Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wejścia do saloników w ramach PP są rozliczane wg. roku kalendarzowego

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1189 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60
Autor Wiadomość
#1181 PostWysłany: 08 Maj 2026 11:51 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 173 776
Krajów: 29 / 14.0%
srebrny
jj13 napisał(a):
No właśnie nie mogę pojąć polityki Banku. Karta premium a kursy ma po tabeli banku więc o wiele wyższe niż np. organizacji płatniczej i dodatkowa prowizja za przewalutowanie. To w oczywisty sposób wyklucza użytkowanie karty zagranicą. Od dłuższego czasu się to nie zmieniło, chyba że nowy inwestor coś poczyni w kierunku polepszenia warunków.

"Rozwój oferty dla klientów zamożnych zajmuje szczególne miejsce w strategii Erste na kolejne lata. Można się więc spodziewać, że poza opisanymi powyżej nowościami w ramach Erste Platinum, wprowadzone zostaną kolejne zmiany uatrakcyjniające tę ofertę. Jednocześnie przedstawiciele banku zapewniają, że utrzymane zostaną dotychczasowe benefity oferowane klientom premium w ramach Erste Platinum (jako kontynuacja Santander Select). Mowa m.in. o karcie kredytowej Visa Platinum, a także o dostępie do osobistych doradców, specjalizujących się w obsłudze klientów zamożnych. Na taką obsługę premium klienci mogą liczyć zarówno w oddziałach, jak i przez telefon, w ramach stworzonej dla nich linii Erste Platinum."
https://www.cashless.pl/18881-Erte-Platinum
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#1182 PostWysłany: 08 Maj 2026 12:03 

-- 08 Maj 2026 11:54 --

Takie wsparcie premium, że jak pytałem o możliwość refinansowania hipoteki to odsyłali mnie z kwitkiem, i zreflektowali się dopiero gdy poprosiłem o wystawienie zaświadczenia o pozostałej do spłaty kwocie kredytu.

Dzięki Erste. ?

-- 08 Maj 2026 12:03 --

Takie wsparcie premium, że jak pytałem o możliwość refinansowania hipoteki to odsyłali mnie z kwitkiem, i zreflektowali się dopiero gdy poprosiłem o wystawienie zaświadczenia o pozostałej do spłaty kwocie kredytu.

Dzięki Erste. ?
 Profil Relacje PM off  

#1183 PostWysłany: 13 Maj 2026 00:05 

smilealittlebit napisał(a):
-- 08 Maj 2026 11:54 --

Dzięki Erste. ?

-- 08 Maj 2026 12:03 --

Dzięki Erste. ?

W innych bankach też tak jest. Dopiero zaświadczenie uruchamia proces. Myślę że mało który bez tego obniży. Tylko o pko słyszałem
 Profil Relacje PM off  

#1184 PostWysłany: 04 Cze 2026 23:19 

W połowie marca chciałem skorzystać z karty PP powiązanej z KK Visa Platinium Santander w saloniku w Rzeszowie. Niestety, nie przechodziła ani karta fizyczna pp ani karta kredytowa. Pani z obsługi poinformowała, ze PP rezygnuje z kart fizycznych i zeby zainstalować aplikacje. W aplikacji tej nie udało mi sie dodać karty z Santander. Szczęśliwie posiadam PP jeszcze z ING i ta karte udało sie dodać. Ma ktoś jakiś patent jak sobie z tym poradzić?
 Profil Relacje PM off  

#1185 PostWysłany: 08 Cze 2026 17:01 

Na chwilę obecną chyba w żaden sposób, bo kart wystawianych przez Santander/Erste, jak słusznie zauważyłeś, nie da się dodać do aplikacji. Skoro takiej informacji udzielono w saloniku, to, być może, w końcu i Erste pójdzie po rozum do głowy, i zmienią zasady wydawania PP.
Może jakaś reklamacja w tym przypadku byłaby zasadna?
 Profil Relacje PM off  

#1186 PostWysłany: 08 Cze 2026 18:10 

niebieski
Zdecydowanie reklamować i pytać co robić w takich przypadkach, czy zwrócą za wejście?
 Profil Relacje PM off  

#1187 PostWysłany: 08 Cze 2026 19:30 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 13.0%
srebrny
W takim wypadku powinna zostać zeskanowana karta kredytowa powiązana z Priority Pass, jeśli nie weszła, to rzeczywiście reklamacja jest chyba jedynym rozwiązaniem.
 Profil Relacje PM off  

#1188 PostWysłany: 10 Cze 2026 09:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak profilaktycznie dodam że po migracji do Erste niestety nic się nie zmieniło, PP od świeżo wymienionej karty Platinum nadal nie wchodzi do apki, a liczyłem po cichu że coś przy tej okazji z tym zrobią. Nie mówiąc już o tym że projektując nadruk karty ktoś skorzystał z funkcji "wypełnij kolorem" w Paincie i uznał że robota skończona, to najbardziej leniwy design jaki kiedykolwiek widziałem, a nawet nie jest to kolor banku by można było łatwo rozpoznać tą kartę w portfelu.
 Profil Relacje PM off  

#1189 PostWysłany: 10 Cze 2026 09:43 

niebieski
myca007 napisał(a):
Czy wchodził ktoś ostatnio na Santanderowski PP do saloniku?

Wczoraj odrzuciło mi kartę na LPA (wznowiona karta miesiąc temu) i w nowy rok na starej miałem dokładnie to samo. Myślałem, ze ze starą kartą coś nie pykło, ale skoro na nowej to samo, to coś jest na rzeczy. Błąd 508 na ich terminalu.

Pisałem w styczniu na support bankowy, karta widniała jako aktywna.

Informacyjnie, bank wymienił kartę na nową (z innym numerem) i teraz wszystko działa.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1189 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości