Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Kwi 2017 14:44 

Witajcie,

Jakiś tydzień temu na f4f.com pojawił się open-jaw z fd Singapore Airlines.

http://www.fly4free.com/flight-deals/eu ... from-e283/

Podchodząc z dużym dystansem i nie zobowiązująco wziąłem jeden termin, z racji tego - iż z Gdańska doloty na Maltę bywają ultra tanie. Co z doliczeniem dolotu na Maltę i powrotu AirBerlin z Zurychu daje całkiem sensowne 1600-1650 zł za dostanie się z Gdańska na Boracay i z powrotem . Sprawa jest generalnie odległa (zima 2018) - ale zainteresowała mnie jedna kwestia. Pod dyskusją, w komentarzach na f4f.com - jeden z użytkowników zagranicznych zasugerował, że ten fd skazany jest na porażkę i spodziewa się uziemiania ludzi na Malcie. Wszystko ponoć, przez jakiś 'specjalny' zapis w taryfie. Ja czytając taryfę na rezerwacji w singapore airlines.com - nie zauważyłem w restrykcjach nic dziwnego oprócz zapisu (Valid KM Fare ).

Czy ktoś z koleżanek/kolegów bookował powyższe i może się więcej wypowiedzieć?

OTA: ebookers.de,
kasa z karty pobrana,
Rezerwacja widzialna na checkmytrip ale bez odcinka pierwszego z Maltą (może dlatego że Air Malta siedzi na Sabre?) , Na TripCase wszystkie odcinki widzialne wraz z Maltą i siedzą ze statusem Ok-to-fly, na stronie Singapore wszystkie odcinki widoczne wraz z Maltą, lecz pierwszy odcinek MLA-Zurich ma status "Reserved" - zamiast Confirmed jak reszta.

Będę wdzięczny za wymianę doświadczeń. Ja lecę 1-15 Marca.

Ostatnio edytowany przez krasnal, 29 Kwi 2017 15:07, edytowano w sumie 1 raz
Błędy kod IATA, przeniesienie do działu Promocje
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 29 Kwi 2017 15:17 

Loty: 193
Kilometry: 494 863
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
Napewno to nie byl FD bo od jakiegos czasu SQ nie ma oplaty paliwowej :D Jak masz etixa to polecisz napewno.Nie sluchaj niedzielnych Januszy ;)
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 29 Kwi 2017 15:22 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 251 203
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
masz napisane w SQ, na górze w rezerwacji abyś się skontaktował z biurem ?

(też tak miałem :) )
johan25 lubi ten post.

#4 PostWysłany: 29 Kwi 2017 15:33 

Sobo - nie mam takiej adnotacji. Mam tylko info u góry w SQ, że z racji, że rezerwacja jest przez OTA - niektóre informacje mogą być niewidoczne.

Zastanawia mnie tylko status lotu z Malty do ZRH na Stronie SQ- jest napisane - "Reserved" a w wyjaśnieniu - "Your flight has been reserved. Proceed to make payment before the ticket issuance time limit to confirm". Reszta lotów Singapore jest normalnie Confirmed.
i tak już od tygodnia, ale mniemam że to być może związane że SQ i KM siedzą na innych systemach i być może jest jakaś asymetria w przepływie informacji.

Mimo tego, w Sabre/TripCase / czy na bilecie generowanym z TripCase czy na stronie AirMalta lot MLT-ZRH wisi ze statusem 'ok-to-fly'.

Proponuję wskrzesić ten temat bliżej wiosny, jak już pierwsze osoby polecą - o ile wiem, parę osób kupiło terminy w Lutym 2018.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Kwi 2017 15:36 

Loty: 193
Kilometry: 494 863
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
Nie przejmuj sie polecisz ja masz ,,ok to fly''. Tutaj chodzi o rozne systemy na ktorych pracuja linie. Etix jest to nie ma co sie przejmowac.

#6 PostWysłany: 29 Kwi 2017 16:02 
Awatar użytkownika

niebieski
johan25 napisał(a):
Pod dyskusją, w komentarzach na f4f.com - jeden z użytkowników zagranicznych zasugerował, że ten fd skazany jest na porażkę i spodziewa się uziemiania ludzi na Malcie. Wszystko ponoć, przez jakiś 'specjalny' zapis w taryfie.

Ach Ci znawcy lotnictwa ze strony głównej.

Załączniki:
_20170429_155115.JPG
_20170429_155115.JPG [ 96.93 KiB | Obejrzany 2661 razy ]
6 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 01 Maj 2017 19:40 

-- 01 Maj 2017 19:31 --

Mam identyczną sytuację - rezerwacja przez ebookers.com przełom styczeń/luty 2018. Na stronie SQ również status lot AirMalta jest Reserved. Dostałem 2 numery potwierdzeń, jeden numer dla SQ, drugi numer do AirMalta - ten drugi nie działa. Z informacji od AirMalta wynika, że skoro rezerwacja przez OTA to nie znajdę numeru. A chciałem wybrać miejsca w samolocie.
Rezerwacja na 4 osoby (z dzieciakami), wolałbym nie oglądać ich zawiedzionych min jak utkniemy na Malcie. Ponadto trzeba by zrobić jakieś dodatkowe rezerwacje, noclegi itd. Ciężko czekać tak długo w takiej niepewności.

Co radzicie? Kontaktować się z SQ? Ebookers nie odpowiada na zapytania ze strony, mail z potwierdzenia również nie działa. Generalnie z ebookers brak kontaktu.

johan25 napisał(a):
Sobo - nie mam takiej adnotacji. Mam tylko info u góry w SQ, że z racji, że rezerwacja jest przez OTA - niektóre informacje mogą być niewidoczne.

Zastanawia mnie tylko status lotu z Malty do ZRH na Stronie SQ- jest napisane - "Reserved" a w wyjaśnieniu - "Your flight has been reserved. Proceed to make payment before the ticket issuance time limit to confirm". Reszta lotów Singapore jest normalnie Confirmed.
i tak już od tygodnia, ale mniemam że to być może związane że SQ i KM siedzą na innych systemach i być może jest jakaś asymetria w przepływie informacji.

Mimo tego, w Sabre/TripCase / czy na bilecie generowanym z TripCase czy na stronie AirMalta lot MLT-ZRH wisi ze statusem 'ok-to-fly'.

Proponuję wskrzesić ten temat bliżej wiosny, jak już pierwsze osoby polecą - o ile wiem, parę osób kupiło terminy w Lutym 2018.

-- 01 Maj 2017 19:40 --

lukste9 napisał(a):
Nie przejmuj sie polecisz ja masz ,,ok to fly''. Tutaj chodzi o rozne systemy na ktorych pracuja linie. Etix jest to nie ma co sie przejmowac.

A czy mail z potwierdzeniem można traktować jako etixy? Nie otrzymałem nic oprócz maila potwierdzającego rezerwację. W potwierdzeniu jest zapis, że ten mail może być użyty jako e-ticket (E-ticket: This email can be used as an E-ticket.)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Maj 2017 23:01 

niebieski
jak ci sciagneli kase z konta i nie dostaniesz anulacji do chwili pojawienia sie na lotnisku = sprzedane

jesli beda robic problem na lotnisku to ich wina nie twoja, ty zaplaciles za towar
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 01 Maj 2017 23:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
A co ma to wspólnego z Promocją lub znalezieniem taniego przelotu?
Temat zamykam, i proszę poszukać na forum, bo wszystko zostało nie raz podpowiedziane.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości