z bagażem)

cena:
max:7,2euro w jedną i 14,4 w dwie
min: odpowiednio 5,4 i 10,8

plan ogólny:
Z lotniska, zamiast jechać busem do Girony albo do Barcelony można się przejść do najbliższej stacji kolejowej (a nie jest ona w Gironie tylko bliżej) w miejscowości Riudellots. Trzeba tam iść ok 4,5 km wzdłuż drogi C-25 (na googlach ładnie to widać). Stamtąd jedzie się najtańszym możliwym pociągiem regionalnym do stacji Barcelona Sants (można wysiąść wcześniej naturalnie).
Google mówi, że czas przejścia między lotniskiem a stacją to ok 1 godzina.

bilety:
- jednorazowe (te po 7,2euro) zapewne bez problemu się kupi na stacji, ale można pojechać jeszcze taniej (bilet 10-przejazdowy kosztuje 54 euro, może byś wykorzystywany jednocześnie przez kilka osób i jest ważny 90 dni i prawdopodobnie też jest do kupienia w automacie na stacji; nie jest imienny)

rozkład jazdy pociągów na grudzien z/do tej stacji :arrow: http://www20.gencat.cat/docs/rodalies/P ... %20web.pdf

inne http://www20.gencat.cat/portal/site/rodalies

#31 PostWysłany: 25 Sty 2013 00:39 

Czy ktoś z doświadczeniem w tym temacie może mi powiedzieć jak wygląda nocna podróż autobusem z Estacion del Nord na lotnisko do Girony? Od ktorej sa czynne kasy biletowe lub czy mozna kupic bilet u kierowcy? Czy w autobusie są zawsze wolne miejsca? Mam wylot z Girony o 6:45 w niedziele
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 25 Sty 2013 01:09 
Awatar użytkownika

srebrny
szkoda że nie spojrzałaś najpierw na poprzednią stronę tego tematu

bilet gdzieś można kupić, nie u kierowcy, nie pamiętam gdzie jest kasa ale nie ma problemu
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 26 Sty 2013 21:38 
Moderator forum

19marek73 napisał(a):
Przeczytałem ten temat i mam pytanie dotyczące odwrotnej trasy( Barcelona El Prat-lotnisko Girona, metro+kolejka podmiejska+bus w Gironie). Czy znacie alternatywne i podobne cenowo rozwiązanie dla grupy 8 osobowej.Z góry dziękuje.

jesli dobrze rozumiem , chcecie przejechac z BCN do GRO ,
ale to troche wiecej niz "metro+kolejka podmiejska+bus w Gironie"
zob girona-airport-to-barcelona-airport,36,1763
ew. do tego wariant opisany 4 posty wyzej -
przez Riudellots d la S (pieszo?) jesli duuzo czasu

A.

Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 27 Lut 2013 17:29 

namteH napisał(a):
Jak dojechać najtaniej z/do lotniska w Gironie do/z Barcelony?
(opcja dla baaardzo oszczędzających, bez dzieci i osób którym nie widzi się chodzenie 4,5 km z bagażem)

cena:
max:7,2euro w jedną i 14,4 w dwie
min: odpowiednio 5,4 i 10,8

plan ogólny:
Z lotniska, zamiast jechać busem do Girony albo do Barcelony można się przejść do najbliższej stacji kolejowej (a nie jest ona w Gironie tylko bliżej) w miejscowości Riudellots. Trzeba tam iść ok 4,5 km wzdłuż drogi C-25 (na googlach ładnie to widać). Stamtąd jedzie się najtańszym możliwym pociągiem regionalnym do stacji Barcelona Sants (można wysiąść wcześniej naturalnie).
Google mówi, że czas przejścia między lotniskiem a stacją to ok 1 godzina.

bilety:
- jednorazowe (te po 7,2euro) zapewne bez problemu się kupi na stacji, ale można pojechać jeszcze taniej (bilet 10-przejazdowy kosztuje 54 euro, może byś wykorzystywany jednocześnie przez kilka osób i jest ważny 90 dni i prawdopodobnie też jest do kupienia w automacie na stacji; nie jest imienny)

rozkład jazdy pociągów na grudzien z/do tej stacji :arrow: http://www20.gencat.cat/docs/rodalies/P ... %20web.pdf

inne http://www20.gencat.cat/portal/site/rodalies

witam! Czy ktoś jeszcze próbował tej opcji? Rzeczywiście są takie ceny za przejazd?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 27 Lut 2013 23:57 
Moderator forum

monitaa5, witam,
ja nie próbowałem,
ale jest tam 1 cena ,
raczej sie nie zmieniła od początku roku
:) można sprawdzić na www.renfe.com

A.

Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 04 Mar 2013 16:14 
Awatar użytkownika

Loty: 20
Kilometry: 33 646
Krajów: 11 / 5.1%
Orientujecie się czy jest jakaś zniżka studencka na ten bus do Barcelony? Przylot mamy o 23:30, więc pewnie pojechalibyśmy tym o 00:30, tyle że 16 euro to trochę drogo :( Da się jakoś ugadać z kierowcą na ten ostatni wyjazd czy coś?

Jeśli nie, to czy mając regional o 8.15 będziemy w stanie spokojnie dotrzeć na El-Prat mając wylot o 13:00?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 04 Mar 2013 16:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
seenbysoho napisał(a):
Orientujecie się czy jest jakaś zniżka studencka na ten bus do Barcelony? Przylot mamy o 23:30, więc pewnie pojechalibyśmy tym o 00:30, tyle że 16 euro to trochę drogo :( Da się jakoś ugadać z kierowcą na ten ostatni wyjazd czy coś?

Jeśli nie, to czy mając regional o 8.15 będziemy w stanie spokojnie dotrzeć na El-Prat mając wylot o 13:00?

1) możesz pogadać z kierowca ale potem nam tu opowiedz jak było :)

2) pociąg powinen byc o 09:40 na stacji sants wiec bez problemu na el prat dojedziecie.
obecnie renfe sie zarzeka, ze więcej jak 15 minut żaden pociąg sie nie powinien spóźniać wiec powinno być bez problemu.

#38 PostWysłany: 04 Mar 2013 16:51 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
seenbysoho napisał(a):

Jeden z Was kupuje bilet, drugi się chowa w walizce. Patent sprawdzony przez pewnych Polaków na tej trasie:
http://www.fakt.pl/Polski-zlodziej-gras ... 920,1.html
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 04 Mar 2013 22:50 
Awatar użytkownika

Loty: 20
Kilometry: 33 646
Krajów: 11 / 5.1%
Żarty żartami... a nie wiecie np czy bilety tam i z powrotem są jakoś oznaczone/imienne (typu jeden Girona-BCN, drugi BCN - Girona), czy mogą z nich skorzystać dwie osoby na raz? Zawsze to 7 euro mniej, czyli połowa jednego biletu :)

A z tym regionalem mam trochę obaw, bo wystarczy się zagapimy i cztery litery zbite ;) A w Katalonii, uwierzcie mi, są babki w kasach które ani po hiszpańsku, ani po angielsku, a ja katalońskiego nie znam ;)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 04 Mar 2013 22:54 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
seenbysoho napisał(a):
Żarty żartami... a nie wiecie np czy bilety tam i z powrotem są jakoś oznaczone/imienne (typu jeden Girona-BCN, drugi BCN - Girona), czy mogą z nich skorzystać dwie osoby na raz? Zawsze to 7 euro mniej, czyli połowa jednego biletu :)

A z tym regionalem mam trochę obaw, bo wystarczy się zagapimy i cztery litery zbite ;) A w Katalonii, uwierzcie mi, są babki w kasach które ani po hiszpańsku, ani po angielsku, a ja katalońskiego nie znam ;)

bilety sie kupuje w automatach... (tak! jest więcej języków niż 2 do wyboru)
a jak masz chałę odwalać za 7euro to może nie opuszczaj granic bo znów będzie wstyd.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 233 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości