Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Kwi 2013 22:28 

Mam problem. Mój wielce nieogarnięty :evil: chłopak nie zadbał na czas o nowy paszport i musi lecieć do PL na starym, pękniętym dowodzie. 2 miesiące temu ledwie go na nim wpuścili do kraju (z UK), w PL złożył wniosek o nowy dowód, teraz poleci go odebrać. Pomijając opcję, że może go tym razem nie wypuszczą (wolałabym nie być wtedy w jego skórze, bo jedziemy do kraju na ważną uroczystość), jak ma się sprawa z odprawą online w Ryanairze, skoro wracałby z nowym dowodem o innym numerze? Odprawa jest od razu w obie strony. Da się JAKOŚ to zmienić po fakcie? Wiem, że np nazwiska nie można zmienić po wykorzystaniu części biletu, pewnie tak samo jest z nr dowodu?
Czy mam już się pogodzić z zakupem dla niego dodatkowego biletu powrotnego? :x
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 18 Kwi 2013 22:34 

złoty
Skrobak napisał(a):
Da się JAKOŚ to zmienić po fakcie?

Nie da się, ale te dane nie mają ŻADNEGO znaczenia. Kiedyś były drukowane na karcie pokładowej i nadgorliwa obsługa porównywała z dokumentem, jednak teraz już ich nie ma i można wpisać cokolwiek i lecieć na innym dokumencie.

#3 PostWysłany: 18 Kwi 2013 22:42 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
nie przejmuj sie, moj maz wracal na nowym paszporcie. Specjalnie czekalam z check in-em na lot powrotny i o dziwo wtedy nie bylam nawet w stanie wpisac nowego numeru paszportu. W odprawie widnial stary bez mozliwosci poprawy.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Kwi 2013 23:51 

Hmmm, czyli jedynie przy zdawaniu bagażu głównego obsługa ma wgląd do naszej rezerwacji = możliwość porównania dowodu itd?
(on akurat leci tylko z podręcznym..)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Kwi 2013 11:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Maja mozliwosc gdy zeskanuja kod z biletu. Np na Charleroi robia to zawsze przed security, ale mojego dowodu chyba nawet do reki nie biora, wiec mimo ze maja te numery nikt tego nie sprawdza. Olac i nie przejmowac sie, sprobujcie lepiej ten dowod jakos zakleic/przykleic, zeby nie bylo widac ze zlamany.

#6 PostWysłany: 19 Kwi 2013 12:04 

Dziękuję wszystkim za pocieszenie :)
Dowód został sklejony już w czasie poprzedniej wizyty w Polsce (luby wracał z dowodem sklejonym na superglue :? ) I tak widać, ale ciut mniej.
Nic to, trzymajmy kciuki :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości