Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Gru 2017 21:50 

Witam,

Czy ktoś wie, czy są jakieś autobusy / busy na trasach:
- Georgetown - Cameron Highlands
oraz
- Cameron Highlands - Kuala Besut

ale jadące w nocy?

Znalazłem informację w internecie, że jest kilka kursów dziennie ale za dnia. Prawdopodobnie będę w Malezji w marcu, ale dosyć krótko i nie chcę tracić czasu na podróże w ciągu dnia, bo taka trasa to praktycznie 2 dni z głowy...
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 19 Gru 2017 01:14 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 621
Kilometry: 946 669
Krajów: 60 / 29.0%
podejrzewam, że nocnych nie znajdziesz z dość prostego powodu - po pierwsze trasy są w miarę krótkie (do 5h) a po drugie CH to jednak drogi górskie (mimo że góry niewysokie) i chyba nikt tam nie ryzykuje jazdy nocą autokarem.

#3 PostWysłany: 20 Gru 2017 10:23 

Dziękuję za odpowiedź.

Wydawało mi się, że gdzieś widziałem informację że autobus pokonuje trasę z Penang do Cameron w około 8 godzin, ale teraz widzę że faktycznie zazwyczaj podają czas około 4:30. Czyli jechanie w nocy nie ma sensu. ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Gru 2017 10:52 

srebrny
8 godzin to może przesada, ale przygotuj się na to, że podróż może trwać dłużej niż widnieje w rozkładzie. Kiedy ja jechałem, na ostatnim odcinku był potężny korek i w rezultacie na miejsce dojechałem ze sporym opóźnieniem.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Gru 2017 16:52 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 621
Kilometry: 946 669
Krajów: 60 / 29.0%
korek może być skutkiem jakiegoś wypadku i na to nie mamy wpływu, natomiast warto pamiętać, że Cameron Highlands to miejsce popularne również wśród Malezyjczyków i w weekendy ruch zdecydowanie wzrasta. Także @semo w miarę możliwości zalecam wizytę/ przemieszczanie się przez CH w dni powszednie.
semo uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 22 Gru 2017 20:46 

Kashpir napisał(a):
... natomiast warto pamiętać, że Cameron Highlands to miejsce popularne również wśród Malezyjczyków i w weekendy ruch zdecydowanie wzrasta. Także @semo w miarę możliwości zalecam wizytę/ przemieszczanie się przez CH w dni powszednie.

Dzięki za tę uwagę. Na razie z planów podróży wychodziło mi że w CH będę w weekend, więc być może będę musiał odwrócić jakoś kolejność podróżowania...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Sty 2018 18:12 

niebieski
semo napisał(a):
Witam,

Czy ktoś wie, czy są jakieś autobusy / busy na trasach:
- Georgetown - Cameron Highlands

Znalazłem informację w internecie, że jest kilka kursów dziennie ale za dnia. Prawdopodobnie będę w Malezji w marcu, ale dosyć krótko i nie chcę tracić czasu na podróże w ciągu dnia, bo taka trasa to praktycznie 2 dni z głowy...

Autobusy są, ja pokonywałem trasę odwrotną (C.H. - Georgetown) w około 6h. Autobusy meeega wygodne - 3 fotele w rzędzie, wielkie odległości od poprzedzających foteli tak, że można rozłożyć się, jak na łóżku. Koszt nie był wysoki, świta mi, że 35RM. Niestety, na drugą część pytania nie odpowiem, ponieważ ja jechałem w dzień.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość