Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Cze 2014 21:55 

Cześć, może ktoś przećwiczył taką opcję, z której bym chętnie skorzystała:

W opisie pokój ma 1 podwójne łóżko i 1 dodatkowe łóżko - natomiast system rezerwacyjny podaje że maksymalna ilość osób w pokoju to 2.
Ja potrzebuję 3 (2 dorosłe i nastolatek)

Zależy mi na tej lokalizacji i cenie, zastanawiam się tylko czy jest możliwość, że ktoś się do tego przyczepi (nie mamy śniadań)?
W Polsce kiedyś tak nocowaliśmy, w 3 osoby w dwuosobowym, hotel nie robił problemów.

Miał może ktoś podobne doświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#2 PostWysłany: 01 Cze 2014 22:00 
Moderator forum

Witam,
skontaktuj się bezpośrednio z hotelem, nikt inny nie powinien się przyczepiać :)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Cze 2014 22:15 

niebieski
Miałem ostatnio podobny problem, na travelpony pokazywało tylko dostępny hotel dla dwóch osób.Zadzwoniłem do hotelu i powiedzieli, że nie ma problemu i nawet zadeklarowali, że zrobią dostawkę w pokoju nieodpłatnie, więc pytaj u źródła.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Cze 2014 22:40 

Ja wałkuję ten problem bardzo często, dla jednego dwójki lub trojki dzieci. Nie wiem gdzie szukasz informacji na temat hotelu, ale dla mnie niezastąpiony jest w tym booking.com (zasady działalności hotelu/dzieci i dodatkowe łózka). Jeśli 2os pokój ma dostępne łózka dla 3 osób, to hotel nie powinien robic problemu z zakwaterowaniem w nim 3 osób, jednakże czasami dany hotel może doliczyć opłatę dodatkowa za trzecia osobę w pokoju, tym bardziej za nastolatka, zwykle to jest jakieś do 30%. Ja w razie niejasności prawie zawsze dzwonie do hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Cze 2014 22:54 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 61 615
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Często droższe hotele oferują darmowy pobyt dla osoby do 18 roku życia w pokoju 2+1 i w rzeczywistości może być to korzystniejsza oferta od tych rzekomo tanich.

#6 PostWysłany: 10 Cze 2014 10:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja bralem kiedys pokoj dwuosobowy przez Hotel Tonight planujac nocleg dla 3 osob. Sprawdzilem na stronie hotelu, ze maja mozliwosc dostawek (odplatnie). Na recepcji troche sie zdziwili, ze pojawily sie 3 osoby zamiast dwoch do check-in'u ;) Ale problemow nie bylo, dali dostawke (koniec koncow nawet bez doplaty - wysoki status w loyalty club).

Najlepiej sprawdzic z hotelem jak to wyglada.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Cze 2014 11:30 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Jeżeli rezerwujesz przez pośrednika to warto potem zapytać bezpośrednio w hotelu. Mieliśmy raz taką sytuację z rezerwacją robioną przez booking.com - wysłaliśmy zapytanie do hotelu ile by kosztowała dodatkowa osoba. Hotel odpowiedział (oczywiście prywatnym mailem), żebyśmy anulowali rezerwację na bookingu, któremu (jak chyba każdemu innemu pośrednikowi) płacą prowizję (tego wprost nie napisali, ale wiadomo o co chodzi). W takiej opcji dodatkowa osoba mieszkała za darmo i każdy był zadowolony (poza bookingiem)- hotel bo nie odpalał bodajże 15% dla pośrednika i my :) ...
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#8 PostWysłany: 10 Cze 2014 11:37 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 20 944
Krajów: 8 / 3.7%
a próbował ktoś taki myk że w pokoju dwuosobowym nocują 4 osoby? mam nockę w EIN i myślimy nad wynajęciem pokoju dwuosobowego dla 4 osób. chodzi tylko o to żeby przekimać, hotel jest duży, położony w bdb lokalizacji
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Cze 2014 11:40 

Zbanowany
bkolakowski napisał(a):
a próbował ktoś taki myk że w pokoju dwuosobowym nocują 4 osoby? mam nockę w EIN i myślimy nad wynajęciem pokoju dwuosobowego dla 4 osób. chodzi tylko o to żeby przekimać, hotel jest duży, położony w bdb lokalizacji

Dlaczego chcesz oszukiwać?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 10 Cze 2014 11:43 

Zbanowany
A tam zaraz oszukiwać, nikt stratny nie będzie, mi zdarzały się nawet sytuacje, że obsługa wiedziała co się święci i udawała że nic nie widzi ;)
Mój rekord to 8 osób w dwuosobowym pokoju w Utrecht :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 10 Cze 2014 11:45 

Zbanowany
mietek09 napisał(a):
A tam zaraz oszukiwać, nikt stratny nie będzie ;)

Poważnie nie widzisz w tym niczego nagannego?
Albo płać za nocujące osoby, albo śpij tam, gdzie Cię na to stać. Żyj chłopie uczciwie...
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 10 Cze 2014 11:49 

Zbanowany
klayton napisał(a):
mietek09 napisał(a):

Albo płać za nocujące osoby, albo śpij tam, gdzie Cię na to stać. Żyj chłopie uczciwie...

Każdy ma swoją granicę moralności. Nie musisz mnie pouczać, to Twój i tylko Twój punkt widzenia. W/g mnie wszystko jest ok, pamiętaj- ludzie szczerozłoci kończą jak Roman Kluska ;)
Dla wyrównania, ostatnio dla 6-iu osób zabookowałem Campanila i pryszliśmy tylko na śniadanie.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Cze 2014 11:53 

Zbanowany
mietek09 napisał(a):
klayton napisał(a):
mietek09 napisał(a):

Każdy ma swoją granicę moralności. Nie musisz mnie pouczać, to Twój i tylko Twój punkt widzenia. W/g mnie wszystko jest ok, pamiętaj- ludzie szczerozłoci kończą jak Roman Kluska ;)

Tak, po prostu nie jesteś uczciwym człowiekiem. Chcesz cfaniakować i żerować na innych, ciesząc się z podróży ich kosztem.
Cóż, i tacy ludzie bywają. Każdy ma prawo żyć...
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 10 Cze 2014 12:16 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Dokładnie tak ! Klayton ma rację i nie ma co tu dyskutować. Pokój dla 2 osób oznacza że jest dla 2 osób a nie dla 6. Chyba że hotel się na to zgodzi co jest wątpliwe.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 14 Cze 2014 00:54 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Mi brakuje tutaj wlasnie takiego działu ktory by opisywal hotele gdzie udalo sie komus przekimac w więcej osób. Głównie z założeniem o nockach na lotniskach. Bo mimo wszystko choć niewiem jakby lotnisko było wysoko w rankingach spania na nim i tak moim zdaniem lepiej przekimac sie w wiecej osob w pokoju mniej osobowym ale w ciszy i spokoju. A nie jak Pani ze szczota ci przejedzie po nogach o 3 w nocy ;)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 14 Cze 2014 00:59 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
W każdym hotelu którym będziesz zainteresowany udzielą Ci takiej informacji. Chyba że chcesz jak to mówisz 'przekimać' na lewo, ale takich statystyk na forum robić nie będziemy.

#17 PostWysłany: 14 Cze 2014 01:31 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Proponuje przeglądnąć najpopularniejsze tematy tego forum i zastanowienie się co jest drogą w lewo ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości