Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lut 2012 17:02 

Witam

Jestem nowy na tym forum. Szykuję się na większą wyprawę a nie mam właściwie żadnego doświadczenia w podróżowaniu samolotami dlatego proszę was o pomoc.

Może zacznę od opisu całej wyprawy żeby wszystko było jasne. :) Mamy plany w 3 osobowej grupie wyruszyć z Polski 8 Lipca 2012 na rowerach. Chcemy dojechać tak do Turcji do Istambułu. Podróż rowerowa w tamtą stronę jest dosyć prosta. Problem pojawia się dopiero przy powrocie ponieważ nie mam czasu żeby wrócić również na rowerach. Mieliśmy plan żeby wrócić samolotem, ze względu na wygodę i ogromną oszczędność czasu. Chcielibyśmy wrócić 31 Lipca, w sensie wylatywać z Turcji. Jest tylko kilka problemów których nie do końca rozumiem.

Problem pojawia się przy przewiezieniu rowerów i bagażu(wiadomo nie zostawimy tego sobie w Turcji)

Sprawy mają się następująco chodzi o to że rower waży gdzieś z 15 kg a bagażu tak na oko będziemy mieć przynajmniej z 20 kg (każdy z nas). Pytanie jest jak to przewieźć żeby nie zapłacić majątku za transport. Z tego co wyczytałem rozumiem że w tanich liniach lotniczych raczej będzie ciężko ze względu na ich wygórowane opłaty.(delikatnie mówiąc)

W związku z tym czy ktoś się orientuje może jak wyglądają jakieś przesyłki (mogą być kurierem np: DHL) w jakiejkolwiek postaci które na 100% dotrą później do Polski (wiadomo ten cały sprzęt jest trochę wart).

I bardziej właściwe pytanie :)

Poszukuje możliwe jak najtańszego połączenia z Turcji do Polski dla 3 osób (mieszkamy na śląsku, mile widziane lotniska które znajdują się blisko) na 30 Lipiec do 1 Sierpień :)

Liczę na waszą pomoc ;)
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości