Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2824 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 142  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 18 Kwi 2014 12:16 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
Nie wiem, czy zwrociliscie uwage, ale dzisiaj wedlug informacji z pierwszego dnia promocji nie bedzie niemieckiego jajka-niespodzianki :(

"Bis Ostern werden wir dir jeden Tag (Freitag ausgenommen!) ein anderes Osterei schicken. In jedem Ei findest du einen Coupon mit einem bestimmten Wert, den Du innerhalb von 24 Stunden für Flüge, Hotels und Flug & Hotel einlösen kannst."
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#362 PostWysłany: 18 Kwi 2014 12:20 

niebieski
gaganesse napisał(a):
do której godziny powinny działać czerwone z .com ? do 17 mniej więcej?

Pewnie jakoś tak, chociaż dziś mogą następnego nie wypuścić, to może trochę dłużej podziała.
 Profil Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 18 Kwi 2014 12:20 

niebieski
hmmm to dziś nie będzie jajek... :(
 Profil Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 18 Kwi 2014 12:39 
Awatar użytkownika

niebieski
apetyt rośnie w miarę jedzenia heheh
 Profil Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 18 Kwi 2014 12:44 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Może dzięki temu część jajcarzy ochłonie przed Wielkanocą ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#366 PostWysłany: 18 Kwi 2014 13:16 

niebieski
Następne jajo powinno mieć wartość 55$, chociaż nie zdziwię się jeśli wprowadzą limit minimalnej kwoty.
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 18 Kwi 2014 13:27 

niebieski
p27 napisał(a):
Następne jajo powinno mieć wartość 55$, chociaż nie zdziwię się jeśli wprowadzą limit minimalnej kwoty.

hmmm to po 55 będzie 60 itd, itd.....

ciekawe kiedy roześlą meile o bankructwie...., plajcie itp..... :D
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 18 Kwi 2014 13:39 

niebieski
Sporo jest wpisów na ich profilach na fb, że ludziom pobrało pieniądze dwukrotnie. Jakby aft mogło poobracać tą sumą przez jakiś czas, to już byłby dla nich konkretny zysk.
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 18 Kwi 2014 13:45 
Awatar użytkownika

Orientuje się ktoś w jaki sposób można anulować rezerwację na hotel?
Wchodząc na find my trip - znajduje moją rezerwację, natomiast nie ma informacji jak ją anulować.

#370 PostWysłany: 18 Kwi 2014 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
p27 napisał(a):
Sporo jest wpisów na ich profilach na fb, że ludziom pobrało pieniądze dwukrotnie. Jakby aft mogło poobracać tą sumą przez jakiś czas, to już byłby dla nich konkretny zysk.

Dobrze, że tylko dwa loty z dodatnia kwotę bookowałem i to nie wysoką bo 12 dolarów :P Narazie wisi w blokadach zobaczymy jak się rozliczy.

#371 PostWysłany: 18 Kwi 2014 14:14 
Awatar użytkownika

niebieski
p27 napisał(a):

Wiecie, co w tym jest. Mam pobrana dwukrotnie sume ok. 5 zł. Chyba w wyniku błędu bo przykładowo pobrana kwota wynosi 5.34 zł. Zastanawiałem się (bo się już pogubiłem w tych rezerwacjach) czy nie robiłem w tym samym dniu rezerwacji na tę samo kwotę dwukrotnie ale nie sądzę.. Chyba pobrali 2 razy. Mówimy oczywiście o com.

Blokada 2 funtów na Inteligo dalej aktywna. Od dnia 11 kwietnia a jest 18.... :/Karta Visa.
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 18 Kwi 2014 14:21 
Awatar użytkownika

niebieski
u mnie przy największym jajku dobrze pobrało z com - teraz czekam na pobranie z czerwonego jajka - na razie zablokowana prawidłowa kwota
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 18 Kwi 2014 14:22 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
hotele rezerwuje bez problemu ale loty ni wuja ;/
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 18 Kwi 2014 14:22 

Loty: 47
Kilometry: 49 067
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Mam zdublowaną transakcję na kilkadziesiąt złotych + dodatkowo blokada na jeszcze większą kwotę (z .de, gdzie standardowo nie ma blokad). Reklamację w banku składam po odbyciu lotu ;)
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 18 Kwi 2014 14:31 
Awatar użytkownika

niebieski
kisio napisał(a):
Mam zdublowaną transakcję na kilkadziesiąt złotych + dodatkowo blokada na jeszcze większą kwotę (z .de, gdzie standardowo nie ma blokad). Reklamację w banku składam po odbyciu lotu ;)

Do jakiego czasu po pobraniu środków można reklamację złożyć w banku? Ktoś wie?
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 18 Kwi 2014 14:33 

Loty: 47
Kilometry: 49 067
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
iwan-82 napisał(a):
kisio napisał(a):

Do jakiego czasu po pobraniu środków można reklamację złożyć w banku? Ktoś wie?

Wg informacji otrzymanych z mBanku bezterminowo (w co akurat nie chce mi się wierzyć).
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 18 Kwi 2014 14:36 

Zbanowany
niebieski
Arczysław napisał(a):
Orientuje się ktoś w jaki sposób można anulować rezerwację na hotel?
Wchodząc na find my trip - znajduje moją rezerwację, natomiast nie ma informacji jak ją anulować.

Moze rezerwowales hotel z opcja bez możliwości anulacji?
Sprawdzales warunki?
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 18 Kwi 2014 14:38 

Loty: 142
Kilometry: 177 403
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Podwójnych księgowań nie mam, ale na jednej z kart wciąż wisi blokada na pełną kwotę (30zł) mimo, że płatność wczoraj rozliczona. To chyba kandydat do dubla.

Co do czerwonego jajka, mam wrażenie że założyli jakąś konkretniejszą blokadę: do tej pory nie miałem security check (zmieniałem karty i ip), a dziś nic kompletnie nie przechodzi. Mimo nowych: adresu, mejla, ip, przeglądarki, karty odrzuca płatność za loty (kod łyka). Hoteli nie próbowałem. Ma ktoś jakiś pomysł? ;)

#379 PostWysłany: 18 Kwi 2014 14:45 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
sądzę, że nie ma co panikować na zapas...
takie rzeczy się zdarzają nawet przy płatności kartą w sklepie (w sensie podwójne obciążenia konta), a oni pewnie mieli ostatnio sporo transakcji i pewno system nie wydolił (co ich oczywiście nie usprawiedliwia)
jeśli nawet aft nie będzie chciało oddać tej kasy (co wydaje mi się jednak mało prawdopodobne) to zawsze zostaje chargeback... co prawda poczekam sobie trochę na kasę ale raczej nie powinna przepaść...

EDIT: odezwali się do mnie w tej sprawie z aft z prośbą o przesłanie informacji którego biletu/transakcji dotyczy problem podwójnego obciążenia karty i że będą się tym zajmować... zobaczymy...
 Profil Relacje PM off  

#380 PostWysłany: 18 Kwi 2014 15:31 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
lagor napisał(a):
sądzę, że nie ma co panikować na zapas...
takie rzeczy się zdarzają nawet przy płatności kartą w sklepie (w sensie podwójne obciążenia konta), a oni pewnie mieli ostatnio sporo transakcji i pewno system nie wydolił (co ich oczywiście nie usprawiedliwia)
jeśli nawet aft nie będzie chciało oddać tej kasy (co wydaje mi się jednak mało prawdopodobne) to zawsze zostaje chargeback... co prawda poczekam sobie trochę na kasę ale raczej nie powinna przepaść...

EDIT: odezwali się do mnie w tej sprawie z aft z prośbą o przesłanie informacji którego biletu/transakcji dotyczy problem podwójnego obciążenia karty i że będą się tym zajmować... zobaczymy...

no i dostałem odp od aft:

Cytuj:
I checked with our bank and it seems that only 1 transaction was made by us and only 1 charge.
To my guess, and please try and check this with your bank as well that the amount was first authorised and then captured.
Would you mind check that and get back to me?

więc jak sądzę to trochę potrwa jednak... :|
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2824 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 142  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość