Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 18 Lip 2012 20:47 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 965
Krajów: 2 / 0.9%
No ale nie mam mojego numeru potwierdzenia ;/ co robić ?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 18 Lip 2012 21:41 

Czyli nie masz Booking Reference'a, tak? Płaciłeś kredytową czy debetową?

Bo z debetowymi mają czasem problemy.

Musisz próbować siędodzwonić, nie ma wyjścia ;-(
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 19 Lip 2012 08:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Po wykonaniu płatności i otrzymaniu potwierdzenia na maila trzeba tylko tego maila wydrukować i zabrać ze sobą czy jeszcze jakieś dodatkowe potwierdzenie wysyłać?

To moja pierwsza rezerwacja przez tą stronę :)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 19 Lip 2012 09:03 

Loty: 279
Kilometry: 415 031
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
w mailu masz numer referencyjny, na podstawie ktorego szukaja cie na liście zarezerwowanych pokoi. wiec koniecznie zabierz ze soba tego maila. I nic wiecej nie musisz do nich pisać. Raz tylko pisałem maila do hotelu z prosba o potiwerdzenie i bylo wszystko OK. zatem zostaje tylko pakowanie walizek i cieszenie sie wakacjami.

#25 PostWysłany: 20 Lip 2012 12:32 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 965
Krajów: 2 / 0.9%
Kredytowa :( i dalej nic :(
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 07 Kwi 2013 15:09 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Czy któryś z forumowiczów wypożyczał auto przez travelrepublic? Czy można zapłacić kartą debetową (Visa Electron)?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 05 Lip 2013 08:23 

Mam pytanko odnośnie płatności w travelrepublic. Ponieważ oni żądają żeby zapłacić im już w całości za cały pobyt proszę o info czy gdybym jednak nie mógł z jakiś powodów polecieć to czy można zrobić jakąś opcje ze zwrotem kasy czy ona przepada?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 05 Lip 2013 13:59 

podbijam pytanko
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 05 Lip 2013 14:18 

Jest opcja anulowania rezerwacji. Tylko że oni z całej tej kwoty pobierają 20% dla siebie , a reszte Ci zwracają.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 05 Lip 2013 16:03 

niebieski
ale te 20 % w przypadku gdy anulujesz 6 tygodni przed, jak później to całość!

#31 PostWysłany: 18 Sie 2013 21:26 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Zabookowałem w maju Maltę na październik, płacąc 1 funta z góry, reszta miał być na początku września, ale trochę pozmieniały mi się plany, czy skasują mi 20% od każdej zrobionej rezerwacji przy anulacji?

Ktoś anulował wcześniej takie "promocyjne" rezerwacje?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 18 Sie 2013 21:31 
Awatar użytkownika

niebieski
mashacra napisał(a):
Zabookowałem w maju Maltę na październik, płacąc 1 funta z góry, reszta miał być na początku września, ale trochę pozmieniały mi się plany, czy skasują mi 20% od każdej zrobionej rezerwacji przy anulacji?

Ktoś anulował wcześniej takie "promocyjne" rezerwacje?

Wszystko masz w warunkach rezerwacji. Te zaliczkowane po 1 euro/funt są z zasady płatne przy rezygnacji.
Tak więc oczywiście będą próbowali Cię obciązyć.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 18 Sie 2013 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
jobi napisał(a):
Te zaliczkowane po 1 euro/funt są z zasady płatne przy rezygnacji.
Tak więc oczywiście będą próbowali Cię obciązyć.

Dzięki za szybką reakcję.
Czyli jak zapłaciłem im 1 funta to skasują mnie na pełną kwotę rezerwacji czy tylko na 20%?
Do drugiej raty jeszcze 3 tyg, a do pobytu 6 tyg.

Cytuj:
Cancelling an Accommodation Booking
Answer:
The following charges apply to ALL accommodation bookings (including those booked under the £1 low deposit scheme):
Please note - the cancellation charges are based on the number of days between the date of cancellation and the check-in date.
More than 14 days before departure - 20% of booking value, 100% for all non-refundable rooms.
14 days or less before departure - 100% of booking value
If you wish to proceed with the cancellation, please access the Manage Your Booking facility on our web-site, and login using your accommodation booking reference number and name. You will then be able to raise a CSR (Customer Support Request), advising us of the changes you require. We will then action your request within the next 3 business days. Please note priority is given to urgent requests relating to bookings close to departure.

Please note these are our costs and do not include any charges applied by the Travel Provider as detailed in their Booking Conditions.

A na dole drobnym drukiem.

Cytuj:
**Super low £1 hotel deposit unavailable on non refundable rooms, due to the exceptional value of these rooms. Under the £1 low deposit scheme, the balance of the accommodation cost is due 21 days prior to departure. Please note that standard cancellation terms apply.

Niby człowiek zna angielski, ale jak czyta regulaminy to już nie jest tak dobrze ;)

Podsumowując powyższe zapisy: ile % zapłacę? I jak tego uniknąć :)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 06 Wrz 2013 11:20 

Wedlug terms&cond. w załączonym mailu z rezerwacją istnieje zapis o niezbędnym okazaniu przy check-in w hotelu ważnego paszportu przez wszystkich. Jak wygląda to w praktyce? Mam drobny problem, bo lecę w poniedzialek z koleżanką na Majorkę, której jak się okazało ważnośc paszportu skończyla w maju. Do tej pory w hotelach okazywalysmy z reguły same dowody, ale to byly rezerwacje dokonywane przez inne agencje. Ktoś ma doświadczenie w tej kwestii? Dodam, że mój paspzort dzieki Bogu jest wazny, a bylam glownym zamawiającym.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 06 Wrz 2013 11:25 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Krajów: 43 / 20.1%
Zbanowany
sam dowód będzie ok.

#36 PostWysłany: 23 Wrz 2013 07:52 

już jestem po wszystkim. Na dzień dobry poproszono Nas o paszporty, ale my od razu podałyśmy dowody osobiste i wszystko było ok. Koniecznie chcieli mieć potwierdzenie, które przychodzi mailem, bo akurat nasz hotel na Majorce operował numerami tam podanymi i było im o wiele łatwiej znaleźć niz na podstawie nazwiska (ok. 700 pokoi i apartamentów).
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 16 Cze 2015 10:05 

Witam
Włśnie zarezerwowałem na travelrepublic, zapłaciłem całość, przyszedł email z potwierdzeniem rezerwacji,myślę że będzie ok.
Za tydzień zadzwonię do hotelu czy mają moją rezerwację, to napiszę jak jest.pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 05 Lip 2015 20:45 

Witam
zadzwoniłem do hotelu i mają moją rezerwację, co prawda bank przeliczył mi płatność funty na euro, wyszło ok.80 zł drożej, ale co tam...pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 05 Lip 2015 21:06 
Awatar użytkownika

Loty: 598
Kilometry: 996 691
Krajów: 81 / 37.9%
niebieski
krystek792 napisał(a):
Witam
zadzwoniłem do hotelu i mają moją rezerwację, co prawda bank przeliczył mi płatność funty na euro, wyszło ok.80 zł drożej, ale co tam...pozdr.

Czyli korzystając z https://www.travelrepublic.ie 80 zł zostałoby w kieszeni?
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 05 Lip 2015 21:40 

Tak. ie pobiera w euro.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość