Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 178 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 29 Maj 2015 23:22 

Witam, 18 czerwca muszę dostać się z Calelli na lotnisko w Gironie. Wylot mam 17;55 więc autobus Sagales odpada bo jedzie bardzo wcześnie rano. Więc planuję pojechać pociągiem (z tego co sprawdzałem 2 pociągi + autobus). Jaki bilet będę musiał kupić aby dojechać do Girony pociągiem, która to jest strefa i ile będzie kosztował? W autobusie z Girony na lotnisko podejrzewam, że kupię osobny bilet.
Jeśli ktoś podobną trasę przebył to proszę o podanie orientacyjnego czasu przejazdu.
Poproszę jeszcze o podanie numeru linii autobusowej Sagales, który jedzie z Calelli na lotnisko w Gironie
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#102 PostWysłany: 29 Maj 2015 23:36 

Z Blanes do Girony regional'ny był za 4,9e ,więc myślę że z Calelli może być ponad 5e. Która to strefa ,tego nie wiem.
Dojdzie Tobie jeszcze bilet z Girony na lotnisko , za 2,85e chyba.
Na stronie Resorthoppa dostępny z Calelli na lotnisko transfer za 35 zł wpisujesz godzinę i trasę i już. Do jutra jest aktywny dodatkowo kod 20MAY na -20%
 PM off  

#103 PostWysłany: 01 Cze 2015 15:27 

Dzięki za pomoc. Też nad takim wariantem się zastanawiałem tylko kiedyś obiło mi się o uszy, że tego typu transport może się odbywć znacznie wcześniej niż planowany wylot, a tego chciałbym uniknąć. Przed złożeniem rezerwacji w zasadzie nie ma informacji o której godzinie mnie odbiorą. Jeśli miałbym pewność, że przyjadą stosunkowo późno to na pewno skorzystałbym z ich usług
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 14 Cze 2015 12:50 

marcel.79 napisał(a):
masky napisał(a):
marcel.79 napisał(a):
Kiedy planujesz wylot?
Ja opiszę sytuację końcem maja po powrocie.

W imieniu wszystkich zainteresowanych proszę o wyczerpujący raport :)
Ja odwiedzam lotnisko w gironie koniec czerwca.

Jak wrócę opiszę dokładnie.

Marcel.79 jak tam po wyprawie? jakeś wnioski co do nocnego transportu?
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 15 Cze 2015 14:33 
Awatar użytkownika

Mam chwilę więc napiszę.
Wcześniej przez internet kupiłem bilety na autobus Girona-Lloret po 10e na osobę. Warto zauważyć, że kupując bilety w 2 strony cena =16 e (za kierunek 8e, więc na osobę zostaje w kieszeni 4 e)
W Gironie wylądowaliśmy o czasie, kilka minut po 22ej. Wychodząc z terminalu należy od razu skręcić w prawo i iść prosto jakieś 100 metrów. Stanowisko autobusowe każdy na pewno zauważy, z tego co obserwowałem do wyjazdu mojego autobusu o 23.30, kasa biletowa była czynna. Przykładowo autobusy do Barcelony podjeżdżały bardzo często. Do Lloret ostatni był o 23.30 tego dnia.
Wychodząc z terminala od razu widać też postój taksówek, przeważnie jakieś vany 5-7 osobowe. Jest tablica z cenami kursów, taryfa nocna i dzienna. Jeżeli przedstawione ceny są przestrzegane to kurs z Girony do Lloret wynosił 55e. Dla większej grupy osób czy też rodziny z dziećmi, wg mnie lepsze rozwiązanie, kilka groszy więcej a podwiozą pod sam hotel.

Jeżeli ktoś ma jakieś pytania, służę pomocą. :)

Ostatnio edytowany przez Abcn 25 Cze 2015 21:32, edytowano w sumie 3 razy
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 16 Cze 2015 11:56 

Marcel podaj adres strony na której kupowałeś bilety.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 16 Cze 2015 12:21 
Awatar użytkownika

http://www.sagales.com/sale/index.php?idioma=3

Ja miałem mały problem z zakupem, musiałem napisać do nich maila aby uaktualnili wybór godzin odjazdu. Poprawili i odpisali maila zwrotnego z podziękowaniami.
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 21 Cze 2015 22:03 

Anonymous napisał(a):
....
Na stronie Resorthoppa dostępny z Calelli na lotnisko transfer za 35 zł
wpisujesz godzinę i trasę i już. Do jutra jest aktywny dodatkowo kod 20MAY na -20%

W końcu zdecydowałem się na opcję, którą poleciłeś. Rezerwowałem już na miejscu i nie miałem żadnych kodów rabatowych. W każdym razie polecam Resorthoppa. Wszystko punktualnie- odbieraliśmy jeszcze 4 Polaków z Lloret de Mar. Cena tylko 38 zł.
W dniu wyjazdu otrzymałem jeszcze potwierdzenie mailowe od firmy przewozowej w Hiszpanii, która realizowała przejazd.
Odebrali mnie o 14;20 a wylot o 17;55.
Jak ktoś szuka taniego transportu to polecam
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 25 Cze 2015 21:09 

HOLA wszystkim :)
Potrzebuje podpowiedzi dotyczącej transportu z lotniska w Gironie do Lloret de Mar.
Mianowicie chodzi mi o to że przylatuję (z dziewczyną i jej bratem) tam 19 lipca o 23.55 i nie wiem czy od razu jechać do Lloret mimo że hotel mam od 20 lipca od godziny 11ej i całą noc czekać z bagażami gdzieś czy lepiej przekimać się na lotnisku,a jechać rano gdzieś około 7ej i tu mam ten dylemat
?? Czym najlepiej i w miarę tanio dostać się z lotniska do Lloret oraz czy kupować bilety wcześniej przez jakąś stronę (jaką?) ?

Resorthoppa (http://pl.resorthoppa.com/transfer.asp)
czy
sagales (http://www.sagales.com/sale/index.php?sgLang=en)

a może ktoś jeszcze leci w tym terminie i wspólna taksówka?

Po powrocie na pewno napisze swoje spostrzeżenia i podpowiedzi ale teraz potrzebuje pomocy, Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 25 Cze 2015 21:16 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
ten problem przewinął się już przez forum. poszukaj w tym temacie.

#111 PostWysłany: 25 Cze 2015 21:21 

To że się przewinął to wiem ale najlepszą opcję chciałbym poznać i czy transfer z lotniska od razu opłacić online i zarezerwować czy na miejscu może taxi i z kimś jeszcze się dogadać ja 5-7osobowe są :)
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 25 Cze 2015 21:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
widzisz, nawet ja, którego w ogóle nie interesuje dojazd o tej porze do lloret, już wiem czym jechać a czym nie i jak zapłacić a jak nie.
no przejrzyj te 2 ostatnie strony i pomyśl.

#113 PostWysłany: 25 Cze 2015 21:46 

To napisz swoje spostrzeżenia jak znasz najlepszą opcję, nie wygodnie się pisze i czyta na Sony ericssonie W995 więc jeśli możesz to oszczędź trudu drogi kolego.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 25 Cze 2015 21:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
to się przesiądź na coś wygodniejszego...
na Resorthoppa nikt nie narzekał specjalnie...
barti_devilek lubi ten post.
barti_devilek uważa post za pomocny.

#115 PostWysłany: 25 Cze 2015 21:55 

Tylko że tutaj występuje mały problem jeśli chodzi o resorthoppa bo przylot mam o 23.55, a transfer wolałbym tak o 6-7 rano żeby nie tułać się po Lloret w nocy z bagażami, a przy rezerwacji trzeba podac godzinę przylotu i jego numer więc jak wpiszę godzinę 6.30 i numer lotu to będą dwie rozbieżne informacje...
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 25 Cze 2015 22:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
ok, czyli po prostu rano chcesz jechac, o w miare normalnej porze do lloret.
przez girone niczego nie ma? jakiegoś autobusu, nawet bezpośredniego może?

#117 PostWysłany: 25 Cze 2015 22:09 

barti_devilek napisał(a):
Tylko że tutaj występuje mały problem jeśli chodzi o resorthoppa bo przylot mam o 23.55, a transfer wolałbym tak o 6-7 rano żeby nie tułać się po Lloret w nocy z bagażami, a przy rezerwacji trzeba podac godzinę przylotu i jego numer więc jak wpiszę godzinę 6.30 i numer lotu to będą dwie rozbieżne informacje...

To wpisz jakiś lot przylatujący o 7 rano, dowolny. Jeżeli przylatujesz wieczorem to raczej się nie spóźnisz. Przecież nikt tego nie weryfikuje.
 PM off
barti_devilek lubi ten post.
barti_devilek uważa post za pomocny.

#118 PostWysłany: 04 Sie 2015 16:58 

Witam. Mam pytanko i dosyć ważne (dla mnie).

Otóż pierwszy raz wylatuje do Hiszpanii a konkretnie do Lloret - podróż zaplanowana na listopad w połowie. (już hotelik zarezerwowany i bilety również).
Ląduje w Gironie o godz. 19:55 (mam taką nadzieje że o tej godzinie).
Problem jest następujący - jak wydostać się z lotniska ?? Czy autobusy w listopadzie kursują normalnie ?? Nigdzie na stronie Barcelona Bus ani Sarfa ani Sagales nie ma aktualnego rozkładu jazdy..Myślałem o wynajęciu samochodu lecz raczej fundusze na to nie pozwola jeśli mi zablokują depozyt...transfer z lotniska strasznie drogo wychodzi..

Czy ktoś wie z WAS czy jest się jak wydostać z lotniska po godzinie 20:15 do Lloret w Listopadzie ??

Za wszelaką pomoc będę bardzo bardzo WDZIĘCZNY :) :P
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 04 Sie 2015 19:53 
Moderator forum

Witamy,
Rozkład pojawi się po sezonie, myślę że miesiąc przed twą podróżą,
ale fakt, nie wiadomo czy będzie autokar tego dnia o tej porze.
Inne możliwości to tzw transfer np resorthoppa, niewiele droższy od biletu na autokar ale zabierający więcej czasu, lub publiczny transport - autokar do miasta Girony, kolejka do Blanes i autobus do LLoret /do sprawdzenia .../ lub może będzie autokar z miasta G. - LL.
Lub szlak pieszy do Riudellots do kolejki ...
Poszperaj po wątkach, były opisy

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 04 Sie 2015 20:14 

Resorthoppa niestety sprawdzałem już i wcale tak tanio nie wychodzi w porównaniu z autokarem.. :cry: autokar jakieś 10e z tego co kojarze a cena za resorta jest jakies 51e w jedną strone... :shock:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 178 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość