Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 236 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Węgry / Budapeszt
#101 PostWysłany: 18 Lis 2012 14:23 

możecie coś polecić dla 2 osób, jak najtaniej :) ?
Choć raczej zależy mi na tym aby nie był to pokój wieloosobowy.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#102 PostWysłany: 18 Lis 2012 15:47 

Zbanowany
Kocsis Szallo na Kocsis utca 26 .
Szczegoly masz strone wczesniej
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 29 Lis 2012 20:43 

Loty: 156
Kilometry: 251 763
Krajów: 29 / 14.0%
niebieski
https://www.airbnb.pl/rooms/672861

był tam ktoś i nocował?Zarezerwowałem 4 nocki u niego(niejaki Pan Csaba)Tanio mnie wyszło i kontakt z tym panem łatwy,zobaczę co będzie.Jak ktoś może coś powiedzieć na ten temat chętnie posłucham.Interesuje mnie wszystko tj.wygląd,wnętrze jak daleko do komunikacji ,zabytków itp,itd,dosłownie wszystko bym chciał wiedzieć o tym miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 07 Gru 2012 01:33 

My nocowalismy w Hotelu Swing
http://www.hotelswing.hu/index.php/en/
oferta z grupona. Bardzo blisko metra, a przystanek tramwajowy pod samym hotelem, tylko śniadania ubogie..
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 18 Gru 2012 23:08 

Przypadkiem w Budapeszcie trafiliśmy na sympatycznego gościa, który świetnie zna polski (!), pracuje w TO-MA TOUR, gdzie hotele i takie tam..., ale w ofercie ma też tzw. apartamenty. Mieszkania w pełni wyposażone (kuchnia z herbatką, kawką,), w świetnej lokalizacji, nie mieliśmy, z wyjątkiem końcowej stacji żółtej linii metra, potrzeby korzystać z transportu.
Argument dogadania się po polsku w Budapeszcie nie jest do przecenienia zatem polecam: Marky Tamas (Tamas to imię), tel.: (36-1)353-0819 lub (36-1)302-3409; zapis oryginalny jak na wizytówce. Za trzy noclegi dwóch osób, we wrześniu, zapłaciliśmy 70 euro. Poza tym kontakt na miejscu z Tamasem odbywa się często w tureckiej knajpce, przy ulicy Oktober 6 u., gdzie sądząc po kolejkach żywi się znacząca część populacji Budy. Sprawdziliśmy i jedzenie naprawdę jak w Istambule, za niewielkie pieniądze. Jak już zaczęłam o jedzeniu to muszę wspomnieć langosze... mhmmmm..., też niedaleko.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 13 Sty 2013 21:59 

Loty: 34
Kilometry: 68 143
Krajów: 11 / 5.3%
bojka napisał(a):
Przypadkiem w Budapeszcie trafiliśmy na sympatycznego gościa, który świetnie zna polski (!), pracuje w TO-MA TOUR, gdzie hotele i takie tam..., ale w ofercie ma też tzw. apartamenty. Mieszkania w pełni wyposażone (kuchnia z herbatką, kawką,), w świetnej lokalizacji, nie mieliśmy, z wyjątkiem końcowej stacji żółtej linii metra, potrzeby korzystać z transportu.
Argument dogadania się po polsku w Budapeszcie nie jest do przecenienia zatem polecam: Marky Tamas (Tamas to imię), tel.: (36-1)353-0819 lub (36-1)302-3409; zapis oryginalny jak na wizytówce. Za trzy noclegi dwóch osób, we wrześniu, zapłaciliśmy 70 euro. Poza tym kontakt na miejscu z Tamasem odbywa się często w tureckiej knajpce, przy ulicy Oktober 6 u., gdzie sądząc po kolejkach żywi się znacząca część populacji Budy. Sprawdziliśmy i jedzenie naprawdę jak w Istambule, za niewielkie pieniądze. Jak już zaczęłam o jedzeniu to muszę wspomnieć langosze... mhmmmm..., też niedaleko.

masz moze do niego email ?
ewentualnie czy ktos zna jakis fajny tani hotel, kwatere? byle by bylo tanio

#107 PostWysłany: 13 Sty 2013 22:02 

Zbanowany
Adagio Hostel
Andrassy utc 53

www.adagiohostel.com

Blisko Oktogon , Opera , Plac Bohaterow , Parlament
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 13 Sty 2013 22:38 

Loty: 34
Kilometry: 68 143
Krajów: 11 / 5.3%
bardzo dziekuje za szybka odpowiedz.

#109 PostWysłany: 20 Sty 2013 21:10 

Witam!

Lecimy we dwójkę do Budapesztu 12.02-16.02 i poszukuję noclegu na ten okres. Tak ~500zł za całość. Przeszukując greckiego Groupona natknąłem się na: http://travel.groupon.gr/15671534 (można łatwo przetłumaczyć sobie na język angielski/polski). Co o tym myślicie? Opłaca się? Względnie blisko do centrum, mieszkania ładne i mają dość dobre opinie na booking.com/tripadvisorze. Tylko Groupon się kończy za 50 kilka godzin więc bym się musiał szybko decydować.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 19 Lut 2013 18:09 

Loty: 4
Kilometry: 18 116
Krajów: 3 / 1.5%
Polecam nocleg u Kevina:

https://www.airbnb.pl/rooms/816247

Płaciliśmy 40 zł/osoba ale masz całe mieszkanie dla siebie z dwoma pokojami łazienką i kuchnią.
Położenie przy Oktogon, naprawdę dobra lokalizacja.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 05 Mar 2013 13:00 

Zarezerwowalam na booking.com (sekretne oferty) hotel Gloria w Budapeszcie.Pięć noclegow ze śniadaniami (bufet),pokój z łazienka,dodatkowo butelka wina-cena (pod koniec kwietnia) za pokoj dwuosobowy 417,94zł.Lokalizacja wedlug mnie ok,już w tej okolicy nocowałam.Bezproblemowy i szybki dojazd do centrum,preferowałam tramwaj.
Oceny na booking.com troche powyzej 7,wiec do przyjecia.Zwlaszcza za te cene.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 05 Mar 2013 16:50 

A ja z czystym sumieniem moge polecic Adagio Hostel niedaleko Oktogonu . Za lozko w pokoju 8 osob za 7 dni placilem 10 tys HUF tj ok 150 zl
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 05 Mar 2013 23:04 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
teliszon napisał(a):
Zarezerwowalam na booking.com (sekretne oferty) hotel Gloria w Budapeszcie.Pięć noclegow ze śniadaniami (bufet),pokój z łazienka,dodatkowo butelka wina-cena (pod koniec kwietnia) za pokoj dwuosobowy 417,94zł.Lokalizacja wedlug mnie ok,już w tej okolicy nocowałam.Bezproblemowy i szybki dojazd do centrum,preferowałam tramwaj.
Oceny na booking.com troche powyzej 7,wiec do przyjecia.Zwlaszcza za te cene.

Bylem w Glorii dzisiaj, prawda jest taka ze kieliszki do wina sa wieksze od wina. Znaczy 2 duze kieliszki i mala buteleczka wina jest w promocji. Troche sie usmialem z tej butelki wina. Ale darowanemu sie nie zaglada...;-) ogolnie spoko, gdyby nie sniadanie w cenie to bym nie bral.
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 05 Mar 2013 23:58 

Napisz cos wiecej o hotelu i sniadaniach.Zawsze relacja z pierwszej reki i tak aktualna,pożądana niezmiernie:)
A wino zawsze mozna dokupić:)
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 06 Mar 2013 02:00 

niebieski
Opisze ten hotel dokladnie, ale w srode wieczorkiem. Na tablecie nie lubie sie rozpisywac. Trudno mi sie klika, :-)
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 06 Mar 2013 08:42 

napisz proszę jak w Glorii z czystością, czy to faktycznie taka rudera jak opisują ludzie w komentarzach? ( http://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review- ... ngary.html ) sama zastanawiam się na noclegami tam, ale zdjęcia na tripadvisorze wywołują lekki wtręt;)
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 08 Mar 2013 03:50 

niebieski
Tak w telegraficznym skrócie... Hotel Gloria wydaje się być niewielkim hotelem. Znajduje się w spokojnej dzielnicy domków, raczej wielorodzinnych, bo 2 piętrowych. Przez cały pobyt intrygowało mnie dlaczego budynek znajduje się przy ulicy, która jako jedyna w okolicy ma 2 razy większą szerokość, niż pozostałe. To wygląda tak, jakby Węgrzy wybudowali tu 50 metrowy odcinek autostrady, zupełnie od czapy, w środku domkowej dzielnicy (niech ktoś się zapyta w moim imieniu dlaczego właśnie tak?). Sam hotel jest trochę w starym stylu. Przypominał mi filmowy hotel Zacisze z angielskiej komedii, lekko podstarzały, ale jednocześnie ciepły i rodzinny. Drewniana elewacja.... Wchodzę, jestem godzinę przed czasem. Zameldowanie powinno być od 14-tej, jednak już o 13 dostaję klucze (kartę magnetyczną do pokoju na 3 piętrze). Uśmiechnięta Pani w recepcji oświadczyła, że pokój jest gotowy. Nie zdziwiło mnie to, bo marzec to nie jest szczyt sezonu w Budapeszcie, choć turyści z całego świata przylatują tu przez 365 dni w roku. Trochę mnie zaskakuje, kiedy się dowiaduję, że karta kredytowa została obciążona przed moim przyjazdem, ponieważ miła Pani wręcza mi fakturę. Elegancko wydrukowana, choć do niczego mi ona nie potrzebna. Na fakturze widnieje sekretna oferta z booking.com na całe 21 euro za 2kę ze śniadaniem i powitalnym winkiem (po węgiersku wino to "bor"). Jednak mówiąc szczerze, powinni poczekać na moją decyzję, bo może chciałbym zapłacić gotówką, a wyboru już niestety nie miałem. Na karcie magnetycznej do pokoju jest internetowe hasło do logowania wi-fi. Uwaga podaje tajne hasło: facebook.com/hotelgloria (tak tak całe to wyrażenie). Poinformowano mnie, że śniadanie jest serwowane od 7 do 10, a wymeldowanie jest o 11-tej. Pani wskazuje palcem windę, która trzeszcząc tu i ówdzie wjeżdża na 3 piętro. W pokoju czeka na mnie... "butelka" wina i dużo większe pękate kieliszki :))) Generalnie nie było co pić (0,25l), więc tylko zmoczyłem usta i natychmiast się oblizałem. Dawka iście dla smakosza, nawet nie zdarzyłem zamieszać płynu w ustach oceniając jakość i stopień nasłonecznienia zbocza "winnejrośli". Może Wam uda się posmakować dłużej...Trochę się wkurzyłem, bo internet bezprzewodowy działał na 3 piętrze bardzo słabo. Ile musiałem się nabiegać po pokoju, to tylko ja wiem, a i tak suma summarum najlepszy zasięg znalazłem przyklejony do okiennej szyby. Dłuższe korzystanie z internetu wiązało się w moim przypadku z odrętwieniem górnych kończyn i osłabieniu dolnej..(ych), więc przeczytałem tylko ostatnie mejle i wybiegłem z hotelu w kierunku metra, aby zobaczyć miasto. Do metra (Nagyvárad tér) idziemy 30 minut, ale można podejść do głównej ulicy i podjechać 200 m (jeden przystanek tramwajem). Aż wstyd powiedzieć, ale ja właśnie tak robiłem. Wieczorem jednak wyjdzie na to, że miałem rację, bo każdy metr zaoszczędzony w nogach będzie owocował mniej obolałą stopą następnego dnia. Tak jak na wszystkim innym, tak również tu warto oszczędzać własne nogi, bo nie kupicie drugich za żadne Forinty :) Podaję Wam jeszcze kilka praktycznych informacji:
1. bufet śniadaniowy składa się z: 3 rodzajów pieczywa, masło i margaryna, płatki - 3 rodzaje, jajka na twardo i parówki cięte w centymetrowe kawałeczki (niezbyt smaczne), napoje brzoskwiniowy i jabłkowy - uwaga nie pić! okropne, sama chemia (wyczuwalny aspartan). Herbaty owocowe i czarne + termos z gorącą wodą, automat z wyborem 4 rodzajów kaw, wędliny 3 rodzaje: mortadela, martadela2, jakieś salami pikantne, 2 rodzaje sera żółtego i jabłka w koszyczku. I to by było na tyle, chyba wszystko zapamiętałem. Od biedy można coś zjeść, choć bardzo mi brakowało ulubionej jajeczniczki na śniadanie.
2. Internet w hotelowej restauracyjce, gdzie było serwowane śniadanie, działał raczej słabo. Najlepiej przy drzwiach wejściowych. Przy recepcji widziałem wolno stojący laptop, ale nie wiem, czy można korzystać z niego za free.
3. W pokoju jest telewizor z ok. 10 programami (1-2 muzyczne)
4. Jest kabina prysznicowa, żel i mydełka w małych opakowaniach.
5. Na poduszkach leżą 2 małe cukiereczki.
6. Jest klimatyzacja z pilotem, ale nie uruchamiałem jej, bo było ciepło.
7. Zasłony nie przepuszczające światła
8. Jeśli chodzi o czystość, to nie mam się do czego przyczepić, jest ok.

Dodatkowe plus to cicha i spokojna okolica, tu można odpocząć po zwiedzaniu Budapesztu.
Pozdrawiam i życzę przyjemnego pobytu wszystkim, którzy zdecydują się zamieszkać w Hotelu Gloria.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 08 Mar 2013 08:18 

niebieski
dos70 napisał(a):
Do metra (Nagyvárad tér) idziemy 30 minut, ale można podejść do głównej ulicy i podjechać 200 m (jeden przystanek tramwajem)

Na mapie ta odległość to tak z 1km. Czyżby jakieś przekłamanie i stąd idzie się tak długo?
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 08 Mar 2013 09:14 

dos70 - dzięki piękne za szczegółową relacje z noclegu, przyda się!:)
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 08 Mar 2013 11:30 

niebieski
JJ2010 napisał(a):
dos70 napisał(a):
Do metra (Nagyvárad tér) idziemy 30 minut, ale można podejść do głównej ulicy i podjechać 200 m (jeden przystanek tramwajem)

Na mapie ta odległość to tak z 1km. Czyżby jakieś przekłamanie i stąd idzie się tak długo?

Można rzeczywiście idzie się trochę krócej, wszystko zależy od Ciebie w jakim tempie pokonujesz taki dystans :) Pamiętam, że w podstawówce miałem 3 min 50 sec na 1 km :), tyle że te czasy dawno minęły :) Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 236 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość