Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 208 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Burgas, Bułgaria
#21 PostWysłany: 13 Sie 2014 13:14 

A czy autobusy w Słonecznym Brzegu jezdza w miare punktualnie?

z tego co widziałam w rozkładzie pierwszy bus w kierunku lotniska odjezdza ok.6.30 samolot mam o 9.20 i wolałabym na niego zdazyc :/
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 13 Sie 2014 13:43 

Zbanowany
Może być na styk. Rano jadą pracownicy i ten autobus zajeżdża w każda dziurę. Do tego często jest tak ze na lotnisku tworzy sie ogromna kolejka bo wiele lotów jest w tym samym czasie no z różnica kilku minut. Ja ostatnio stałem z godzinę w kolejce aby przejść kontrole bezpieczeństwa która była dość dokładna. Jak to mówią ryzyk fizyk. :)

-- 13 Sie 2014 13:52 --

http://www.mbus-bg.com tu masz rozpiskę autobusów nie ma takiego o ktorym mowisz

-- 13 Sie 2014 13:58 --

kup sobie bilet www.online.union-ivkoni.com/bg one szybko jada bo maja dluga trase wsiadasz w slonecznym brzegu na dworcu
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 13 Sie 2014 14:27 

Pierwszy autobus Union Ivkoni wyjeżdża ze Słonecznego Brzegu o 6:10 i o 7:30 jest w Burgas na dworcu autobusowym. Moim zdaniem trochę za późno.

Taksówka kosztuje ok. 50 BGN - http://www.taxi-burgas-transfer.ru/bg/tarifai.htm
 PM off  

#24 PostWysłany: 13 Sie 2014 14:42 

ok, dzieki wam wielkie za odp.

chyba jednak na taxi sie skonczy... wolałabym nie ryzykowac spoznieniem :)) Tymbardziej, ze to ostatni lot wizza do Katowic w tym roku :))
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 13 Sie 2014 14:56 

Zawsze możesz spróbować znaleźć tańszy transport - pogadaj z recepcjonistami w hotelu czy właścicielami miejsca, gdzie będziesz zakwaterowany.
 PM off  

#26 PostWysłany: 13 Sie 2014 15:00 

Postaram sie to ogarnac na miejscu, moze akurat znajdzie sie ktos jeszcze kto bedzie potrzebował transportu na lotnisko i bedzie chciał dzielic koszty taxi :))

-- 13 Sie 2014 15:00 --

Postaram sie to ogarnac na miejscu, moze akurat znajdzie sie ktos jeszcze kto bedzie potrzebował transportu na lotnisko i bedzie chciał dzielic koszty taxi :))
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 13 Sie 2014 18:14 

Lecisz ostatnim rejsem,to pewnie 14 wrzesnia.My (dwie osoby) tez mamy bilety na ten lot i rowniez bedziemy jechac ze Slonecznego Brzegu.

Mozemy sie umowic na wspolna podroz i rozlozenie kosztow.
Jesli jestes zainteresowana,napisz na prywatną poczte.

Pisze z telefonu i z gory przepraszam za literowki.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 15 Sie 2014 15:29 

Trzeba rezerwować wcześniej miejsca na konkretny kurs? Pytam bo strony które podaliście są tragiczne, nigdzie nie ma wersji innej niż bułgarska, googletranslate średnio ogarnia nazwy i ładowanie niektórych opcji przy rezerwacji więc chętnie kupie na miejscu bilety. Rozumiem, że nic "tanio" bezpośrednio z lotniska nie zabierze mnie do słonecznego brzegu? Ile czasu liczyć na taką podróż? Samolot mamy o 11:25, autobus ze słonecznego znalazłem o 8:00, damy rade z rejestrowanym?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 15 Sie 2014 18:21 

Podaj nazwę przewoźnika, ewentualnie informację, o której autobus przyjeżdża do Burgas. I tak, rezerwacje są wskazane. Mniej więcej do połowy września trwa high season nad Morzem Czarnym.
Wskazówka praktyczna - nazw własnych się nie tłumaczy, ewentualnie zapisuje je alfabetem łacińskim - http://pl.wikipedia.org/wiki/Prosty_sys ... lfabetu_bułgarskiego (Ж bywa zapisywane jako J).
 PM off  

#30 PostWysłany: 15 Sie 2014 20:51 

Dzięki za radę, jakoś będziemy musieli sobie poradzić z tym alfabetem ;)
Lecimy za równy tydzień, czyli 22.08, na miejscu będziemy o 7:00 czasu miejscowego, w tę stronę się nie martwię, bo nie zależy bardzo na czasie, jeśli będzie trzeba poczekać pół godziny czy godzinę na miejsca nic się nie stanie, gorzej z powrotem, wracamy 02.09, samolot startuje 11:25, jako, że pierwszy raz lecimy z rejestrowanym wolałbym być chociaż tą godzinę przed odlotem na lotnisku. Sprawdzam zarówno przewoźnika m-bus jak i union ivkoni, ale nie mogę ogarnąć dokładnie ani jednego ani drugiego rozkładu i jakiejkolwiek rezerwacji, a autobus o którym mówię znalazłem na stronie lotniska w Burgas (http://www.bourgas-airport.com/LinkClic ... uage=en-US), rusza o 8:00 ze Słonecznego brzegu.
Trzeba pojechać z lotniska do centrum Burgas, żeby później wsiąść w autobus, który jedzie i tak koło lotniska, dobrze to rozumiem?
Bo z tego co czytam info z poprzedniej strony jak pójdzie się "za rondo" to wsiądę w autobus nr 10 i w 45m będę na miejscu, to by mi bardzo pasowało, ale jeśli nieaktualne to dostosuje się do innych opcji :>
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 15 Sie 2014 21:42 

Tutaj macie rozkład najpopularniejszego przewoźnika - M-Bus (М-бус) - http://mbus-bg.com/index.php?option=com ... 7-16-58-31. Pierwszy autobus odjeżdża o 7:50, jedzie 55 minut i dojeżdża do głównego dworca PKS - Avtogara Yug (Абтогара Юг). Później przesiadka na transport miejski, linia 15, jak napisano na stronie lotniska - http://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=341
 PM off  

#32 PostWysłany: 15 Sie 2014 21:54 

Dzięki serdecznie za pomoc, czyli powinniśmy zdążyć, jednak nadal denerwuje mnie myśl przejazdu obok lotniska, żeby później się na nie wracać inną linią, co z tą linią nr 10 od Autotransport2000?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 16 Sie 2014 06:33 

10-tka wydaje się być nawet lepszym pomysłem, bo nie trzeba wracać z centrum. Bilet też kosztuje podobnie, bo 6 BGN, nie wiem tylko (znaleźć nie mogę) ile trwa przejazd.
 PM off  

#34 PostWysłany: 16 Sie 2014 12:37 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
@panlukasz, jesteś może w stanie dojść do rozkładu jazdy linii nr 10 właśnie ze Słonecznego Brzegu do Burgas?

#35 PostWysłany: 16 Sie 2014 13:35 

@szczota1992
Proszę bardzo http://www.sbavto.com/index.php?view=ar ... Itemid=105
* - tylko tak oznaczone kursy są wykonywane przez Avtotransport 2000 AD
 PM off
szczota1992 lubi ten post.

#36 PostWysłany: 20 Sie 2014 09:19 

panlukasz napisał(a):
10-tka wydaje się być nawet lepszym pomysłem, bo nie trzeba wracać z centrum. Bilet też kosztuje podobnie, bo 6 BGN, nie wiem tylko (znaleźć nie mogę) ile trwa przejazd.

Starałem się zmierzyć - licz około 40 minut.
I uwaga praktyczna - autobus jadący w jedną stronę drogę powrotną może mieć troszke inaczej ułożoną , , przynajmniej mnie się zdarzyło że autobus pominął jeden przystanek w drodze powrotnej ( nie był to przystanek na żądanie )

-- 20 Sie 2014 08:34 --

Ninoczka napisał(a):
Najprościej to wychodząc z lotniska idziesz prosto w stronę asfaltowej/głównej drogi, pod wiaduktem jest rondo.
W prawo -kierunek centrum, w lewo w kierunku Słonecznego Brzegu/Nesabaru.

Uwaga , wydawać się może że źle idziemy , bo tam jakby nic nie ma :) . Wychodząc z budynku lotniska trzeba iść dokładnie tak żeby mieć budynek za plecami i naprzód. ja miałem wrażenie że żle idę , a było dobrze.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 20 Sie 2014 10:12 

W tych autobusach dalej występują konduktorzy, u których kupujemy bilety ? :mrgreen:
Mam się dostać z lotniska do Pomorie. Widzę na mapie, że to b.blisko. Ile może kosztować taxi ? Bo domyślam się , że "grasują" tam taryfiarze, chcący coś "przyciąć" na nieświadomych przyjezdnych..
 PM off  

#38 PostWysłany: 21 Sie 2014 10:36 

taxi pod lotniskiem oczywiscie jest sporo.

nie moglem odszukac przystanku zeby dostac sie do burgaso ktorym mowa wyzej w poście, dostrzegl to kierowca taxi ktory od razu przyszedl i mowil ze moze mnie zabrac :D

W autobusach tak chodzą kasjerzy i sprzedają bilety kazdemu z osobna. Polecam miec dobną walute bo okaze sie ze nie wyda calej reszty z grubszego nominalu.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 23 Sie 2014 02:36 

Loty: 30
Kilometry: 38 212
Krajów: 13 / 6.1%
ktos ma jakis pomysl jak dojechac z lotniska do Sozopolu? Najkorzystniej finansowo, gdyz dobe hotelowa mam dopiero o 14, a laduje 8:50 :)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 23 Sie 2014 07:38 

Autobus nr 15 do Автогара Юг (ostatni przystanek). Stamtąd autobusem - rozkład tutaj - http://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=363. Ceny nie znam, ale znajomi jechali w poniedziałek z Burgas do Sinemorets i zapłacili 12 BGN, a jest to znacznie dalej niż Sozopol.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 208 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość