Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
- nie zgłoszenie się na któryś z wykupionych lotów / nie anulowanie lotu na który nie zamierzasz się stawić nie skutkuje żadną karą, opłatą itp. oraz nie skutkuje w przypadku lotu/ów linią lotniczą Wizzair anulowaniem lotu powrotnego zakupionego w ramach jednej rezerwacji.
- anulowanie - poza bardzo drogimi biletami - w Wizzair jest nieopłacalne tj. opłaty związane z anulowaniem przewyższają zwykle cenę kupionego biletu/ów lotniczych linii lotniczej Wizzair Hungary https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... zkodowania
* Do 14 dni przed lotem - opłata za anulowanie w wysokości 309 ​zł​, następnie otrzymasz zwrot środków
* W ciągu 14 dni przed odlotem - otrzymasz pełen zwrot po opłaceniu usług dodatkowych i 405 ​zł​ opłaty za niewykorzystane miejsce
- Jest kilka sposobów anulowania rezerwacji: telefonicznie przez telecentrum Wizz Air i przesyłając roszczenie— rozpatrzenie może potrwać 30 dni
- rozwiązaniem jest zakup biletów podczas nowej rezerwacji wraz z usługą Wizz Flex: cena 24-95 zł/osoba/lot
https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... /wizz-flex

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 04 Sie 2026 21:44 

@seal chcę zrobić zwrot na swój wniosek ponosząc koszty anulacji.

W aplikacji mam taką informację:

Cena biletu 996 PLN
Opłata za anulowanie -524,24 PLN
---------------------------
Refundacja w środkach Wizz 471,76 PLN
---------------------------
Suma 471,76 PLN

W ogóle nie widzę nigdzie opcji zwrotu środków bezpośrednio na konto bankowe. A zapis w regulaminie trochę mnie martwi, bo tak to rozumiem, że po anulowaniu w aplikacji już nie mogę nic z tym zrobić, ale może jest szansa na zwrot na konto anulując na infolinii (tylko chyba wiąże się z dodatkową opłatą)? No najwyżej tam jednak zadzwonię, przetrwam w kolejce i się dowiem ;)
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#502 PostWysłany: 04 Sie 2026 22:10 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 962 325
Krajów: 61 / 28.5%
Tak jak wcześniej napisano - zwroty najpierw idą na konto Wizz. Potem "Środki WIZZ można zamienić na pierwotną metodę płatności za pośrednictwem Centrum Kontaktowego Wizz Air." dzwonisz więc na infolinię zgodnie z wytycznymi z tego wątku kontakt-telefoniczny-lub-czat-z-wizzair,15,23835
Jak masz wątpliwości to możesz do nich wcześniej zadzwonić, żeby ci potwierdzili sposób działania w twoim przypadku (bo tutaj raczej mało kto korzysta z opcji samodzielnego anulowania za opłatą, więc dużego doświadczenia nie mamy ;) ).

#503 PostWysłany: 05 Sie 2026 08:11 

Loty: 302
Kilometry: 645 232
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
@cracknell: najlepiej zadzwoń. Wg mojej wiedzy taki zwrot to tylko środki Wizz. Środki można wycofać (zamienić na pieniądze) tylko jak masz odwołany czy przesunięty dużo lot i się na to nie zgadzasz. Ile masz czasu do wylotu może warto poczekać?
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#504 PostWysłany: 05 Sie 2026 08:40 

złoty
Wychodzi, że masz rację
Ale nie według twojej wiedzy, a jest to na stronie Wizz. Głęboko ukryte i według mnie kwalifikuje się na chargeback
Kod:
Konwersja środków na środki pieniężne
W przypadku środków uzyskanych w wyniku zakłóceń
Prześlij a wniosek o środki przesłane w związku ze zmianami lub odwołaniem lotu przez Wizz Air
Brak możliwości uzyskania środków po własnym anulowaniu, w związku z WIZZ Flex i promocjami

https://www.wizzair.com/pl-pl/centrum-p ... rodki-wizz
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości