Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Kwi 2012 13:07 

Zbanowany
Kierunek tutaj raczej niecodzienny:D Ważne – mamy wygodne przesiadki w obie strony. Podczas lotu tam mamy prawie godzinny zapas, z kolei w drodze powrotnej starczy czasu żeby zwiedzić pobliskie miasteczko – Holzwickede i na przykład uraczyć się kebabem. Z lotniska w Belgradzie dostaniemy się do centrum komunikacją miejską, a dokładniej autobusem linii nr 72. Dojazd kosztuje około 1 euro.

Zasady te co zwykle:

- lecimy jako cżłonek XClubu lub z członkiem na jednej rezerwacji
- lecimy tylko z bagażem podręcznym
- bilety rezerwujemy na http://www.wizzair.com

Trasa podróży:

Wrocław – Dortmund 12 czerwca 06:10 – 07:35 19 złotych
Dortmund – Belgrad 12 czerwca 08:20 – 10:20 14,99 euro
Belgrad – Dortmund 19 czerwca 05:30 – 07:40 14,99 euro
Dortmund – Wrocław 19 czerwca 12:15 – 13:40 39 złotych
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 16 Kwi 2012 13:21 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
45 minut w Wizzie to dogodna przesiadka? Raczysz żartować :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Kwi 2012 13:23 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 594
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
partizan napisał(a):
Kierunek tutaj raczej niecodzienny:D Ważne – mamy wygodne przesiadki w obie strony. Podczas lotu tam mamy prawie godzinny zapas...

Wrocław – Dortmund 12 czerwca 06:10 – 07:35 19 złotych
Dortmund – Belgrad 12 czerwca 08:20 – 10:20 14,99 euro

Przesiadka 45 min..., co jest czasem już z gatunku duuuużego ryzyka, zero marginesu bezpieczeństwa. Ja bym nie ryzykował, a pisanie o wygodnej 45 min przesiadce to spora odwaga ;)

ps. biorąc pod uwagę, że to pierwszy lot danego dnia można mieć nadzieję, że będzie punktualnie, ale fala odlotów w Dortmundzie, może skutecznie wydłużyć cza przesiadki, bo domyślam się że pewnie jeszcze raz przez security trzeba przejść ...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Kwi 2012 13:31 

Podróżowałeś już kiedyś na tej trasie w ten sposób? Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł i radzę wszystkim porządnie się zastanowić przed zrobieniem takiej rezerwacji. O ile powrót jest OK, to co do lotu TAM, mam spore zastrzeżenie - 45 min. na przesiadkę to niestety extremum. Według regulaminu na 40 min. przed odlotem kończy się odprawa czyli masz 5 min. na ponowną odprawę, kontrolę bagażu podręcznego itd. Pewnie nie jeden raz tak ekspresowa przesiadka się uda, ale wystarczy kilka minut spóźnienia samolotu i punktualne zamknięcie bramek i zamiast soczystej pljeskavicy zjesz jedynie dortmundzkiego kebaba i będziesz wracał do Wrocławia na stopa, chyba że dopłacisz kilkaset złotych za kolejne połączenie lotnicze do Belgradu lub Wrocławia. Zdecydowanie nie polecam. Miałem kiedyś ponad 2 h na przesiadkę i nie zdążyłem, bramki zamknięto mi przed nosem i nie było dyskusji. Na szczęście miałem kupiony wcześniej bilet przez neta na lot powrotny na następny dzień.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Kwi 2012 13:38 

Zbanowany
macie jednak rację, nie sprawdziłem lotniska
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Kwi 2012 13:41 

Spoko, lotnisko nie ma tutaj żadnego znaczenia, 45 min., to po prostu zdecydowanie za mało na przesiadkę na jakimkolwiek lotnisku. Chyba był gdzieś kiedyś temat o tym, ile czasu jest potrzebne na przesiadkę. Osobie prowadzącej tego bloga radzę usunąć ten post, bo najzwyczajniej w świecie można w ten sposób wkopać masę ludzi na minę. Ubolewam oczywiście nad tym, że od pewnego czasu nie można ułożyć nic sensownego i taniego do Belgradu.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Kwi 2012 13:45 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski
może tak taniego jak ta oferta nie da się złożyć, ale nie rozumiem dlaczego nie można posiłkować się LOTem. Sam kupiłem bilet do Belgradu na październik w Szalonej za 420PLN z normalnymi przesiadkami i bez problemu, że mi coś ucieknie i utknę na lotnisku.

#8 PostWysłany: 16 Kwi 2012 22:08 

so-fly napisał(a):
może tak taniego jak ta oferta nie da się złożyć, ale nie rozumiem dlaczego nie można posiłkować się LOTem. Sam kupiłem bilet do Belgradu na październik w Szalonej za 420PLN z normalnymi przesiadkami i bez problemu, że mi coś ucieknie i utknę na lotnisku.

Da się złożyć dobrą cenę do Belgradu z Wrocławia. Wylot do Malme-Rajan pare godzin przesiadka i daklej do belgradu Wizzem. Dotyczy wtorku o ile pamietam. Powrót wizeem w niedziele przez Brukselę rajanem do Wrocławia. Nam przynajmniej udało sie kupić biety za ok. 200 zł /wizz/ jeszcze tylko czekamy na dobre ceny w rajanie na razie na jesień za wcześnie. :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Kwi 2012 08:58 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 594
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Ja tydzień temu złożyłem Belgrad z Warszawy za 208 zł z weekendem na maj, bez nocek, więc można.
W szalonych środach Belgrad gościł dość często, cena około 300-360zł, ale można było kupić również za około 271 zł co uważam za bardzo dobrą cenę, sądzę że pojawi się jeszcze nie raz okazja do zakupu ... w dobrej cenie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości